- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
Core2duo6600 #1197 üzenetére
Az nem játszik...
-
kmisi99
addikt
válasz
Core2duo6600 #1188 üzenetére
Fogalmam sincs. Gondolom más alkatrész elmozdulása rezgése ilyet nem okoz.
-
kmisi99
addikt
válasz
Core2duo6600 #1181 üzenetére
Hát talán 4-8 darab volt rajta meg 4 gyenge szektor
-
kmisi99
addikt
válasz
Core2duo6600 #1179 üzenetére
Nos kb 170 órát ment az a hdd nem hiszem hogy már mechanika hibája lenne
-
King Unique
titán
válasz
Core2duo6600 #1140 üzenetére
Hogy-hogy megbízhatatlan,személyes tapasztalatod van?Külső 2.5" Samu S2 1 TB Usb 3.0 ne vegyek,mert megbízhatatlan szar,csak 3,5" natur hdd-be ajánlottak?
-
old gray
addikt
válasz
Core2duo6600 #956 üzenetére
Kazincbarcikán az egyetlen értelmes bolt - BrandPC - . Vangelis
-
eszgé100
őstag
válasz
Core2duo6600 #950 üzenetére
az sem egy utolsó szempont. szerintem ha jót akarsz tedd minél messzebb a hangszórót a géptől
-
30z.Samu
félisten
válasz
Core2duo6600 #917 üzenetére
Van rá 3 év garancia, tök jó! Köszönöm! Akkor a jövő hét folyamán meg is veszem, hétvége folyamán pedig kimentem a fontosabb adataimat lemezre. Köszönöm szépen a segítséget! Hálám üldözni fog!
-
30z.Samu
félisten
válasz
Core2duo6600 #915 üzenetére
Egy a baj ezzel a vinyóval: SATA-s, az öreg harcos elvileg (Acer TravelMate 4050) csak ATA-sat képes működtetni.
MOD: Találtam egy IDE-s vinyót 14k-ért, Western Digital. Ez jó árban van?
-
30z.Samu
félisten
válasz
Core2duo6600 #913 üzenetére
Értem! A héten ki akarom még menteni a dolgokat, mert nem tudom mikor pusztul meg a vinyó. Használtan láttam 7k-ért Toshiba 100GB-s vinyót. Meg merjem venni?
-
brd
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #518 üzenetére
Tudom, de rengeteg HDD nem cseréli le időben a gyenge sector-okat, ezért az OS is már hibásnak látja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #408 üzenetére
Bizony, egyre rosszabb irányba megy a dolog, ott spórolnak ahol tudnak.
-
bertaakoss
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #354 üzenetére
szevassz
Na későn írok...
IDC (szeged) (www.idc.hu) -ben vettem.
Maxtort a Seagate vásárólta fel."És általában igaz az, hogy nem tudják hogy mit árulnak a boltban"
Van benne valami, de ők jó arcok. Én mondjuk megnéztem és ha 7200.11-es lett volna akkor szevassz, vártam volna csütörtökig a WD3200AAKS-re. De nekem 7200.10-es van. Eddig jó. -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600 #359 üzenetére
...nekem is...nézd...és a chieftek 550-es tápkábelei is igencsak hosszúcskára sikeredtek...sokat is bírkózóm velük...amelyik nem kívánatos azt beletuszkolom valamelyik sarokba hogy na legyen útba...a VGA-m pedig annyira hosszú,hogy két vinyó közé belóg...
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600 #346 üzenetére
...nekem is midi házam van:Aeroengine 2...4db12cm-s+3db8cm-s ventivel,5db vinyó,egy HD3850-es kártya,hangkari,raidkari,4 memoriamodul,ZalmanCNPS9500led,2dbDVDíró...stb,de azért elférek benne...
-
bertaakoss
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #352 üzenetére
szevasz
A Seagate a gyorsabb, nem a WD.
Amúgy ha lett volna WD7200AAKS ami 16MB cache-es akkor az lett volna.
Csak Seagate volt meg Samu de aszonták hogy a Samu az kaki mostanság.
Maxtort nem is forgalmaztak, mer annyira szar.
WD és a Seagate-re mondák hogy jó. -
priti
addikt
válasz
Core2duo6600 #346 üzenetére
Gondoltam rá, árultam is egy darabig a házam, de egy embert érdekelt csak, ő meg rittig a világ másik végén lakott, aztán amikor végignéztem a hírdetéseket hátha találok valami bartel lehetőséget találtam egy másikat, ami ugyanennek a dB-mérő nélküli változata volt 7k-ért, na én 17-ért tettem ki és kb. 15-re gondoltam, mivel 20-ért vettem újonnan annó, és a mai napig egy karc sincs rajta. Így amikor a hírdetést látva szembesültem azzal, hogy ezt ennyiért nem fogják elvinni úgy döntöttem, hogy inkább nem adom el üveggolyóért.
Vízhez valóban toronyház az ideális, (amikor a házat vettem még léghűtésem volt) de azért ez is a szerencsésebb elosztásúak közé tartozik, mivel 5 darab 5,25-ös hely van benne és HDD-t is lehet pakolni bele a földig, csak a légtér túl kicsi valószínűleg, pedig megtettem mindent, amit modding nélkül megtehettem.
Az oldallapra fel volt szerelve egy műanyag légcsatorna gyárilag, ami a CPU venti fölé megy, CPU venti ugye nincs, azt leszedtem és odacsavaroztam a Titan rendszer 8-as ventihelyére szerelhető aktív radiját, ami nem meleg, mivel nagylapátos venti van rajta és így az kiszívja a házból a levegőt és mivel az oldallap alul is ki van lyukasztgatva gyárilag így oda is felszereltem egy ventit, ami a VGA termelt hőjét szívja ki a házból, a táp meg a ház 12cm-es rendszerventije meg befelé fújja a levegőt, így a huzat megvan, ez tuti, mert a RAM-om on egy ilyen van és jéghideg, pedig húzom, csak az 5,25 -ös helyeknél áll pont a levegő, mivel egyrészt tömve van, másrészt a ház beépített elülső rendszerventije alul forog ugye, mivel eredetileg ott lenne a HDD, szóval ötnél is több 5,25-ös helyre lenne szükségem azaz toronyházra, de moddingolni nem akarok, gyárilag meg rút a legtöbb szerverház, szóval nyüglődöm... Néztem vizesblokkokat HDD-hez, de olyat nem találtam, ami hangelnyelő is és befér egyetlen 5,25-ös helyre. Úgy látszik túlságosan eltérek az átlagos felhasználástól ahhoz, hogy kiszolgáljanak a gyártók. Nincs még egy ekkora hülye, büszke vagyok -
priti
addikt
válasz
Core2duo6600 #343 üzenetére
"Ezt a baromságot, ilyet nem is szabadna árulni"
Amúgy nem biztos, hogy gagyi ez a cucc, mert szépen átmelegszik az egész, kívülről is forró, szóval lehet hogy dolgozna ez, ha hagynám, csak a fölötte lévő két 5,25-ös helyre be van építve egy ilyen és a zárt ház miatt 30 fokos benne lévő radi. Tudom, mert arra ragasztottam az egyik hőfokmérő diódát.
Szóval valszeg amiatt nem hűt, hogy nem elég, hogy passzív még hozzásimul ehhez.Nem gondoltam rendesen végig a történetet, mert blokkostúl vettem 10k-ért innen a PH-ról a Titant, (persze átkúrt a srác, mert a pumpa szar volt benne, de egy kis home-made-del kicseréltem a pumpát (is
), (vannak itt azért nagy életművészek, amíg bele nem szaladnak egy nagy pofonba ).
Szóval gondoltam eladom a blokkokat külön, 5k-t meg megér ez a fejegység, csilli-villi, ventiszabályzója is van,( végre az ötödik, ami mindig hiányzik, nem kell párhuzamosan kötni) így ráugrottam.Most azon filózom, hogy ezt teszem be a HDD fölé, mert ez belül rövid és emögé teszek egy 8-as ventit elfektetve, hogy hűtse, de akkor feljebb kell tenni a két 5,25-ös helyet foglaló vízhűtést és már méretre vágtam a silicon csöveket, szóval fackivan.
Arról nem is beszélve, hogy a rordulatszabályzóra is rácsavaroztam egy házi hűtőbordát, hogy ne melegedjen túl mivel párhuzamosan kötöttem rá több ventit egy csatornára, mivel ezt is úgy vettem ezerér, az árnak megfelelően persze a 4-ből 1 csatorna teljesen halott volt, egy másiknak meg a potija szar. Mindegy megoldottam, és jót röhögtem, hogy ezerből meglett a szabályzás is meg a hőfokmérés is, csak így ez is termel némi meleget ugye, így nemtom elég lesz e a 8-as venti a HDD hűtésre, ha ez a fordulatszabályzó van felette, könnyen lehet hogy csak 45 fok körülire tudom leküzdeni, dvd meg kell ugye, szóval más variáció nincs
A szarért nem jegyzi meg az ftool-os seek-elési értéket a HDD, erre nemtud valaki valami okosságot? -
priti
addikt
válasz
Core2duo6600 #343 üzenetére
Sejtettem, de valahogy abban bíztam naívan, hogy majd leírtok, hogy ááá hol van az már, ma már az 50 fok tök jó
Az van tudod, hogy a hitachi előtt egy 500GB-os Maxtor-om volt, aminek le lehetett venni a seek-elési sebességét és így teljesen csendben volt (ennek is le lehet, csak nem lehet valamiért beleégetni szoftveresen az értéket és nem tartja meg a beállítást, meg szarabb is, mert a maxtor-nál elég volt egyel lejjebb venni, ez meg csak 191-nél halkul el) . A hűtésem víz, így megszoktam a csendet és bazira idegesít ez a HDD. Fél életemben egy szerverszobában vagyok, ahol két kezemen nemtom megszámolni hány vincsi megy no meg persze a split klíma is zúg a fejem fölött és egyszerű munkahelyi ártalomból már a betegség szintjén rühellem a zúgást, darálást, mivel napi 8 órát azt hallgatom vagy 50dB-en.
Képes leszek emiatt eladni a HDD-t, ha másképp nem megy. Ami a HDD sztorit illeti: Eltekintve a 2 darab 20MB-os fűnyírótól, ami még az XT-ben volt az első komoly HDD-m egy WD Caviar 212MB-os csoda, ami egy 386 DX 40-es vasban kapott helyet 92-ben. Akkor én voltam a király ezzel a configgal, akinél minden futott, 4MB-ram, fél megás Trident video. Ó jee, na az a wincsi a mai napig működik. Később volt aztán minden, 1-2 gigás quantum, aztán asszem az 5 gigás szériától mind szar volt, az ilyen fireball vincsik ritka hulladék elektronikával voltak szerelve, egy 50 gépes hálózatban 48 gépben ment ki 5 éven belül, persze rittig az ötödik évben dolgoztam ott, már a tököm tele volt az állandó vincsicsere miatt, minden hétre volt egy. Saját, otthoni gépemben még soha nem ment ki egy HDD se, szóval szerintem minden márka jó, ha odafigyel az ember a hőmérsékletekre is.
-
Xerxész
őstag
válasz
Core2duo6600 #333 üzenetére
Ehhez a megoldáshoz mit szólsz?
Ház:
[link]HDD:
1000Gb Samsung SATA 32Mb 3év garancia! HD103UJ
vagy
1000Gb Western Digital SATA 16Mb WD10EACS
(nem tudom, melyik minőségben a jobb)Amúgy mi a jobb, a ház vagy a keret?
-
Xerxész
őstag
válasz
Core2duo6600 #328 üzenetére
Igazából nem biztonsági mentésre kell, hanem filmek tárolására...hosszabb távra. Ezért kérdeztem, hogy ezek mennyire tartósak...
Tudtok esetleg linket is adni, hogy milyen keretet és és hozzá milyen HDD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest