Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
Új hozzászólás Aktív témák
-
indexolvaso
csendes tag
Egy hobbitárs, aki épített M2 tulajdonos is egyben volt olyan rendes, hogy kölcsönadta az ő erősítőjét, amely jelenleg is nálam van. Még az eredeti komplementer JFET-es M2-ről beszélünk, de akár az M2x-et is meg lehet így építeni csak az ISHIKAWA buffert kell használni. Érdekessége, hogy 2db kapcsolóüzemű tápról megy.
Nagyon tetszik, még a TV fejhallgatókimenetét is rákötöttem, fiam imádja a Top Gun 2-őt
A DAC-om ki tudja ugyan hajtani, de a tulaja is mondta, hogy kell neki a preamp, alig várja, hogy megküzdjön egymással a 2 cucc
Preamp persze csak félig van kész, diyaudio.com Salas DCG3, egyszerre line és fejhallgató erősító is.
A DAC is diyaudio.com-os, van egy Ian Canada nicknevü fickó aki egy teljes streamer és DAC termékvonalat tervezett és jelenleg is fejleszti a láncot. Tervezek is upgradelni, persze csak a titokban (feleség is van).
Rasberry Pi 4 (Moode szoftverrel) -> galvanikusan független ún. FiFoPi áramkör HAT-ként ráültetve, amely tárolja és újraütemezi a zenei jelet, külön kvarccal a 2 frekvenciára -> DAC (szintén ráültetve) a ESS 9038 Dual -> Lundahl trafós I/V konverter -> RCA kimenet
Mindez egész perverz módon LifePO akkus tápról járatva (kivétel az RPi4), amelyet szintén Ian tervezett.
Az erősítő fronton furcsa helyzetben vagyok, néhányat építettem az évek során, de szinte sosem dobozoltam be vagy előbb-utóbb szétszedtem őket. Most, hogy a forrásom már egész jó érdemes komolyabban foglalkozni a hobbival.
A legutolsó általam épített ami nagyon jól szólt az egy AB osztályú L4 / B100 nevü kombó. A végfokot KD nicknévü és egy barátja tervezte, a audiodiyers.hu oldalon is fent van az egész .
[link]
A végfok szintén szétszedhető 2 részre. Az IPS és a VAS fokozatot az L4 alkotja, a buffer a meghajtó és végtranzisztorokkal pedig B100 névre hallgat.
Globális NFB-t nem tartalmaz, JFET bemenetű (ugyanazok, mint az M2-ben), a végén pedig bipoláris tranyók és az offsetre IC-t használ.
Az L4/B100 saját volt, de a B100 részt szédszedtem azzal a felkiáltással, hogy majd újra összerakom megbízhatóbban. Na azóta is dobozban van az L4 :-). Mindenesetre nem tettem le róla, az M2x után majd belevágok, mostmár sokkal komolyabb beltartalommal.
Csekély tapasztalatom alapján ha az ember hosszútávon hallgatható erősítőt akar akkor szinte minden számít. Egyik pl. hogy milyen alkatrészeket használ (legalább annyit, mint a kapcsolás vagy a tápegység). Az L4 -et először filléres yageo ellenállásokkal és teapo kondikkal raktam össze. Semmi extra nem volt a hangjában. Aztán kicseréltem néhány kulcs ellenállást Vishay / Dale-re, ill. a kondikat Nichicon Gold Tune-ra. Egész egyszerűen egy másik erősítőt kaptam. A dolog azért nem bemesélés szintü, mert a feleségem is megjegyezte, hogy sokkal jobb lett a zene.
Valakitől hallottam egy jó mondatot: Az igazán jó erősítő hangját a WC-n ülve is kihallod
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hobby rádiós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nintendo Switch 2
- BMW topik
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kanadában sem lesz olcsó az S25 Edge
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Xiaomi Watch S3 - Garanciális
- IPhone 13 Pro 128GB gyári független megkímélt akku 89%
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest