Aktív témák
-
I_Am
veterán
Bővebben: link -en már megy párhuzamosan egy teltebb totyik.
Ezt most zártam. -
PapaMaci
őstag
Tehát, ha senkinek semmi ellenvetése, akkor folytassuk Bigyánál!
Bővebben: link
Ennek pedig javaslom a zárárát. -
PapaMaci
őstag
Miért nem jöttök Bigya topikjába? Ezt meg lehetne törölni!
-
TheReMiXeR
senior tag
Bemész egy diszkó shop-ba és ott kapsz mindenről szakszerű tanácsadást!
Pl. www.zaj.hu vagy www.pako.hu oldalakon informálódhatsz kiindulásként
Sok sikert! -
Bigya
őstag
Hídba akkor kötünk egy két csatornás erősítőt ha a hangfal akkora teljesítményt igényel mint amennyi az erősítő két csatornája ÖSSZESEN!
De ezt csak annál az erősítőnél lehet megtenni, amelyik elviseli. A kimeneteknél jelölve kell, hogy legyen az, hogyan lehet hídba kötni. (És ü.bár aha rajta van akkor lehet.)
Alapból így van bekötve:
(+)__H__(-) (+)__H__(-)
Végfok kimenete hídban:
__________H__________
(+).........(-)____(+).........(-)
Tehát az egyik csatorna (+) -ját és a másik (-) -ját kötöd a hangfalra, a középen maradt (+) és (-)-ot összekötöd.
Figyelmesen kell csinálni. Némely erősítő ha hídban van hajtva akkor át is kell kapcsolni ebbe az üzemmódba, és valamelyik poti jelölve van, hogy azzal lehet hangerőt állítani. Erősítő válogatja, meg kell nézni a dokumentációját! -
Bigya
őstag
Találtál válaszokat azon a linken amit a topikomban adtam? Vagy még kérdéses valami?
-
bk748
tag
UP
-
etilin
aktív tag
''Kerestem és láttam, hogy ilyen topik még nincs. Lehet, hogy a cím nem lett a legtutibb, akinek van ötlete szóljon és majd kérjük.''
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
bk748
tag
Kerestem és láttam, hogy ilyen topik még nincs. Lehet, hogy a cím nem lett a legtutibb, akinek van ötlete szóljon és majd kérjük
Olyan dologról lenne itt szó, hogy hogyan is kell például egy koncertet, rendezvényt hangosítani. Amit mindenki tud és lát: A szimpadon két oldalt temérdek hangfal, közöttük a szereplők a hangszerükkel, mikrofonokkal, a lábuknál az úgynevezett monitorhangfal és persze a lényeg: Legtöbbször a nézők közöttt egy sátorban pár hangtechnikus egy keverő mögött és egy csomó kütyü mellettük.
Nem tudom, hányan gondoltak már bele, hogy ezt így összehozni mennyire bonyolult és összetett feladat. Annyira, hogy nem is tudom, hogy pontosan hogy hol érdemes elkezdeni.
Talán ott, hogy mekkora a rendezvény, milyen rendezvény és persze hogy hol (szabadban, vagy csarnokban) és talán ennek függvényében, mekkora hangerő szükséges. Mert persze felesleges több ezer Watt egy tanterembe és pár Watt kevés egy sportcsarnokba.
Ha ez megvan ezeket meg kell valamilyen erősítővel hajtani, de milyennel és hogyan?
Majd akár jöhetnek a mikrofonok a keverőre és onnan a kütyükre megy a jel és csak legvégül az erősítőre.
Szóval amire én gondoltam az ''röviden'' ez: Mi hogyan történik pontosan?
Kezdetnek lenne nekem is pár alapvető (szerintem) kérdésem:
1. Hogyan válasszam ki a megfelelő hangfalakat (magas-mély aránya)?
2. A monitorokra hogyan adom ki a keverőről a megfelelő hangokat? Ehez vmi spéci kütyü vag keverő kell?
3. Mik is azok a spéci kütyük és hogyan is működnek, mik a feladatuk?
4. Hogyan és miért kössem a kiválasztott hanfalakat az erősítőre hídbe (bridge)?
5. És végül hogyan tudom a sztereó jelet rárakni a több mint 2 erősítőre, úgy hogy ne gyengüljön a jel?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest