- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Apránként tervezem egy házimozi rendszer összeállítását, ebből kifolyólag követem milyen vasak forognak az avforumon, illetve azon most nem, hanem az avx-en. Van egy eladó CA Azur 751R (sajna nem az újabb V2-es modell) új árához képest nagyon jó áron, ezzel (vagyis a V2-es verzióval) már szemezgetek egy ideje. Mellette ott van a szokásos Emotiva UMC1-UPA500-as kombó. Kérdésem az lenne, melyikkel járna az ember jobban? Zenehallgatás-filmnézés kb. 60-40%-ban lenne. Hangfalak az erősítő rendszer kiválasztása után jönnének, nyilván attól függően mi passzol hozzá.
Köszönöm!
-
Squirrel
őstag
válasz
hétalvó #67421 üzenetére
Igen, az erősítőre szántam kezdetben ennyit. Utána pont itt a fórumon elkezdték pedzegetni, hogy annyiért már el lehet gondolkodni emotiva-s rendszeren is. Én kezdetben AVR-ben gondolkodtam csak. Ebben az árban szűkösen szerintem Emotiva fér csak bele újonnan, de felbuzdulva az itteni ajánlásokon, bátorításokon használt cuccokra is, elkezdtem azokat is nézni és úgy már mást is lehet találni ekkora keretből (ahogy Cartman - bocsánat Sefter is írta). Csak aztán itt jön a kérdés, hogy egy ilyen árú AVR-rel érek el jobb hangzást vagy a belépő proci/végfok összeállítással.
Elnézést, hogy 2 külön hozzászólásban válaszoltam
-
Squirrel
őstag
válasz
Sefter #67403 üzenetére
Dedikált moziszobába tervezem, kb 4.5x6 m-es lesz majd, itt főként mozit néznénk rajta, kevesebb zenét, szerintem olyan 30%-70% lenne az arány a mozi javára. Először AVR-ben gondolkodtam, aztán ahogy ástam bele magam a témába, elkezdtem agyalni proci/végfok pároson is. Akár a használt piac is érdekel, lehet ott is találni szerintem kitűnő állapotú erősítőket/dobozokat. AVR-ben CA tetszett nagyon, utána mondták itt a fórumban, hogy esetleg ebben a kategóriában már proci/végfokokkal jobban járnék. Utóbbiból nyilván 7 monoblokk a legjobb, de az már iszonyat pénz, én vagy egy sztereo és egy 5 csatornás végfokban gondolkodok (így zenében gondolom nyerek valamit) vagy egy "sima" 7 csatornásban hoznám össze a 7.2-es rendszert.
-
Squirrel
őstag
Gondoltam, hogy a Clarus valamit itt elkövetett, mert nem sokat láttam emlegetni :-) Egyelőre próbálok legalább kicsit "megvilágosodni" a témában, ezért próbálok sok tesztet elolvasni. Csak furcsa, hogy mondjuk a magyar fórumokon az emotiva végfok/proci párosokról teljesen jókat írnak, a soundvision meg hasonló külföldi honlapokon meg azért annyira nem lelkesednek értük. Leendő házunkba (kb. jövőre) tervezem moziszoba építését is, oda próbálnék majd valami jó kis cuccot összehozni - azért ésszerű (mondjuk ez relativ, mennyire is ésszerű) anyagi keretek között. Használt cuccoktól sem riadnék el. 7.2-es rendszerben gondolkozom. Ahogy agyaltam-számolgattam, erősítő vagy proci/végfok(ok) párosra olyan 6-700 ezret szánnék, a hangfalakra, vezetékekre meg ahogy ajánlani szokták.
Nyilván el fogok menni majd erre szakosodott boltokba is, de félek, hogy ott arra beszélnek rá, ami az ő érdekük - beleértve, hogy moziszobát is csak szakember tud összehozni, bízzam rájuk.
-
Squirrel
őstag
Próbálom magam lassacskán beleásni a házimozi témába, világba, hogyha eljön a rendszerem kiépítésének az ideje, akkor annyira ne legyek sötét.Odáig már eljutottam, hogy ne csak házimozi erősítőben gondolkodjak, hanem processzor-végfok(ok) felállás is képbe került. Így bukkantam a Clarus cuccaihoz, ezekről viszont (akár a végfokokról - Helios 2, 8, akár a hangfalaikról - Titan Pro-k, de inkább Athlas) teszteket nem találok. Részletes termékleírást igen, de teszteket nem. Ezek a végfokok milyen processzort szeretnek - értelmes árkategóriában gondolom, nem Lexicon szintjén. Milyenek a hangfaljaik más gyártókhoz képest? Ebben az árfekvésben milyen alternatívák jöhetnek szóba? Eleve termékeik ár/érték kategóriában milyennek számítanak?
Köszönöm az információkat, ha valaki tud véleményt mondani.
-
Squirrel
őstag
Annak esetleg van értelme, hogy kétcsatornás végfok a frontokhoz és egy 5 csatornás a centerhez/surroundokhoz a 7 csatornás rendszerhez? Egy ilyen felállás hogy viszonyul hangzásban pl. a korábban nézett CA 751R vagy 651R-hez? Ezek zenéhez is passzolnak?
-
Squirrel
őstag
válasz
#09634560 #65981 üzenetére
Ez a gondom, a hallgatás. A bemutatótermekben (pl Streamaudio) mennyi erősítőt/hangsugárzó párosítást lehet végighallgatni? Erősítő:hangsugárzó árarányról van sejtésem, csak sok tesztnél írják, hogy ezzel vagy azzal a hangrendszerrel nem szól úgy az erősítő vagy házimozihoz jó a rendszer, de zenéhez már kevesek a frontok (és a CA elvileg elég jó zenében is). Még agyalok a 651-esen is, a 35 nm-re lehet bőven elég az is.
Tigerteam: igen, azt is fontolóra vettem már.
-
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lenne egy buta kérdésem. Ha egy komplett és hosszútávú házimozi rendszer kiépítésén kezd el gondolkodni az ember (nagyon az elején vagyok a gondolkodásnak, kivitelezésnek meg pláne) és tesztek alapján mondjuk az AV receiver kérdése annyira nem bizonytalan, honnan lehet megtudni hogy az erősítőhöz milyen hangfalak/vezetékek/kábelek illenek? És hol lehet meghallgatni, kipróbálni relative komolyabb rendszereket? Az avforumon, avx-en segítőkészek az emberkék? Nem szólják le a lelkes amatőröket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest