- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Véreshurka #6038 üzenetére
a fő eltérés, hogy ez a második usb-n grabbel, az előző meg kameraporton. az sokkal stabilabb.
-
bambano
titán
válasz
Véreshurka #5992 üzenetére
nem tudom, hogy megér-e, én kifizetném érte.
-
bambano
titán
válasz
Véreshurka #5990 üzenetére
[link] ebay-es linket nem tudok.
de ha nagy a választék, akkor i340 vagy i350-es kártyát vennék. -
bambano
titán
válasz
Véreshurka #5968 üzenetére
nem tudom, de ha belevágsz, szólj
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Véreshurka #5956 üzenetére
nem tudom mire szeretned hasznalni igy erre eleg nehez valaszolni, en biztos inkabb egy ket foglalatost vennek, csak a T620 felarat sokallom kisse oszinten szolva.
Mikor megkaphato az R720, 2x annyi rammal, igaz kettovel kevesebb maggal / CPU, de majdnem 100 ezerrel olcsobban, nehez erveket hoznom a T620 mellett. Max akkor ha mindenkepp tower kivitelut szeretnel.Barmilyen konfigra adnak arajanlatot amugy amilyet csak szeretnel, T320-ra is adnak HDD nelkul biztos vagyok benne, csak az a gond, hogy vagy nem lesz olcsobb, vagy csak minimalisan mert akcios gepeknel ezek a kiegeszitok, pl HDD vagy RAM (kis modulok eseten, pl 2GB) SZERINTEM ilyen kulon nem igazan eladhato keszlet kiszorasat is jelentik.
Pl. en vettem mar olyan akcios jol felszerelt R820-at 158 ezerert, amin joforman egy mikrokarc sem volt annyira makulatlan allapotu volt, egy porszem nem volt a gepben, tenyleg mint egy uj. Viszont ez egy 4x 8magos Xeon, 48 memoria modult fogadni kepes szerver es a 64GB RAM 32db 2 GB-os modullal jott ossze bennemanapsag 2GB-os modulok elegge eladhatatlanok, de egy ilyen jo aru geppel ki lehet szorni oket, szerintem a nem tul nagy SAS lemezekkel is ilyesmi a helyzet, es ezert nem igazan lesz olcsobb ha ki is veszik belole, de ez csak az en meglatasom/tippem, kerdezz ra.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Véreshurka #5954 üzenetére
jo lesz teljesen ha inkabb tower kene.
es nem annyira kell a teljesitmeny, ugyanis ennyiert van 3x ilyen eros rackes szerver a kinalatban.
A 3 SAS lemez benne jo hangos lesz, ezt az elhelyezesnel erdemes figyelembe venni.
Maga a gep viszont nagyon halk. -
bambano
titán
válasz
Véreshurka #5951 üzenetére
mert ez egy "sima" fekvő ház, ami pont annyival keskenyebb a szokásos fekvő házaknál, hogy befér a rackbe és adnak hozzá füleket, amivel be lehet csavarozni.
-
bambano
titán
válasz
Véreshurka #5937 üzenetére
a válaszom óta klikkelgettem kicsit, és ez nézett ki jónak:
[link]
ugyanitt van 2U és 4U-s is. a chenbro is gyárt szerver házat, kinek mi az igénye.
az a gond az 1U-s házzal, hogy 44mm a hivatalos magassága. vagyis nagyjából 40mm-es ventiket lehet bele rakni, azt meg akár 8000-en is pörgetni kell, hogy átfújja a szükséges mennyiségű levegőt.
a 3U-s ház annyival jobb, hogy abba nagyobb venti fér, kisebb fordulattal. ha ezt összehozod egy rendesebb pwm vezérléssel, akkor elérheted, hogy pihenős módban csendes lesz. ha meghajtod, ez is sivítani fog szerintem, de nem annyira.
a másik gond, hogy az ilyen 20-30k közötti házakban fém van, oszt jónapot. az pedig mindig zörög. a 60 rugó körüli Grandiában gumis rezgéscsillapítás van a diszkeknek, más rendes házakban rezgésmentesített ventilátor felfogatás, stb. stb.tartok tőle, egyszer-kétszer zsákutcába kell futni, mire az ember eltalálja, hogy a kínálatból az igényeihez mi passzol és/vagy az igényeiből mit hajlandó engedni
a konkrét kérdésedre válaszolva: ezt a gembird házat, amit itt fent linkeltem, még nem láttam közelről, de lehet, hogy kipróbálom. Grandia gd08b-t láttam, azt tudom úgy ajánlani, hogy kettő már van belőle itthon, tehát saját kezű tapasztalás után.
de nem kell aggódni, a supermicro szerint egy rendes szerver ház, ismétlem: ház ára 300 ezer forint fölött van...
-
Kiratheonly
tag
válasz
Véreshurka #5924 üzenetére
Én ugyanilyen HomeLab célzattal építettem egy X99-es platformot, E5 2618Lv3 CPU-val, 16GB RAM-mal, mindez pénztárca és ízlés kérdése. Szerintem egy ilyen eszköznek nem kell hardcore oem szervernek lennie, hisz csak tanulni szeretnél rajta. Az enyém speciel a nappaliban van és nincs semmi hangja.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Csatlakozom az előttem szólokhoz. Inkább workstation, vagy régebbi szervert érdemes nézni. FSF RYF-nek ha jól tippelek 2 olalról is van megfelelése. A hardver egy dolog, de a szoftver is lényeges. Ezt viszont használt eszköz vonalon nem biztos, hogy el tudod érni a zárt BIOS-ok miatt.
Ettől függetlenül ha nem vagy a pénztárcád ellensége, akkor ebbe az irányba mész...
XCP-ng lehet nálam is fut majd egy tesztkört... -
Stanley-B.
őstag
válasz
nagy +++ az XCP-ng-ért
én 8 szerveren használom és csak ajánlani tudom Xen Orchestraval.
Persze hogy meg lehet építeni de ahogy javasolták is, én is inkább azt mondom, hogy rendelj egy Dell PowerEdge szervert használtan 2 év garanciával, baromi olcsón mennek a gépek és lesz benne redundáns táp, KVM (iDRAC) és raid kontroller, három olyan dolog például ami nem valószínű, hogy lenne ha te építed. -
válasz
Szerintem ha szervert akarsz ne legózz, hanem vegyél egyet aprón. Sokkal olcsóbb lesz
A rack szervert nem ajánlom otthonra, rohadt hangos. Inkább valami dual procis WS-t érdemes. Pl. nekem a desktop gépen dell t5600, belemegy 2 8 magos Xeon és rohadt sok ram. Ennek ellénre viszonylag értelmes hangereje (főleg speedfan-al). A dell workstation gépeknek oldalt és alul is van talpa, ezért kultúráltan lehet fektetve is tárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest