- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Powerbank topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
Hát igen, azért próbálok figyelni az esztétikai összképre is.
A (jó) hang akkor kezdődik, ha bekapcsolom a rendszert. A látvány, ami otthon fogad rögtön, ha hazaértem és fontos szerepe van benne, hogy milyen a közérzetem.
(Na azért nem vagyok lakberendező művész, ne érts félre)
Biztos beengednék a lakásba olyat is, bár ha ilyenre annyit költök, amennyit gondolom elkérnek érte, azt egy másik lakásban teszem (könnyen lehet, hogy másik univerzumban is
)
Most egyelőre nincs semmilyen kábelem, mindenhez kell vennem.
Ugye a rendszer a Yamaha v685 lett Zensor 5/V/1-ekkel és E12-F subbal.
Ahol az erősítőt veszem, onnan venném a kábelt is az egyszerűség kedvéért. Ott akarnák adni az Inakustik Prémium 2,5-öst az 5.0-ra és Inakustik Start a subra.
Gondolom, hogy nem ajánlott, de mi van hasonló árban, ami jobb?
Egy ilyen alsó közepes rendszerhez nem akarok túlzásba esni feleslegesen drágákkal és jó a vágott megoldás dugók nélkül nekem. -
djg
aktív tag
Úgy értem a diszkrétet, hogy ami átlátszó az jobban beleolvad, elrejthető, nem világít a szobában, már ha nincs amúgy is kábel takaró. Ha van, akkor meg tök mind1 mennyire hivalkodó valami
Az én esetemben egy átlátszó és talán lapos lenne a legjobb megoldás. Olyanból mit javasolnál Inakustik helyett? -
djg
aktív tag
Francia gyártmány, most több bolt oldalán is találtam, pl. hangfal állványuk is kapható.
Rákérdeztem az audiós boltnál és régóta használják, nem volt még rá panasz.
De végül máshogy hozta a sors, így nem onnan és nem azt vennék. Helyette kicsit drágábban Inakustik premium 2.5-öst. -
-
zsoika
addikt
Értelek, de v.mit tennem kell, mert azért vettem meg hogy a fonás lágyítson a CMMD kerámia magas hangján.....kicsit érces volt néha.
A számításom be is jött ,de amikor Lapp kábelra cseréltem a tápnál, akkor az megint ezt a hatást hozta magával. Így már kétszeresen csillapítom a magasat és mostmár hiányzik.
Tudom, amikor fixre kötöttem az AVR tápkábelét mondtad hogy cserélhetőre csináljam.
Ezért gondoltam hogy kicserélem egy Oehlbach -ra ...akár az ezüstösre, az elvileg magasra húz.Fogalmam sincs mennyi a Sinus listaára(talán 1400 ft) ,de az Oehlbach is majd 3eft-ról van 1400-re. Akkor az csak egy kategóriával feljebb van nem?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Amúgy jól látod, az avatar nem lett olyan szép, mint az 'eredeti' [kép]de legalább jobban beleillik a ph arculataba, szerintem, mivel 'rajzosabb, karikaturasabb'
Az elmult években ezt láttam mint új egyedi képek.
Jah, és sajnos fotóból nem dolgoznak a mesterek, csak animált vagy rajz alapú képből...Pedig kértem a kék szemeket, (szerintem határeset) de kicsiben ilyen, ez lesz három évig, aztán majd lesz más vagy ezt javítottam fel
Jah es a szemei a filmben kékek, [kép]
-
jaszy76
aktív tag
Nem "ment" messze: hidiamond 5-öt.
Nagyon jó volt a Van damme, igazán szerettem. De volt lehetőségem ezt meglépni, megtettem. Ha nem tetszett volna, akkor már másnap vitte volna vki más. Olvastam róla gyártói oldalt, teszteket és véleményeket. Nyilván a technikai oldalát olvastam, de azok a döntésben nem játszottak szerepet.
-
-
alphamooncam
őstag
Kábel témában pont próbáltam nem hozzászólni, leginkább tapasztalat hiányában, viszont azt gondolom, hogy marginális a kábelezés problémakör a többihez képest - pl. megfelelő elemek összeválogatása, vagy az akusztika.
Nem tartom magam kábelnácinak, csak szeretném a helyén kezelni a dolgokat, és pont ezért zavart, hogy a kábelezés téma, akkora hangsúlyt kapott, ami nem illette volna meg.
Félreértések elkerülése végett... Fontos a kábelezés, én is megadom a rendszeremnek ami jár, de ne essünk már át a ló túloldalára kérem !
Végezetül, örülök hogy kapott egy saját topikot a téma, amit eddig is, és ezután is OLVASNI fogok.
-
törölt tag
BBéci, én már összeírtam magamnak, hogyha nyerek a lottón vagy csak egyszerűen bejön az élet, milyen rendszert építek.
Az általad javasolt hangfalkábelre most átjavítottam a Nordost Valhalla 2 Reference kábel helyett, úgy látszik olcsón megszerettem volna úszni.
Mono-erősítők a Naim Statement személyében, és egy Focal Grande Utopia hangfalpár lenne rákövetve, aki a rendszer többi elemére kíváncsi, az privátban érdeklődhet.
-
Ribi
nagyúr
Most kicsit olvasgatok, de eléggé kavar van.
Ahogy nézem a 18Gbitbe belefér a 4k+60Hz+4:4:4, de a HDR már nem.
Ha mindent be akar valaki kapcsolni az a sima 2.0-ba sem fér már bele, mert az már 22Gbit.
Lehet valamiért HDR-t próbál kiadni a gép és amiatt kell levenni vagy a frekit, vagy 4:2:0-ra?
Az a baj, hogy 4:2:0-n a szín már nagyon rossz és nem volt köztes 4:2:2 lehetőség.
Na ennek még utána kell járni azt hiszem.
Túl sokféle állítgatási lehetőség van.
De lehet még mindig csak a kábel a xar.balage25: Azt hiszem samsung 50mu6102
-
Bence01
tag
A sima Stereo-s csoportban sokkal többet foglalkoznak kábelekkel, a házimozisban pedig akik nem hiszenk benne nem képesek simán továbbgörgetni ami egy idő után elég fárasztó. Kábelek pedig mindkét rendszerben fontosak, ennyi erővel lehetne egy sima erősítő topik is, de hát nem így van és ez nem a véletlen műve.
Elképzelhető, hogy egy idő után kell majd külön tápkábel topik is mondjuk. Kezdésnek ez jó és meglátjuk mi lesz belőle. -
Snoop-y
veterán
Ennyi penzbol (te favoritod) elobb az erositot meg a hangfalakat cserelnem le.
Vadasznek egy regi Krell erolkodot meg lehet bevallalnek egy RS1B hangfalszettet (mondjuk ehhez vissza kene koltoznunk a hazba mert a lakasban nem ferne el
). A maradekbol meg maradna is kabelre sot meg egy vilagkoruli utra is szerintem
Milyen rendszered van ,hogy ilyen kabelekrol almodozol?
-
-
tomyka74
senior tag
hát bizony elég határozott illúzió romboló ahogy a cikk meg lett írva.
igen a 30-ra még én is azt mondom,hogy nagyon álomhatár és a tető foghúzva kiadok enyit, de ilyen hosszban sajna mind 50 körül megy. annyit már nem adok érte azért tényleg maradjunk már a földön!
lesekedem egyfolytában a használt piacot aztán hátha lesz valakinek ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest