- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigya
őstag
up
-
Bigya
őstag
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
Tud valaki segíteni egy kicsit? Egy progit keresünk.
Bővebben: link -
PapaMaci
őstag
válasz
Trance_Enegy #37 üzenetére
MKII mi? Lemezmászo? Keverö???
Mindenkinek:
-Ezeket a dolgokat nem lehet papirrol megtanulni. Bele kell kerülni, és csinálni.
-A szinházakban meg sok helyen sima elektromos technikusok, tologatják a potikat.
-Van sok iskola is, de azt nézzétek meg, hogy melyikben van a legtöbb szakmai gyakorlat!
[Szerkesztve] -
Trance_Enegy
tag
Hi all!a Zaj-ban elég olcsó lett még így használtan is a Technics MKII-es
! szerintetek érdemes Pio Djm 600at venni itthonra vagy elég a gyökér változat?(Behringer Djx 700)
[Szerkesztve] -
Arhquis
aktív tag
up
-
Bigya
őstag
válasz
Blackmate #27 üzenetére
Sok felé és sok féle oktatás van. Pontosat most nem tudok, mondani, de kérdezhetek mást.
Bővebben: link Nekik szokott lenni tanfolyásuk. -
Arhquis
aktív tag
Na egy nagy kérdés a szakiknak!
Van egy integrált hangkarom.
Megy:
- sztereo+Mic.+Line In
- Front+Back+Line In
- 5.1
A kérdés.
Létezik-e olyan progi, ami szétválogatja a progikat pl ugy, hogy a winamp az egyik kimeneten megy, de a Counter Strike a másikon? -
hezso
aktív tag
Upsz.... egy nekem való topic...
Mert ezeket a dolgokat én is szeretem!(inkább az élő hangosítást, a homerecording az annyira nem a kedvencem....). Szal ha tudok majd én is válaszolgatok!
amúgy: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
válasz
Blackmate #27 üzenetére
néda mingyárt mit találtam:Bővebben: link
-
Blackmate
őstag
Engem az erdekelne, hogy hol lehet ilyeneket tanulni. Mert en mar evek ota foglalkozom vele, de ha egy komolyabb helyre akartam menni a papirt kertek. Pl egy szinhazba milyen vegzettsegü emberke tologatja a potmetereket?
-
pweisz
senior tag
De mit szeretnél?Engem a hangfalak érdekelnek mostanában, ahoz esetleg hozzátudok szólni. Régebben sokat olvastam studiótechniákáról, samplerek, szintik, mikrofonok ilyesmi, de aból nem sok mindenre emlékszek, esetleg újságokból amiket olvastam(konkrétan egy a KEYS), visszatudok keresni dolgokat, de akkor már egyszerübb utána nézni neten.
-
Bigya
őstag
Levagyok lombozódva, olyan 15 órája voltam itt utoljára, és a saját hsz-om zárja a topikot? Ennyire nincs technikus itt?
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
UP!
-
Bigya
őstag
fel
-
Bigya
őstag
Ajánlom ezt különben mindenkinek, nagy ötlet!
Bővebben: link -
Bigya
őstag
Igen, pontosan. Szóval a keverőkben van egy ''fő út'' és még egy vagy több AUX csatorna. Ezek az aux-ok vagy féder elött vannak lekötve, vagy utána. Azaz, beállítod, egy énekesnek a monitorhangerejét, akkor lehetséges az is, hogy a hallgató nem hallja az énekét ha lehúzod, de a monitorládájában szól. Ez a szerencsésebb.
Megy felfele X db jel. És megy vissza a keverőből a PA-nek, és ezen kívül X darab a monitor végfokjaiba. Ilyenkor a pultról tudod állítani a monitort is meg a PA-t is.
Nagyobb hangosításoknál külön van monitor keverés. Ilyenkor egy ember van a szinpad mellet aki a monitort keveri. És ugyan azok a jelek amik befutnak a monitor keverőbe, azok felmennek a PA keverőbe is. Ilyenkor az a jó, hogy a PA-s emberke, csak arra kell hogy figyeljen a monitor keverő meg csak a zenészre. -
_Petya_
őstag
Köszönom, várom a mailt. Szóval a PA az az, ami nem a monitorrendszer. Ezzel kapcsolatos a következő kérdésem is. Pl egy ember énekel mikrofonba a színpadon. A hang mikrofonkábelen eljut a PA keverőbe, innen a kevert jel a PA erősítőbe, és a közönségnek a hangfalakba. Ez OK, de az énekes monitorhangfalához hogyan jut el a jel, hogyan lehet azt szabályozni, keverni? Van külön keverő, ami a monitorrendszerhez tartozik, és külön ember kezeli, vagy ugyanarról a pultról megy, mint a PA? Tehát úgy gondolom, hogy a bejövő jelet két csatornára viszem ki, így az egyik csatorna faderrel tudom a közönségnek szóló hangerőt szabályozni, a másikkal pedig a monitort?
-
Bigya
őstag
Igen valóban elégé szétesik a hangzás. Próbálja minden program szűrni az éneket a dalból. Csakhogy ált. olyan széles spektrumú az ének, hogy szétesik a zene is.
van Basco's Karaoke Player, így hívnak egy kara progit, nekem megvan de nem próbáltam mit tud. Van vagy 4000 kara fájl, amik pl winamp-el is működnek.
Nem tudom, mit szeretnél csinálni, de sztem nincs más mint kiszűrögetni az anyagból az éneket.
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
Insert:
''A keverők INS (Insert) feliratú Jack aljzata igen gyors és variálható kötést biztosít. Itt egy sztereo Jack aljzat található, de kétirányú bekötéssel, úgy hogy a gyűrűérintkező a return (visszetérő), a csúcs érintkező pedig a send (küldés). Bedugjuk a mikrofont, INS-be meg a kompresszort, és kész. Megspóroltunk kábelt, és fölösleges hurok sincs.''
Remélem érthető, ha nem akkor szólj. -
Bigya
őstag
Igen, ez is lehet, de nem ezközök között van sorolva a címben.
Szóval:
''PA: azon berendezések összessége, amely kifejezetten
a nézők, hallgatók részére közvetíti a műsort.
A rendszerben megjelennek az alaperősítésen kívül a nagyobb teljesítményű végfokok, boxok, és egy (v. több) erre a célra kifejlesztett keverőpult. A különböző hangszerek hangját mikrofonok, vagy közvetlen vonalkábelek közvetítik a PA keverőhöz, amit egy ember kezel. A zenészek által beállított hangzás anélkül változtatható a közönség részére,
hogy az a zenészt zavarná. A PA rendszerek esetén már komolyabb effektek jelennek az énekhangon és az egyéb nem elektronikusan megszólaló hangszerek hangján is.'' -
Tas
tag
Annak idejen en is kerestem ilyen progit. Talaltam is parat (karaoke progik), de igencsak elszomorito eredmenyeket kaptam. A legtobb program azt csinalja, hogy halkitja az eneket, de nem tudja kiszedni a zenebol (a zene is sokkal tompabb lesz). Bent a cegnel kerdezgettem a veteran hangmernokoket akik csak mosolyogtak. Kozoltek ha lenne a cegnek ilyen celhardvere, akkor sem szeretnek ok kapni a feladatot. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de mindenkepp nehez dolog.
-
Steve-S
tag
Én olyan programot keresek, ami egy zenefájlból szét tudja választani az éneket és a zenei részt. És ezeket külön le tudja menteni. Ha valaki tud ilyet írjon!
Már ha egyáltalán létezik ilyen program -
_Petya_
őstag
Mindig is érdekelt ez a téma, a hangosítási rendszerek felépítése, működése. Lenne is pár kérdésem:
- mi az a PA?
- a keverőn: insert pont, mire jó, hogyan kell használni
Ha lesz még kérdésem, beírhatom?
Petya -
Bigya
őstag
UP!
-
Bigya
őstag
Rögtön feltennék egy kérdést! Felmerült az igény egy sampler programra. Nem kéne egy sampler sok-sok pénzért, ez egy alkalmi dolog.
Szóval egy olyan progi kellene gépre, amivel behívható X darab effekt, loop, és pl a numerikus billentyűzeten ütött gomb hatására felbőg a tehenünk, meg ilyesmi.
Valami megaeasy progi kellene nekem.
Kerestem SAC-ban is de nem találtam olyat amire én gondoltam...
Valaki esetleg?
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
SZIASZTOK!
Ilyen van már? Szerintem nincs!
Arra gondoltam, akad pár ember aki kisebb-nagyobb mélységben foglalkozik a címben említett témával. Itt nem konkrétan PC-s zeneszerzésre gondoltam, de az is belefér. Inkább arra gondoltam, hogy itt különböző kérdések hangozhatnának el, hangtechnika területéről.
Szal tapasztalatok, élmények, észrevételek, meg ilyesmik jöhetnek ide, legyen az magáncélú dolog, vagy cégnél elkövetett hangosítás!
Na lássuk életképes-e ezen totyik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen autót vegyek?
- Akciófigyelő: Humble 'Xbox Game Studios' Bundle (PC)
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest