- Autóhifi
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányos topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, a hagyományos analóg keverő erre nem alkalmas.
Léteznek párezer eurós digitális keverő(szerűsége)k, daw controller néven futnak, de tízezer euró alatti költségvetésssel nem ilyenekre költeném a pénzt, hiszen erre a daw is képes, inkább jobb hangminőséget, jobb analóg és digitális eszközöket vásárolnék.101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Köszi schawonak a tippet a topikhoz
Korábban már jártam itt, akkor egy eléggé low-budget kérdésem volt, azóta sikerült erre megoldást találni, viszont most lenne egy pályázati lehetőség, ahol barátnőm - korábbi énekes szereplései és versenyei okán - esélyes lenne, hogy a fellépéseihez (és otthoni stúdiófelvételek készítéséhez) felszerelést vásároljon. Ehhez szerintem leginkább egy mikrofonra és egy processzorra lenne szükség. Előbbi könnyebb választás, utóbbival gondban vagyok. 80-100ezer forint körül milyen hangprocesszort tudnátok ajánlani éneklésre?
A "hangtechnikusok" hozzá nem értése elég sok esetben rontja egy-egy fellépés élvezhetőségét (azért idézőjeles, mert sok esetben önjelölt/mások által kijelölt személyek csinálják ezeket a feladatokat vidéken, hadd ne mondjam milyen alapvető hibákat vétve), ezért a hordozhatóság is szempont, de nem elsődleges. Az össz keret mikrofonra + fejhallgatóra + processzorra 220ezer forint kb.
http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing
-
szabifotos
senior tag
válasz
WolfiMusic #1205 üzenetére
Nekem nincs összehasonlítási alapom, de én most vettem egy Fast Track pro-t használtan 25-ért.
Én is kíváncsi lennék mi a véleménye a hozzáértőknek az M-audioról. Én személy szerint elégedett vagyok vele... -
Pontosan milyen hangprocesszorra gondolsz? Kompresszor, zengető, eq, kombi?
(#1205) WolfiMusic
Az M-Audio preampjaitól herótom van. Volt FW1814 és FW Solóm is, egymás múlták alul a preampok.Valamit használtan néznék. Ennyiből már lehet lőni ezt-azt a német ebayen.
[ Szerkesztve ]
101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly végeztem el a hangtechnikus szakmát az Oktopusnál, érdeklődnék hogy nem tudtok-e esetleg valamilyen munkalehetőségről a szakmában Budapesten? Ami főként érdekelne az a koncerthangosítás. Kábelezés, pakolászás is megfelel, csak tudjak tanulni és ellesni sok minden jót a környezetemből, és fejlődni. Aztán majd úgy is kialakul gondolom.
Köszi!
SC: _Ravenheart_
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ma voltam fellépni egy kisebb városi rendezvényen és elgondolkodtam valamin..... A hangtechnika ha jól láttam 2db JBL mélyládából+topládákból, és monitornak 4db jbl ládából állt, szóval nem gagyi cucc. Teljesítményt és tipust nem tudok. Amint elkezdte a technikus lejátszani nekem az alapot, észrevettem, hogy a körülöttem levő monitorok nem szólnak. Húú gondoltam, "de jó lesz így énekelni"
Aztán a dal közepe fele rájött a technikus, hogy valamit kéne adni befele is és bekevert nekem egy kis zenei alapot, de mikrofont NEM! Ezáltal mégúgyse hallottam, hogy mit és hogyan énekelek
Csodás érzés volt...
Akár, hányszor fellépek különböző kisebb rendezvényeken, mindig bajom van a monitorozással. Szeretem jól beállított arányokkal hallani magam a színpadon.Ezen okok miatt fogalmazódott meg bennem az a kérdés, hogy: Nem lehet e vagy nem szoktak e olyat csinálni, hogy a Keverő aux1-2 kimenetein kivezetik az egyiken a mikrofon jelet a másikon a zenei alap jelét majd ezt az énekes körül elhelyezett kisebb keverőbe bevezetve az énekes állíthatná magának, hogy mit halljon. És természetesen a monitorok ennek a keverőnek a kimeneteire mennének.
Ez nem megoldható, vagy miért nem szoktak ilyet alkalmazni? Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1210 üzenetére
öhm...
Hogy is mondjam... A szokás az az,hogy kis beállással a technikus beállítja a kívánt arány kifelé, és befelé egyaránt.
Vallom azt, hogy egy sz@r kontrolkeveréssel a produkció 82.44%-át el lehet venni a fellépőtől.
A felvázolt ötlet jól hangzik, de ennyi rákészüléssel simán be is lehetne állítani jól. Sajnos hígul a szakma...[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
NYPD
aktív tag
válasz
szabifotos #1210 üzenetére
Érdekes felvetés, én speciel még sehol nem láttam olyat, hogy az előadó a színpadon állítgatja magának a monitort. Színpad mellől szoktak külön pulton monitort keverni, de az nem jellemző a kisebb városi rendezvényekre.
SC: _Ravenheart_
-
próbakocka
senior tag
sziasztok!
megoldást keressek a következő problémára, a költséghatékonyság maximális szem előtt tartása mellett:
Közepes egyetemi oktatóteremben, vezeték nélküli hangosítás, lehetőleg egyetlen, hordozható eszközzel.
(van pár terem, amiben nincs kiépítve semmilyen hangosítás 100+ feletti hallgatósággal, jelentősen zavaró, hogy utolsó sorban nem érthető az előadó ...)A terem méretei kb 12x24 m, kb 5m belmagassággal ...
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1213 üzenetére
Létezik ilyen eszköz. Hangfal hátába beépített mikroport vevő, és lépes továbblőni a jelet több hasonló hangfalra. És persze mindez megy akkuról is. Sajnos nem találom, de az Audoiparner árul ilyet.
...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Valakinek van tapasztalata DSD-vel?
Létezik pl. hangkártya számológéphez?...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1216 üzenetére
Amikor bemegyek hozzájuk, mindig megcsodálom, de fogalmam sincs, hogy hívják. Mi több, még az oldalukon sem találtam. Hétfőn felhívom őket, és megkérdem.
...mint az közismert...
-
Szipoly
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok
Pár hónapja belekezdtem saját kis otthoni stúdióm kialakításába. Még pár mikrofon és a stúdió monitorok vannak hátra. Ki is néztem magamnak a JBL LSR 305-at. Valakinek van már tapasztalata külföldről való rendelés kapcsán? Kb. 30.000-t spórolnék egy párral, ha kintről rendelném meg.
Egy Focusrite Scarlett 2i4 társa lenne, mikrofonnak Shure SM57-est választottam, leginkább akusztikus hangszerek felvételéhez
Próbáljam meg a külföldi rendelést, vagy érdemes itthon megvenni?Segítségeteket előre is köszönöm!
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
PapaMaci
őstag
válasz
Szipoly #1219 üzenetére
Szia
Nem értem a 30ezres spórolást! Linkeltél egy 150$-os árat, ami több, mint 30, Amerikából nem ingyen hozzák, és még vámot és áfát is kell fizetned rá, itthon meg besétálsz pl a microsoundba, és meg veszed -idézem az árlisát-
JBL LSR305 Aktív kétutas kompakt közeltéri stúdiómonitor 34380 43662.
Amúgy az SM57 nagyon jó mikrofon színpadon, de stúdióban már kevésbé állja meg a helyét egy dinamikus mikrofon.
Szintén microsound árlista: Shure SM57LCE * Dinamikus hangszermikrofon 25940 32943
Véleméyem szerint csak akkor fogod olcsóbbra kihozni, ha belopod az országba, de annyit meg nem ér egy 30000HUF-os cucc......mint az közismert...
-
Szipoly
tag
válasz
PapaMaci #1220 üzenetére
Szia!
Igen, közben rájöttem, kezdetben túl bizakodó voltam a postával kapcsolatban, eddig csak telefonnal volt tapasztalatom, ott másképpen ment. Azóta meg is rendeltem itthon. A shure színpadon is lenne használva, ezért választottam.
Köszi a választ, és a segítséget, így megismertem egy új bolt honlapját is- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam ennél megfelelőbb topicot:
Videót szeretnék készíteni és a hangalámondáshoz szükségem lenne egy mikrofonra.
A laptopom beépített mikrofonján visszahallgatott felvétel pocsék: minden kattintás, billentyű lenyomás, külső zaj belehallatszik. Nézegettem Google-al, és vagy veszek 25k felett profit, vagy 1k alatt noname-t.Mivel eddig sohasem kellett még mikrofont vásárolnom, fogalmam nincs merre induljak el.
Pl. nem bánnám ha lehet a mikrofon vezeték nélküli; vagy legalább felcsíptethető.Lehetséges hogy egy fejhallgatóval egybeépített megoldás lenne célravezető?
-
szabifotos
senior tag
válasz
aclandiae #1222 üzenetére
Attól függ mik az igényed minőség tekintetében! Vannak tűrhető mikrofonos fejhallgatók ha nem stúdió minőséget szeretnél.
Vagy ha jobb minőséget szeretnél: LINK (bár még nem használtam ilyet) és ehhez nem árt egy jobb hangkártya a beépített helyett!
Ha a gép előtt ülve beszélsz akkor asztali állványon használhatsz stúdió kondenzátormikrofonokat!: LINK
LINK2
És ezekhez hangkártya sem kell mert USB-s.
Vezeték nélkülit inkább szinpadon használnak ami nem hangfelvételre lett kitalálva![ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Felvétel, illetve szerkesztés lenne a kérdés! Láttam néhány [interface]-t, ami kb annyiba kerül, mint a mostani sok csatornás PCM-ben 192kHz -et tudó eszközöm. Kérdés lenne az is, hogy érdemes-e megvenni, vagy béreljek inkább egy korg MR1000, MR2000-et? Na meg egyáltalán hangban tényleg van -e akkora különbség, hogy 2 csatorna DSD-ért kifizessek 26 csatorna PCM árát ? Szóval van-e tapasztalat, hogy érdemes-e belevágni?
Amúgy, amikor tehetem komolyzenével foglalkozom....mint az közismert...
-
válasz
PapaMaci #1225 üzenetére
1. A linkelt Mytek csak DA koverterrel rendelkezik, azzal DSD-t nem veszel fel. Ilyen Mytekem van, de hifire használom, elsősorban arra való.
2. Felvételhez Korg
3. Nincs, sőt. A DSD a formátumból adódóan 20kHz fölött egy nagyfrekvenciás, a frekvenciával erősödő intenzitású alapzajt generál. Ezzel szemben a PCM transzparens.
4. A DSD-hez másik munkafolyamat szükséges. A hagyományos DAW-ok nem kezelik, csak a Pyramix.
5. A DSD formátumon a hangerőn kívül semmilyen egyéb szűrő nem értelmezhető. Tényleg, matematikailag. Bármilyen szűrő (eq, kompresszor) használatához először pcm-be kell konvertálni, majd vissza, ezzel ugrott a natív DSD felvétel. (Komolyzenei felvételnél ez a legkisebb gond, ott úgysem kell szűrő.)
6. A SACD formátum divatból kimenőben van/volt (a letöltve megvásárolható DSD viszont tempósan jön divatba).
7. A normál DSD munkamenet hagyományos PCM felvétellel kezdődik, és csak a legvégén érdemes konvertálni a PCM-met DSD-be Korg Audiogate szoftverrel.
8. A teljesen natív DSD felvétel a mai hifista világban erős marketingértékkel bír, ez indokolhatja a DSD felvevő vásárlását, és a szenvedést a formátummal. A PCM⇨DSD konverzió eredményéről sem mondja meg senki, hogy nem natív...[ Szerkesztve ]
-
Illetve a Mytek 8x192 nyolccsatornás konverter hajlandó még DSD formátumban kiköpni a végeredményt. Kell hozzá egy Mytek dsd-sdif dio kártya, és egy (négy) Mykerinos PCI/PCI-e kártya sdif opcióval. A teljes költség több mint tízezer európai egység. Abszolút hasznosság? Hááát...
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Köszönöm a felhomályosítást!
Kicsit lemaradtam ezekkel a formátumokkal. ...még mindig CD.-re dolgozom...
És jól sejtem, hogy a mikrofonokon, kábeleken előfokokon többet bukik az ember, mint a rögzítőn?
Illetve a nagy DSD kiadványok hogy készülnek? PCM-be rögzítik, és azt is konvertálják?
A problémám, hogy 2 mikrofonnal manapság semmire nem megyek. A keskenyre keverés meg megint csak nem álljam ár meg a helyét egy kiadvánnyal. Szóval szerkeszteni kell. ...A pyramix meg nem lopta be magát a szívembe.......mint az közismert...
-
válasz
PapaMaci #1228 üzenetére
Több megoldás létezik:
1. DSD eredeti felvétel, jelszintek beállítása, keverés, végeredmény DSD-ben. Öröm és boldogság. Kiemelkedő felszerelés és szaktudás kell hozzá.
2. DSD felvétel, DSD visszajátszás, külső analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, és a DSD zaj +6dB.
3. PCM eredeti felvétel, digitális szűrők, részben digitális keverés, visszajátszás, analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, de legalább nem zajos.
4. Minden PCM-ben, a végeredmény is, majd PCM mastering után DSD konverzió.101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Sziasztok,
Két mikrofon, az AT2020 és a Samson G Track között vacilálok. Igazából nem tudom, hogy mit kell nézni pontosan egy mikrofon esetében, ismeri valaki a kettőt esetleg, hogy melyik lenne a jobb választás? -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Adott egy fúvós hangszer, egy SM57 mikrofon, és egy Asus Xonar D1.
Ezekkel szeretnék 3-4-5 szólamú műveket feljátszani sávonként.
A kérdésem az lenne, ha veszek egy XLR-Jack kábelt (Plusz mini jack átalakítót) akkor szerintetek a mikrofon fog-e működni a kártyával, vagy komolyabb külső hangkártya kell hozzá?Előre is köszi a segítséget!
-
Gaboren
tag
válasz
szabifotos #1233 üzenetére
Köszi a választ!
Ettől tartottam amúgy. Az a gáz, hogy nagyon rá vagyok kattanva a témára, és a minőség eléggé elsődleges szempont lenne. Van valami ötleted, hogy milyen nem túl horror árú usb-s külső karesszal lehetne ezt megoldani? -
Gaboren
tag
Utána néztem a témának, és találtam egy tesztet: [link]
Itt eléggé lehúzza a tesztelő a Focusrite-ot.
Amúgy ezeknél a cuccoknál lehet egyszerre 2 hangszert 2 külön mikrofonnal venni,(Pl zongora/trombita) vagy az egyik bemenet (line in) csak gitárokhoz és egyéb erősítést igénylő hangszerekhez jó? -
Gaboren
tag
Köszi szépen a segítséget! Azt hiszem kezd körvonalazódni a dolog.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Előre szólok, hogy bonyolult eset leszek.1. A jelenlegi cuccaim: Behringer Eurorack UB802, Technics SU-V4X (4-16Ω-ig kezeli a hangfalakat, 2x65W 8Ω-on), egy pár Pioneer CS-210 8Ω-os és még egy pár eredetileg Kenwood hangfalpár volt ez, csak cserélve lettek később a mélyek SAL SBV 2020 80/100w-ra benne szintén 8Ω-os, és egy Crunch FatBoy2 300/600 4Ω-os mélyláda. Mindez szobába illetve házibulikba szoktam vele zenélgetni. A hangfalak kondenzátoros hangváltóval vannak ellátva illetve a mélyládánál egy tekercs, ami elnyeli a magas hangokat.
2.A a két pár hangfalat szeretném lecserélni valami nagyobb teljesítményű, jobb minőségű egy párra. Csak nem tudok dönteni illetve megfelelőt találni, ebben szeretnék segítséget kérni először is tőletek. A legfontosabb először az ár, hangfalakra maximálisan 60-70k-t szánnék. (Nem gond, ha olcsóbb.
) Van ez a csodálatos oldal.
Érdemes innen rendelni hangfalat? Tudom jól, hogy nem minden a watt és, ezen az oldalon szeretnek túlozni a wattokkal. Ezzel szemezgetek Auna PW-2222 mi a véleményetek róla? Mindenki véleményét meghallgatom. Ajánljatok mást plusz 5-10k belefér még.
3. Egy ilyen Reloop Dominance végfokra akarok még szert tenni. (2x360W 4Ω, 2x240W 8Ω)
Egyenlőre ennyit, köszönöm előre is!
Ha ezek megvannak akkor jövök a többi kérdésemmel.
HyperX
-
Gery15
addikt
De kihalt ez a totyik.
HyperX
-
Elég kihalt, de a fő gond, hogy olyan problémával jöttél, amire errefelé nem nagyon tudjuk a választ
A keret nagysága és a feladat típusa is mind olyan, amivel nem tudok mit kezdeni, számomra ismeretlen terület. Ha jól értem, a lényeg, hogy a legolcsóbb PA hangdobozokat keresed.De ott biztosan nem vásárolnék. Inkább muziker, friendly house, mezzoforte, zaj, hit space.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
veterán
Sziasztok
Rendelkezek egy Behringer C-1U mikrofonnal,hangkártya vásárlás elött állok,viszont vannak furcsa dolgok amiért segítséget kérnék.
Saját gépemen ami az adatlapomon szerepel egy integrált Realtek hangkártyával és Windows 8 Pro 64 rendszerrel,érzékeny és kevésbé dinamikus,sőt észrevehetően késik is. Volt szerencsém belerakni egy frissen telepített régebbi vlmi 478-as 3Ghz Pentium,benne egy SBLive 4830 karival,erőteljesebb,dinamikusabb ,és hajszál pontos felvételt produkált késés nélkül ugyan azokkal a felvevő programokkal,amiket használok általában ( Cool Edit és Adobe Audition-t).
Na,most az egyik problémám az alaplapom mérete,amiben van egy dupla ventis játékos kártyám,ezért az alatta levő egyetlen szlott,eltakarná szegénykét telibe,ezért kénytelen vagyok USB-s hangkarit venni.
Lehetséges szoftveres probléma áll a háttérben,mondjuk az XP-re sem volt semmi felrakva,csak a mikrofon bedugva,felvételhez a program futtatva. Fent van az AsioAll,de nem nagyon reagál semmire,Adoben komoly szinten is csúszik a felvétel.Lehetséges,hogy Windows XP-t jobban szereti a mikrofon,vagy ennyire számítana a hangkártya egy USB-s mikrofonnál?
Milyen hangkártyát lehetne érdemes venni,ami ne essen 20K fölé leginkább,használt is szóba jöhet?
-
válasz
TechN7ne #1244 üzenetére
Összeszedem, amit mondani szeretnél, mert ez alapján más sem fog tudni segíteni. (Ha egyáltalán válaszol itt még valaki rajtam kívül néha néha.)
Szóval a problémád, hogy van két gép, az egyiken windows xp fut, és van benne valami ősöreg SB Live hangkártya, és van egy másik gép, amiben csak alaplapi hangkártya van, és windows 7 fut rajta. Azt tapasztaltad, hogy az XP-s, diszkrét hangkártyás gépben nagyobb hangerővel, és általában jobb minőségben tudsz felvenni ugyanazzal a darab USB csatlakozós mikrofonnal, mint az alaplapi hangkártyás géppel. Ezért azt gondolod, hogy vagy a hangkártya, vagy az XP okozza a különbséget a felvételi minőségben. Erre szeretnél segítséget kérni, hogy mit tegyél.
Hogy ne befolyásoljak másokat, nem válaszolok most itt erre a kérdésre (megtettem másik topikban), hogy mástól is megkapd a választ és nyugodtan aludj.
-
PapaMaci
őstag
válasz
TechN7ne #1244 üzenetére
Bocsánat, ezt most nem annyira értem!
Az USB-s mikrofon magában hordozza az AD konvertert, és az interface-t is, ami azt jelenti, hogy be van építve a "hangkártya".
Én épp 7-et használok, de kipróbáltam a 8-at is, és semmi különbséget nem tapasztalok hangminősség szempontjából.
Én magam részéről megőrülök, ha hangja van a gépnek, szóval a dupla ventis témába már nem is tudok beleszólni. Viszont elárasztották a piacot ASIO hajtányos USB-s, FW-es hangeszközök....mint az közismert...
-
TechN7ne
veterán
válasz
PapaMaci #1248 üzenetére
Barmit csinalok sajnos,kesik a mikrofon,es Win7 en is ugyan olyan foss a mikrofon hangja es kesese mint Win8 on. Frissen telepitett XP s gepen,amin szinte semmilyen ASIO nincs felrakva,csak beledugom a C1 U t,es gyonyoruen,tisztabban,eroteljesebben,keses nelkul viszi be a hangot a gepbe.....
Ez a jelenseg nekem is furcsa,de sajnos igy van,probaltam mar mindent,nem tudom beallitani XP n kivul a mikrofont. Esetleg ha vlki letudna nekem irni,hogy az adott Asio programon belul mit es hogy allitsak,nagyon megkoszonnem,de mar a mikrofon monitor vissza hallasa is nagyon kesik....
-
Elar
senior tag
sziasztok
Kazettáról szeretnék mp3-ba digitalizálni.
Vettem egy Technics decket amin van egy mikrofon kimenet illetve egy 2 jackes Line out.A gépemen van egy hangkártya Asus sonar Ds, amin ezek a csatlakozók vannak:
Analog Output
4 x 3.5 mm jack (1/8") (Front out/Side out/Center-Subwoofer out/Rear out)
Analog Input
1 x 3.5 mm jack (1/8") (Line-in/ Mic-in combo)
Digital
1 x S/PDIF out (1 x Optical (Toslink)/(combo with rear out))
1 x Front-Panel Header
1 x Aux in (4-pin header)illetve az alaplap:
- HD Audio Jack:Line in / Front Speaker / MicrophoneA kérdésem, hogy mit mivel kössek össze szerintetek?
A deckből a Line Out 2 jackes - viszont a gépbe egy Line in van. Használjak egy olyat ami a jackből csinál egyet? (Elvielg van ilyenem)
Vagy használjam a deck Phones jack kimenetét?Köszönöm szépen
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Oculus Quest 2 128GB virtuális valóság szemüveg, full dobozzal, megkímélt állapotban
- HTC Vive Pro Full Kit + HTC Wireless VR szett
- AKCIÓ C920 PRO HD webcam Logitech AKCIÓ
- Új, ritkaság - Leonar3Do háromdimenziós szimulátorprogram és -berendezés
- Hibás Meta Oculus Quest 2 Javítás Szervíz Csere
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom