Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
válasz
amator1985 #2397 üzenetére
Ahogy nézem neked a hangszóró mellé egy RCA-RCA, tehát mindkét végén piros-fehér dugójú kábel fog kelleni.
-
amator1985
újonc
Ezek a be- és kimenetek vannak a TV-n.
-
Attila0
őstag
válasz
amator1985 #2392 üzenetére
"A TV-n viszont jobb és bal kimenet is van, ez nem jelent gondot, ha csak 1 csatlakozós a hangszóró?"
Tudnál feltenni képet a tévéd hátuljáról, hogy lássuk miről is van szó?
-
Primary92
senior tag
válasz
amator1985 #2385 üzenetére
Genius sp-hf 1250
Nem tudom, hogy lehet-e kapni, de régen olcsóért elég jó volt. -
amator1985
újonc
Pl. erről mi a véleményetek? Tudom ez USB-s, de elvileg meg tudom majd oldani, hogy egy TV-n kívüli USB-be csatlakoztassam. https://www.bestmarkt.hu/media-tech-soundbar-mt3173-20-hangfal-p721553?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=shopping-campaign&utm_campaign=arukereso_shopping-click
A TV-n viszont jobb és bal kimenet is van, ez nem jelent gondot, ha csak 1 csatlakozós a hangszóró?
-
Attila0
őstag
válasz
.
-
válasz
Az egyik nyaralónkban egy ehhez hasonló kis szett van rákötve a régebbi típusú TV-re, amin van analóg 3.5 jack kimenet.
GENIUS SW-2.1 300X 2.1 HANGSZÓRÓ FEKETE -
válasz
amator1985 #2383 üzenetére
Régi TV-ken általában van 3.5-ös jack kimenet, oda mehet bármi, akár erősítő + hangsugárzók, de akár egy PC speaker is.
-
amator1985
újonc
Üdv!
Valaki tudna abban segíteni, hogy egy 2007-es plazma TV-hez, amin nincs USB foglalat, milyen hangszórót lehetne csatlakoztatni? Sajnos a beépített hangszórók már nagyon recsegnek, viszont a TV még működőképes. Egy átlagos TV-s hangzást szeretnék elérni, nincs szükség semmi extra nagy hangerőre.
Ha valaki tudna ebben segíteni, akkor azt előre is köszönöm. -
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy egyszerű mobil hangfal, két mikrofonnal, beépített zenelejátszóval, ilyen-olyan bemenetekkel. Létezik-e, hogy ezekhez a mikrofonokhoz vevőegységet szerezzek be, amit keverőhöz tudnék kötni? Alap egyszerű rendezvényhangosításhoz, rövid beszédhez/műsorhoz, ahol a vezetékes mikrofon macerás. Köszönöm!
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
ALTO MISTRAL 600 Végfokhoz milyen fullrange hangfalpár illene? Otthoni zenehallgstásra néha házibulira lenne használva. Mélyláda nem lesz később sem így gondolom legalább 30-as mélysugárzóval szereltek között kellene nézelődni.
Leginkább használt termék érdekelne mivel a végfokot is használtan vettem.
Köszönöm -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
A Biamp Nexia processzorok házimozis/otthoni zenehallgatós célokat megugranak? Elvileg 24bit 48 kHz-es feldolgozást tud.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Kollégának behalt alaplapon a hangkártyája és kellene helyette valami bármi más hangkeltő alkalmatosság.1.: ha az a jelenség, hogy minden rendben települ a kártyához, hibát sem ír ki a windows, nincsdriver hiba, egyszerűen csak hang nincs, az meghibásodás lehet, vagy lehetséges "csak" windows hiba?
2.: Helyette mit ajánlotok, ha már nem jó? 15eFt a limit. Ezeket néztem ki, de elfogadok más ajánlatokat is. Sztereo erősítőre lenne kötve.
1: Eladó ASUS Xonar U5 - HardverApró (hardverapro.hu)
2: Creative SB X-Fi SB1095 5.1 külső hangkártya USB - HardverApró (hardverapro.hu)
3: Sharkoon Gaming DAC Pro S V2 (garanciás, ingyen posta) - HardverApró (hardverapro.hu)
4: Usb dac eladó - Kincsesbánya, Fejér (jofogas.hu) -
válasz
Flowtation #2374 üzenetére
Aktív hangsugárzók, és PA rendszerek esetén ez normális jelenség.
-
Flowtation
őstag
Utána néztem, valóban ez a hissing jelenség van, viszont erősítéstől független, jelforrás nélkül is jelen van, viszont nem változik a potméterek állításakor sem. Most kipróbáltuk szünetmentes konnektorból is, ugyanúgy jelen van, sőt, amikor a két hangfal össze volt kötve (csak link) akkor némi búgást véltem felfedezni. Viszont ezzel egy időben ment az erősítő ventilátora is, szóval lehet, hogy attól volt?
Engem nem zavar a dolog, szerintem ennek bele kellene férnie (ilyen árban gondolom), de pont annak nem fog tetszeni aki az egészet rendeltette/fizette. -
válasz
Flowtation #2372 üzenetére
PA rendszerekre általánosságban ez a jellemző, amennyiben alapzaj alatt erősítéstől függő "súgást" (hiss) értünk, sok gyártó a paraméterek között meg is adja ennek normál mértékét, ehhez hasonló formában: Self-generated noise - ≤5 dB SPL.
Ha búgást értesz alapzaj alatt, akkor annak érdemes utánajárni, jelszintű bemenet nélkül hálózati földhurok okozhatja.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a céghez két db DB technologies kl-12 aktiv hangfal. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeknél (mint Db tech és aktiv hangfal) normális az alapzaj? Már akkor jelentkezik ha bekapcsolom és semmilyen kábeles összeköttetés nincs.
Céges rendezvényre, teremben, illetve valszeg kint is lesz/lenne használva.
De ha nem normális jelenség, akkor inkább visszaküldenénk.
Köszi előre is! -
TurboGamer
csendes tag
Szia!
Attól függ, milyen setupot szeretne ismerősöd.
Valaki az aktív, valaki a passzív rendszert részesíti előnyben.
Ugye az aktív rendszer lényege az, hogy a végfok és az előfok be van építve a hangfalba, tehát nem kell pluszba venni ezeket. Ezeknek az ára elég borsos, ami jól is szól. Erre a területre sokkal jobban ajánlom az aktív rendszert a hordozhatóság, a kényelem, az egyszerűség miatt.
Aktív rendszer:
Amit tudok ajánlani, mint aktív hangfal, az az RCF ART 912-A, vagy az RCF ART 915-A. Elég dinamikus és szép hangjuk van (hála a DSP-nek), megállják a helyüket önmagukban is szub nélkül, persze az általad említett felhasználási területre (a 915-ös dinamikusabb).
Esetleg még az Electro Voice ELX112P vagy ELX115P, dB Technologies OPERA 12 vagy OPERA 15. Még mindig középkategóriáról beszélünk.
Akad olyan is, mikor a zenész kér egy kicsit több "dinamikát", ezt csak mélynyomóval lehet elérni. Ha már RCF-nél tartunk, akkor szóba jöhet a SUB 702-AS II, SUB 705-AS II, vagy éppen a SUB 905-AS II, de ez már elég nagy dög, és az ára is elég félelmetes. Ugyanígy szét lehet nézni pl. az EV, dB, Dynacord termékpalettáján.
Topokból érdemes párban venni, hogy meglegyen a sztereóhangzás. Szub ízlés kérdése, az úgyis mono.
Monitor hangfalból szerintem bőven elég 1 db is. Én azt ajánlom, hogy ha a fentiek közül választ (kivéve a dB-t), akkor erre a területre is ugyanazt a darabot válassza, mert ezek az aktív ládák dönthetőek, tehát "monitor hangfalat tudsz belőlük csinálni".
Szintik terén sokat nem ismerek, csak a Korgokat valamennyire, ajánlom a PA 50-et, PA 500-at, PA 600-at, PA 800-at. De a Yamahák közt is szét lehet nézni.
Ugye ehhez illene egy keverő is. Ajánlott márkák: Soundcraft, Dynacord, Yamaha, Midas, Roland, Tascam, stb. És persze nem árt olyan deszkát venni, ami tud kezelni monitor hangfalat.
És ámbár kábel nélkül nincs élet, kelleni fognak azok is, amivel összekötöd a keverőt és a hangfalakat (XLR-XLR), valamint a keverőt és a szintit (6,3 Jack - 6,3 Jack).
Ezeken alul én nem vennék semmit, bár lehet én vagyok "vájtfülű", de szerintem ilyen területre elég fontos, hogy szép, tiszta hang jöjjön ki a hangszórókból, már amennyire lehetséges.
-
tylerddd
veterán
Üdv! XLR kábel és mikrofon esetén mi az "egészséges" kábelhossz? Épülethangosításban használatos 100V-os erősítőhöz kellene. Esetleg hasonló kategóriás wireless megoldással érdemes-e próbálkozni? A távolság ca. 20-25m lenne, elvileg akadálymentes "rálátás" egy folyosón. Köszönöm!
-
Petyás
tag
válasz
MineFox54 #2366 üzenetére
Digit pultot én is ajánlom, nekem egy ősrégi van, de akkor is előnyösebb, mint egy analóg.
De: az analóg pultot az is érti, aki csak ránéz, mert minden ott van szem előtt és fel is van iratozva, a digithez szerintem kell egy alap ismeret, hogy mi az, amit megtalálhatsz benne és mire lehet szükséged. Ha kicsit is értő személyzet fogja használni, akkor digitális pult. -
MineFox54
őstag
-
Petyás
tag
válasz
hawrlantb #2364 üzenetére
Én annyira nem vagyok képben, de azért szerintem ezen az árszinten tényleg csak kicsit kell lejjebb adni a minőségből - ahogy írtad - és nem lesz hatalmas minőségromlás - ahogy írtad.
Ami segítség lehet a tapasztaltabbak számára, hogy mekkora helyen kell ezt megszólaltatni, mennyi embernek.
Ha gyakran kell cipelni, akkor a súly sem elhanyagolható paraméter.
Ha még lesz rajta fejlesztve, akkor azt is jó tudni, hogy mi várható még. -
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől egy alap hangrendszer összeállításában.
Úgy néz ki a sztori, hogy egy komplex, rendezvényekre (esküvő, kis zenekarok, rendezvények, bulik stb.) megfelelő hangrendszert szeretnénk összerakni. Ez az első kör még nem terjed ki minden részre (monitorállás, profi mikrofonok stb.) Mivel pályázathoz kapcsolódik vannak bizonyos megkötések is, ezeket lentebb részletezem. Volt egy eredeti koncepció kb. 1-1,5 évvel ezelőtt de az árak alakulása miatt kicsit lentebb kell adnunk a minőségből sajnos.Szóval a most beszerzendő komponensek specifikációval a következők:
2 db aktív hangsugárzó (min. 800W/db)
2 db tok a hangsugárzóhoz
2 db mélysugárzó (min. 1200W/db)
2 db tok a hangsugárzóhoz
1 db keverőpult (min. 6 csatorna)
4 db 10 m hosszú XLR
2 db szatellit cső
1 db mikrofonszett
Eredetileg így nézett ki az összeállítás:
2 db QSC KW122 + tok
2 db QSC KS118 + tok
1 db Yamaha MG16 XU
1 db Sennheiser XSV 1-835 Dual-A
+ kábelek, szatellit csövekA keret amibe bele kéne férni: kb. bruttó 2,5 - 2,8 MFt
Kérlek, hogy segítsetek mivel tudnám a fenti eszközöket kiváltani úgy, hogy hatalmas minőségromláshoz ne vezessen. Ha már abban segítetek, hogy milyen márka (Yamaha, EV, HK, RCF .... ?) irányába mozduljak el, az is nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm mindenkinek!(Ha véletlen offtopic akkor légyszi irányítsatok a megfelelő helyre)
-
conexke
tag
Sziasztok egyik ismerosomnek kell keresnem usb hosszabitot dj pulthoz enne van valai elvárása vagy egy mezei hosszabito is jó?
Közönöm a helpet
-
AIex
tag
Sziasztok !
Remélem a jó topikba írok....
Ismerősnek szeretnék segíteni,
Élő zenéhez (inkább zenei alapra való éneklés) keresne felszerelést,
Amiket keres :
Hangszóró
Szintetizátor (szerintem workstation-t, mivel erről szeretné a zenei alapot lejátszani)
Stage monitorNagyjából középkategória lenne az elvárás,
Mikrofonja, állványa van, Shure márka, ha esetleg pontos típus számít, megtudom kérdezni.
A helység, ahol zenélne, zárt, 120m2, 3M-es belmagasság, 60-70 fő befogadó képesség.
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni !
-
tylerddd
veterán
Érdekes, hogy 70V-on van és oda van egy műanyag lapocska csavarozva, így át sem kapcsolható 100V-ra. Ugyanakkor az általad linekelt oldalon megtaláltam a bel- és kültéri hangszórókat, valóban 100V-os rendszerbe írják.
Elvileg annyit csináltak az eredeti felálláshoz képest, hogy a falon futó hangfalkábelt kicserélték újabbra és behúzták kábelvezetőbe. Ezért nem értem, most akkor miért nem szól ugyanúgy bekötve. A villanyszerelőt kell majd lehet elérnem
-
Petyás
tag
válasz
tylerddd #2358 üzenetére
A képek, leírások alapján ez mégis csak 100V-os rendszer, ami az erősítőn 70V-ra van kapcsolva. (Tehát a Figure 6 szerint kellene őket bekötni.)
Leírások:
http://archiv.hangaruhaz.hu/mi-az-a-100v-os-rendszer-kezdoknek
http://webshop.giantsound.hu/100_voltos_rendszerek_epulethangositas_87
http://public-address-info.co.uk/Advantages%20of%20100v%20PA.html
Szerintem ezek alapján érdemes tovább nézelődni, hibát keresni. -
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #2357 üzenetére
Közben találtam egy leírást a bekötés módjáról, a Figure 4 elnevezésű volt nálunk. Ennek tükrében esetleg ötlet, hogy miért nem szólhat a hangfalak fele? Elrendezést tekintve van egy hosszú folyosó, ahol mindegyik hangfal szól, de a folyosóról nyíló helyiségekben egyikben sem.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy erősítő és legalább 8-10 hangfal, amik egy épület több helyiségében vannak szétszórva kábellel. Az erősítőbe ilyen módon vannak csatlakoztatva. Milyen logika alapján vannak ezek bekötve? Tehát miért a 4ohm és a com feliratúba? Köszönöm!
-
Kelta
tag
Üdv!
Egy Behringer U-Phoria UMC1820 vásárlását tervezem,a cél dobfelvétel lenne 7-8 mikivel, sévonként (cubase7).
Kérdés: a Behringer XENYX2222USB keverőjével tudnék ugyanúgy sávonként rögzíteni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest