Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz Rowon #19 üzenetére

Igen, megválaszoltad: nem tudod.

"A káros sugárzások kockázatai
    Zóna - Hullámhossz - Környezet - Látáskárosodás
    UV-A - 215-380nm - Kültéri munkavégzés - Szem fáradtság, részleges vakság, szürkehályog, napsütés
    UV-B - 280-315nm - Napfény, ipari környezet - Szürkehályog, hegesztési fény, ív fény
    UV-C - 100-280nm - Ipari környezet, ívhegesztés - Cornea vagy kristályos elváltozások, látás elvesztése
    Kék fény - 400-480nm - Ipari környezet, számítógépes munkavégzés, kültéri munkavégzés - Retinális elváltozások, látás elvesztése, elmosódási degeneráció (életkor), retinitis pigmentosis
    Infravörös - 780-1400nm és 1400-2000nm - Elektromos hegesztés, olvasztási munkák:
    üveggyártás, acélgyártás, mikrohullámú folyamatok, napsütés - Retinális elváltozások, elmosódási degeneráció (életkor), retinitis pigmentosis, Cornea vagy kristályos elváltozások"

Ha már szabványokban otthon vagy, akkor ezt is tudnod kellett volna (ezt is olyan helyről másoltam, ahol az általad említett szabványokról írnak), de ehelyett inkább azt csináltad, amit. (Én viszont bevallom, nem vagyok otthon szabványokban, így nem mondott semmit a 2 betű 3 szám kombináció, hiszen a leírásnál semmit nem írtak pluszban róla. Szerintem nem vagyok vele egyedül. Sőt! Most utánanéztem. Az EN166-ot meg teljesen feleslegesen írtad le, mert köze nincs a felmerült vitához. Innen folytatom...)

Szóval, akkor egy lépéssel közelebb jutottunk valamihez. Ahhoz nem, hogy ugyanúgy gondolkodjak, mint te, mert ettől még mindig alma és ananász. Nem ugyanaz a termék, nem ugyanarra.

Új hozzászólás Aktív témák