Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
EGOKA
tag
válasz
_Yvorl_
üzenetére
Szerintem inkább a nyelvvel van baj. Legalábbis ebben az esetben. Azért ne mhiába mondják, h a magyar a 2. legnehezebb nyelv a világon. Nem túl meglepő módon a németek asszem olyan 3 hónap alatt ki tudták adni.
Persze, ha minőségtelen fordítást akarsz gyorsan, azt is lehet. (Lásd 5. könyv.) És tény, h ÉN nem olvastam kalóz fordítást, de hallottam pár embert aki azok alapján szállt be egy vitába. Majdnem leestem a székről, akkora baromságokat mondtak. Merthát csak 1 szót hagyj ki a mondatból, rögtön pont az ellenkezőjét jelenti. Arról nem is beszélve, h vannak olyan kifejzések, amiket pár "amatőr" nem ismer.
Persze olvastam már hivatalos fordításban is csontvázról a szekrényben... (Már nem emlékszem miben volt, de megmosolyogtatott.)

-
válasz
_Yvorl_
üzenetére
Na igen, ez így van.
Én is olvastam egy elég jó fordítást a hetedik részről, de nem végig. Az sokkal jobban tetszett, mint az harmedik kötet "eredeti" fordítása, bár éreztem rajta, hogy nem profi követte el, viszont sztem jobban átadta a hangulatot, mint a hivatalos változat, bár mivel két különböző könyvről van szó nehéz hasonlítani.Amúgy elhatároztam, hogy összegyűjtöm az összes nam hivatalos fordítást az összes könyvről. Ha valakit tud ilyet elektronikus formában, akkor ne kíméljen!

Új hozzászólás Aktív témák
- PR-Telecom
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest