- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
válasz
gyuri.sza #1850 üzenetére
Alapvetően a kérdés rossz helyen lett feltéve, ez professzionális audioval foglalkozó topic
Az egy PA rendszernél azért problémás, ha a topok is megkapják a nem nekik megfelelő frekvenciát, mert feleslegesen leterhelik azt így jóval kisebb hangnyomásra lesznek képesek.
A te mélynyomód meg azért szól kicsit, mert a bemeneti jelszint nem megfelelő amit a szatelitek sub outja kiad. Hogy mi a megoldás azt majd a hifisták megmondják a megfelelő csoportban.
Artengo TR 990 Pro
-
gyuri.sza
tag
válasz
rootkiller #1851 üzenetére
Rendben, köszi a választ!
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Egy Huawei P9-cel felvett, hibásan elmentett hangfájllal, lehet kezdeni valamit, hogy elinduljon?
Üdv. Afi0903
"Nem én választottam ezt az utat. Ő választott engem." [Ezio Auditore da Firenze]
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Ha minden jól alakul, a nem túl távoli jövőben családi házba költözöm vidékre, ahol szeretnék egy stúdiót kialakítani (és egyben dolgozószobát/pihenőszobát, komoly hangszigeteléssel, mert nagyon nem bírom a zajt, pedig még aránylag fiatal vagyok).
Alapvetően gitáros vagyok, jó lenne egy olyan hely, ahol próbahangerőn tudok játszani, esetleg mérsékelten jól énekelni, másokat minimálisan zavarva. Idővel talán dobolni is tanulnék.
A jelenlegi terveim szerint 2 potenciális helye van, az egyik egy adott 4.3×4.4 méteres szoba a földszinten, a másik egy kb 5.5×3.5 méteres tetőtéri szoba, a tetőtér még nincs kialakítva, csak nagyvonalú terv. A ház kívülről vastagon szigetelve lesz Nikecellel, a kiválasztott szobába belülre is kerülhet 10-15 centi, oda gondolom valami egyedi hangszigetelő anyag kell, plusz valami dupla szigetelésű ajtó.
A földszinti stúdió előnyei:
+ el lehet halasztani a tetőtér kialakítását, ha idő előtt kimerülne a keret (ez elég vastag pont),
+ pont mellette van egy WC (ez is fontos, főleg ha egész nap ott dolgozom),
+ talán könnyebb megoldani a klimatizálást.A tetőtéri stúdió előnyei:
+ talán könnyebben védhetőek benne az értékek (de ezt lehet, hogy csak én képzelem bele),
+ távolabb van a ház többi helyiségétől (bár az alapos szigetelés miatt majdnem mindegy),
+ a döntött falak akusztikája - nem tudom, hogy jobb-e vagy rosszabb.Feleség, gyerekek még nincsenek, ha véletlenül sok gyerek lenne, akkor a tetőtéri nagyobb szoba lehetne az övék, ha csak egy, akkor a potenciális stúdiók egyike - ez esetben a földszinti praktikusabb lenne gyerekszobának (a tetőtérbe nem terveztem fürdőt, bár ez még változhat).
Bocsi a kisregényért, meg hogy részben építészeti tanácsot kérek, de bármilyen top tippet, anyagjavaslatot örömmel fogadnék, hogy hogyan induljak neki ennek az egésznek, hátha valaki volt már hasonló helyzetben.
Nagyon köszönöm a segítséget!
U.i.: A pince sajnos nem szerepel a nevezők közül, vizesedik és a házon kívülről nyílik, semmilyen szempontból nem lenne biztonságos a hangszereknek.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptop hozzá lett véve egy interfészez vissza lesz küldveés erre kötve a PA erősítő.
De nem erősít az interfész, halk maradt a rendszer!
Tudnátok konkrétan ajánlani, ami erősít laptop kimeneti jelén!
Max. 20 ezerig. -
DjKoxi
senior tag
Mire használod ezt a rendszert? Van hozzá PA hangfal is? Az én javaslatom az, hogy vegyél egy keverőt. Ha nincs HD-s hangkártya a laptopban, akkor USB-s keverőt, ha van akkor megteszi egy nem USB-s is.
USB-s
Nem USB-sLehet venni másik típust is, a kommerszek kb ebben az árban vannak. Ezeknek már akkora a kimenő feszültségszintje amivel meg tudod vezérelni a végfokodat. Az olcsóbbakon nincs ennyi csatorna, és szegényes a hangszín szabályzási lehetőség. A Q802 volt nekem, és elfogadható hangja van, kb kategóriatársa a Gemininek.
-
DjKoxi
senior tag
Ha szerencséd van ki lehet fogni olcsóbban is ilyen kategóriájút. Veszel egy olcsó mikrofont, és lehet karaokézni is ha a szomszédokat nem zavarja. Jack-RCA kábellel rádugod a laptopot és lehet használni. Szerintem az olcsó (10e Ft alatti kb.) usb-s külső hangkártyák semmivel sem szólnak jobban mint a beépített.
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ismét Cubase kérdésem van. Tudom, hogy PapaMaci jártas benne, de nem akartam privátban, hátha másnak is segít.
Adott sáv tartalmán dupla klikk után Cubase-ben a "Pitch Quantize", és "Straighten Pitch"-ről kellene bővebb infó, illetve erről az ablakról, hogy mire használják, használják-e egyáltalán?. Ha jól sejtem apró intonációs javítások kivitelezhetők itt.
Amióta finoman használom az említett két csúszkát, szebbek lettek a felvételeim. Valahogy pont az a kicsi pontatlanság enyhült, amit mindig is hallottam vissza. (persze éneklés közben nem érzékeltem hogy hamiskás lennék ) Kérdésem még, hogy lehetséges, hogy ez az apró "pontatlanság" a mikrofon/előfok pontatlansága miatt van, és nem én okozom?
(nem full hamis hangokra gondolok természetesen, hanem apró pontatlanságra)
-
DjKoxi
senior tag
Szia!
Szívesen segítek abban amiben tudok. Ha rám hallgatsz, az általad linkelt termékeket elfelejted. Még hangszínszabályzó sincs rajtuk.
Nem tudom célod-e a dj típusú keverő, és USB interface, vagy megelégszel egy kicsi zenekarival is. A Te laptopoddal megegyezőt kötöttem már 300e Ft-os hangrendszerre Jack-RCA-val, szerintem jól szólt.
Lehet valakik majd mondják, hogy nem jó úgy, azokat szeretettel várom vaktesztre UCA 202 vs T61 alaplapi hangkártya.
Erre rákérdeznék.
A képen 2db EV ZLX15, és 1 dB sub 05d előtt van a laptop, a keverő meg Behringer q802 USB. Hidd el nekem, hogy jól szól.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Elektronikus zenéhez keresek valami profibb kártyát, értelmes áron.
Jelenleg egy Emu 1212m PCIe belső kártyám van, de jobb szeretnék külsőt. In/Out nem téma, maximum mikrofon bemenetre van szükségem, inkább az a lényeg, hogy kiváló minőségű legyen (jó DAC, esetleg DSP-k), és a latency konvergáljon a nullához.
Kinéztem a Presonus Audiobox USB-t, de nem tudom, mennyire teljesítené az elvárásokat. 40k-ig szeretnék beleférni. Max. 50k. Bármilyen tanácsot megköszönök!A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
-
istvan170
aktív tag
Nem, rengeteg van. Ránéztem neked E-bay-en, de amiket én ismerek, szinte mind kihalt. Régi TC electronics-okat akartam ajánlani, de ahogy látom szinte nincs is eladó. Mind tönkrement szerintem, nálam is meghalt kettő. Jó hangjuk volt pedig. Kutakodni kell és hallgatózni, nagyon nehéz ügy. A DAC-okkal én is mindig óriási kálváriát jártam. Mondjuk nem írtad, hogy milyen rendszerbe teszed, ami azért lényeges, mert azért a dac nem annyira elsődleges véleményem szerint. Másrészt nem tudom mit mutat ma például egy Focusrite 60-70k környékén újban, meg kellene hallgatni. Akkora a fejlődés, hogy akár jó is lehet. Mindenesetre, ha van rá időd, menj és hallgasd meg! Ha vidéki vagy, akkor tudom, hogy ez szinte lehetetlen. Pesten azért van pár hely, ahol sok demo lehetőség van. Én vidéken lakom, látatlanba rendeltem a dacokat. Volt drága, ami sz*r volt, de az olcsók sajnos sose voltak jók. Nyilván egy alaplapi hangkártyát egy legolcsóbb Behringer is überel, de attól még nem jó.
-
-
cooi11
senior tag
Szia!
Nem az általad ajánlott keverőt vettem hanem egy Skytec STM 3020
és nem erősödött a hangerő!
Persze valamennyivel hangosabb, de nem az a bulizos szabadtéri.
Ez a keverő miért nem jó? -
próbakocka
senior tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy mi lehet a legoptimálisabb megoldás a következő feladatra, a következő költségkerettel?
Előadásokhoz, hallgatói workshopok segítésére kellene, zárt térhez olyan mobil hangfal, erősítő, és szaladgálós (vezetéknélküli) mikrofon amivel előadást lehet tartani kb 100-150 m2-es teremben.
Max keret kb 400ezer, és azért jó lenne ha valami nem brutál nehéz cucc jutna eszetekbe.
Köszi előre is....
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #1872 üzenetére
Eddig erre jutottam laikusként;
JBL EON 615
+
AKG WMS40
Rossz irányba keresgélek vajon?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
próbakocka #1874 üzenetére
Hangfal. Nekem ilyen van, bátran merem ajánlani!
Venned kellene 2 db hangfalállványt is, pl Állvány, de vehetsz drágábbat is. Ha rám hallgatsz veszel egy kis kompakt keverőt is, hogy mindkét hangfalból szóljon a mikrofon, és a zene, stb. Keverő. Mikrofon elfogadható, célnak meg fog felelni. Kábeleket is venned kell, olyanokat ami megfelel a keverődhöz. -
PapaMaci
őstag
válasz
AzEON-ok jók, a VMS-tmeg akartam javasolni! Csak nézz körbe, nálatok holvan a DVB-T, nehogy ütközz, mert elég szűk kereteken belül hangolható!
...mint az közismert...
-
rootkiller
őstag
válasz
Az a WMS40 egy ritka nagy szar sajnos, van nekünk is, mindig csak szopás volt vele, nem ajánlom.
Artengo TR 990 Pro
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1877 üzenetére
Mire használtad, és mi volt vele a para? Én több előadótermet is szereltem vele, és mind működik.
...mint az közismert...
-
próbakocka
senior tag
Köszi a válaszokat.
Egy kérdés; Ez a cucc azért még a hordozható kategóriában van?
(nem úgy értem, hogy villamoson, kézben ...)/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
DjKoxi
senior tag
válasz
próbakocka #1879 üzenetére
Elfér egy személyautó hátsó ülésén. Kb 10 perc alatt beüzemeltethető.
Ha csak beszédet szeretnél hangosítani, választhatsz 12"-os hangszóróval szerelt hangfalakat is. Azok könnyebbek egy kicsit, és kisebbek is. -
próbakocka
senior tag
válasz
rootkiller #1877 üzenetére
Valami tuti-tipp a WMS40 helyett?
-
PapaMaci
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1883 üzenetére
WMS40 tényleg nem túl jó... Tapizaj, fixfreki, nem túl nagy hatótáv. Egyébként hangfalakban inkább dB, RCF körében nézelődj... Opera 12-15, Art 712-715
Sőt, most nézem hogy csak magához az előadáshoz kell... Javaslatom: ne vegyél 15", felesleges erre... RCF Art710 / Opera 10. Kegyetlen hangerő, és jól szól. 710 nekem van, O10-et most vett ismerős, nagyon tetszik neki.[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
rootkiller
őstag
válasz
próbakocka #1883 üzenetére
Hát igen...nálunk is az van hogy volt régen VHF SM58, aztán UHF-es de még 9V elemes SM58, aztán PGX Beta58A fejjel és két éve van QLX-D SM58-al. A helyzet az, hogy anno a PGX-re is azt hittük hogy tök jó, de elég erős korlátai vannak, a 10dB PAD ellenére még mindig könnyű peakbe énekelni, leginkább konferálni tartjuk, az egyikbe most cseréljük majd a bekapcsoló gombot. A QLX-D elég jóság, sokat bír az elem, nagyon stabil a vétel és nagy tartományon belül lehet gainelni, így ha valaki nagyon hangosan énekel csak lejjebb veszek 5dB-t a vevőn és ad a kolléga 5-öt a pulton. Hangminőségben egyébként még mindig alulmarad a vezetékes SM58-hoz képest (nyilván), annak ellenére, hogy 440 ezer forint az ára.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1885 üzenetére
Sennheiser FTW
Imádom... 9 éves korom óta (
) használok Sennheisereket (vezetékes, vez.nélküli is), soha eggyel sem volt problémám... ew500G2-e945 ill port;ewD1-945;12db ew300G3 port ill 835; e945; e609; BF504, régebbi BF ének; stb. stb.
[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
próbakocka
senior tag
Megnéztem ennek a TOA WA-641-nek a gyári adatlapját, és meglepő módon 15-20W teljesítmény szerepel csak rajta.
Nem lenne nekünk tökre elég egy EON 206P is?
(kisebb, könyebb, olcsóbb mint a 208P)/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1888 üzenetére
Nekünk van hasonló Yamaha a suliban. Pont ugyanekkora hangnyomása van, semmire nem elég. Illetve a JBL név egyre kevésbé jó név a szakmában, de a Behringer felett áll. Elfogultság mentesen inkább a Sennheiser mint az AKG. Ismerek olyat akinek mindkettő van, és ő is ezt mondja.
Az a javaslatom hogy RCF Art 708MKIV-t nézd meg, biztos elég nektek, és nem drágább. Meg ehhez esetleg tehetsz egy keverőt (az RCF-el is tudod közvetlen használni a mikrofont, de nem lesz ennyi beállítási lehetőséged). Pl, ami kis keverők közül nekem egészen bevált: Studiomaster C2-2.
Esetleg másik lehetőség:
Egy megbízható ismerősömnek vannak eladó, tökéletes állapotú, kis méretű 10" JBL-jei, számlával! Írj privátot és megbeszéljük.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1890 üzenetére
Hangtechnikával kereskedik az úr, úgyhogy végülis tehet ajánlatot ...
Az RCF 2,5x hangosabb adatok szerint. Én pl. még nem tudtam teljesen kihajtani a sajátunkat sohasem, kültéren sem.
[ Szerkesztve ]
-
tatu82
újonc
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy hogyan illesszek be egy aktív sub ládát a már meglévő rendszerembe?
A keverőm egy Behringer QX1002usb ebből 6,3-as jack csatlakozóval megyek a végfokba a végfokból pedig a háromutas hangfalakba. Az aktív subnak egy db RCA bemenete van, ezen kellene valahonnan jelet adni neki. A keverő FX send kimenetére rácsatlakozhatnék? Vagy ha máshogy nem lehet akkor veszek egy crossovert de akkor ott megint csak kérdések lesznek,hogy melyik sáv menjen a végfokba stb.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
rootkiller
őstag
Az FX Send alapvetően tökéletes megoldás lenne, hiszen nagy motyókon koncerten is így megy a keverés hogy Aux-os sub van, tehát csak a lábdobot, az oldaltamot, a basszusgitárt, a zongorát meg azokat a hangszereket küldöd el a sub útba amire tényleg szükség van, tehát ez gyakorlat a koncerthangosításban. A probléma abban keresendő hogy ebben az esetben olyan hangfrekvenciával terheled a topokat aminek a subon kéne megszólalnia és a subot is terheled olyan információval amit már nem tud lekezelni. Ha amúgy a Sub-ban van crossover és leszedi azt ami neki nem kell akkor nem annyira gáz, de a crossover beiktatása végülis a profi megoldás.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1893 üzenetére
Három utas hangfalakról volt szó, amik (ha nem valami Omnitronic DX szerű szörnyről van szó) valamelyest általában fullrange használatra vannak tervezve (persze nem ész nélkül). Ha jól gondolom
-
tatu82
újonc
válasz
rootkiller #1893 üzenetére
A sub-on lehet állítani, hogy hol vágja a frekit 50Hz-200Hz között. Ha vennék egy crossovert (sub kimeneteset) akkor arra csak a sub ládát kellene kötni? Mert ugye a háromutas hangfalakban már gyárilag benne van a hangváltó. Akkor csak a keverőből a végfok felé menő jelet kellene lepárhuzamosítanom a crossover felé is és a sub kimenetére csatlakozni a ládával. Így értsem? Mivel nekem ez csak otthoni házibulik rendezésére szolgál ezért amit írtál, hogy "nem annyira gáz" azt ugye csak a hangzás miatt írtad és nem azért mert baja lehet a cuccnak? Mert ha nem lesz vele baj akkor megpróbálnám az FX send kimenetet.
Segítséged nagyon köszönöm. -
rootkiller
őstag
Szerintem egyszerűre kéne venni a sztorit. Az FX Send-en kiküldöd a sub-nak a jelet, amin beállítasz 80-120 közötti frekit ahol tetszik, küldesz rá annyit amennyi tetszik aztán készen vagy. A három utasban amúgy nincsen olyan jellegű hangváltó ami kiszedi a sub frekvenciákat, a három út közötti váltás van benne nagyjából ha tippelnem kéne 400 Hz és 2 kHz körüli vágási frekikkel. Mélyebb frekvenciákon (200 Hz alatt) passzívban váltani elég elcseszett megoldás, nem véletlenül nem alkalmazzák jobb helyeken, és minél profibb egy motyó annál több helyen van aktív hangváltás és utankénti meghajtás.
Artengo TR 990 Pro
-
tatu82
újonc
válasz
rootkiller #1898 üzenetére
Rendben, így lesz
Köszönöm!
-
darkengurry
csendes újonc
Sziasztok!
Ajándékként került hozzám egy RODE VideoMic mikrofon, de sajnálatosan a kamerámnak nincs mikrofon bemenete. ( http://www.rode.com/microphones/videomic )
Filmezni szeretnénk, tudnátok ajánlani egy hangrögzítő eszközt, ami kategóriában passzol a mikrofonhoz? Feltételezem egyáltalán nem mindegy, hogy okostelefon, zsebdiktafon, laptop vagy egy felső kategóriás hangkártya végzi a rögzítést.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Xbox Series X|S
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Órát állítgattunk, de minek...
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- DIGI internet
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest