Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Constant
csendes tag
Szisztok!
Budapesten hol lehet venni 20cm-es peremet? Sajnos a régi jamo subon elporladt...
-
Korikaba
csendes tag
válasz
gaalattila #34 üzenetére
Helló a H-2000 nél a viszonteladoink rovatban megtalálod a hozzád legközelibbi boltot.
-
Ari18
őstag
válasz
gaalattila #34 üzenetére
Itt biztosan találsz.
-
Korikaba
csendes tag
Sziasztok van egy videoton 2050E hangfal páram ebben szeretném kicserélni a 18cm-es mélynek a peremét viszont sehol nem találok ehhez kérnék segítséget,hogy hol keresek? A H2000-nél nincs ilyen méret ,javítani javítanak 18-ast de peremük az nincs.
:
-
Arvernia123
tag
tekercselést hol csinálnak?
-
kekvillam
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy hangszóró membrán sütése után lekenik valamilyen anyaggal annak mi a neve és mi kell hozzá!
Válaszukat előre is köszönöm -
Boolash
aktív tag
Amúgy az baj, ha úgy helyeztem el a hangszórót, hogy egy nagydarab fém valamire rátapasztva?Mert ugyebár a hangszóróban van vmi mágnes.Ez bezavar valamit?
-
Boolash
aktív tag
A fém vázhoz ragasszam hozzá ezt a papír (vagy nemtom milyen anyagú) tányért?? De gondolom kell valamilyen köztes anyag, különben állandóan hozzáér a papír a fémhez ami miatt zörögne.
Én most celluxal ragasztottam megegy bizonyo hangerőig egész jó (persze egy kiocsit mű hangja van. De aztán meg zörög. De azt figyeltem meg, ha benyomom a papírt(tányért) akkor nem zörög.Ez sztem csak azért van met ilyenkor feszül a cellux és nem zörög. Lehet ezért lenne jó valami gumiszerűt használni köztes anyagnak. Csak honnan szedjek olyat??? (bolton kívül
-
Lidi
aktív tag
Én már csináltam ilyen gumiperem cserét, 4 dobozon is.
( két pár hangszóró ) Semmi extra, palmatexet használtam. Kinyomod a ragit vhová, fülpiszkával bekened a membrán alját ( vagy azt a felét, ahol gyárilag volt a perem ), majd bekened az uj gumiszél azon felét is amit ragasztani fogsz. Gyorsan kell dolgozni, mert a palma hamar száradni kezd. Ami nem is baj persze, mert ugyis azt irja a doboz, hogy kell egy kicsit szikkadni hagyni mielőtt összenyomod. Na mind1, rárakod a peremet a cuccra, és szép szimetrikusan rányomkodod. Utána megismétled ezt a gumiszél kulső oldlával is.
Először még szárazon próbálgasd, hogy hogyan tudod felrakni.
A gumiszél egyébként inkább vmi szivacsos cumó, kicsit oldja is a palmatex, szóval ragad rendesen. -
pweisz
senior tag
köpontosítja a membránt, a lengötekercs központosítómembránnal együtt, illetve meghatározza a kilengés nagyságát, meg hát részben a hangszoró hangját is. Igazából az lenne jó ha ugyanolyan anyaggal lehetne helyetesíteni mint az eredeti volt, mert akkor lenne ugyanolyan hangja mint amilyen a tönkremenetel elött volt.
-
gaboooka
aktív tag
Magam is csináltam ilyesmit, sőt még tekercselnem is kellett egyszer. Az egész első nekifutásra eléggé ''gázos'' tud lenni.
A ragasztandó felületeket takarítsd le rendesen. Ragasztónak talán beválhat a Pálmatex Bővebben: link is. A ragasztás során figyelj arra, hogy a memrán központos maradjon.
szerk: Johnny19: megelőztél...
[Szerkesztve] -
Johnny19
tag
Már én is csináltam ilyet, a régi videoton hangfalakat csináltam meg sorroundnak. Hasonlóan öreg, repedezett gumi volt rajt, és a hangja is elég rosz volt miatta. A ragasztással megkilódtam, és az elsőt el is sikerült rontani, mert elég nehéz az ives membrán felületéhez tökéletesen hozzászoritani a peremet, de megoldható.
A ragasztó mindenképpen valami rugalmas anyag legyen, ne keményedjen meg száradás után.
A peremnek az a célja hogy lezárja a hanagfalat, és ne engedje ''túllengeni'' a membránt.
[Szerkesztve] -
Boolash
aktív tag
Már lekapargattam az elöregedett, elszakadt gumit, azért nincs ott semmi
Amúgy az annak amit leszedtem (talán akkor perem), az a funkciója, hogy megakadájozza azt a mozgó rész, hogy a fém résznek ütközzön egy-egy nagyobb basszus esetén??Ugye?
Senki semmi ötlet? -
Boolash
aktív tag
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050523/membran_002.jpg]
[/url]
-
Boolash
aktív tag
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050523/membran_001.jpg]
[/url]
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Boolash
aktív tag
működnek a linkek?
-
Boolash
aktív tag
Itt egy másik kép Bővebben: link Bármilyen egyszerű megoldás érdekel!
Köszönöm -
Boolash
aktív tag
Ezzel úgy konkrétan mit lehetne kezdeni? Költeni nem akarok rá, de nem is várok studió minőséget!
Autóba lesz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dark bit
tag
Kérdés miből van a membrán... mielőtt fölöslegesen osztanánk az észt ezt tudni kéne. Megnézném, ha egy papír membrános hangszóróhoz odavarrod a peremet ill. még azt is ha ilyen kemény kopogós műanyagból készülthöz.
Ha ilyen kevláros cucc akkor esetleg, de én a ragasztásra voksolok. -
Ronyman
aktív tag
Igen csak a peremet akarom cserélni! De aegyszer már régen volt peremezve(szakember álltal), és a közepén mindkét hangszórónak van egy kis ragasztás! Tehát azt a kicsi ''dumó'' körül látok ragasztás nyomát! Azt viszont nem tudom, hogy az eredetileg is ott volt vagy csak a javítás után került oda!
[Szerkesztve] -
Ronyman
aktív tag
Na a lényeg az, hogy azt már megtudtam, hogy valami szilikon-kaucsukos ragasztó kell!Arról ismerem fel, hogy ecetszagú
!Olyan 500ft körül lehet!Elvileg!
-
Üdv. Még én se csináltam de szerintem óvatosan fejtsd le a régi peremet, vagy vágd körbe.(a ragasztó nemhiszem hogy engedni fog), Az újjat meg hozzáragasztod esetleg varrod és ragasztod. A ragasztó szerintem ne pillanatragacs legyen hanem valami jobb cucc.
-
Ronyman
aktív tag
Nos egy Videoton mély hangszórót kellene peremeznem! Az lenne a kérdésem, hogy a közepét is ki kell venni a membránnak? Bocsi a lama kérdésért, de nem csináltam még ilyet! Boltban 1500ft-ért csinálták volna meg darabonként ezt egy kicsit sokaltam, mert a peremet 300ft-ért vettem rá!
Szóval ha valaki leírná a peremezés menetét annak megköszönném vagy egy link is jó lenne, ami ezzel a kérdéssel foglalkozik!
Köszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest