- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalimano
tag
válasz maszi99 #16752 üzenetére
Ja, nézelődtem egy ideig (engem is nagyon érdekelt a téma csak úgy döntöttem, hogy előtte inkább konfigot cserélek. Azé mégse celeront díszíccsünk). A billentyűzetnél led-világításra gondoltál? Még annyit, hogy itt ph!-n is lehet led-modult venni. Vagy esetleg ccfl cső (én zöldet vettem, iszonyat fényereje van)
Azzal az Enermax-szal meg rosszul nem járhatsz, nagyon dícséri mindenki (csak kicsit drága), a többiről azért kérdezz rá mielőtt megvennéd(#16749) kpal: Tényleg sokkal jobban néz ki, csak valószínű drágább is, meg több helyet is foglal.
[ Szerkesztve ]
Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz maszi99 #16741 üzenetére
Ha minőség kell, akkor Enermax Apollish Vegas [12cm] [14cm] [14cm]
[video]
Revoltec LightFX [infó] [bolt]
Revoltec LightWriter [bolt] [infó]
Piros ledes venti (erről is jókat írnak)
A ház tetejére tehetsz egy Thermaltake laptopventit (erről is elég jó tapasztalatokat írnak) [link1] [link2]
Zalman procihűtő
Thermaltake procihűtő: BlueOrb video [infó], [video2]
Thermaltake cyclo
Még pár venti
Tápegységmodding (világítós venti a tápegységbe), Világytós billentyűzet,
Érintőképernyős ventiszabályzó
{modding cuccok teszveszen}
RGB ledek [led1] [led2] [ledszalagok] [ledmodul]
Kábelharisnyázás [harisnyázott kábelhosszabbító]Személyszerinte én az Enermax Apollish Vegast venném (abból is 14cm-es kéket), mert a minőségét, légszállítását, halkságát is nagyon dícsérik. (Megjegyzés: Van Vegas nélküli verzió is, abban nem allítható a ledek villogása, hanem folyamatosan világít [Enermax Apollish])
-
lalimano
tag
válasz wxppro #16730 üzenetére
Én is köszönöm a képeket. Jól haladsz Ahogy látom ventikkel nem fogsz spórolni.
(#16736) maszi99: fénytechnikára mwnnyire akarsz rámenni? Csak mert szívesen ajánlanék pár őrülten villogó ventit
Más: Remélem nem számít reklámnak: Itt találtam egy kis topicban
"Noris Color #110UV tipusu belyegzofestek... Normal fenyben lathatatlan... UVben viszont vilagit, mint a barom Jo buli... "
Ezt érdemes lenne kipróbálni. Valakinek esetleg volt már dolga ilyennel?Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz macko20 #16665 üzenetére
Azt hittem, hogy 14cm fölött van. Olyan nagynak tűnik abban a házban.
Szegény Revoltecet meg sikerült mégjobban elrontanom Szétszedtem és elszakadtak a kábelek a forrasztási pontoknál Egyébként neked 2 ilyened volt? (mert majd küldhetnél róla képeket, mert nem mindegyik kábel helyében vagyok biztos De ráér)
-
lalimano
tag
válasz molnarpeter #16622 üzenetére
Lehet, hogy nagy hülyeséget írok, de azért leírom:
Tehát szerintem meg lehetne oldani, hogy a videókártya ventijét egy elosztóval rákötni a proci ventije mellé (így amikor terheled a gépet akkor a proci és a vga hűtője is jobban felpörög)Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz BRIKLY #16610 üzenetére
Ja értem Néztem is azt a linket, csak azt hittem, hogy az egy lecsupaszított darab. A 3 venti, meg tényleg megér annyit, ha olyan jó a hűtése, mint írtad. Egyébként a harmadik ventit csak simán levágtad róla? Mert, ha nem használod, akkor lehet, hogy érdekelne (írj privátot)
-
lalimano
tag
válasz BRIKLY #16608 üzenetére
2db 5cm-es ventivel ? Az 5 Voltos feszültség miatt gondolom a vidikari hűtése se túl hangos. Szép és praktikus, Minden elismerésem
Az USB-vel igazad lehet, bár nekem a molex lenne egyszerűbb (a házventi miatt úgyis közel van a molex vezetéke)
Egyébként gyárilag semilyen hűtés nem volt a kártyán?Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz Beretvás #16596 üzenetére
Eszméletlen jó lett
(#16598) satee76:
Na nem csak én használok MX400-ast? (csak sajna nekem nem HTPC-ben van)(#16601) Kiki18
Előre is köszi!(#16600) Kiki18: méhsejtrácsot itt tudsz venni. Jól tud kinézni egy ledes venti előtt
(#16603) Razer6666
Fura is lenne, ha annyit dolgoztál volna azzal az ATI logoval, aztán meg beraktál volna egy NVidiát(#16604) BRIKLY
Szép lett, de nem lenne kényelmesebb, ha USB helyett a molex 5Voltjáról táplálkozna? Egyébként így hány fokos lett?[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz Beretvás #16590 üzenetére
Én szívesen megnézném a képeket, hogy mit lehet kihozni egy régi gépből.
(#16589) Kiki18: Neked meg sok sikert a moddoláshoz (remélem, majd megosztod velünk, hogy mire jutottál)
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz wxppro #16553 üzenetére
Tehát, ha ilyen y molex tápelosztó használok, és rákötök 1-1 ledmodult, vagy neont akkor aok párhuzamosan vannak kötve. Csak kíváncsiságból: Hogy lehet sorba kötni két ledpanelt? Csak simán rákötöm az egyik panelből kijövő kábelre a másik ledet, és akkor osztoznak a feszültségen (tehát gyengébb lesz a fényük) ?
Ha párhuzamosan kötöm a cuccokat, akkor az áramerősség feleződik. Ennek csak annyi gyakorlati jelentősége van, hogy korlátolt a párhuzamosan kötött ledek száma?
Bocs a hülye kérdésekért ::Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
Áttört házak ? Áttörés alatt a rácsot érted? (egyébként nekem pont olyan AeroEnginem van, mint amilyet linkeltél és nagyon meg vagyok vele elégedve).
Egyébként, hogy lehet párhuzamosan bekötni 2 ventit? (ha jól tudom, akkor osztoznak a 12V-on és mindkettő 6-6V-ot kap?)
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz macko20 #16532 üzenetére
Google barátom mutatott róla képet Nagyon jó néz ki, csak nekem még ez is drága. Ha nagyon ráérek lehet, hogy ezt majd kipróbálom egy olcsóbb billentyűzeten, de az is lehet hogy a monitorra kirakok egy Vazze'! feliratot
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz rovtiv #16512 üzenetére
Nagyon jó lett!
A felső venti milyen típusú (olyan, mintha turbinás lenne)
A kapcsolópanel is jó ötlet. Én is csináltam hasonlót, de csak ideiglenesnek (nyáron majd több időm lesz, megcsinálom rendesen több kapcsolóval meg talán fesz.szabályzót is teszek bele). Te mivel vágtad ki a takarólapot amibe a kapcsolókat raktad? (én sima konyhai késsel, azért lett ilyen ferde.)Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz wxppro #16507 üzenetére
A katonát is adják hozzá, hogy el ne lopják a gépet?
(#16506) macko20: Van róla képed? Milyen típus?
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
Én egy 500 vagy 1000Ft-os bill-t szedtem szét, de összerakni már nem sikerült, pedig vagy 2-3 órát kínlódtam vele (a gumibakok mindig kieste, amikor meg jónak tűnt, akkor mehetett rá a hátlap szép óvatosan, és a jó sok csavar...). Azon én is csodálkozok, hogy miért nem gyárilag fekete, de mindegy így legalább nem unatkoztál és van egy bill-ed, ami sokkal jobban néz ki mint az eerdeti Logitech
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
Szép munka! (nem is értem, hogy gyárilag miért nem teljesen fekete)
Egyébként a gombol alatt az ilyen márkásabb billentyűzeteknél is gumikorongok vannak, mint az 500Ft-os bill-ekben (Nekem azokat még soha nem sikerült visszaraknom normálisan )Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
Hello!
Tervezem az Aeroengine JRII-m jobb oldallapjának moddolását, de nem tudom, hogy mit lenne érdemes csinálni vele. Eddigi ötleteim: Méhsejt (mint az NZXT Vulcan bal oldallapjában); Egy nagy venti (hasonló, mint az Enermax Chakra-ban); plexi;LCD panel ...
Várok még ötleteket, esetleg tippeket, tanácsokat attól aki már csinált ilyet.Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
Itt van pár kép a gányolásaimról az első egy kapcsolópanel, amit csak próbából csináltam eszközök híján késsel vágtam lyukat a kapcsolóknak, és a végén vízfestékkel festettem le (nyáron majd megcsinálom rendesen, akkor több időm lesz)
A másik egy fejhallgató, amit úgy hoztam össze, hogy egy magnóból kiszedett hangszórópárt jack dugóra kötöttem és beletettem egy már nem működő Apollo fejhallgató keretébe, (légkondikban használt fríz nevű anyaggal és természetesen jó sok cikkszalaggal rögzítve)
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz molnarpeter #16161 üzenetére
Nem találtam róla semmit, de végülis mindegy
Boogie23: Ez a videó hasznos lehet, bár szerintem ennél sokkal jobbat össze tudsz hozni (ledes venti+2 ledmodul innen+méhsejt)
Szerintem ha minden alkatrészt veszel, még akkor is olcsóbban kijössz mintha kijelzőt raksz beKeresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lalimano
tag
válasz molnarpeter #16159 üzenetére
Nekem AeroEngine II van, de a 14cm-es venti 12 voltot kap, és ha kicsit távolabb teszem a turbinát már nekem sem forog (de lehet, hogy van egy nyolcas a turbinád tengelyében és azért nem forog) tudnál valami infó oldalt, vagy képet linkelni arról a házról, mert nem találom sehol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- BestBuy topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest