- Fujifilm X
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
válasz
(Bundás) #1033 üzenetére
Bementem a boltba és vettem egy kapcsolós elosztót... tény hogy nem volt drága, de azt kötve hiszem hogy az az egy hosszabbító amivel megoldottam, minőségibb darab.
Most nézem hogy vannak ilyenek is, kíváncsi lennék megoldaná-e, na de majdnem 10x annyiba kerül.
-
Bibby
addikt
válasz
(Bundás) #1026 üzenetére
Nem egészen értem mire gondolsz, hogy egy elosztóban vannak-e?
szerk: ja hogy egy dugaljban... igen. Ez lehet gond? Nem is gondoltam ilyesmire, na majd átdugom valahogy másképp.
A hangkártya kimenetére van kötve a hifi egy ilyennel.
Hangot átviszi, de van egy konstans búgás ami elég idegesítő tud lenni. -
Zozzika
csendes tag
válasz
(Bundás) #106 üzenetére
Már ezeket mind megcsináltuk. A varázsló lefuttatásával sikerült hangot előcsalogatnunk, de aztán újra elment. A varázsló sem mindig ismerte fel asztali sztereó hangszóróként, pedig az van. Vírus nincs, már egyszer újra raktam a Windowst is de úgy sem oldódott meg a probléma. Valami más tanács?
-
CWorm
aktív tag
-
LeC
addikt
válasz
(Bundás) #111 üzenetére
Na hallod sikerült megoldanom...képzeld ráraktam vidkarit is a tv-re és lett hang meg kép is
De a hangot külön nem lehet, kihuzom a vidkábelt és elmegy a hang, lol?
Egyébként ilyen cuccal van megoldva: [link] és ugye ebbe megy a stereo audio meg a video.
Én meg ugye ugy voltam vele hogy addig amig nincs hang a tv-n minek szenvedjek a kép beállítással, de meguntam a szarakodást a hanggal, bekötöttem a videot és megjött a hang, hát hihetetlen -
LeC
addikt
válasz
(Bundás) #108 üzenetére
Hát ilyennel vezetem ki: [link]
És dugtam én ezt már mindenhova, hangszorók füles kivezetőjébe, hangkártya audio out-jába ahova hangszórókat szoktam, de semmi. Kábel letesztelve mivel hangszórók simán szólnak vele, de haver rendszer vinyójával még a tv is rendesen szólt, nem kellett vele szenvedni. De egyszerűen nem értem én rendszeremmel mi lehet a baj, mivel akad össze hogy a tv az istennek se akar megszólalni. -
Noddy
senior tag
válasz
(Bundás) #102 üzenetére
Mikrofon nincs bekötve line in ben sincs semmi. És a hanghullám és a hangerőn kívül minden el van némítva.
Gyanítom, hogy a leárnyékolással van a probléma, mert a winyó működésére is serceg, jobban mondva a sercegés intenzitása változik, ha a vinyó dolgozik vagy nem.
Tehát igazándiból az lenne a kérdé akkor, hogy le lehet-e árnyékolni a belső kábelt, vagy próbálkozzak jackdugó hosszabítóval? -
marcias
őstag
Egyébként odáig eljutottam, hogy valószínű a hangkártya illesztőprogramjában kéne vmit átállítani, de sajnos a telepítőlemezen csak egy driver program van, ami nem paraméterezhető... ha letörlöm akkor persze egyáltalán nem szól, ha visszateszem akkor megint csak az egyik oldal ad ki hangot. Esetleg van a szgépen vhol más felület ahol hangbeállításokat lehet végezni?
-
Sunyi Sanyi
senior tag
1 hónapja kb. Csak nem tulajdonítottam neki akkora jelentőséget, de most már kezd idegesíteni!
Adwarerrel meg próbálok tisztítani de amikor kijön a csík ami jelzi, h mennyi van még hátra a törlésből megáll és nem megy tovább mikor már majdnem kész.
Panda online vírusírtó ami talá azt ledúrja.
Most hirtelen nem tudom megmondani mit ír ki mert nem otthon vagyok. -
-
krack
csendes tag
Ezt megköszönöm, így már sikerült.
Most azzal szenvedek, hogy vhogy felpattintsak egy sp1 v 2-t, ugyanis az USB portot még mindig nem sikerült életre kelteni. Nem jó az XP termékkulcsom az sp-nek, próbálkoztam xp key change progikkal, ami a microsoft oldaláról is leszedhető, az nem műxik.
registrybe való beírkálás óta ([link]) be sem lehet jelentkezni, mivel első lépésben elírtam a kódot ugye, utána már nem tudtam foltatni -
picikrisz
csendes tag
upsz bocsi a sormintáért...
Tehát felraktam azt a drivert, amit a hivatalos oldalról le tudtam tölteni. A nem alaplapi hangkártyákat, amiből történetesen 2 van (persze külön-külön teszteltem...), kivettem a gépből, majd aktiváltam az alaplapit.
Szal, mikor bekapcsolom a gépet, működik a hang, pár programot bekapcsolok, pl. játék, zenehallgatás, film, stb., egy ideig jól működik, majd teljesen random elmegy a hang, mikor kikapcsolok egy progit és bekapcsolok egy másikat, és a harvereszközök között úgy látszik, mintha nem lenne semmi audióvezérlő, hangkártya, akármi a gépemben. Ez így megy egészen egy újraindításig, akkor kezdődik minden előlről...
Teljesen random idő telik el a gép bekapcsolása és a hang eltűnése között. Még nem mértem le pontosan...
Hálókártya van a gépben, már jóideje ugyanaz, tv-tuner nincs. Nem volt tudomásom szerint sem rövidzárlat, biztosíték lecsapás, hurcolászás... Kb másfél hónapja dvd-írót raktam be a gépbe, lecserélve egy régebbi dvd-olvasót, de a ''hangos'' problémám nem azután jelentkezett, hanem jóval később. Más alkatrész csere nem történt. -
picikrisz
csendes tag
Furcsa dolog, már jóideje tesztelem az új driver leszedése és feltelepítése óta, már a 10. olyan progit indítom el, aminél előfordul a hang, és működik...
Ez így túl egyszerű, de komolyanValaki árulja már el, hogy egy ilyen szimpla megoldás hogy lehetséges?
És miért okozott ez ekkora problémát...?
Bundás: mindenesetre hálás köszönet a segítségért -
picikrisz
csendes tag
SP2-es a Windows XP-m, az alaplapi hangkártyával is ugyanezt csinálja bizony. Azt viszont nem tudom, hogy a legfrissebb nForce driver van-e fenn, ugyanis arról a CDről telepítettem, amit az alaplaphoz adtak... Tehát gondolom nem...
Rákeresek neten most, és beszámolok a fejleményekről!
-
picikrisz
csendes tag
huhh összeszedve a gondolataimat:
Abit NF7 alaplap, AMD Athlon XP 2200+ 1,8 GHz, 512 MB (2 db 256 MB, 233 MHz) DDR RAM, ATI RADEON 9550 128 MB videokártya... Mit kellene tudnom még?Mi fontos infó? A hangkártyák full nónémek, az egyikre ez van ráírva, ami alapján a driver-t is leszedtem (és felismerte...
) CMI 8738SX. Az alaplapi hangkártya NVIDIA nForce. Remélem segítettem némileg...
-
Winzsolt
aktív tag
hát végülis azért vettem mert az optikai kimenetet használnám és akkor ugye nem sok köze van a hangkártyának a hangminöséghez mert csak átengedi a hangot az erösitönek.
De amugy ilyenkor mi a teendö? elvileg nem hibás a dolog, boltba menjek vissza? mikor mondtam mit kérek nem is tudták hogy hangkártya. vag yvigyem szervizbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest