Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
válasz
darkengurry #1900 üzenetére
Jó reggelt!
Ebben a kategóriában nem lesz nagy különbség az okostelefon, és a profi rögzítő között....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
...mint az közismert...
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Van egy Lewitz c100usb mikrofonom. . Audacity-vel és windows hangrögzítővel tesztelgettem a hangfelvételt, és az eredmény, hogy állandóan jelen van egy statikus zaj. Ha a mikrofon hangerejét 0-ra állítom, akkor is ott van. Több helyszínen, géppel is ki volt próbálva, de ugyanaz a helyzet.A mikrofont használtan szereztem, de külföldi kiküldetés miatt csak jóval később üzemeltem be.
Szóval lehet hogy valami beállítás rossz? Vagy a kábelje lehet csereérett? Tudtok valami tippet adni?
-
rootkiller
őstag
-
dangerzone
addikt
válasz
rootkiller #1904 üzenetére
Szia. Picit megkésve, de feltöltöttem a mikrofonomból jövő alapzajt. Az a baj, hogyha a mikrofon hangerejét minimumra veszem, ugyanúgy ott van.
Nem tudom, hogy a mikrofonom, a kábel, vagy mi lehet a hibás. De nagyon zavaró, mert pont a normális hangminőség miatt vettem kondenzátor mikrofont.
-
rootkiller
őstag
válasz
dangerzone #1905 üzenetére
Hát megmondom őszintén, hogy sejtésem sincsen hogy ezt mi okozhatja, annyira átlagos zaj ez, lehet hogy alapból iylen a cucc?!
Artengo TR 990 Pro
-
dangerzone
addikt
válasz
rootkiller #1906 üzenetére
Több youtube-os videótesztet is láttam róla, kommenteket is olvastam róla, de sehol nem írták/sehol nem hallottam, hogy alapzajos lenne.
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1910 üzenetére
Nem feltétlem, mert olyan problémám van, ami mást is érdekelhet.
Vettem pár plugint, és nem tudom elindítani őket, mert a waves central nem indul el...
Próbáltam kikapcsolni a tűzfalat,a vírusírtót, meg mindent, de nem. Ráadásul friss telepítésű win-re...
Hátha látott ilyet valaki, és ismeri a megoldást....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1908 üzenetére
Van valamilyen gain-ezési lehetőség a termékben még az AD előtt? Mennyire volt kihajtva? Mekkora szintet rögzítettél, amihez ez a mennyiségű zaj hozzácsapódott, majd tovább erősítetted őket?
...mint az közismert...
-
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1913 üzenetére
Valami szoftvere csak van neki. Rá kéne nézni! Mekkora volt a jelszinted felvételkor?
...mint az közismert...
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1915 üzenetére
Sajnos Adobe Auditionnal próbálva a hangfelvételt ugyanez a jelenség. Ott van ez a konstans zaj a háttérben függetlenül a felvétel hangerejétől, ugyanaz van.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1916 üzenetére
Kipróbálok egy kábelcserét, hátha ott lesz a gond.
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1917 üzenetére
Ne fűzz hozzá nagy reményeket!
Arra viszont válaszolhatnál, mekkora volt a jelszint felvétel közben!?...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1919 üzenetére
Ennél konkrétabban nem tudom feltenni a kérdést. A bejövő jel szintje, erőssége. dB-ben kifejezve.
...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1921 üzenetére
A DAW programban, miközben a felvételt készíted, kell, hogy legyen egy műszer, ami mutatja a jelszintet. Ugyan ez lejátszáskor is, amig nem nyultál a hangerejéhez.
...mint az közismert...
-
dangerzone
addikt
-
PapaMaci
őstag
válasz
dangerzone #1923 üzenetére
Igen, erre.
A -30dB nagyon alacsony jelszint. Meg kellene keresni, hol lehet gain-ezni az eszközt. Talán a windows keverőjében. Akkor talán egy kicsit le tudnád választani a hasznos jelet a zajról. Ugye, ha most van -50dB zajod, és -30dB jeled, akkor akárhogy erősíted, megmarad a -20dB zaj. Ha ki tudod hozni a jelet -5, -10dB környékére, már is 40-45dB különbség lesz, ami jóval kevésbé fájdalmas....mint az közismert...
-
rootkiller
őstag
Most kicsit offolok, de szerintem az USB miksi az zsákutca. XLR-es kell meg egy belépő szintű hangkari, lehet szépen gainezni és nincs ilyen gond.
Artengo TR 990 Pro
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1925 üzenetére
Ott a pötty, de ha ez van, akkor ebből kéne kihozni, amit lehet.
Amúgy az Audio Technika 2020USB nem vészes. A RØDE podcaster sem. Igaz ezek teljesen más árfekvésűek....mint az közismert...
-
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni karaokéhoz erősítőt és minim egy hangfalat.
Lehet ez ilyen kombo is. Otthoni használatra nincs szuper hangzÁs elvárás de azért élvezhetőre
Tervezném.... néztem ezt a SAL pax 25PRo/A . Szerintetek?
Vagy tudnátok javasolni valamit ilyn árban? van egy xlr mikrofonom... -
mbalint987
aktív tag
Sziasztok!
A segítségemet kérték ajándékvásárlásban, a hangtechnikához viszont nem igazán értek. Rokonomék szeretnének venni egy Vonyx Studio Set mikrofont, videóhoz készítenének hozzá audiosávot. Elvileg ez a mikrofon sima PC-s hangkártyára rádugva nem fog menni. Tudnátok segíteni hogy mit vegyünk még hozzá, hogy működjön (speciális hangkártya, ilyesmi)?
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
PapaMaci
őstag
válasz
mbalint987 #1928 üzenetére
Rengeteg USB-s interface van a piacon. A lényeg, hogy legyen rajta legalább egy XLR bemenet, és tudjon adni 48V-os phantom feszültséget!
...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1910 üzenetére
Megvan a megoldás a Waves Central megállássára!
Megírtam nekik a problémát, és kb egy órán belül válaszoltak. Néhány pontot írt, miket csináljak meg, elsőnek tiltsam le kezelőben a videó vezérlőt. Ez meg is hozta az eredményt, és már használhatom is a legális Waves pligin-eket....mint az közismert...
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Denon AVR-1309-es házimozi erősítőm Wharfedale 2.1-es hangrendszerrel.
Sok bulin szolgáltatta már a zenét, viszont most felmerült az az igény, hogy jó lenne karaoke-zni is.
10.000Ft-os karaoke felszerelést nem feltétlen szeretnék venni hozzá.Kb. 50Ft környékén milyen keverő és mikrofon ajánlott hozzá?
(Szerintem erre fölösleges 100.000+ Ft-os áron felszerelést venni.)
Igazából a keverő, ami talán fontosabb.Én ezt néztem ki:
https://www.muziker.hu/mackie-mix8-8-channel-compact-mixer
esetleg:
https://www.hangszeraruhaz.hu/behringer-xenyx-1002-kevero/P3862Nem tudom, hogy mivel jobb az a keverő, amint van USB?
Mikrofonból pedig 20-25 környékén szeretnék valamilyet, vezeték nélküli kivitelben.
Van esetleg valakinek ilyen belépő szintű cuccokkal tapasztalata?
Köszönöm!
Üdv.,
almi -
szabog75
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék hordózható (és sztereó) hang szettet venni 100e Ft-ig. Tánchoz kellene ezért is fontos a sztereó a zene miatt. Illetve hordozni is kell, ezért jó ha mobilis.
Kb 30-50 ember számára, 80-200nm teremben kellene, tánc tanításhoz.
Hármat néztem ki ami szimpatikus, de a sok pro és kontra és hogy nem tudom meghallgatni elbizonytalanít. (2-3 hete böngészem a külföldi hozzászólásokat)Szeretném a segítségeteket kérni, a döntésben:
https://www.muziker.hu/superlux-sp108
https://www.muziker.hu/samson-expedition-xp150-portable-pa
https://www.muziker.hu/jbl-eon206p
SP108
+ elvileg 2x annyi teljesítmény
- erősen gagyinak mondják, majdnem 2x nehezebb a többinélXP150
+ legjobban hordozható
- leggyengébb, zajos a ventillátorEON206P
+ zárt doboz, márka
- nagy, legdrágábbA keverő része szint lényegtelen mert 1 bemenet lesz rákötve. Ilyenből olyat nem láttam ami nem keverős max a Elder Audio R8T de az valamiért nem tetszik..
Ha esetleg van más ötlet, észrevétel azt is megköszönöm.
Üdv és köszi.
..Hu51
-
czarpika
csendes tag
Sziasztok
Külső USB hangkártyát szeretnék vásárolni kb. 25eft-ig. Arra szeretném használni, hogy jó minőségű flac hanganyagokat rögzíteni magnóra.
Köszi a segítséget.
-
czarpika
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Mit szóltok a ASUS Xonar U5 hangkártya, 5.1, USB-hez? -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Rádióról mp3-ba felvett beszédhangot mivel/hogyan tudnám "értelmesen" felhangosítani (ne torzítson, ne peak-eljen stb.)? Tehát: túl halk a felvétel alapból, ezen szeretnék "erősíteni".
Két példa file:
mp3 220kbps VBR ReplayGain: +2.11db
mp3 128kbps CBR ReplayGain: +4.61dbA Replay Gain-t kellene állítanom, vagy mást? Foobar-al ez lehetséges lenne, ha igen milyen beállításokkal?
Kb. 50%-al szeretném "felhangosítani" őket.Köszi!
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #1940 üzenetére
Sony music studio 10, ami talán felhasználóbarátabb. Vannak benne gyári VST-k, tudsz kompresszálni vele viszonylag könnyen.
-
Sziasztok!
Van egy aktív 5.1-es hangrendszerem (ebből csak a sub-ot és a két frontot használnám majd) és az lenne vele kapcsolatban a tervem, hogy egy időben lenne rádugva a TV-re és egy Bluetooth receiver-re.
Természetesen nem egyszerre lenne használva a két eszköz (a TV és a receiver).Ehhez lenne szükségem olyan jack Y elosztó kábelre, ami 1 anya és két apa résszel rendelkezik.
Neten csak olyanokat találok valamiért, amik szerintem nem jók nekem, legalábbis a leírásuk szerint inkább PC-hez valóak, hogy mikrofonos headset-et lehessen velük csatlakoztatni.Tud valaki segíteni, esetleg ötlete is van egyéb, ahol hibázhat a fenti elképzelésem?
Köszönöm! -
Borzoló
senior tag
Sziasztok!
Egy Tascan fw-1804 rack-et szereztem.
Streamelésre kerestem hangkarit és ebbe botlottam bele....nem nagyon értek a hangtechnikához....Kérhetnék segítséget a kezeléséhez? Van valaki akinek ilyennel tapasztalata van vagy tulajdonában van ilyen?
...beszélgetnék kicsit vele....Előre köszönöm!
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
Borzoló
senior tag
valaki?
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de talán tud valaki segíteni.
Alutruss
Ilyen traverz elemet keresek 1 db-ot, akár használtat is.
Vannak itt road-osok, hátha...
Köszönöm szépen előre is! -
garage112
aktív tag
Sziasztok!
50-60 ezer forint között melyik stúdió monitor párt ajánlanátok?
Ezt a Presonust néztem, de ha van jobb ötlet akkor várom a javaslatokat!Köszönöm előre is.
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest