Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi1971
csendes tag
Szia!
Igen, belső vinyóról játszom le a filmeket. Egy 1TB-s samsungot vettem hozzá. USB-n keresztül másolom át az anyagot igen változó sebeséggel. Ezalat azt éretem, hogy 15.000 és 1.000 kb/s között ugrál. Átlagban (nem mértem csak saccolom) 8-9000 lehet.
Külső olvasót én is vettem de egyelőre csak a régebi filmekhez használom. A Popcorn elkényelmesített:-) Nem csak a HD filmeket hanem a normál DVD-et is felmásolom és azon nézem meg. Kényelmes, hogy az .iso-t is kezeli.
Listám sajnos nincs, csak olyan filmet tárolok amit feltételezhetően többször is meg fogok nézni. -
vinyó54
csendes tag
válasz
csabi1971 #12 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is a popcorrn A-110 van, és azt akartam kérdezni tőled,hogy a belső hdd-ről játszod le a filmeket,vagy ahogy én csinálom, rádugok egy külsős DVD írót, és azon keresztül. Én kiírom a filmeket DL lemezre és onnan nézem a HD filmeket,de a sima DVD-t
is.Ami meg nagyobb bitrátáju azt hagyom a hdd-n.Így könnyebb cserélgetni is. Ha van cserealapod küldök én is egy listát. -
csabi1971
csendes tag
Szia!
Lehet én vagyok szerencsés mert nem találkoztam azokkal a hibákkal amiket a különböző fórumokon olvastam. A Popcorn Hour NMT A110 készülékre esett a választásom egy 1 TB-s winchesterrel szerelve. A beüzemelése egyszerű volt nekem a tévét és a pc-t is egyből látta. A hang és képminőséggel maximálisan elégedett vagyok, túlszárnyalta a várakozásaomat. Egyedűl azt tudom kifogásolni, hogy az adatátvitele nem valami gyors. A letöltött mkv fájlokat igen változó sebességgel tudom átmásolni. Ezalatt azt értem, hogy másolás közben a sebesség 16000 és 1500 között ingadozik számomra minden rendszer nélkül. A masinát én csak filmnézésre használom nincs hálózatba kötve nem torrentezek rajta és a zenéket is más eszközön hallgatom.
40-50 filmet megnéztünk már rajta de még nem fagyott le.
Röviden ennyi ha van kérdésed írd meg, igyekszem válaszolni. -
csabi1971
csendes tag
Sziasztok!
Egy hétvégét szenteltem a HD lejátszók utánni kutatásnak de megérte. Vásároltam egy Popcorn NMT-A110 készüléket és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Az AVForum.hu témához illő topikját a és a készülék forgalmazójának (lejátszó.hu) fórumát végigolvasva döntöttem. -
csabi1971
csendes tag
Szia!
Majdnem tökéletesen megfogalmaztad az én elvárásaimat! Most szeretnék egy ilyet vásárolni. sajnos tanácsot nem todok adni, sőt kérdéseim vannak:-( Nekem még annyi plusz van, hogy a párom miatt muszáj esztétikusnak lennie, hogy illeszkedjen a nappaliba.-) A gugliba beírva a hd multimédia-t elég nagy választékot találtam 30-120e Ft között. Nekem megfelel a HDD-s megoldás is de kétség kívül szimpatikus az a wifi-s megoldás ami az itthoni cuccról vinné a filmet. Az otthoni pcnek van valami rendszerszerkövetelménye? Egy közeli számtech boltban azt mondták, hogy azért nem tartanak ilyen dolgokat mert állandó gondok vannak a kompatibilitással. Erről olvastál már valahol?
A tévém állítólag 1366*768-at tud (a samsung honlapon csak 1024*768 at) érdemes az is cserélni vagy így is jelentős javulás lesz a normál DVD9 hez viszonyítva?
Kaptam kölcsön blue ray filmeket archivált állapotban az igényel valamilyen speciális lejátszó prgit vagy kodeket?Válaszodat előre is köszönve!
Üdv, Csaba -
3P
tag
Senki sem?
-
3P
tag
Sziasztok!
Pár hónapja olvastam itt egy cikkeket, ami egy olyan multimédiás routert mutott be, ami a PC wincsijén tárolt filmeket hálózaton keresztül a TV képernyőjére varázsolta. Valami D-Link router volt.
Azzal a cuccal az volt a baj, ohgy a PC-ből komoly proci időt evett meg, mert átkonvertálta a filmeket.
Én olyan megoldást keresek, ami akár a mezei xvid, divx filmeket is lejátsza PC, de az új 1080 soros HD filmeket is.
Ezt teszi úgy, hogy a PC wincsijéről hálózaton keresztül szedi le, de olyan megoldás kell ahol a PC prociját ez csak nagyon minimálisan terheli meg, tehát a kodolást maga a router végezze.Rádiós kapcsi nem lényeg mert a kábelezés megoldott.HT PC nem jön be, meg a TV out kábel sem. Fonots hogy nappali konfort legyen, azaz távirányitós módszer. A családnak nem lenne kedve a pc-n szórakozni a film inditásával, tehát inkább egy távirányítóval barangolva indíták el a filmeket a nappali kanapéjáról, pőrgethetnek stb. A PC nem a nappaliban van tehát semmilyen PC-s távirányítós dolog nem jön be. A PC viszont mindig megy, és erre a célra tudnék betenni még egy nagy wincsit, de azt nem akarnám hogy a CPU időt ez egye meg, főleg akkor nem amikor a gyerek játszik a gépen és ahhoz is sokszor kevés a proci. (Amúgy C2D 2,8 GHz-es a procim).
Aki ebben tapasztalat adjon nekem tanácsot, hogy mire figyeljek még oda, milyen típust ajánlotok, esetleg hol és mennyiért. De sokkal fontosabb, hogy tényleg mire kell figyelni. A lényeg egy nappali szobás de PC-s háttérrál rendelkező multimédia központ kiépítése, ami a család számára távirányítóval vezérelhető és viszi a HD filmeket és a hagyományosabb xvid és divxeket is (esetleg több hangsáv és felirat támogatással is, szóval kb mint a jó öreg jobb képességű divxes DVD-k).
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux Mint
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest