Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adott egy két csatornás crossover és két végfok. Hozzávetőlegesen ugyanakkora hangerő eléréséhez melyik a javasolt beállítás, ha a crossover input gain-je 0dB?
- crossover output level -9 dB + végfokok kivezérelve 60%-ra vagy
- crossover output level -1dB környékén + végfokok kivezérelve 40%-ra?''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Valaki ismeri a MOTU termékeket?
Van egy 2408, egy 2408mk3 és egy 24i. Ezekhez viszont csak egy PCI424-es kártyát találtam. Az viheti mind a 3-at?...mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli mikrofon vásárlásán gondolkodom. (leginkább használtban) Először szóba jött az AKG ólcsója, a WMS40 mini Vocal, de használtan közel annyiért már shure van. Gondolom ez jobban megéri.
Shure PG58, Beta58. Mik a tapasztalatok? Van lényegi, számottevő, számomra fontos észrevehető különbség a kettő között? Kisebb fellépéseken teljesítene szolgálatot alkalmanként. Csak szeretném, hogy legyen egy megbízható saját darabom, amit magammal vihetek. Vajon érezném a kettő közötti különbséget? A Beta-ról jobb vélemények voltak, kérdés csak az, hogy egy magam fajta "kezdő" számára megéri-e.Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok.
-
válasz
szabifotos #1754 üzenetére
PG-t nem vennék. Olcsó dinamikusnak én AT PRO31QTR (kábel->kuka) mikrofonokat használok. Amúgy a Bétát imádom. PG meg a béta között akkora hatalmas luk van, hogy az hihetetlen. Egyébként meg nincs olyan, hogy egy mikrofon valakinek/valamire elég. Az MD421-emet még jobban szeretem, bár az hangszermikrofon, de énekre is zseniális, csak kissé viccesen néz ki egy koncerten)
[ Szerkesztve ]
101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
PapaMaci
őstag
válasz
Szia
A VMS inkább prezentciós célú. Viszonylag szűk frequenciatartományban hangolható....mint az közismert...
-
rootkiller
őstag
válasz
Shure-t vennék SM58-as fejjel, gyakorlatilag azt amelyikre van pénzed, ezek mind kompromisszumos darabok, a QLX-D szériánál kezdődik jelenleg a fainság. Van amúgy PGX nyeles Beta58-unk, abból az egyik szervizben van egy ideje, konferálni meg hakniba használjuk. Van régebbi UHF-es meg VHF-es is, működnek, de ritkán vetemedünk rájuk.
Amúgy ha nincs valami extra célja a vezeték nélküli cuccnak hogy ki kell mászkálni vele a közönség közé vagy táncikálni akkor mindenképpen a kábeles SM58-at javasolnám. Gyakori tévedés a kezdők körében hogy majd nekik a rádiós mikrofon fasza lesz, meg megveszik hogy ne kelljen kábelezgetni, holott 35 ezerért megvásárolhatnák az ipari standard, jó hangú, strapabíró, nem gerjedékeny SM58-at és boldogok lehetnének vele, ehelyett vesznek ugyanennyiért valami hulladékot!
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1757 üzenetére
"ipari standard,
jó hangú, strapabíró, nem gerjedékeny SM58"vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
rootkiller
őstag
-
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Az sm58 azt a középszar kategóriát képviseli, amire a közönségből senki sem fog paradicsomot dobálni, de senki sem fogja mondani, hogy hú de jól szólt ez a koncert. El lehet vele lenni. A próbateremben én is használok ilyet, jól állja a gerjedést, de ez a legfőbb erénye. Szerintem ehhez képest drága. A pro31 sem gerjed nálunk jobban, és nem szól számottevően szarabbul (a múltkor énekeseknek tartottam egy kis tesztet, és szerintük az AT jobb volt - mondjuk szerintem nem). A béta mindkettőhöz képest űrhajó. A
középszar kategóriában nekem ez az AT a kedvencem.[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Egy fontos szempontot elfelejtettünk, hogy hangosítási környezetben maximálisan riderképes. A Beta58A egy jó énekes előtt sokat tud hozni de mindenféle foghibás arcnál csak a szopás van vele, pont azokat a frekiket kezdi el küldeni ami miatt tekernéd be kapásból a deessert ha lenne éppen. Szóval átlagos meg mindenféle béna énekes elé az SM58 hibátlan választás. Aki meg tud énekelni az menjen el egy megbízható kollégával mikrofont venni és legyen saját mikrofonja. Jó énekes elé nem túl hangos színpadra mindenképpen Neumann KMS 105-öt választanék, de ha színezős mikrofon kell akkor az AKG C535EB is kitűnő darab, persze itt már a fülmonitor sem hátrány a könnyebb kezelhetőség érdekében. Addig is marad az SM58 nagy számban a mikrofonos táskában.
Artengo TR 990 Pro
-
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Nem vagyok oda érte, Sennheiseres vagyok
.
De elismerhetetlen hogy maximálisan riderképes. És a hanján kívül jó.[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Én már hallottam Szabi hangját. Minimum egy beta kell! De én is kacsintgatnék a Sennheiser felé! Egy e845 már elég korrekt dinamikus, és strapabíró is....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1766 üzenetére
Ahogy egyik kedvenc főnököm szokta mondani, "elképzeléseidnek csak a pénztárcád szabhat határt".
Igen, az is jó mikrofon....mint az közismert...
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1768 üzenetére
16-17-én falunapot csináltunk, a két nap alatt nem volt egy gerjedés sem. Az összes vokálmikrofon, kivéve a második napi koncerten (akkor SM58 is volt 2) Sennheiser volt.
Illetve, volt egy műsor, ahol a gólyalábas paraszt masszívan beállt a magasak elé. Háttal a hangfalnak, tehát a mikrofon 40 cm-re volt a magastól. Ott azért előfordult 1-2.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
szabifotos
senior tag
Köszönöm a segítséget! Mostanában figyelem a gumtree-t! Egész jó árakon lehet használt darabokat kifogni Angliában.
Ezek alapján a beta szintjén keresgélek majd, hátha feltesznek valami szép darabot![ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1769 üzenetére
Milyen Sennheiser? Komolyan érdekelne, mert szeretnék venni egy beszédmikrofont ( vezetékest ), ami kevésbé gerjedékeny mint a jelenlegi AKG wms pro. PG 58 gerjedékenységből kiválóra vizsgázott. Ha nincs olcsóbb, jobb alternatíva, berendelném. A hangja is megfelel nekem.
-
MineFox54
őstag
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1774 üzenetére
A PG58-at bedugtuk a keverőbe az AKG WMS helyére, és ahol az gerjedt, a Shure egyáltalán nem. A hangja is sokkal jobb volt. Nehéz itt vidéken jót választani, mert sok meghallgatási lehetőségem nincs.
Az E945 nekem nagyon drága, és felesleges is. Nem is vagyok nagy szövegelős, de ciki ha gerjed a mikrofon.
Bemegyek majd a közeli hangszerboltba, a tulaj régóta zenél, hátha van készleten neki pár darab amit meg tudnék hallgatni. -
MineFox54
őstag
Mondom, jó a e835.
De amúgy: Facebookon, valamelyik hangos csoportban, van fent 2 darab jó állapotú 835, 15/db áron. Előkeressem neked?[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
válasz
PapaMaci #1781 üzenetére
Ha jobban fog gerjedni mint a Shure pg58 akkor nem sokat nyerek vele. Egy Beta már be volt rendelve használtan, megbízható eladótól, csak a kapcsoló hiánya miatt visszamondtam. A zenészbolt látogatása után fogok dönteni. Majd megírom mire jutottam. A Shure-t talán eladni is könnyebb lenne ha megunom a hobbimat
-
DjKoxi
senior tag
-
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Amíg be nem döglik. Utána hibás.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Jól működik a mikrofon és a kapcsoló is. Viszont a Sennheiser-é sokkal finomabban, puhábban kapcsolható, és a kialakítása is gondos tervezésre utal. Talán a későbbiekben elfogadja a tulaj az ajánlatomat
Még vétel előtt képekről ellenőriztem az SM58-at nem-e hamis, csak így mertem megvenni.
Több mint 20 éve egy Prologue L12-t használtam pár évig, annak sem volt gond a kapcsolójával sosem. A képen látható AKG sem könnyen kapcsolható, és a PG58-at még az SM-nél is rosszabb kapcsolni.
Szőrszálhasogatás, de az e845 ezen a téren nálam aranyérmes -
Peti_seth.d
csendes tag
Sziasztok!
A napokban tervezek stúdió monitort venni, egy kisebb szobában írogatok zenét, főleg dubstep, house és hasonló basszus orientált műfajokban.
Egy Focusrite Scarlett Solo 2nd Gen típusú hangkártyát szeretnék venni, viszont hangfalügyben még nem sikerült döntenem, kinéztem párat, a keret nagyon max 100k lenne a két monitorra.
Ezekről szívesen hallanék tapasztalatokat, illetve más ötletre is nyitott vagyok.
Mackie MR5 mk3
KRK Rokit 5 G3
Monkey Banana Gibbon 5 Black
JBL LSR305Köszi!
-
válasz
Peti_seth.d #1790 üzenetére
Itt kérdezd, ide való: [link]
-
TechN7ne
veterán
Sziasztok
Minap problémázott a jó öreg Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyám ,így ez miatt ideiglenesen egy Steinberg CL1 típusu usb s külső hangkártyára kényszerültem.
Stúdiófelvételezés közben ,külön fajta állomásokon késik a felvett hang egy hangyányit.
asio4all -t feltelepítettem de igazság szerint nem nagyon tudom mit kell rajta beállítani.
Esetleg ha tudnátok ebben segíteni ,vagy egy linket-oldalt ajánlani ahova az ilyen fajta megoldások röviden és érthetően le vannak írva ,örök hálám. -
Pacee90
tag
Sziasztok !
Aki ismerős a QLab szoftver használatában kérem írjon nekem egy privát üzenetet !
Köszönöm előre is ! -
Sziasztok, van egy Xone:92 négycsatis mixer, és egy NI Komplete Audio 6 DAW.
Két bemeneti csati USB-n jön Traktor Pro-ból, ezek az 1/2 Out csatin és a 3/4 Out csatin mennek ki a keverőre TS-RCA kábelekkel, a keverőn ők az 1-es és 2-es csatorna. A keverő 3-as csatornáján a PC hangkártyája van 3.5 jack-RCA kábellel.
Így 1 csati maradt a keverőn, a 4-es. Erre szeretném rákötni a magnó decket és a CD játékost a DAW-on keresztül. Erre a célra a 3-as és a 4-es In csatit használnám az Audio 6-on RCA-TRS kábelekkel, és kimenetnek a 6 S/PDIF Out csatornát használnám oly módon, hogy S/PDIF kábel menne egy konverterbe, onnan RCA-RCA a keverőbe.
Így átdugdosás nélkül tudnám használni a keverő 4-es csatornáján felváltva a magnó decket és a CD játékost. Abban kérném a segítségeteket, mielőtt megveszem a szükséges kábeleket és a konvertert, hogy ez így működőképes elképzelés lehet-e.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ez lett végül a megoldás: RCA audio átkapcsoló
[ Módosította: Intruder2k5 ]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Tudom uncsi már,hogy mindig mikrofonos kérdéssel jövök. bocsi
Úgy néz ki behalt a kis kínai RH Sound nagymembrános kondim. Szerintem nem nagy baja van, de nem jöttem még rá hogy mi lehet... Pont a legrosszabbkor, mert mostanában nézegettem kézi színpadi mikit.
Kérdésem, hogy mennyire tűnik jó ötletnek pl. egy AT2010, így két legyet ütnék egy csapásra és felvenni is tudnék vele?! Nagyon dicsérik, ahogy olvastam. A nagytesóhoz képest (2020) gondolom nem nagy különbség van hangban? Esetleg van valakinek tapasztalata vele?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok srácok!
Pro1 multitrack felvételére jó hangminőséggel mi a legegyszerűbb / legolcsóbb megoldás?
2 lehetőség jutott eszembe:
DN9650 + MADI kártya + számítógépbe MADI kártya
vagy
M32C USB-n keresztül a gépbe, AES50-en a DL251 stageboxba
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz
MineFox54 #1799 üzenetére
Pont tegnap dumálgattunk a Szóró Petivel, ha van DL251-ed akkor elég a DN9650 és egy etherneten keresztül tudod laptoprol gainezni az előfokokat, nem muszáj a Pro1 asztalnak ott lennie. Ha DN9650 van akkor szerihntem megy a 96k illetve a 48k, M32C esetén meg csak 48k van. Szerintem a DN9650 verzatilisebb megoldás, de kell hozzá még valami hogy beérjen a gépbe a jel, de amúgy én ezt az utat választanám már csak azért is mert ebben az esetben lehet úgy felvenni hogy közben a Pro1-en kevered a bulit, viszont ha az M32C-re akasztod a boxot akkor meg csak ő van rajta és a Pro1 meg nincs.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Meta Oculus Quest 2 Javítás Szervíz Csere
- 28e Ft Ajándék Játék! ÚJ 128GB 256GB Oculus Meta Quest 2 Akár ma átvehető posta Bontatlan Csere gari
- TP-Link VIGI kültéri IP kamera
- (ELADVA) Oculus rift CV1 (face cover nélkül)
- Meta Oculus Quest 2 128GB, kiegészítőkkel, szép állapotban, garanciával eladó!
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest