- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #1398 üzenetére
A hangminőségét nem ismerem, de az szinte biztos, hogy nem nagy impedanciás a gitárbemenete, mert sehol sem szerepel ez az infó, és az UX8-nál direkt kihangsúlyozza a hiz bemenetet.
Persze ettől még nem kell kukázni, jár hozzá egy pár közepes minőségű gitár szimulátor és effekt, amivel lehet otthon gyakorolgatni erősítő és láda nélkül is.101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
válasz
SunMount3r #1402 üzenetére
Steinbergről csupa jókat olvastam, az nem jó?
101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
SunMount3r
nagyúr
Már az UR 22-ről is? De lehet, csak a lehetőségeket veszem számba. Meg főleg a gitár input szempontjából lenne a fontos és, hogy magában hangkártyaként is szintlépés legyen azért...
Amúgy most egy másik fórum-on rátaláltam arra egy csokorba szedve (kb.), amit én itt már 1 hete próbálok megfejteni és ott az U22-őt a Duo Capture-t és a 2i4-et is szinte egy kalap alá veszik. Pedig utóbbi kettőn Hi-Z van az előbbin meg PAD, mégis írják, hogy a legtöbben a 2i4-et preferálják inkább (és azt is, hogy ez lehet szubjektív inkább)...???
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SunMount3r #1404 üzenetére
Sajnos a probléma olyan, hogy közvetlen, reális összehasonlítás szinte megoldhatatlan. Aki valóban tudja, hogy mit hall, az nem használja ezt a kategóriát, aki meg ezt használja, annak sincs egyszerre mind a három, hiszen minek.
-
SunMount3r
nagyúr
Sajnos a probléma olyan, hogy közvetlen, reális összehasonlítás szinte megoldhatatlan.
Értem, de nem feltétlen összehasonlítás kellene, hanem tapasztalat, hogy fennállhat e a clipping probléma esetenként. (Hátha valakinek volt már valamelyik itt és a hangzásáról is tudna nyilatkozni.) A szakmai vélemény pusztán a specifikációk alapján meg tudom nem mérvadó, de kiindulásnak csak jelent valamit.
Aki valóban tudja, hogy mit hall, az nem használja ezt a kategóriát
Juúj... Hidd el nem azért keresgélek ebben a kategóriában, mert nem tudnám, hogy mit hallok. Lehet nem vagyok szuper-szenzitíven bagoly fülű, de azért én is tudok különbséget tenni... Sajnos ennyi a keret és ez a megoldás több szempontból is előnyösebb egyelőre...
De továbbra is köszi az infókat és hátha betéved ide netán egy kóbor lélek pár releváns tapasztalattal...
-
válasz
SunMount3r #1406 üzenetére
A probléma elsősorban nem a clipping, arra bőven elég a pad is, hanem hogy nem megfelelő hangminőségű lesz hang, elvesznek a magasak, tompa lesz a gitár hangja. A másik, hogy a különböző hangszedőknek különböző maximális jelszintje van. Egy aktív (mondjuk EMG) pickup sokkal nagyobb kimenő jelszintet ad (+30dBU is lehet), mint egy hagyományos passzív, de a passzívok között is hatalmas szórás van. Egyébként pedig pad a gitárodban is van, úgy hívják hangerő poti. Az egy állítható "pad", ha clippel, lejjebb tekered, és pont ugyanott vagy, mintha egy pados (vagy nagyobb pados) bemenetbe dugtad volna. Szóval ha hangminőség érdekel, akkor a pad meg se forduljon a fejedben, ennél sokkal jobb hangminőségű konvertereken is szarul szól a padon keresztül a gitár. Hidd el, süketekkel tele van a gitár. Nem egyszer keresnek meg olyan felvételekkel kiadás céljából, amitől sikítófáraszt kapok, mert kiderül, hogy valami vacak hangkártyába direktbe bedugták a gitárt, rázavartak valami effekt plugint, oszt jónapot. Ha legalább egy DI-be dugott felvétel lett volna, akkor tudok valamit kezdeni vele, mert reampoljuk egy csöves erősítő + Vintage 4x12, és lesz belőle hang, de egy ilyen szarral nem lehet mit kezdeni. Ennek se örülnék felhőtlenül, mert egy normális kiadható termékhez rendes DI, előfok és AD is kéne, ha már reampolunk, de ez tényleg túl komoly elvárás egy kis zenekar házi stúdiójától.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek egy része tiszta volt eddig is, csak akkor a PAD még a 2i4-ben is felejtős?!
Amúgy az utóbbi infóim az UG fórum Recording Thread összefoglalójából származnak, ennél függetlenebb, szakmaibb vagy relevánsabb fórumot nem találtam eddig. Gondolom azért nem hülyeség, de nem disztingválnak élesen a 2i4 és az egy árkategóriás Hi-Z-s interface-ek között.
Akkor hagyjam még a 2i4-et is és maradjak azok körül amik legalább Hi-Z-t tudnak? (40-46K)
És nem tudnám ugyan azt kihozni a Solo-ból + a Behringer DI-Box-ból hangminőség terén? (40K)
46K még talán belefér, de csak ha megéri a Hi-Z...
Tudom, konkrét választ most se tudsz, mivel nincs velük tapasztalatod, csak elméleti szinten kérdezem...
-
válasz
SunMount3r #1409 üzenetére
Elméleti szinten én inkább egy trafós DI-t vennék. Vagy a Behringert, vagy ha belefér, akkor leginkább a Palmert. Aztán mehet elé egy Focusrite konverter.
-
SunMount3r
nagyúr
És még 1 kérdés: sokat vesztenék egy olyan interface-el ami "csak" 48 és 44.1kHz-et tud egy olyannal szemben ami akár 96kHz-et is? (Főleg rögzítés során, mert a hanglejátszásnál gondolom ez nem sokat számít, mivel kevés a 44.1kHz fölötti anyag...)???
Szerk.: Aztán mehet elé egy Focusrite konverter.
Mármint "mögé" inkább?![ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Egyébként tudom mit értesz ez a alatt a PAD-os minőségromláson, volt szerencsém megtapasztalni -bár teljesen más körülmények között-, hogy milyen az amikor negyedére tekert potival kell szólnia a gitárnak mert az "erősítő" nem bír el többet... Volt benne részem évekig, na ezt én is szeretném nagy ívben elkerülni ha lehet... Most már maxra akarom tekerni a kakaót alapból (max. a játék kedvéért, finomítani stb. tekerném le, de nincs az az isten, hogy én még 1x végig szenvedjek egy ilyet évekig...)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SunMount3r #1411 üzenetére
Hó't mindegy, hogy 48 vagy 96. A sok felvételt még sokmilliós láncon is 48-on csinálok, nem azon múlik a végeredmény.
Igen, valóban mögé.
(#1412) nlpK
Akkor te is pontosan tudod mire gondoltam. A pad egy fixre állított poti. Egyáltalán nem vagy vele kisegítve. Technikailag nem fog clippelni, ennyit tud.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Felmerült bennem egy kérdés: lehetséges, hogy már az olcsóbb Focusrite-ok (pl. Solo) is rendelkeznek Hi-Z bemenettel? Csak mert most leírtam többek között azt is amiket te írtál a PAD-ról, meg a Hi-Z-ről az UG fórumon (ott is keresem a megoldást, így kifejtettem eddigi infóim) és egy tag el kezdett velem vitatkozni ezeken. Hogy a PAD az milyen szuper, meg egyáltalán nem rontja a hangminőséget és emellett még, hogy már a Solo-ban is van Hi-Z bemenet (a stílusát most inkább hagyjuk)...
Bár nekem inkább csak kötekedésnek tűnt, de lehet ezekben igaza a fickónak?
-
válasz
SunMount3r #1414 üzenetére
Most megnéztem a nagyobb típusokat, és azokon sem jelzi külön a Focusrite a nagy impedanciás bemenetet. Úgyhogy még az is előfordulhat, hogy alapból ilyen van neki. Eszköz nélkül nem tudom megmondani biztosan.
-
SunMount3r
nagyúr
[link]-ennyit találtam. Az "Instrument input" melletti kis infó ikonra klikkelsz akkor előhozza a leírását. Ezek szerint nekik az instrument input az = high inpedance input. Hogy ebből mi igaz persze, főként ismerve az amazonos review-kat, meg akkor miért nem emelik ki jól láthatóan... Elég egy katyvasz az egész... Mindenesetre ha az is az eddig olvasottak alapján, minőségre igencsak kérdéses, a Behringer-ről is azt írták páran, hiába virít a Hi-Z logó az elején...
Nincs valami szabvány szerinti minimum aminek egy Hi-Z-nek meg kell felelnie?
-
válasz
SunMount3r #1416 üzenetére
Nincs
Egy 50k Ohm már elég. Optimális a megaohmos tartomány, de nem muszáj. A hangminőség meg természetesen nem csak a DI impedanciáján múlik, hanem az őt követő mikrofon előfok és az AD konverter hangminőségén. Ezekben a Scarlett egész jó.
-
SunMount3r
nagyúr
És ha jól vettem ki, akkor, ha a DI-Box-os megoldás mellett döntök, akkor minimum a 2i2-őt kell vennem. Mivel a DI-Box mikrofon szintű jelet ad ki, ezért egy XLR kábellel kell majd a mikrofon bemenetre kötnöm. És mivel a Solo-n csak 1 mikrofon bemenet van, ha egyszerre akarok éneket és gitárt is felvenni, akkor puff...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SunMount3r #1418 üzenetére
Ha egyszerre, akkor bizony puff
-
Calogero
addikt
Sziasztok
A munkahelyemen az aulába szokták tartani nagyobb rendezvényeket,tárgyalásokat (Évente 10 db) . Van is kihangosító berendezésünk, de a mellett ott kell lenni állandóan, és nem is valami minőségi darab. Ugye nem mindenki egyformán fogja a mikrofont, illetve nem egyforma hangerőn beszél, így hol hangos hol halk a beszéd. Valamint vezeték nélküli rendszerünk van így jelforrás néha zavarttá vált.
Ami rendszerhez kéne
3 db Kézi mikrofon
5 db csíptetős mikrofon
5db asztali konferencia mikrofon
1 db állványos mikrofon
1 db rögzítő
+ ami működéséhez szükséges holmikBejöttek az árajánlatok, de döntéshozatalhoz kéne még egy kis segítség.
keverőre jött 3 fajta
-Yahama MG-20XU
-Behringer X32
-Behringer X32 Rack Mixer
MelyiketMikrofonokra 2 márkára kaptunk ajánlatot: Sennheiser és Fonestar
Az utóbbinak jóval kedvezőbb az ára, de nem akarunk még egyszer abba hibába esni, hogy ár fontosabb mint a minőség,
Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
Calogero #1420 üzenetére
Az X32 egy analóg jellegű vezérlésű digitális keverő, az X32 Rack padig egy számítógép által vezérelt digitális keverő. Kerülném mindkettőt. A Fonestarról sok mindent nem tudok. Gugli alapján valami spany márka, de ennyi. Sennheiserrel nem lősz mellé. Jó ár-érték arányú dinamikus mikrofonjaik vannak, jobbak is mint a Shuré. Ha ezek a választék, a Yamaha + Seni kombó kielégíti az igényeiteket.
[ Szerkesztve ]
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Adott egy Behringer xenyx 1832fx keverőpult és laptop.
A keverőre egy mikrofon van kötve (mic1) és usb-sen a laptop. De így a Main Mix csúszka ha lehúzom, hogy a laptopot elhalkítsa akkor a mikrofon hangerejét is leveszi, ami nem jó. Így muszáj vagyok a laptopon a winmpban levenni a hangerőt a zenéről, ami nem egyenletes, hanem darabos az egérgörgő miatt.Kérdés: hogy kell a laptopot rákötni a keverőre, hogy ne a main legyen a hangerő neki, hanem egy külön csatorna, ahol a Main Mix marad állandó, csak az egyes csatornát állítom és egy másikat a zenének?
(Ha jól gondolom 3,5 jack a laptop hangkimenetbe másik vége RCA pedig a 2Track/USB inputjába)????
Sürgős lenne. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
Revox66
aktív tag
válasz
kriszwells #1422 üzenetére
Öö ha a mikrofont az első csatornára kötöd rá a 6/3-as jack-el, miért nem annak a hangerőszabályzóját használod a mikrofon hangosítására ?
A notit jack -rcaval rákötöd 2track usb inputra ez így frankó is. Vagy 6/3 rca átalakítóval bármelyikre akár line in 7/8 tól felfelé mert az lenne a sztereó része legalábbis én erre gondolok. -
Calogero
addikt
Köszönöm a tanácsot.
A mikrofont sikerült kiválasztani Sennheiser lett a befutó.
Most már csak a keverő a kérdéses.analóg vagy digitális legyen?
Mi a különbség digitális és analóg keverő pult között? Milyen előnyünk illetve hátrányunk (az informatikusunk fél hogy az analóg később elavult lesz) származik abból ha digitálisat választunk. Melyiknek könnyebb a kezelése? (nincsen nálunk szakképzett ember)
- Létezik-e olyan pult ami tudja azt hogy a mikronok hangerejét magától automatán állítja?
- Létezik-e olyan pult ami tud rögzíteni is, ami kiváltaná a TASCAM SS-R100 rögzítőt is. -
kriszwells
aktív tag
válasz
Revox66 #1423 üzenetére
Kösz! A mikrofon hangosítására annak a hangerő-szabályozóját használom, az rendben, hanem a laptop hangját winmpal szabályozom (ami így darabos) mert ha USB-sen van összekötve akkor csak a Main Mix szabályozza a hangját, ami egyúttal a mikrofont is leveszi, de az nekem nem jó.
Laptopot úgy kellene rákötni, hogy egy külön potméter vezérelje.Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
Revox66
aktív tag
válasz
kriszwells #1425 üzenetére
Nincs mit, arra gondoltam hogy a 6/3 nagy jack - rca átalakítóval sikerülne egy független bemenetre rákötni pl az említett sztereó line in is tökéletes lenne a célra. Próbáld meg ezt a verziót 6/3 jack - rca átalakító, és rca - jack - noti. Szerintem működnie kell, így állíthatod majd a hangerőt külön-külön.
-
válasz
Calogero #1424 üzenetére
Az összes komolyabb pult pilótavizsgás. Az analóg pultok egyszerűbbek, ha ott állítasz valamit, akkor az úgy történik, ahogy tekered. Ilyen a Yamaha.
A digitális keverők sokkal több mindent tudnak. Előzetes beállítások alapján automatikusan beállítják a hangerőket, digitális kompresszor is van bennük, amivel automatikusan nagyjából egy jelszintre hozzák a különböző mikrofonok hangerejét, csomó villogó extra, számítógépre felvételt készítenek. Sőt, a Behringer X32 Producer akár egy külső usb eszközre kétcsatornás felvételt is készít. Ha nagyon sok extrát akartok, akkor a digitális konzol a megoldás. De oda a pilótavizsga is kevés, ha minden szolgáltatását ki akarjátok használni, akkor űrhajós kiképzőközpontban egy páréves gyorstalpaló már felkészítést nyújt az alapokra
Szóval ha minden extra kell, amit felsoroltál, akkor Behringer X32 Producer lesz a barátod (vagy ellenséged).
[ Szerkesztve ]
-
peestheee
tag
heló!
szeretnék megtanulni zenét keverni, ehhez beszereztem egy behringer dx626 keverőt..
kérdésem, hogy hogy dugom össze a géppel, hogy a virtual dj-t tudjam vele kezelnihozzávalóim: dx626 keverő, pc-ben 2.0 hangkártya, usb-s 2.0 hangkártya, 2.1 sztereó hangfal jack kimenettel
valaki segítsen legyen szíves, mennyi és milyen kábel kell hozzá, átalakító, és hogyan dugom össze, hogy sztereóban, 2 csatornán tudjak keverni
előre is köszönöm!
-
szabifotos
senior tag
válasz
peestheee #1428 üzenetére
Egyszerűen a keverő egyik LINE Inputja(2) megy RCA-jack kábellel az egyik hangkártya kimenetére.
A másik LINE Input(3) pedig a másik hangkártya kimenetére. A VirtualDJ-ben be kell állítani, hogy a 2 csatorna a 2 külön hangkártyán menjen ki.A hangfalat meg a master kimenetre kötöd. Szintén RCA-jack kábellel.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Csak érdeklődés szintén kérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata/véleménye a következő Interface-ekről: ART Tube MP Project Series, Yamaha Audiogram 6. A felvételi és a hangkártyás (lejátszás) beli minőségük is érdekelne. Bár gyanús a Yamaha, hogy nem írják a Maximun Input Level-t (meg még sok mást sem), még a manual-ban sem...
Az ART Tube papíron nem rossz...
"Elektromos gitárokhoz, mikrofonhoz" kérdezném, meg nem elhanyagolhatóan zenelejátszáshoz is...
THX!
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekesnek tűnő kérdés fogalmazódott meg bennem. Gondoltam megkérdezem itt mit gondoltok a dologról. Régóta érdekel a hangtechnika hobbi szinten. Mindig is csodálkozva és kíváncsian néztem a koncerteken vagy akár egy stúdióban, hogy mennyire jó lenne komolyabban érteni hozzá. És gyerekkorom óta szeretek énekelni. 3 éve komolyabban tanulok hangképzést. (néhányan hallottatok is már talán). Felvételeket is készítek amatőr énekestársaknak és magamnak, tehát a szerkesztésbe is beleástam picit magam.
Kérdésem főleg a szakmabelieknek szól. A zene, a hangtechnika az ugye valamely szinten egy készséget is kíván. (van akinek abszolút hallása van pl....) és persze szakmai tudást is, mind technikailag, mind zeneileg.
Szerintetek valakiből "jobb hangtechnikus" lesz ha pl. a színpadon is aktív, nem csak a pult mögött? Gondolok itt arra hogy a legtöbb mai énekes ha pl. nem hall valamit jól a színpadon akkor csak hebeg habog hogy valami nem jó, de nem tudja elmondani mi a baja, mert nem ért a technikához. Viszont fordítva is igaz. Hallottam már olyan hangosítást ahol tök másképp kevertem volna mert a technikus nem énekesi füllel hallgatta a dolgokat... nem hallotta hogy valami nem stimmel. Közben a körülöttem levő tizenakárhány hobbi! énekestársam nézett hogy "ez mér így szól... nem hallja???"
Tény, hogy felhígult a szakma, és aki már be tudja dugni a keverőt az már "hangtechnikus"... Csak elgondolkodtam, hogy akkor pl. belőlem sokkal jobb hangtechnikus lehetne mint másokból, akik nem énekelnek? (ez elég nagyképűen hangzik...
Később akár szeretném ezt tanulni komolyabban is. Nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1431 üzenetére
Szia
Nagyon érdekes kérdést bolygatsz!
De leírom nagy vonalakban, ahogy én látom a szakmát.
Igen, felhígult, de nem a jó irányba. Tényleg mindenki hangtechnikusnak gondolja már magát, aki be tud dugni egy RCA kábelt, de sajnos az is, aki már látott XLR-t, (bár nem tudja hogy hívják).
Persze jó mikrofonosból nagyon kevés van, mindenki csak gombokat akar nyomkodni. Aki meg nem jó annyira, hogy gombot nyomjon, és megmarad mikrofonosnak, nem tudja, miért kel hogy csinálni a dolgokat.
Egy zenész múlt mindenképp előnyt jelent. (legalább is magamon ezt érzem) Jobb a kommunikáció a zenésszel, ismered a hisztiket, tudod megfelelően kezelni, és ha nem tudja megmondani, mi a baja, akkor is ki tudod találni.
És akkor most jön a lényeg. Igen, igényel készséget. Ami leginkább esztétikai érzék. Mi hogy szól. Ehhez ismerni kell a hangszerek hangját, és kb műszakilag, hogy mit honnan lehet várni belőle. Az abszolút hallás egyáltalán nem szükséges, még a zenészeknél sem. Sokszor egy képzetlen abszolút inkább csak hátráltatja az embert.Azt nagyon sok munka képezni, hogy a földi halandók világában normálisan tudj élni vele!
Az, hogy ki, milyet kever, az első sorban szubjektív. Természetesen ha kőfülű ül a pultban, aki azt sem tudja, mit nem tud, az nem lesz jobb semmitől. Viszont próbálj meg úgy keverni, hogy hajnalban kamiont pakolsz, délelőtt megérkezel a tett helyszínére, építesz, hibát hárítasz, megfejtesz (közben tépett zsemle párizsi, zacskós tej), majd beállás, este koncert. Éjjel bontás, kamionpakolás, utazás,raktárban ki, és másnap megy ugyan ez.
A 3. napon azt sem fogod tudni, hogy fiú vagy-e, vagy lány. Ürülsz, ha az adott csatorna gombját megtalálod, nem, hogy esztétika...
És persze közben küzdened kell a megrendelővel, aki odaáll melléd, és mondja, hogy legyen hangosabb.Én azt mondom, hogy ha szerelmes vagy ebbe a szakmába, akkor csináld! De ha van egy jól fizető állásod, akkor hagyd meg hobbinak. Ma Magyarországon nem egy nagy dicsőség ez a szakma!
[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
peestheee
tag
sziasztok!
szeretnék valami komolyabb hangfalat otthonra, főleg általános zenehallgatásra, és mixelésre
sajnos nem értek a dologhoz, pár nap alatt a neten ezeket kukáztam össze, tesztek és beszámolók alapján:
m-audio studiophile av 40
wharfedale diamond 220
Q Acoustics 2020i
m-audio bx8 d2
yamaha hs7
adam a5x
audioengine a5+
q acoustics concept 20nagyjából ársorrendbe raktam őket, a legjobb hangminőségű és ár/érték aránnyal rendelkezőt keresem
elektronikus zenét hallgatok, drum&bass, psytrance
melyiket érdemes megvenni, illetve ajánlanátok-e valami mást?
előre is köszönöm
-
Omegared
csendes tag
Sziaszok!
Van két Proel Smart 12P hangfalam (1" magas, 12" mély, 8ohm, 160W AES).
Továbbá hozzá jutottam két frissen felújított Reflex 15R300-al szerelt mélyládához.
Ehhez a rendszerhez kéne nekem passzív 2 utas hangváltó. Milyen keresztezési frekivel ajánlanátok?
Valamint sajnos az így lévő eredő ellenállásokkal nem vagyok tisztában (mármint a hangváltó hogyan befolyásolja a dolgot), így ehhez a rendszerhez illő erősítő is érdekelne.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Ha valakit érdekel, eladom a 01v96-os Yamaha pultom....mint az közismert...
-
ZTE_luky
aktív tag
Bocs hogy ide írok, talán egy kicsit off, de nem találtam
rá illő topicot. Tudnál benne segíteni? Előre is köszi szépen!! -
Tim82
nagyúr
Sziasztok!
Elöljáróban: nem vagyok 100%-ig biztos, hogy ez lesz a legmegfelelőbb topik a kérdésemnek és nem inkább a fejhallgatóerősítő és DAC topik, de alapvetően mégiscsak régi hangstúdiós kütyüvel kapcsolatban kérdeznék.
Pár napja beszereztem a Hardverapróról egy Digidesign 882 Studio Audio Interface-t (az én esetemben ez egészen pontosan a Digidesign Session 8 DAW együttes audio interface-része volt, de írják az Avid fórumán, hogy ez 1:1-ben a 882 Studio-t jelenti).
Az eredeti célom annyi volt vele, hogy X-Fi HD USB-hez fejhallgatóerősítőnek használom az RCA bemenetekkel (amire úgy néz ki, hogy tökéletesen alkalmas, egy vintage 600 Ohm-os Beyerdynamic DT770-tel nagyon jó páros), de felvetődött bennem, hogy érdemes volna kipróbálni - ha lehetséges -, hogy DAC-ként mit tud. Az egyetlen olyan bemenet a Digidesign-on, amit használni tudnék erre, az a koax input. A desktop gépem alaplapján van S/PDIF tüskesor, amihez beszerezhetek egy ilyesfajta kivezetést és természetesen egy koax kábelt. Ez tűnik a legköltséghatékonyabb megoldásnak (és ahhoz, hogy teszteljem, legfeljebb ennyi pénzt is szeretnék rászánni - épp ezért pl. fel sem merült komolyan egy USB-S/PDIF transzport, mint pl. XMOS-alapú megoldások a részemről egyelőre).
Kérdés, hogy mit várhatok a DAC-jától, illetve egyáltalán működhet-e a DAC-ként beüzemelés a Digidesign interface koax inputját használva?
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
PapaMaci
őstag
Kicsit bonyolultnak tünik a terved. Egy próbát megér, de bár nem ismerem, nem mai darab már ez a 882 sem. És az sem biztos, hogy az interface-be beépítettek egy high-end fejhallgató erősítőt. Nagyot fejlődött a félvezető ipar az elmult években, és elég olcsón lehet jó DAC-ot, és fejhallgatóerősítőket is kapni. Bár nem minden rossz, ami öreg, szóval egy próbát megér!
...mint az közismert...
-
Tim82
nagyúr
válasz
PapaMaci #1441 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű - fejhallgatóerősítőként használom már pár napja és nagyon jól szól.
(Nincs nagy összehasonlítási alapom, de pl. az X-Fi HD saját fejhallgatóerősítőjénél, illetve bkercso-féle Presenter 2-nél jobban szerintem - részletesebben, erőteljesebben, legalábbis a DT770-nel; ez legmarkánsabban rock, metál, blues zenéknél jön elő, de más műfajoknál is hallható előnyt érzek az általam korábban használt cuccok fejhallgatóerősítőihez képest.)
Hogy ez most high-end, ami benne van, vagy nem, ehhez képest részletkérdés, egy ötezer forintért vett cuccnál nem is vártam világrengető csodát; annyit akartam elérni, hogy nagy impedanciás, régi fejhallgatókat, mint a vintage DT770-em, élvezhetően tudjak vele kiszolgálni zenehallgatáshoz és ezt az elvárásaimat bőven túlteljesítve tudja.
Minden más, amire még tudom ezen felül használni - az is, ha kiderülne, hogy DAC-ként is jó és használható - már csak bónusz.
Nyilván van nála bőven jobb DAC-ként és fejhallgatóerősítőként is, hiszen alapvetően 18 év telt el a megjelenése óta. A tervem nekem nem tűnik bonyolultnak
- gyakorlatilag csak egy koax kivezetés bekötése az alaplapomon eleve meglévő S/PDIF csatlakozóra és egy koax kábel beszerzése az összekötéshez a Digidesign-nel -, a kérdés az, hogy ha valakinek van tapasztalata ilyen cucc DAC-jával, egyáltalán megéri-e ezzel foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gesztenye84
csendes tag
válasz
Sir McMonk #1049 üzenetére
Amit belinkeltél Microamp változtat a hangszínen (nekem ilyen van)
Nagyon nem fogsz olcsóbban kapni ilyen megoldást ami értelmesen is néz ki meg egyben van
Esetleg több kimenetes usb hangkártya vagy firwire aminek mondjuk van egy main out-ja és egy headphone
ezek kb 15-20 körül vannak már
Jelenleg ez a 18 sávos hangkártya ketyeg itthon. Bal oldalon a midi zongora alattHangtechnikai, hangszigetelési, stúdiózási, zenei szoftveres, pc alapú stúdió alapokban nyugodtan írjatok PM-ben.
[ Szerkesztve ]
-
gesztenye84
csendes tag
A gitár hangerő poti letekerésével megölöd a gitár hangját.
Olyan hangkártya kell a jelből felvételhez amiben van direkt gitár bemenet, egyéb Dj meg akármilyen hangkártyával lehet felvenni de az olyan is mint írtad.
Én a Tascam-ra esküszöm mint hangkártya. FW1804 van de mivel eléggé hanyagolják a támogatást (64 bites OSX-re nem találtam semmit ezért még mindig Windows az oprendszer) le fogom cserélni egy újabbra.
Volt SB XFI Fatal1ty Champion kártyám vagy mi a neve mert ezer féle képpen hívják (ehhez volt távkapcs is, pci kari és előlapi panel is) otthoni használatra jó, filmezni, játszani zenét hallgatni, mellesleg 5.1 hangkimenet optikai kábelen ami jó ha van olyan erősítőd ami fogadja (nem lesz brumm)
-
PapaMaci
őstag
...mint az közismert...
-
gesztenye84
csendes tag
Sikerült beszereznem egy másik Tascam hangkártyát az FW 1804 mellé.
Egy jó kis Tascam FW 1082-t DAW controller és hangkártya egyben, ugyanazt tudja a hangkártya része mint az előzőnek. Nagyon jó dolog ez a motoros poti.Régen amikor meglett a hangkártya mindig álmodoztam egy motorfaderes cuccról, de akkor még több 100 ezer ft volt egy ilyen és itthon nem is lehetett kapni. 90 ezerért sikerült megvennem jó állapotban. Ha belegondolunk egy Behringer BCF 2000 111 ezer most és abban nincs hangkártya.
-
istvan170
aktív tag
Üdv mindenkinek! Vettem egy Apollo Twin hangkártyát, és kaptam hozzá egy 199 euro-s kupont, amivel egy plugint lehet letölteni (Helios69 EQ). Én csak zenehallgatásra használom, így semmi szükségem rá. Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, ha igen, akkor keressen privátban.
-
Tim82
nagyúr
Csak update-ként: kaptam kölcsön USB-SPDIF transzportot .DLL fórumtárstól, de nem ad ki vele hangot. Az RCA kimenetek sem, így a fejhallgatóerősítő-részt és a szimmetrikus TRS kimeneteket tudom használni (vagyis a fejhallgatóim mellett ilyen bemenetes aktív stúdió monitorokat tudok még vele használni).
-
istvan170
aktív tag
válasz
istvan170 #1447 üzenetére
Kiderült, hogy az említett kupon nem adható tovább, így használni szeretném.
Viszont sose csináltam még ilyet:
Ezt látom, amikor belépek a fiókomba, tudna valaki segíteni ebben, hogy mi micsoda?Coupon credit
Price Shifter (code: “PRICESHIFTER”)
Free Helios 69 Coupon (code: “123456789”)
UAD Registration Coupon (code: “123456789”)Azt értem, hogy a Free Helios plugint ezzel ingyen letölthetem, de mi a másik kettő?
Azokat mikor és mire kellene használnom?
Előre is köszönöm! Teljesen laikus vagyok a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Quest 2 128GB virtuális valóság szemüveg, full dobozzal, megkímélt állapotban
- Új állapotú Meta Oculus Quest 2 128GB 2 év cseregari
- HTC Vive Pro Full Kit + HTC Wireless VR szett
- Új Logitech HD webkamera C270
- Meta/Oculus Quest 2 VR / 128GB / Tartozékok / Hibátlan állapot / Ingyen Posta
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest