Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Computex 2023: olcsóbb PCI Express 5.0-s SSD-kért dolgozik a Phison
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyás
tag
válasz
Flowtation #2050 üzenetére
Van 4 független utad.
A return az bemenet, de hogy azt hova tudod "varázsolni", ahhoz jól jönne egy blokkdiagram.
Neked a 4 alsóba kell kötnöd a 4 hangfalat/erősítőt amit monitornak szánsz.
A használat során érdemes kipróbálni, hogy valóban mind pre-fader-e.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy ha beállítottál egy megfelelő szintet a monitorba, akkor a tolópotit lehúzod teljesen. Ha szól a monitorban, akkor rendben. Ha nem, akkor post-fader, vagyis ha a tolópotin emelsz, akkor a monitorban is emelve lesz a jelszint, ha csökkentesz, akkor a monitorban is csökken.
Külső effekthez szoktak post-fader-t használni, hogy mindig a megszólaló száraz jel arányában legyen az effekt is. -
Flowtation
őstag
Köszönöm a választ, így már teljesen világos. Abban az esetben ha post fader valamelyik, és arra a monitorra szeretnék többet, akkor az megoldható a nélkül, hogy kifele hangosabb legyen? Úgy gondolom, hogy a csatorna fadert lejjebb húzom, de a gaint óvatosan feljebb, ez működhet? Vagy a gain és a csatorna poti is ugyanúgy viselkedik? Vagy ez egy hülyeség?
others: I work at google. Me: I google at work.
-
Petyás
tag
válasz
Flowtation #2052 üzenetére
Igen, jól gondolod, ügyességgel meg lehet oldani.
-
törölt tag
válasz
Ezt a konkrét típust nem ismerem, de az MCX család többi tagján 2 Post és 2 Pre AUX van, szerintem ebben is. Tehát 2 fader-független kimeneted lesz.
-
Tamy
senior tag
válasz
Azt próbával ki tudod deríteni, hogy az AUX-ok pre, vagy post faderek. A másik, hogy feltétlen szükséged van a 4 független AUX-ra, vagy csak az a cél, hogy 4 monitor legyen? Mert ha utóbbi, akkor egy AUX-ra köthetsz több bemenetet is.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Flowtation
őstag
(#2053) Petyás
Köszi a választ!
Mit értesz ügyesség alatt?(#2054) fapaci
(#2055) Tamy
Nektek is köszi!
Ebben az esetben két db független monitorom lesz, ez oké, viszont jó lenne a 4 db és persze független, mert tavaly is ezzel küzdöttem, kellett volna a 4, 1 dobos, 1-1 bőgős és gitár, valamint az énekesnek. Egy AUX-ra hogyan köthetek többet? Úgy érted, hogy AUX1 vezérel 1 pár monitort, illetve az AUX2 a másik párt? Ha 4 függetlent szeretnék egészen egyszerűen olyan keverő kell ami ezt tudja?others: I work at google. Me: I google at work.
-
Tamy
senior tag
válasz
Flowtation #2056 üzenetére
Igen, egy AUX-ra köthetsz két erősítőt is, vagy sztereó bal+jobb csatornát, esetleg ha az erősítő bírja, a kimenetére két monitort. A monitorok gyakran eleve úgy vannak kialakítva, hogy lehetőség van továbbfűzni őket. Ha 4 függetlent szeretnél, akkor mindenképp olyan keverő kell, ami ezt tudja.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Flowtation
őstag
A helyzet az, hogy amit monitornak használok, az 2 db reflex mega hangfal egy castone erősítővel. Ezt szoktam úgy bekötni, hogy egyik oldala AUX1, a másik meg az AUX2, így van ugye kettő teljesen független monitor utam. Elvileg most kapok egy pár aktív hangfalat, ezeket kellene bekötnöm az AUX3-4-re persze függetlenül, de akkor ezek szerint ezzel a keverővel nem fog menni, csak post-fader-el. Kicsit nézegettem a keverőket, láttam olyat, hogy van 2-4 AUX SEND, és van mellette monitor out is. Ez utóbbi akkor mire van?
-
törölt tag
válasz
Flowtation #2058 üzenetére
Attól, hogy az AUX PostFader, még használhatod monitorútként, de 2 független kör általában elég. Vagy hisztis világsztárokkal dolgozol, akik személyenként megkövetelik a saját keverést?
A monitor Out általában stúdiós pultokon van, a lehallgató láncot dughatod rá.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2059 üzenetére
Nincsenek itt világsztárok. max hisztisek. Írtam is fentebb, hogy kellett volna a 4 út, de legalább 3 mert a dobos hátul volt, a többi meg ugye elől. A tisztánlátás kedvéért: ha post fader az AUX, akkor hiába tekerem fel, addig nem szólal meg amíg a csatorna fader le van húzva, igaz?Jó lenne nekem valami alapozó tanfolyam, eddig mindent autodidakta tanultam meg...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Flowtation #2060 üzenetére
Post Fader AUX esetén a csatorna kimeneti jelszintjét a Fader és az AUX Send potik állása adja ki. Bármelyiket lehúzod, nem megy ki semmi.
Biztos, hogy független monitor körökre van szükséged, nem csak több kimenetre? Előbbi akkor kell, ha más és más arányokat kérnek a fellépők. Ha jó nekik ugyanaz a mix, akkor elég egyetlen AUX is, amit tovább kell fűznöd az erősítőkön. A legtöbb PA végfokon és aktív hangdobozon van továbbfűzési (Link) lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2061 üzenetére
Ehh, kicsit belekeveredtem, mint kiscica a házicérnába.
Azért gondolom, hogy kell (jó lenne) a 4 külön, mert az előbbi 4 tagú zenekart feltételezve, mindenkinek lesz saját, amiben hallhatja csak magát és ha kell egy másik hangszert is. Tehát nem kell "osztozkodni" mással. Nyilván ha csak 3 db (láda, nem kimenet) van, akkor pl. az énekes középen a két szélső monitorból hallgatózhat. Ha kettő, akkor pedig dobos+bőgős egy monitorból, énekes+gitáros a másikból, stb,stb.
Mivel nekem van/lesz 4 láda, de csak 2 pre fader út, engem inkább az zavar, ami tavaly is volt, hogy az énekes akart még többet magából, de nem tudtam adni, mert kifele már sok volt belőle (ergo az ő monitorja már post fader úton volt). Remélem érthetően írom le a dolgot. Tehát arról az esetről beszélünk amit írtál is, hogy ha nem jó nekik ugyanaz a mix. (Persze ettől függetlenül nem volt ebből soha gond, megoldottam így is, kompromisszumkészek voltak a zenészek.)A továbbfűzést azt értem, meg a legelején úgy csináltuk, hogy a monitor erősítő egy oldala volt bekötve az egyik ládába, a másik láda pedig ebből továbbfűzve. (rövid volt a kábel)
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2062 üzenetére
Énekes mindenképp kapjon saját ládát!
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
zoltanz
veterán
Másik topikban nem kaptam választ a kérdésemre.
Legendás Allen & Heath termékeket hallott már valaki? Hangkártya+keverőpult Kit-tet tervezek beszerezni.Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
MineFox54
őstag
válasz
zoltanz #2064 üzenetére
ZEDi-8, GL2400, Qu24, ZED14FX járt a kezeim közt.
Az i-8ban van egy beépített hangkártya, annak a DAC részét használtam, egy DJ srácnak a rigjébe került. Oda kiválóan megfelel a minőség.
GL2400 nem igazán szól jól.Mi konkrétabban a kérdés?
[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
Be szeretnék rendezni a 3x10 méteres garázsunkban egy próbatermet. Lesz egy elektromos dobszett, két gitár modellezős effektekkel (tehát processzált gitárhang, nem nyers), egy basszusgitár és mondjuk két mikrofon énekre és vokálra. Keverőpultra fogok mindent kötni, erre a Behringerre gondoltam. Az a jó benne, hogy van beépített kompresszora, más effekt nem létfontosságú az énekhez. Hangrendszernek 2.1-es rendszert szeretnék, szerintetek melyik lenne a minimum, ami használható lenne?
Hangsúlyozom, hogy nem lesz akusztikus dob, nem kell semmit semminek túlszólnia. Alapvetően a garázsban lesz a cucc, néha vinnénk kisebb koncertekre is, ha ott nincs hangosítás, de a monitorozás most nem téma.
Ezek a jelöltek, növekvő ársorrendben:
1. the box CL 106/112MKII Basis Bundle
2. the box CL 108/115MKII Basis Bundle
3. Kustom KPX Party Set
4. the box pro Entertainer Set Easy
5. the box pro DSP 112 / 18 Basis BundleVélemények? Jobb ötlet esetleg ebben az ársávban?
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
MineFox54
őstag
válasz
Goose-T #2066 üzenetére
1-3-4 kuka
Ha megvan a lehetőséged, egyértelműen 5. A pro széria baromi jó. Pont ma jött egyik kollégának egy TP218. EV QRxet hozza. Elég rosszul állok nettel, de otthon megnézzük mit lehet még ennyiből.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz
MineFox54 #2067 üzenetére
Köszi szépen! Az ötösnek elég húzós az ára a hobbizenélgetéshez, de ha szerinted a kettes nem kuka, akkor inkább az lesz. Vagy ha van jobb 200 ezer körül. A pénz nem lenne probléma, csak az asszonynak kellene megmagyarázni.
Szerk.: na meg még az is szempont, hogy a teljes felszerelés dobbal, gitárokkal együtt beférjen egy Ford Mondeo kombi csomagterébe lehajtott hátsó ülésekkel.
[ Szerkesztve ]
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
MineFox54
őstag
válasz
Goose-T #2068 üzenetére
Az ötös kétszer< akkora hangerővel rendelkezik, mint a kettes (adatlap szerint). A kettes az max próbaterem, saját hangnak semmiképp. Az ötössel már meg merném próbálni. Illetve a "the box pro" széria jóval minőségibb. Azért nem húztam le a kettest, mert ott legalább 15" a szub. Az a baj, hogy azzal, hogy elektromos a dobod, azt is erőből kell megoldanod, tehát a kis 12-es szubok alapból kiesnek (basszusgitárhoz is kevés). A Kustom is működhetne, de nem ismerem, arra nem tudok jó szívvel rábólintani. Viszont a the box pro-ban nagyon pozitívan csalódtam (ahogy sok más thomann sajátmárkás termékben).
Ez tipikusan egy buy once, cry once helyzet. Ha rám hallgatsz, 5. És elhiheted nekem, ez a 280eFt még egy kifejezetten alacsony összeg.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz
MineFox54 #2069 üzenetére
Lehet, hogy az lesz, most elgondolkoztam. 80 ezer pluszért jóval komolyabb cuccot adnak, ez megfontolandó. Végülis ennél kicsit jobbak már a fél millás kategória felett.játszanak.
-
DjKoxi
senior tag
-
MineFox54
őstag
A kollégának pont 4 15D-t váltott a TP218/1600A
915DX van felette
Viszont ennyit nem ér. 150-ért mentek el az övéi fél év után...[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Jó reggelt!
köszönöm a monitoros, aux-os válaszokat. De ha már rátaláltam erre a remek kis topicra, kérdeznék még jó sokat.
Mindjárt az első: a fantomtápot be lehet akkor is kapcsolni, ha csak pl. egy mikrofonhoz kell, a többi pedig dinamikus? Ha van elem a kondenzátorosban, akkor nem kell a fantom, jól gondolom?others: I work at google. Me: I google at work.
-
Tamy
senior tag
válasz
Flowtation #2075 üzenetére
Ha a dinamikus mikrofonod szabványos szimmetrikus (!!!) bekötésű, akkor nem lesz baja.
Ha van elem, akkor nem szükséges bekapcsolni a fantomtápot.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2075 üzenetére
Inkább a fantomtáp, mint az elem. Egyébként ha nincs szalagmikid, és a dinamikusok is jól vannak bekötve, akkor nyugodtan kapcsold be.
-
Flowtation
őstag
válasz
MineFox54 #2077 üzenetére
Két db shure sv100-as van ami dinamikus, ezeket nem tudom, hogy vannak bekötve. A bekötés a mikrofonra vonatkozik vagy a kábelre amivel használom? Illetve ilyen 2 db, de ezeket ritkábban szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz
Flowtation #2078 üzenetére
A bekötés mindkettőre vonatkozik, de a kábel feltételezem rendes, szimmetrikus kábel. Bár elektronikai boltban akart már meggyőzni róla az eladó, hogy a mikrofonkábel az márpedig 1 ér + árny. Ha mindhárom láb be van kötve a kábelen (és nem egybekötve), akkor használhatod a dinamikus mikrofonod is bekapcsolt fantomtáppal, nem lesz senkinek semmi baja.
De talán így jobban megérted: link.
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topik a kérdésemhez, de talán ez a legközelebbi.Adott egy Kingston HyperX fejhallgató és ennek van egy beépített mikrofonja, ami ugye egy sima jack csatlakozóval jön (3 gyűrűs?) és ez van gyári átalakítóval osztva kétfelé (stereo jack a fejesnek és egy mic in jack). Mivel van másik fejhallgatóm, ezért egy fejhallgató erősítő beszerzésén gondolkozok, amin nincs 3.5mm-es jack bemenet mikrofonhoz, ezért a PC elejére kivezetett jackbe menne a mikrofon egy kábellel az elosztás után.
Ilyen a gyári elosztó:
[link]A kérdésem az, hogy csak mikrofon jack hosszabbító kábelt keressek, vagy esetleg a normál headset (3 gyűrűs) hosszabbító kábel is megfelelhet csak a mikrofon pótlására, netalán a legegyszerűbb sima jack hosszabbító is jó lehet (a kettő gyűrű miatt)?
Mivel a PC elejéből csak a MIC in lenne összekötve a fejhallgatóval, a PC elejéről a line out az menne a fejes erősítőbe és ott külön szálon lenne hajtva a fejhallgató, így nem kapna outputot a mic inről nyilván (még ha a kábel tudná is kezelni, pl 3 gyűrűs headset hosszabbító).
Azért kérdezem, mert sima headset hosszabbító kábelt sokkal könnyebb találni, mint mikrofon hosszabbító kábelt (ahogy neten keresgélem), és ez a 4vs3vs2 gyűrű ez összezavar
.
Előre is köszönöm!
-
rootkiller
őstag
válasz
MarioAna #2080 üzenetére
Nem a megfelelő topic, de mondom: A 3 gyűrűs az 4 pólusú, TRRS dugó. Lényeg, hogy neked a füles részt kell az erősítőbe dugni, az osztásból a TRS-t (3pol), gyakorlatilag az erősítőtől a másik kábelvéggel kéne eljutni a miksibemenetig. Asszem ennyi.
Még valami. Ha a mikrofonos TS (2pol) jacket beledugod egy TRS (3 pol) hosszabbítóba, az ugyanúgy működni fog.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
MarioAna
senior tag
válasz
rootkiller #2081 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam meg, a mikrofon az független az erősítőtől.
De akkor egy sima TRS jack hosszabbító ellátja a feladatát, hogy a mikrofon működjön (így nézni ki a kapcoslás: mikrofon TS jack-->TRS jack input-->kábel-->TRS jack output-->mic in jack (TS-PC mic line in)? -
98bja
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen vagyok e, de remélem tud valaki segíteni.
Szóval, van egy nem túl új mini hifi rendszerem. Maga a lejátszó sajnos megadta magát, viszont a hozzá tartozó hangszórópár még tökéletes állapotban van. Mivel nagyon jól szólnak, ezért nem szeretném hogy csak a polcon porosodjanak, használni szeretném őket. Arra gondoltam, hogy valahogy a számítógéphez kellene kötni őket. A hangszórók 6 Ohm-osak és 15 wattosak egyenként. (Passzív hangszórók)
Tudom őket számítógéppel használni? Kell valami extra cucc hozzá? (Forrasztással nincs gond)Próbaképp a következőt csináltam. Egy 3,5-es jack kábelt bedugtam a gépbe, és a hangszórók kábeljeit, hozzáérintettem a kábel végéhez. Szólni szólt szépen mindkettő, azonban viszonylag halk volt. Gondolom kéne valami erősítő, hogy a passzív hangszórók kellő hangerőn tudjanak szólni. Erre van valami olcsó megoldás?
Eéőre is köszönöm a válaszokat!Xiaomi Mi 9T 128GB Glacier Blue
-
Kelta
tag
Milyen keverőt ajánlotok otthoni dobfelvételhez? 4 mikrofonnal venném fel, usb nem árt, ha van és megpróbálnám külön stereoba a 4 sávot. Persze, csak ha meg lehet 4 mikivel oldani...
Behringerek érdekelnek elsősorban. -
MineFox54
őstag
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Remélem jo topic-ban vagyok, kezdőnek (zenei előképzettség sincs) való Midi kontroller-t keresek Ableton-hoz. Kicsit beleástam magam a témába, és a következő alternatívákat találtam:
Akai Apc Pro 25
M Audio Oxygen 25
Novation Launchkey 25A Novation tűnik a legjobb választásnak az árán kivül, de elriaszt egy kicsit, hogy a pad-ek nem nyomásérzékenyek, és ugyanez igaz az Akai-ra is. Viszont őszintén az sem tudom, hogy mennyire fontos kritérium ez... Az M audio pedig ha jol látom nem kimondottan Ableton-hoz való, de sok helyen dicsérik a neten.
Ti melyiket választanátok (30-40e-res ársávban más is jöhet), ha ugye kezdőként a zene összerakásának próbálgatása a fontos, mintsem az élö performansz képesség? A hordozhatóság sem szempont, otthon használnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Előre szólok, elég bugyuta kérdésem lenne. Hétvégén lesz nálunk egy rendezvény, amin én hangosítok. Semmi különös, alap PA felszerelés, (max) 3 mikrofon, playback koncertek. Viszont ez egyik zenekar di-boxot fog használni és bevallom őszintén én még sosem használtam ilyet, szégyen/nem szégyen.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a használata, bekötése pontosan hogyan működik? Arról már olvastam, hogy mire való (földhurok ellen, zajok szűrése), inkább az érdekelne, arra való, ha valaki énekel és gitározik is, akkor ő magának tudja a kettőt szabályozni, felém viszont csak egy jel (kábel) jön tőle? Vagy ez hülyeség?
Megköszönném, ha tudnátok felvilágosítást adni ebben a kérdésben, előre is köszönöm!others: I work at google. Me: I google at work.
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2094 üzenetére
Nem...
Abba egy darab asszimetrikus vonalszintű jel megy be, és valószínűleg egy mikrofonszintű szimmetrikus jel jön ki XLR-en. Név szerint ez a basszgitár és a gitár most. Az éneket külön dugod le...
Hozzák egyébként a DI-t?vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
rootkiller
őstag
válasz
Szia!
Teljes képzavar van sajnos. A DI box 3 dolgot csinál:
- impedanciát illeszt
- galvanikusan leválaszt
- szimmetrizál
A DI box gyakorlatilag egy standard eszköz arra, hogy bármilyen aszimmetrikus jelforrást - pickupos hangszer legyen az gitár, hegedű, vagy bármi, billentyűs hangszer, dobpad, hangkártya, sampler, hard disc recorder illetve egyéb más dolgok aminek jack kimenete van - a keverőpult szimmetrikus bemenete felé csatlakoztassunk. A DI box-ot jellemzően a szolgáltatónak (vagyis neked) tiszte biztosítani, kivételt képeznek ez alól az úgy nevezett önjáró produkciók (ezekkel te nem találkozol, ez komoly profi szint) illetve a saját cuccal rendelkező hakni zenekarok. A DI boxokat egyébként két részre kategorizáljuk: aktív (elektronikával rendelkező) és passzív (gyakorlatilag egy trafó). Az aktív DI boxoknak jóval nagyobb jelszintjük van, így a passzív pickupos hangszerek csatlakoztatására alkalmasabbak. A passzív DI boxok jól működnek minden olyan jelforrással amiben aktív elektronika van, legyen az egy elektroakusztikus gitár amibe elem kell vagy egy szinti.Ami nekem az aggályom, hogy jelen esetben egy zenekarról van szó, ahol a rider szerint van dob is, és olyan fog hangosítani, aki nincs képben azzal, hogy mi az a DI box, hogyan kell használni. Ezekből az esetekből szokott az kijönni, hogy a produkció elégedetlen, hiszen egy alap hozzáértés nélkül nem lehet kiszolgálni egy zenekart.
Alapvetően amire minimális esetbe szükség van:
PA - sub, top
3 monitor láda külön úton
dobszett, ének mikrofonok, két DI box
kábelezés
olyan keverő, amin van legalább 12 csatornányi mono XLR bemenet, 3 független pre-fader aux és egy post aux egy effekt (zengető) számára
multicore kábel - hogy a keverőt el tudd helyezni a színpaddal szemben, hogy halld is mit csinálsz
2 kis állvány (lábdob, pergő), 5 nagy állvány (lábcin, overhead, énekek)Ezeket kéne a keverőre dugni:
1. lábdob - dinamikus lábdobmikrofon
2. pergő - dinamikus mikrofon
3. lábcin - kismembrános kondi
4. tam 1 - dinamikus csiptetős dobmikrofon
5. tam 2 - din. csip. dobm.
6. tam 3 - din. csip. dobm
7. overhead - kismemrános kondi (kis helyen elhagyható)
8. basszusgitár - di box
9. gitár - di box
10. bass vokál - ének mikrofon
11. gitár vokál - ének mikrofon
12. dob vokál - ének mikrofonHa ezek nincsenek meg, akkor nem lenne rossz lemondani a bulit, keresni valakit aki ért hozzá és tényleg meg tudja oldani, van hozzá eszköze, vagy valamit kitalálni, mert ebből így jelen állapotban nem sok jó fog kisülni. Bocs, de ezt csinálom 8 éve elég komoly színvonalon, komoly motyón a magyar élvonallal.
Artengo TR 990 Pro
-
Flowtation
őstag
válasz
rootkiller #2096 üzenetére
(#2095) MineFox54
Köszi a választ. Igen a di-box-ot ők hozzák.(#2096) rootkiller
Neked is köszönöm a választ! Abszolút megértem az aggályaidat.
Ami van:
PA top, sub, (RCF vision series)
monitor láda van 4 db, a keverő viszont csak kettő független utat tud, a másik kettő post fader. Ebben a postban kérdeztem nemrég a keverőről.
Van egy 16 csatornás analóg csoportkábel. Ezen kívül mikrofonok, kábelek, állványok is adottak.Most beszéltem a zenekar technikai kontaktjával, azt mondta egyszerű dobszettet hoznak, 3 db mikrofon kell oda (2 dinamikus, 1 térmikrofon), illetve 2 az éneknek.
Valójában én csak egy lelkes amatőr vagyok, sajnos nehéz megtanulni az alapokat is, az évi néhány alkalom során. Itt helyi szinten szoktam dolgozni, ezzel a felszereléssel, jellemzően amatőr zenekarokkal.
Azt sem mondom, hogy társadalmi munkában vállaltam el, mert ezzel meg elveszem a rendes szakemberek elől a "megélhetést". Ez egy vidéki falunap, tehát semmi komoly fellépő nem lesz, persze ez engem nem menetsít semmi alól.
Mindezektől függetlenül köszönöm a részletes iránymutatást! Bízom benne, hogy nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Playback produkciónál miért kell bemikrofonozni a dobot?
Szomorú, hogy alapszintű szakmai tudás nélkül vállal el valaki egy ilyen munkát. Nyilván nem a személyed ellen tiltakozom, hanem a jelenséget kritizálom.
-
DuDieHUN
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnek kérni, az alábbiakhoz:
A jelenlegi rendszert szeretném felturbózni: 10 éves 10”-os laptop + jack csatlakozon egy mikrofon és ezen keresztül Audacitybe történik a felvétel
A terv:
-új laptop (van itthon egy elfekvő Thinkpad X250 (i5, 8gb ram, 512 SSD), Windows 10
- USB interface/hang kártya
(nem értek hozza)
- egy aktív stúdió monitor
- egy jó mikrofon
- esetleg valami jó sw hozzáAmire használva lenne:
- énekhang felvétele
- gitár felvétel
- dobgep felvételMit ajánlatok, illetve mit hagytam
ki?Koszi
-
MineFox54
őstag
válasz
DuDieHUN #2099 üzenetére
A legfontosabbat, mennyi pénzed van rá?
Mikrofonnak pl AT2020, vagy Rode NT széria egy jó általános tipp
Interface: Steinberg, Tascam, esetleg Behringer ízlés szerint.vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Metal topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- bacsis: Készülődés a BRSZK-ra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OpenWRT topic
- Akciófigyelő: A gyári árnál is olcsóbban kínálja az elektromos bringát a Tomtop
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest