- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Átcímkézte az Oppo a OnePlus Padet
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegitaa
senior tag
válasz
rootkiller #1547 üzenetére
Igen, köszönöm.
Már csak az a kérdés, hogy honnan tudok pl. AIFF formátumban zenéket szerezni...?
Mert ügye hiába konvertelek át egy youtube videót... Hogy meg valamit alapból AIFF-be mentsek, ahhoz meg valami speckó progi kell...[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Következő lenne a kérdésem: Stereo erősítőt szeretnék venni ki is néztem egyet amazonon :Auna CD708 Stereo-Verstärker. De nem sok mindent találtam erről. Cirka 100 euró amazonon nem tudom meg éri e vagy esetleg használtan egy Yamaha vagy harman kardon avr 5500(ez is 100 euró használtan)?
-
rootkiller
őstag
válasz
Anaren91 #1555 üzenetére
Átirányítanálak, inkább ez a te topicod. Mi főleg professzionális audioval foglalkozunk, a HiFi nem a mi világunk.
Artengo TR 990 Pro
-
Anaren91
senior tag
válasz
rootkiller #1556 üzenetére
Ah köszönöm szépen az útbaigazítást.
-
rootkiller
őstag
válasz
Vegitaa #1558 üzenetére
Tisztázzunk valamit. Ahhoz hogy egy adott hullámhosszúságú hangot digitálisan rögzítsünk legalább három mintára van szükségünk. Ez azt jelenti hogy az adott maximálisan tárolandó hullámhossznál valamivel több mint kétszerese kell hogy legyen a mintavételezési frekvencia. A CD lemez mintavételezési frekvenciája 44100 Hz, ami azt jelenti hogy szabvány szerint 20000 Hz hullámhosszt tud átvinni, az ennél magasabb hangok az analóg-digitális konverzió előtt szűrésre kerülnek. A DVD és egyéb videocélú dolgok szabványosan 48000 Hz mintavételezéssel készülnek mely sávok 22000 Hz-et visznek át szabvány szerint.
Egyetlen esélyed van, mégpedig klasszikus zenei felvételeket letölteni 24/96 illetve 24/192 valamint DSD minőségben, persze a DSD-hez eszköz is kell.
Artengo TR 990 Pro
-
Ear001
addikt
válasz
rootkiller #1561 üzenetére
Hogyhogy egyetlen esély? Használhat lemezt is,valami jó kis direkt vágott Sheffield Labot például, vagy régi JVC alapanyagra préselt MoFi-t valami kvadróra is képes, vagyis 40 kHz-et átvinni tudó tűprofillal és hozzá megfelelő phonoval.
Amúgy a DSD sem garancia, egy csomót PCM- ből kódolnak át...[ Szerkesztve ]
-
válasz
Vegitaa #1558 üzenetére
Már megint nem azt írtad le, hogy mit akarsz a zenével, hanem csak bedobtál egy újabb, irreleváns paramétert. Erre kaptál egy csomó irreleváns választ. Én nem szeretem a barchobát, nekem nincs kedvem találgatni, hogy te mit akarsz.
101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
RCF HPS2500-ról lehet valamit tudni? A neten nem találok semmi tesztet róla.
Két RCF L18P400-at hajtana, később lehet hogy 4-et.Vagy esetleg az alábbi listából valami?
Crown XTi4002 (ez kicsit drága, de belefér)
Crown XLi3500
Electro Voice Q1212 / Dynacord SL2400vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Vegitaa
senior tag
Ezek a zenékre azért van szükségem, mert különböző kísérleteket végzek, hogy bizonyos frekvenciák milyen hatással vannak az emberre egy meditáció folyamán...
Eredetileg bakelit lemezre, vagy kazettás magnóra gondoltam, vagy még talán belefér a CD...
Sajnos ezekhez nem nagyon értek, szóval nézzétek el nekem, ha hülyeséget kérdezek.
DSD?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Vegitaa #1566 üzenetére
Ilyen zenéket a HDtracks, a Linn Records és az Acoustic Sounds boltjából tudsz vásárolni.
Ehhez szükséged van olyan dgitális eszközre, ami le is játssza ezeket, valamint olyan erősítőre és hangsugárzóra, vagy fejhallgatóra, ami képes átvinni 20 kHz fölött. Ilyened van? (Nem tartom valószínűnek, ha eddig nem merült fel a probléma). Ha nincs, akkor mekkora pénzösszeget szánsz a projektre, valamint elsősorban hordozható/fejhallgatós vagy inkább telepített megoldásra van szükséged?
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz
Vegitaa #1566 üzenetére
Az Adam cég gyárt ribbon vagyis szalagos magassugárzós hangszórókat melyek tudják ezt a tartományt.
http://www.adam-audio.com/en/pro-audio/products/a8x/technical-dataEgyébként én 17kHz-ig hallok, nem tudom hogy tudom érezni ami felette van.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1568 üzenetére
Itt van az ára is.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
PapaMaci
őstag
válasz
Sok esetben hall az emberi fül 20kHz fölött is, csak nem képzi le konkrét hangként. Csak hozzácsapja a processzor a hallható tartományhoz, így dúsabb lesz a hangzás.
...mint az közismert...
-
Ear001
addikt
válasz
Vannak ilyenek külön is:
Townshend Maximus, Take-t mindenfélék, Fostexek, Enigma, a klasszikus Tannoy hogy csak néhány, kifejezetten hifire kitalált és könnyen illeszthető darabot hozzak.
[ Szerkesztve ]
-
Pacee90
tag
Sziasztok ! Nem tudom,hogy jó helyre írok e a problémámmal,ha nem akkor elnézést kérek ! Színházi hangtechnikus vagyok és hang effektekre lenne szükségem, konkrétan robbanásokat keresek. Köszönöm előre is a segítséget !
-
rootkiller
őstag
válasz
Pacee90 #1572 üzenetére
Igen, szerintem ez a topic áll hozzá a legközelebb. Amit én el tudok képzelni hogy van valami sample pack amibe lehetnek ilyesmi jellegű zajok, lehet hogy hülyeséget mondok de talán a Spectrasonics termékei között lehet ilyen. B terv, hogy spanolsz valami filmessel. De utána kérdezek.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
-
Pacee90
tag
válasz
rootkiller #1573 üzenetére
Előre is köszönöm !
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Elméleti kérdés:
Kompressziós drivert lehet javítani komplett új diaphragm vásárlása nélkül?
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Pacee90
tag
Tudtok ajánlani valamilyen bejátszó programot Mac-re,amivel a cd lejátszót lehet helyettesíteni?
-
Pacee90
tag
Köszi srácok !
-
PapaMaci
őstag
Bocsánat! Nem szeretnék vitába szálni, sem kritizálni az ajánlatod!
Sajnos van egy ilyen irány az országban, hogy legyen minden jó, de ingyen! A technikus nyújtson professzionális szolgáltatást, de nem adják meg hozzá a feltételeket. Én is voltam színházban. Átéltem. Ha meg valami nem működött -már csak azért sem, mert mindig pengeélen táncoltunk-, akkor mi voltunk a hülyék, meg dilettánsok.
Szóval úgy gondolom, pro szolgáltatáshoz pro eszközök kellenek!...mint az közismert...
-
válasz
PapaMaci #1592 üzenetére
Értek én mindent, igazat is adok, de nem látunk bele a költségvetésbe. Ha jut rá, vegye a pro szoftvert, igazad van, de ha a pénzügyi osztály a középső ujját mutogatja, akkor azért ne kelljen már a kollégának 2016-ban cd játszóval bohóckodni, mert elvi kérdést csinálunk belőle. Bízzunk benne, hogy a talpraesettsége és az érdekérvényesítő képessége (addig veri az aszalt, míg megunják) elég lesz arra, hogy megvegyék neki ezt az egyébként egyáltalán nem drága szoftvert.
-
PapaMaci
őstag
De pont ez a gond, hogy erre építenek, hogy a kolléga majd megoldja. Egyre több feladatot kell majd így megoldani, és beépíti magának a hiba lehetőségét. Számomra mint írtam, egy bejátszónál a a jól érezhető, sabil nyomásponttal rendelkező hw a legfontosabb. A laptopról szpésszel, gombbal, egérrel nyomós megfejtés komolytalan.
És hidd el, én is hordtam be a saját lomjaimat, de akkor még fiatal voltam és bohó. Most már úgy gondolom, oldja meg az intézmény saját erőből a problémáját.
A költségvetésben meg muszáj lesz megtalálni ezen eszközök helyét, mert csak magunkat szivatjuk hosszútávon!Mert ugye ha ezt most megoldja, akkor azt mondják, hogy hát a multkor is megoldottad.
[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
rootkiller
őstag
Arról ne is beszéljünk hogy egy színházi hangos hazavisz 120 ezret egy hónapban úgy hogy se szombatja max talán vasárnapja ha nincsen műsor, benn szopik minden próbán és előadáson, a maradék időben karbantart. Bent ül ha kell ha nem, a túlórát nem fizetik ki, lecsúsztatni nem tudja. És csodálkoznak ha az emberek lelépnek meg megunják. Egy színész megint hasonló fizetésből él. Akik jobb énekesek végig haknizzák a nyarat, 1-2 céges buli meg falunapok. Volt olyan hogy efféle produkciót hangosítva azon mérgelődtem hogy alul gaineltem a mikrofont mert azt hittem jobban ki fogják engedni a hangjukat, zúg a mikrofon tápja ami miatt agyon kellett nyesni EQ-val. Közben a színész meg örült mert hallotta magát, hallotta az alapot és nem gerjedt. El tudom képzelni milyen körülmények között kell fellépni néha vagy lehet hogy nem néha.
Artengo TR 990 Pro
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1597 üzenetére
A pénz a legkevesebb. Azzal nem is lenne gond, ha nem kellene állandoan kókányolni! Ha érdekel a szakma, akkor úgy is haknizol máshol annyit, hogy megélj belőle. Csak amit Te is írtál, hogy a kiegészítő munkák miatt bent kell lenni 0-24-ben.
...mint az közismert...
-
Pacee90
tag
válasz
rootkiller #1597 üzenetére
Szívemből szóltál
-
GML
őstag
Üdv,
olyan valakit keresnék, akinek van a birtokában egy Otari Radar II és működik is
Aki rendelkezik ilyennel kérem ne tartsa magába.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Diablo 3
- Microsoft Outlook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új, ritkaság - Leonar3Do háromdimenziós szimulátorprogram és -berendezés
- HTC Vive Pro Full Kit + HTC Wireless VR szett
- AKCIÓ: Használt Full HD webkamera
- 28e Ft Ajándék Játék! ÚJ 128GB 256GB Oculus Meta Quest 2 Akár ma átvehető posta Bontatlan Csere gari
- Új állapotú Meta Oculus Quest 2 128GB 2 év cseregari
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs