Hirdetés
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 3DMark Vantage eredmények
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayerlaci
senior tag
Nem mintha nagyon érdekelne de remélem a 4. játék jobb lesz mint az első 3.
-
mayerlaci
senior tag
Az írónő azt mondta lehet hogy folytatja a hp-t de más műjajban.
-
-
mayerlaci
senior tag
Milyen lesz a 6. könyv boritoja?
Ja és mit is csinál a dementor csókja? -
mayerlaci
senior tag
#179?
-
mayerlaci
senior tag
Egyébként mi a kedvenc részetek a filmből vagy a könyvből?Nekem az nagyon tetszett mikor harry hangokat hellott meg az is volt mikor hagridrol lepattantak az átkok.
-
mayerlaci
senior tag
Ha valakinek kellenek képek a 4. film forgatásárol az keressen meg msn-en.
-
mayerlaci
senior tag
Egyébként én nem gondoltam hogy Piton azért neheztel harry-re mert az apja ''goromba''volt vele.Azt hittem azért mert Piton halálfalo volt és Harry pedig tulélte Voldemortot.
-
mayerlaci
senior tag
Hermione Krum párosbol lesz valami?
Mert ez a levelezgetés nem valami jo dolog
-
mayerlaci
senior tag
Kiváncsi vagyok a zsupszkulcsra.Meg arra a részre mikor a végén hirtelen Harry Voldemort elé kerül.Elég horror lehet.
-
Yaye
őstag
válasz
mayerlaci
üzenetére
Tudom és kész.

Szerintem olvasd el az oda vonatkozó könyvet, és megtudod mi a másik 2-nek, nomeg annak az egynek is a helyes nevét
. Egyébként nem tiltott és halálos, asszem, hanem megbocsájthatatlan (''unforgivable curses''), bár már nem emlékszem pontosan hogyan fordította magyarra a fordító. -
Yaye
őstag
Engem nem ezek a nagyléptékű dolgok zavartak, hanem az eredeti cselekmény lokális, indokolatlan és drasztikus megváltoztatása, ráadásul rengeteg helyen: a gázlónál Glorfindel helyett Arwen (abszurd), edorasi nép attlepítése Dunharg helyett a Kürtvárba, a rajtaütés, Aragorn ''halála'' Éomer és hadseregének ''száműzése'' és visszatérése, Dúnadánok teljes kihagyása, helyettük Elrond viszi el Aragornnak a Narsilt(

), Faramir kísérlete a gyűrű elvételére, és Frodóék Osgiliathi ''kirándulása'', a holtak amint fölszabadítják Minas Tirithet, a final Gandalf-Szarumán harc, amibe Szarumán kinyiffan (ez emlékeim szerint csak a bővített verzióban szerepel)... hirtelen fejből ennyi jut eszembe, és ezek mind olyasmik, amiknek semmi indokát nem látom hogy miért ne lehetett volna ugyanúgy leforgatni ahogy a könyvben van. Számomra ezek mérgezték meg a filmet, az sokkal kevésbé zavart hogy kihagytak dolgokat, mint ezek a gyenge át- és hozzáköltések.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Jam-Master J
üzenetére
a gyűrűk ura szerintem is külön kategória a maga nemében és imádom, a 4 órás bővített dvd borzalmasan jó.
-
Obi-1
őstag
A Gyűrűk Ura filmek azért elég jók lettek, szvsz a hibák abból eredtek, hogy a könyv felosztása dramaturgiailag kivitelezhetetlen lett volna filmen.
Az első rész és a harmadik rész is elvett egy keveset a második könyvből. A második rész csatajelenete így túl hosszú lett, ráadásul fájdalmas baromságokat raktak bele (gördeszkázó Legolas, Aragorn ''halála''), a Frodó szálon időhúzás egy idióta kirándulással Osgiliathba. Így a második rész sokkal gyengébb volt az elsőnél. A bővített jobban sikerült, ott több hangsúlyt kaptak a szereplők.
A harmadik rész ennél kicsit jobb volt, bár Legolas olifántos szerepét kihagytam volna, na meg Samu visszafordulós jelenetét. Szarumán halálát nem tudom, miért nem tették be a moziváltozatba. A Megye megtisztítása tuti volt, hogy nem lesz leforgatva.
Kicsit a hiányzó időt még pótolták a jegyzetekkel.
Jellemeábrázolást illetően a könyv hibája viszont, hogy Gimli és Legolas már hangsúlytalan a 2-3. részekben. A film hibája, hogy Aragorn királlyá érését nem mutatták be eléggé. -
Yaye
őstag
válasz
Jam-Master J
üzenetére
Akkor rontom egy kicsit a statisztikát (én is olvastam magyarul és eredetiben is, először vagy tíz évvel a filmek előtt): az első kötetet -számomra váratlanul- tényleg egész jól megcsinálták, a második nagy pofon volt, a harmadik pedig már várhatóan lett szar. GYU-nál legalább akkora a film és a könyv közötti minőségi különbség mint a HP-knál.
-
Yaye
őstag
válasz
mayerlaci
üzenetére
Na, hiteles forrásból tudom hogy ki fog derülni hogy HP meleg, és a hatodik rész közepe táján fog összejönni Percyvel. A hetedik rész végéig Voldy kiirtja minden ellenfelét és boldogan és amíg meg nem hal.
A filmek kölönben szvsz úgy rémesek ahogy vannak. Csak az elsőt néztem meg önszántamból, kíváncsiságból, és phűű... atom csalódás volt. Hangulat zérónullasemmi, elképesztően hitvány alakításokkal. Harmadik is szörnyű gáz. Pedig nagyon jól is meg lehetett volna csinálni, kár volt érte. A könyvek viszont tényleg jók, fordításban és eredetiben egyaránt. Rengeteg ötlet van bennük. -
Integra
titán
hbo-n megnéztem a titkok kamráját, esküszöm jó volt

-
Obi-1
őstag
Na, kifújt a téma, úgy tűnik.
-
Obi-1
őstag
Tényleg furcsa lenne, ha nem maradna ellenfél a hetedik rész utánra. De Rowling nem akarja folytatni, úgyhogy lehet, hogy boldogan éltek stílusú befejezése lesz, végülis mese. A kis Malfoy szerintem valamikor rájön majd, hogy rossz oldalon áll, nem rosszabb gyerek, mint Piton volt (aki szintén Halálfalóként kezdte).
A hetedik rész vége az, hogy 10 évesen Harry arra ébred a lépcső alatti kuckójában, hogy a bilibe lóg a keze, és persze, hogy nem varázsló, csak álmodta az egészet.
Most leszek 26, egyébként, ngabor2 kérdésére reagálva, úgyhogy lehetsz korelnök.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Amúgy közülünk ki lehetne a ''korelnök''? Ki itt a legidősebb rajongó? Az eddig elárult korok alapján talán én, a 27 évemmel? (sőt, 27,5 év
) -
mayerlaci
senior tag
Mennyi idő alatt olvastátok ki az 5-öt? Én másfél hét alatt.
-
mayerlaci
senior tag
Na megyek meccset nézni addig is hp forever
-
-
mayerlaci
senior tag
Ti kit utáltok legjobban?
Én Lucius Malfoy-t (És persze Voldemortot
A kedvencem pedig ron. -
mayerlaci
senior tag
up.
-
neongorack
senior tag
UP.
-
mayerlaci
senior tag
Szerintetek ha egy baziliszkusz meg 1 dementor küzdene kinyerne?
-
Agostino
addikt
Hát szerintem azért Dumbledore nem fog meghalni. Nagyon fontos szereplő, meg azért ezek könyvek mégiscsak elsősorban a kisebb gyerekeket célozza meg, amelett hogy idősebbek is szivesen veszik kézbe. Ami szerintem lesz az egy hatalmas nagy csavar.Vagy Pitonról derül ki valamilyen pozitiv dolog, vagy valamelyik más,eddig negativ szereplőről.
-
Obi-1
őstag
Szerintetek Dumbledore föl fogja áldozni magát Harryért valamelyik részben? (Ez elég tipikus csavar lenne, a mester meghal, hogy a tanitvány élhessen.)
Melyik főszereplő fog meghalmi a hatodik részben? (Egyre nagyobb fejek hullanak, előbb a Hugrabugos csákó, aztán Sirius.) -
Agostino
addikt
válasz
mayerlaci
üzenetére
Hermione és Ron jövöje? Szerintem : összeházasodnak az iskola után, Hermione törtető karrierista feleség lesz, mellesleg a Roxfort első igazgatónője, a sok munka mellett megromlik férjével, vagyis Ronnal a viszonya, ami annak is köszönhető, hogy Ron iskolában megismert kommunista aktivistái most sikerrel beszervezik a fiút. Ron politikai pályára lép,majd kis idő múlva az MKP (Mágikus Kommunista Párt) elnöke lesz, 2008 ban a pártja megnyeri a választásokat. Első lépéseként kiírt minden mesztelencsigát illetve pókot, majd felkeresi régi - ekkor még épelméjű - barátját a hegyekben, és megpróbálja beszervezni. Harry nem fogadja el az új és radikális nézeteket, ezért egy átokkal halálra súlytja Ront, aki nem tud elugrani mert el van törve a lába. Harry amikor felfogja tettét megháborodik. Ezután Harry megfogadja hogy csak hogy csak faleveleket fog fogyasztani. 59 éves korában Harry hegyét is eléri a multik áradata. A Vízli ikrek ekkora már egy hipermarket lánc tulajdonosai, és pont arra a hegyre telepítik 500. áruházukat. A megnyitóra eljövö sok ember kitapossa a fűvet, Harry alternativ élelemforrását. Mivel az építkezésekhez sok hely kellett kivágják a fákat, Harry éhenhal. Ront exhumáltatja Hermione, és Potterrel együtt eltemi egy elhagyott kviddicspálya alatt. Hermino hamarosan adócsalásba keveredik, és jogerősen az Azkabanba küldik, ahol élete hátrelő részét egy cellában éli le.

Radikális Harry Potter rajongóknak : ez csak poen, nem gúny, Harry rulez.
[Szerkesztve] -
-
mayerlaci
senior tag
Szerintetek lesz valami a Harry-Cho Chang szerelemből?Vagy inkább harry-ginny?

-
Obi-1
őstag
válasz
mayerlaci
üzenetére
Akkor éppen Harry testében volt, nem? Gondolom nem akarta Harryt megpurcantani, a jófiúk sosem mernek áldozatot vállalni.
Vagy mikor volt még alkalma megölni? Egyébként igazán megpróbálhatták volna felkutatni a rejtőzködés évei alatt. Vagy egy szellemmel nem lehet végezni? Esetleg csodalámpásba zárni?
Különben lehet, hogy Voldi és Harry kapcsolata miatt csak együtt lehet kipurcantani őket. A sebhelyről még biztos kiderül valami, a Dumbledore is hantázott az első részben, hogy egy ilyen sebhely még hasznos lehet.
A vérfarkas szvsz túl nyurga, kopasz, kehes állat volt. Szóval nem tetszett a megvalósítása. -
Obi-1
őstag
Lehet, hogy Karkarov az áruló, és Piton bújkál. Említik, hogy Karkarov a tanúvallomást választotta, és feldobott egy csomó halálfalót, ezért rettegnie kell Voldemort visszajövetelétől. Szerintem Rowling itt arra játszott, hogy majd jól azt hisszük, hogy Piton az áruló.
Mellékesen lehet, hogy nem fizikailag kémkedik utánuk, hanem legilimencia útján, mondjuk az öreg Malfoyon keresztül, akivel ''haverok''. -
asimov
aktív tag
Szomorú
UP! -
asimov
aktív tag
Na, este elolvastam, hogy a 4. részben Voldemort mit is mond a halálfalóknak...
Valami ilyesmi volt, hogy 1 bújkál előlem, 1 elárult, ezért ő természetesen meghal.
Karkharov bújkált, és Piton árulta el, akkor nem értem Piton hogyan tud a halálfalók után kémkedni!?
Na, ennyi!
-
GombócArtúr
senior tag
Szerintem is a 3ik és a 4ik könyv lett a legjobb, a második csak egy epizódkötet, mert konkrétan nem történik semmi, ami előrébbvinné a történetet, az első is nagyon jó, de már unalmas (sokszor kiolvastam+ mega film ugye). Az 5-ik könyvben pedig túl elnyújtották azt a részt amikor Harry a Főnix rendjének épületében van. Persze ettől még igencsak cselekménydús kötet.

A legjobb a harc a Mágiaügyi Minisztériumban
-
bdav
őstag
válasz
mayerlaci
üzenetére
hát, pénz ied vagy oda, a Gyűrűk Ura filmtrilógiát még párszáz évig semmilyen filmes vállalkozás nem tudja majd felülmúlni (ahogy a könyvet se
semmilyen könyv
), de ez szubjektív vélemény.
a HPt is nagyon bírom azért
szvsz meg kreténség a filmből a szereplőket kicserélni, annyira sűrűn jönnek a filmek h. normális h. öregednek annyit. ha valamelyikük direkt ki akar szállni azt mondjuk megértem...
egyébként sztem a 3. könyv sikerült messze a legjobban, utána a 4. a többi közt nem tudnék sorrendet tenni. kíváncsian várom a folytatást, valsz ez lesz az 1. könyv amit angolul olvasok majd el
-
Agostino
addikt
válasz
mayerlaci
üzenetére
Rebesgettek olyanokat...(na jó ez tulzás) öcsém hallott vagy olvasott valami olyasmit, hogy csere lesz. Mondván öregek a karakerek vagy mifene. Remélem tévinfó. Eddig csak szintet léptek a szereplők filmről filmre, most meg rögtön alakváltó mágusok lesznek. Nemá...
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Valaki emlékszik az első rész boritójának a legelső változatára? Az még bizony zöld színü volt, és szerintem sokkal jobban nézett ki mint az utána kiadott elterjedtebb verzió. Ha valakit érdekel lefényképezhetem majd, hogy hogy nézett ki az.
-
mayerlaci
senior tag
#103?????,
Mármint ugy értem ron.potter,hermione?
Mert felmerült hogy túl idősek már. -
mayerlaci
senior tag
Az 5. részben ugyan azok lesznek a szereplők?
-
mayerlaci
senior tag
Egyébként szerintem az 5 boritoja elég jora sikeredett az előzőkhöz képest.Ti mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Miféle más műfajban folytatná?

), Faramir kísérlete a gyűrű elvételére, és Frodóék Osgiliathi ''kirándulása'', a holtak amint fölszabadítják Minas Tirithet, a final Gandalf-Szarumán harc, amibe Szarumán kinyiffan (ez emlékeim szerint csak a bővített verzióban szerepel)... hirtelen fejből ennyi jut eszembe, és ezek mind olyasmik, amiknek semmi indokát nem látom hogy miért ne lehetett volna ugyanúgy leforgatni ahogy a könyvben van. Számomra ezek mérgezték meg a filmet, az sokkal kevésbé zavart hogy kihagytak dolgokat, mint ezek a gyenge át- és hozzáköltések.
)
Meglehetősen nehéz volt letenni. A 4-et is kb. 3-4 nap alatt végeztem ki. Remélem nem akarják egyiket se 2,5 órába besűríteni... nem menne, túl sokminden történik benne.

UP!