Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a hangerősítők és a vevőerősítők („Receiver”-ek) között?
-
toeri
aktív tag
Én akkor sem kötnék rá, ha lehetne...
(Ugyan pont én beszélek, akinél két akkora frontláda van, hogy nem kell melléjük sub.) :))
Azért nem kötnék rá, mert a passzív sub meghajtása jelentős áramfelvétellel jár, és ha megnézed a legtöbb ilyen erősítő tápja nem bírja huzamosabb ideig ezt szolgáltatni -pláne nem egyszerre több csatornán. A konkrét típusnak nem néztem utána, de nem is a levegőbe beszélek, többször előjött már ez a probléma. Vagyis ha mindenképpen teszel be szub-ot, akkor mind az erősítőt, mind a hangzást megkímélheted a nagy áramrángatásoktól úgy, hogy a szub saját táppal és erősítéssel rendelkezik. (Ortodoxok másik hálózati fázisról is táplálják, az őrültek külön kábeleket húznak ki a villanyórától a HiFi-ig. Ezt csak azért mondom, ha valaki az előbbieket őrültségnek gondolja, akkor lássa, messze lehet ezt még fokozni!!!) :t
[Szerkesztve] -
Hyperion
senior tag
Hát nemtudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én rá nem kötnék egy erősítőre egy passziv sub-ot...lehet, hogy szolni fog meg minden, de hogy nem tesz jót az erősítőnek az tuti..a másik meg az, hogy nagyon gázul fog szólni, ugyanis rá fogja keverni a közepet meg a magast is a ládára.Szal szerintem szerezz akár egy sima sztereó erősítőt és azzal hajtsd meg a ládát...
-
-
szasza_1
senior tag
Az Elektro World-ben van olyan, igen jól néz ki szürkében, mert van az elején egy UV-neon-féleség. De az csak 5×40 Wattos. Inkább akkor már az SA-HE75 -öst vedd, az 5×80 Wattos, és 10e-el olcsóbb. Igaz nem is néz ki olyan jól. Meg nézd meg az SA-XR25-öst, az 6×100 Wattos, igaz 30-40e-el drágább is.
-
klepto
addikt
Nem ismeri, nem hallotta valaki a Panasonic SA-XR15 erősítőt élőben? Hol lehetne meghallgatni? Milyen hangminőségű? Mennyire jó, vagy rosz, hogy ez egy teljesen digitális erősítő?
-
szasza_1
senior tag
Pont azért akarok ilyen erősítőt venni, hogy ne keljen aktív mélyládát vennem. Ha már ott van az a +100watt, nekem nincs szükségem a hátsó centerre (meg nem is tudnám hova tenni a szobámban, nem mint a reklámokban, hogy van egy 6*6 méteres TVnéző szoba, közepén az ággyal, azt annyi az összes bútor :) ), tehát ez elméletileg mindenkinek jó lenne. Föleg nekem. De most írtam a Panasonic-nak, aztán majd megírom, hogy mit írtak vissza, de addig is ne hagyjátok elsüllyedni a Topicot. Kösz az eddigi hozzászólásokat.
-
szasza_1
senior tag
Ja, meg most akkor az SA-XR45-re rá tudom kötni, az SA-HE200-ra meg nem?
-
szasza_1
senior tag
Én is ettől féltem. És nem lehet sehogyan sem rávenni arra, hogy a hátsó center helyett a mélyládát köthessek rá? Régen mintha lett volna a Panának is, meg más gyártoknak is olyan erősítője, hogy volt rajta erősített mélyláda kimenet. Nincs valakinek véletlenül SA-HE200-as erősítője, vagy akár használati utasítása hozzá?
-
szasza_1
senior tag
Pedig most kaptam rendessen ösztöndíjat + Szoc. Tám.-ot a fősulin, úgyhogy évvégére (májusra gondolok) összejön a pénz az SA-HE200-asra. Már alig várom, hogy évvége legyen. :)) :)) :)) :)) :))
-
-
szasza_1
senior tag
Ez 6.1-es erölködő, tehát 6 erősített kimenete van. De nem kell nekem 6.1, elég 5.1, és a 6. -ik erősített csatornára akkor a mélyládát raknám. Csak az a kérdés, hogy az ilyen erősítők mind a 6 végfokja ugyanolyan (a spec. szerint mind 100wattos, tehát elméletileg ugyanolyan), vagy mondjuk a hátsó csatornákból kisporólták a szuflát, vagy a rendes hűtést, vagy akármit. :))
[Szerkesztve] -
-
szasza_1
senior tag
Naaa..... Még mindig mindenki sziesztázik?
-
szasza_1
senior tag
Különben valakinek már volt szerencséje Pana erősítőkhöz?
-
szasza_1
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a mai 6 csatornás erősítők 6. erősített kimenetére rá lehet -e kötni passziv mélyládát. Konkrétan a Panasonic SA-XR45-ös vagy a SA-HE200-asról van szó. (inkább az utóbbi érdekelne).
Meg lenne egy olyan kérdésem, hogy koax kábelal szeretném összekötni az erősítőt meg a hangkártyát, és 15 méterre kéne elvinni a jelet. Ugye ez még nem túl nagy távolság?
Meg még azt is meg szeretném kérdezni, hogy itt a PH-n olvastam, hogy pl mp3-nál sima sztereó jel jön ki a kariból, és ezt ugye az erősítő kikeveri nekem az összes hangszoróra? (Mint PL a hangkártya analog kimenetin is ki van keverve a sztereó jel 5.1-be) Meg azért akarom digitálisan átvinni a jelet a másik szobába, mert most a hosszú kábel miatt szerintem egy picit torzúl az analog jel.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest