Hirdetés
- Asztrofotózás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ennyibe kerül a OnePlus Pad
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wollf
tag
És mi lenne akkor, ha vennék egy pár aktív 3 utas hangfalat, ami 800 watt összteljesítménnyel dolgozik, meg vennék egy mélynyomót és ahhoz egy erölködőt?
Asrock 970 Extreme 4, AMD FX 8350 4000 Mhz 8 Core, Kingston HyperX 1600 Mhz 8GB CL9 KIT, 120 GB Samsung SSD 840 Series + WD Caviar Green 1 TB 7200 RPM 64MB+Caviar Blue 250 GB 7200 RPM 64MB+Caviar Green 250 GB 7200 RPM 64MB, Chieftec 500W - CTG50080P - 12cm APFC BOX,
-
szabifotos
senior tag
válasz
drahotab #1104 üzenetére
Szia!
Én sem vennék közvetlen USB csatlakozós mikrofont. Az általad linkelt mikrofont nem ismerem, de nem is láttam sehol, hogy árulják. Lehet még kapni egyáltalán?
Én is HSMC001-et használok, Teljesen meg vagyok elégedve vele. Bár egy jó hangkártya és előfok nem árt neki. Nekem is a fentebb említett Behringer kiskeverő és (sajnos csak) integrált hangkártya páros van.De visszagondolva inkább vettem volna mondjuk egy jobb USB hangkártyát
Mire gondolok:
hsmc001: 15000Ft
Behringer keverő xenyx802: 19000Ft
összesen: 34 ezer
és még egy hangkártya is kellene.De ha mondjuk ezt veszed:
HSMC001: 15 ezer
M-audio fast track II : 20-25 ezer
összesen: 35-40 ezer De viszont megéri azt a pici pluszt mert ezzel a kártyával ezerszer jobb minőséget érsz el mint akármilyen olcsóbb keverővel+hangkártyával.
Egy szó mint száz: Én azt ajánlanám, hogy HSMC001 + usb interfész -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1105 üzenetére
Nekem személy szerint tetszenek ezek az USB-s mikrofonok. Bár nem használom őket, lévén minimum 2 csatornát mindig rögzítek, de ami igények itt elhagnzanak, arra jók lehetnek. Anno az audiotechnika AT2020-asát nézegettem, ami USB-s. Bár az kicsit másabb árkategória. Lévén az a mikrofon is elég használható darab.
Az viszont tény, hogy a modern korban olyan olcsó lett a mikrofon gyártás, hogy már szinte mindenki tud elfogadható kapszulát gyártani, elérhető árban.
Amugy nekem régóta külső hangkártyáim vannak. Amiben mikrofon előfok is van, pl a Tascam us 144. Azzal vettem fel anno pár koncertet sztereo mikrofonpárral. Egész jó hangja van, és szerintem most 30-40 körül meg lehet kapni használtan....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Semmi gond! Messzeföldön ismert hisztis vagyok
A konfig viszont még mindíg nem tiszta, mihez is kell a sub?
Amugy lehet, tényleg jól járnál egy oópár aktív dobozzal, amiben pl van egy 15-ös mély. Azokhoz nem biztos, hogy kell külös sub. Ráadásul hangzásban sok gond van egy különálló sugárzóval. Sok esetben többet lehet veszteni vele, mint nyerni. Kérdés, hol váltod el, meddig szólnak egyött a szélessávúakkal, hová helyezed el? Mert pl ha széles tartományban szól együtt a 2 sugárzó (teszem azt 80-200Hz-ig) lehet, hogy lesz egy olyan fázishibád, ami kioltja a mélyközepeket, és ezzel megyszünik a mélyérzete az embernek,hiába buhog alul a sub 40-80Hz körü...mint az közismert...
-
Bigya
őstag
A legegyszerűbb megoldás, ha aktív széles sávú hangfalakat veszel. Sub-ot majd eldöntöd, hogy kell-e hozzá.
Az aktív cucc jobb megoldás lehet olyan célra ami neked kell.
Igaz én csak találgatok, hogy mire szeretnéd használni, de passzív több utas rendszerre nem érdemes beruháznod szerintem.
Ha fixen szeretnél telepíteni hangosítást, akkor jó a több úton hajtott passzív cucc, de bulikra haverokkal, Aktívot javasolok.Gondolj bele:
Lementek valahova bulizni, sátrazni, kirándulni, akármi...
Ha csak egy darab aktív ládát elviszel és arra rákötsz valami médialejátszót, jelentősen emeli a hangulatot.Sokoldalúbb megoldás.
-
Wollf
tag
köszönöm szépen a válaszaitokat
Asrock 970 Extreme 4, AMD FX 8350 4000 Mhz 8 Core, Kingston HyperX 1600 Mhz 8GB CL9 KIT, 120 GB Samsung SSD 840 Series + WD Caviar Green 1 TB 7200 RPM 64MB+Caviar Blue 250 GB 7200 RPM 64MB+Caviar Green 250 GB 7200 RPM 64MB, Chieftec 500W - CTG50080P - 12cm APFC BOX,
-
vazol
tag
Hello Urak!
A problémám a szokásos, halk mikrofon a hangkártyán. Saját családi videóm alá szeretnék narrációt tenni, de a "hagyományos" Skipe-hoz használt szettemnek telefon hangja van, egy régi, talán Thomson dinamikus mikrofonomnak jobb lenne "dinamikája" de igen halk a hangja, digitálisan erősítve sajnos magas az alapzaj. A felvételhez ill. erősítés-szűréshez Audacity-t használok. Beruháznék egy fentebb linkelt Behringer MIC 100 vagy inkább MIC 200 erősítőbe, csak a problémám, hogy a mic-em fix jack-es, a bemenet meg XLR az erősítőn. Van ehhez valami átalakító, vagy be kell ruháznom még egy mikibe is. Nem várok stúdió minőséget, csak kevés zajt és megfelelő dinamikát!
Bocsi a hosszú szövegért!
A segítségért előre is köszi!Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
PapaMaci
őstag
-
vazol
tag
válasz
PapaMaci #1114 üzenetére
Köszi, akkor keresgélek!
Az erősítőket 12-14ezer között láttam, még néztem a MIC800-at ebben az árkategóriában, ami nem csöves csak a "feelingje", nem tudom melyik lenne az igazi, de többet nem igazán szánnék a dologra. Találtam 10e. alatt olyan megoldást, hogy egyik végén miki be, a másikon line ki, de szabályzás sehol, azt nem merném megkockáztatni.
Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos jó helyen kérdezem de azért felteszem.
Egy kis hétvégi bulihoz szeretnénk összerakni cuccot (szintetizátor,laptop,erősítő,hangfalak).
Az lenne a kérdés hogy ha 2 mikrofont is szeretnénk bekötni akkor jó választás-e a behringer xenyx 802? -
albinolynx
őstag
Sziasztok!
Kisebb 50nm-es téglalap alapterületű, üres (néhány asztal, szék) teremben kellene hangosítani házibulik alkalmával. Nem szükséges az extrémitás. Jó legyen. (:
Amivel most dolgoznak a srácok, azok sal, mnc hangszórók. Egyáltalán nem méretezett dobozokban, 30-45W teljesítményű gyári erősítőkkel (pl. kenwood ka-54). Ezekből van általában egy csokor: 3 stereó végfok, 3 pár hangsugárzó. Kábelrengeteg, egy v.gnyi hosszabbító jobbra-balra toldva. Rémálom számomra. Meg állandóan elszáll ez-az, recsegnek a hangszórók, torzított a hang.
Ezért gondoltam, hogy felépítenék egy saját komolyabb rendszert. Ami eddig fix, az egy szinuszos 2 x 150W-os végfok 8Ohm-os terhelésre (1kHz, 8Ohm műterhelésre, szinuszjellel, vágás nélkül). Ehhez szeretnék választani szélessávú 15"-os tányért + valamilyen tölcséres magassugárzót. Passzív váltót szeretnék, ezt megoldom.A kérdésem inkább arra irányulna, hogy milyen hangszórót válasszak?
Favoritom az eminence kappa 15" pro, csak kissé borsos az ára számomra. Helyette alternatíva a delta 15" (sima, nem a PRO).Esetleg tudnátok ajánlani még olcsóbb, "best buy" hangszórót?
- nagy érzékenységű legyen
- szélessávú
- 15" méretű
- ne autóba való, gumi peremes, stb
- tartósan tudjam teljes teljesítménnyel üzemeltetni a rendszert
- lehetőség szerint ne alumínium tekercse legyenNem ragaszkodom márkához, csak jó legyen.
Árak amiket néztem:
15" kappa pro: 177,- Euro
15" delta: 90,- Euro[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
PapaMaci
őstag
válasz
albinolynx #1118 üzenetére
Szia
Mindenképp hangszórókban gondolkozol, és nem akarsz komplett dobozt venni?
...mint az közismert...
-
albinolynx
őstag
válasz
PapaMaci #1119 üzenetére
Tegnap jó sokat böngésztem és végül találtam pár sugárzót ami tetszik:
A 380mm-es hangszóróval szereltek jobban tetszenek. Sajnos semmit sem találtam az utolsóról, a lewitz-ről. Ez tetszik a legjobban, 8Ohm-os és masszívnak tűnik.
Ha tudom tartani a 8Ohm-os értéket, akkor nem kellene másik erősítő. Ami van az 4Ohm-mal nem terhelhető a magas csúcsáram miatt.Ezekről infó, esetleg konkrét javaslatod lenne?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
drahotab
tag
válasz
szabifotos #1105 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nekem a max keret 28k
-
vaksi8
senior tag
Megvettem a nemrég említett Behringer cuccot és az lenne a kérdésem,ha visszhangosítani szeretnék akkor mire lenne szükségem?
Valamit tudnátok ajánlani nem túl drágán?[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Ajjaj nagyon kihalt ez a topic..
-
vazol
tag
Rendesen kihalt a topic, azért írnék néhány gondolatot hátha segít valakinek!
Tehát a halk mikrofon problémámra a következő magoldás született.
Behringer Xenyx 302USB keverőpult, árban ugyan ott van ahol a MIC 200-as (13,5 e), közvetlenül rádugható a JACK mikrofon és a hangkártyát megkerülve a saját AD átalakítójával USB-n megy a hang a gépbe az Audacity-be.
Ezzel a megoldással nem sokkal tűnik erősebbnek alapból a felvétel, viszont zajmentesen tovább erősíthető a hangszerkesztőben. Ha a hangkártya Line bemenetét használom a keverő analóg kimenetével, rendesen vissza kell venni az erősítést a keverőn, mert nagyon magas a jelszint, viszont sokkal zajosabb a felvétel, tehát a keverőben levő asszem Texas Instruments AD chip magasan jobb minőséget produkál. A teszt elvégezve az alaplapi Realtek ALC889A, egy másik gép SB Live Value PCI és egy Cmedia chipes 7.1 USB kütyüvel is, ezek között a felsorolás szerinti javuló minőséggel, az SB és USB között már minimális eltéréssel.
Úgy döntöttem, marad a Behringer!
További szép napot!Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
drahotab
tag
Akkor már én is kérdeznék valamit: a rezgéstelenített mikrofon kengyel sokat számít?
-
PapaMaci
őstag
válasz
drahotab #1125 üzenetére
Olyan helyen, ahol a rezgés van, pl dobogó, ott rengeteget. Ha az énekes szereti markolászni a mikrofonállvány, akkor is. Ha pl klasszikus zenekarban mozognak a zenészek, vagy a kórustagok, és meglökik,, vagy rugdossák az állványt, akkor úgy kelll, mint egy falat kenyér! De ha betonra teszed, és csak Te énekelsz bele, akkor nem sok. Max ha mozog az épület, mert mondjuk a sokadik emeleten vagy, vagy esetleg megy alattad a metró, mint alattam is.
...mint az közismert...
-
Succor
csendes tag
Sziasztok, kis segítségre lenne szükségem.
Arendszerem úgy épülne fel, hogy:
Előfokocusrite ISA ONE
Keverő:MAckie 1402
Hangkártya:Tc eletronicImpact twin firewire.
Mikrofonok:
Shure Sm 57,58,Pg lábdobmikrofon,AUdio technika dobmikrofon készlet,Audio technika AT4040 Stúdiómikrofon.A kérdésem pedig az, hogy van egy előfokom a keverőn is van előfok meg a hangkártyába is...Az ISA ONE-hoz képest lesz minőségromlás illetve hogyan tudnék legegyszerűbben 1 ISA one szintű előfokot használni és mellé még 8 sávot felvételhez?(Zenekari).
Kicsit belekavarodtam, szóval előre is kösz a segítséget
-
PapaMaci
őstag
Hali
Eddig ebből mi van meg?
És mi a cél? Élőben akarsz felvételt készíteni keskenyre? Vagy csak a dobot, aztán meg sávonként ráénekelni, rájátszani? ...Gondolom, nem dob-ének duóról lenne szó
Soksávot ezzel nem tudsz felvenni. Az ISA one -hoz képest a Mackie előfokjai nem említérse méltóak. A hangkártyáé inkább.
Ha soksávozni akarnál (amit mernék javasolni), akkor ajánlanám pl a behringer pro8-as előfokját, aminek van adat kijárata. Ha jól sejtem a hangkártyádnak meg van adat bejárata. A dobot már fel is tudnád venni. ...Persze egy alap konfiggal. Bár még 2 analógot gondolom, tudnál használni a hangkártya sajátjáról is. A többi meg jöhetne sávonként
Az AT4040 nagyon jól eltalállt mikrofon. Pláne ár/érték párosban. Nekem is van pár belőle.
Írj pár konkrétumot, és kiokoskodjuk a többit!...mint az közismert...
-
Succor
csendes tag
válasz
PapaMaci #1129 üzenetére
Zenekaroknak szeretnék felvenni ebből még semmi nincs meg, pénzem meg van mindenre, csak nem szeretném elkapkodni
Terveim, többsávos zenék készítése(gitár(ok),dob,ének stb...)meg zenei alapok(hip-hop,dnb) készítése...
Van egy full csöves Peavey fej+ládám és azt szeretném bemikrofonozni.
Ha az ISA one-t bekötném S/PDIF bemenetbe a hangkártyára akkor elvileg kikerülöm a hangkari előfokát és csak az ISa one szól ugye ?):Dobot adatról vennék fel, ezt máshogy nem tudom megoldani ezzel a karival...
-
Mennyit szánsz a projektre?
Milyen célokat szeretnél megvalósítani?
Milyen minőséget vársz?
Milyen zenét fogsz rögzíteni?
Ki fog keverni?
Milyen a helyszín?
Mennyi a gyakorlatod és miben?Szerk: Most látom az előző hozzászólást. Kicsit felborultnak érzem az eszközlistát.
[ Szerkesztve ]
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
Succor
csendes tag
Szia.
Kb 700 ezer kb most a költségvetésem.
Kezdő stúdiózást szeretnék(valahol el kell kezdeni, sajnos nem értek hozzá de hát gyakorlat teszi a mestert)
Minőségbe azért egy kisebb cd-t szeretnék összedobni.
Ami a zenét illetiőként metál de mondom zenei alapokat is szívesen írok hiphopra meg dnb-re illetve dubstepre is.
Én kevernék, ezt is el kell kezdeni valahol
A helyszín 2 szoba az egyik süket a másik lehallgató.Gyakorlatok:
-Jópár szám amit gagyi technikával vettem fel de sok odafigyelés és ápolgatásnak köszönhetően sokaknak tetszett.Mondták is, hogy felvennének nálam némi kp-ért de ilyen technikai háttérrel nem lenne pofám elkérni egy forintot se(nem beszélve az amatőrségemről).Így gondoltam elkezdem valahol ezt a stúdió dolgot egyenlőre hobbi szinten.Sajnos kevés a tapasztalatom főleg a technikai hátterét illetve..Annyi minden megy annyi mindenbe , hogy nem tudom milyen környezet lenne az ideálisHa segítenél azt megköszönném
-
A stúdió megvan már? Mert ha nem, a költségvetésed a stúdió rendes kialakítására is nagyon vékonyak tűnik. Én is épp egy stúdió összerakásán filózok, de a tervezett költségvetésem nem áll meg 5 millából, ezért pihentetem még egy kicsit, mert nehéz gazdaságosan üzemeltetni. De ha esetleg gondolkodhatnánk közösen is, ha gondolod, akkor jobb lehetne a kihasználtság. Pár millányi felszerelésem már most is van.
Privát?
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
PapaMaci
őstag
Én szívem szerint lebeszélnék mindenkit a pénzköltésről. ...még tán a szakmáról is.
Az én lomom is csak áll az ideje nagy részében. Mondjuk én elvetemült vagyok a komolyzenével. Évente van 1-2 komolyabb munkám. 1-1 lemez, néhány kis koncert. A beatzenét művelő kollégák is panaszkodnak, hogy minden pang. Senkinek nincs semmire pénze. Ha meg van, akkor mindenbe beleszólnak.
És a szakmának már sehol nincs becsülete,. Hiába tanultál, hiába van tapasztalatod. TV-ben csak "buzi hangász" vagy. Színházban lehetetlen helyekre tesznek díszleteket, mikroportba énekeltetnek a PA alatt. Koncerten nem adnak időt beállásra, Te meg oldd meg! Ha mondod, hogy nem lesz jó, akkor Te vagy a hülye. Komolyan el kellene mennem péknek.
Eladni a lomomat, aztán élni nyugodtan....mint az közismert...
-
woodbear
addikt
Szaisztok. Segítségre lenne szükségem. Elég nagyra
bruttó egy milláig kellene összeraknom hang technikát egy csarnok hangosítására:
Kellene 6 komolyabb hangfal, 2 térmikrofon+állvány, Valami jó féle keverő, meg gondolom 2 erősítő.
A lényeg, hogy mobil legyen, tehát gyorsan szerelhető.
Köszönöm a segítségetek.Oldalam: www.swsfoto.de
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vettem ilyen csatlakozókat 5-6 mm-es low noise kábelre.
De túl kicsi, nem megy rá csak ha kiveszem a törésgátlót és akkor is a rögzítés nem jó, mert kicsi az egész csatlakozó.Nem lehet kapni nomális méretű csatlakozót 5-6mm-es kábelre? Sehol nem találok, csak 6.3-asat.
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1138 üzenetére
Szia
Mihez kelle ez a csati? És milyen kábelre kell tenned?
Én 5-6mm-es kábel nem biztos, hogy beleszuszakolnék ebbe, mert akkora lesz vele az erőkar, hogy kitépi a helyéről az aljzatot! Inkább vennék vékonyabb kábel (pl patch kábelt), és azzal oldanám meg!...mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1139 üzenetére
Keverő és a gép közé. Esetenként kisebb hangosításhoz...
A legtöbb itthoni kábelemet le akarom cserélni normális minőségűre, mert a párszáz forintos gyári kínaik egyből megtörnek.
Azért kéne 3.5-ös mert a hangkártya csatlakozói túl közel vannak és nem férne el átalakítóval.
Erre a kábelre próbáltam. De most nézem, lehet, hogy veszek ilyet, ez a 3mm elég vékony már.Egyébkét attól, hogy vékonyabb a kábel, nem rosszabb a minőség, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1140 üzenetére
Attól, hogy vékonyabb, nem rosszabb. Eleve a csoportkábelekben is vékonyabb erek futnak egymás mellett.
De ajánlanék komolyabb kábelt! A klotz-nak is, meg az eurocable-nek is van patch kábele, ami 1/8"-os, és az szépen bemegy egy normális Jack házba. Gondolom, nem több száz métert veszel, szóval sokat nem buksz egy jobb minőségű kábelen. Mi lesz a másik végén? Hogy fogod megoldani a sztereót?...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1142 üzenetére
Arra gondoltam, hogy hogy oldod meg a kábel szétválasztását? Mert ugy egy darabig együtt mennek, aztán az RCA-hoz szét kell válniuk!
...mint az közismert...
-
-
PapaMaci
őstag
Létezik ilyen feketében is. Elég kultúrált kinézetet kölcsönöz....mint az közismert...
-
SalvadorLynx
aktív tag
Jelenleg egy Creativ 5.1-es hangrendszert használok. Jobban mondva csak a mélyládát és rákötöttem két 50 wattos hangfalat. Lecserélném a mélyládát. Magnat Monitor Supreme Sub 201A. Erre rá tudok kötni két hangfalat? Nem akarok erősítőt venni, ezért akarok egy aktív mélynyomót, de nem tudom betölti e a szerepét. Látok olyan aktív mélyeket amin csak bemenet van és van amin kimenet is.
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1149 üzenetére
Ezzel aztán közelebb vittél! De akkor bizonyára minden működni fog, úgy, ahogy elgondolod!
Annyit mondjuk megtehetnél, hogy az eszközökről beszúrsz egy-egy linket, mert így esténként melóból hazaesve nincs kedvem, meg energiám keresgetni! Nagyon szívesen segítek, de ad 1 nem vagyok járatos a kommersz technikában, ad 2 tényleg csak rohanva tudok én is, meg ahogy a többiek itteni viselkedését nézem, ők is foglalkozni a témával.
De rébuszokból senki nem fog tudni neked segíteni!...mint az közismert...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen