Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Winne

    nagyúr

    Üdv!

    Nem tudom melyik a megfelelő topic a kérdésemre, így beteszem ide is, hátha tud valaki segíteni..

    A számítógépem a házimozim lejátszójaként van a rendszerben, a tv-re hdmi-vel van kötve, ez viszi a képet, a házimozi erősítőre pedig digit coax kábelen megy ki. Mióta ez az alaplap van benne, azóta folyamatosan szívok vele, sokszor csak időszakosan, tehát van hogy nincs vele gond egy hónapig, van hogy folyamatosan nem működik rendesen.

    Az alap probléma az volt, hogy az alaplapi hangkártyára dugva a digit coaxot menet közben elvesztette a hangot és csinálhattam vele bármint, nem segített. Az erősítő összes csatlakozóját végig próbáltam, mindegyiken ugyanaz, kiszámíthatatlan időközönként újra csinálta. Bizonyos esetekben elég volt, ha kihúztam a kábelt és visszadugtam. Gondoltam a kábel lehet a rossz és csináltattam egy új kábelt, 2e forintos dugókkal a végén, elektrotechnikussal forrasztatva. Amikor rájöttem, hogy nem a kábel volt a baj, mentem tovább és vettem a gépbe egy jó minőségű hangkártyát, amihez történetesen egy külső box is van, külön digit coax csatlakozóval, tehát nem kellett a flexijack megoldással bohóckodnom. Mondanom se kell, ezzel a megoldással sem változott semmi.

    Most ott tartok, hogy ma volt időm kicsit filmezgetni, végre itthon voltam és ugyanaz a probléma, sőt most egy új verzió is előállt. Nézem a filmet és random eldobja a hangot megint, de ami eddig új, ha most picit pörgetek valamelyik irányba, akkor megint megtalálja a hangsávot és újra megy úgy, hogy nem nyúltam sem az erősítőhöz, sem pedig a kábelhez.

    A számítógépen a lejátszó Media Player Classic - Home Cinema x64, mellette ac3filter és Haali Media Splitter.

    Ha valaki tudna segíteni benne, annak nagyon örülnék. :R

    Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

Új hozzászólás Aktív témák