Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mcs

    veterán

    Sziasztok!

    Miért lehet az, hogy a legalsó pci-e x1 slotba raktam a Sound Blaster Z hangkártyámat, hogy a lehető legtávolabb legyen a videokártyámtól (MSI RTX 2060 Ventus), de mégis felveszi tőle az interferenciás zajokat?

  • válasz mcs #5201 üzenetére

    Mert még így is közel van? Az én gitárom még méterekről is felveszi azt a zajt amit a pc produkál, akkor amikor a hangkarid van benne a kalickába, ne várj sokat. Digi kimenet használata?
    Amúgy nem értem, hogy miért lehet ilyesmi, mert annak idején mikor belső kártyám volt sose volt ilyen problémám, SB Live!-al meg ilyen hobbi fasza hangkarival.

    Esetleg tudnál házilag csinálni rá egy pajzsot?
    Nem tudom mennyire melegszik, de ha azzal nincs gondja akkor kartonból hajtogatni köré egy dobozt amit beborítani alufóliával, majd arra is karton vagy papír, hogy ne érjen hozzá semmihez, ne csináljon zárlatot? Ha melegszik akkor ugyanez csak valahogy ráapplikálni egy (mondjuk 5cm-es) ventit ami befúj a dobozba, azaz átfúj rajta.
    A Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek! topikban biztos segítenek jó ötletekkel.

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

  • mcs

    veterán

    válasz benedekco #5202 üzenetére

    Normál méretű ATX lapom van, és kb. 10 centi van a két kártya között.
    Mivel ennek a Sound Blasternek az alkatrész felőli oldalán van egy fém díszkeret, a hátulját pedig nem fedi semmi, feltenném a vga fölötti pci-e slotba, így pont a kettő közé esne a díszkeret. Hátha blokkolna valamit az interferenciából. :)
    A digi kimenet jól hangzik, csak fejhallgatózás miatt kellene valami normális konverter.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz mcs #5203 üzenetére

    Vagy ha a kettő közé beteszel valami kamu kártyát. Ami nincs áram alatt, mondjuk szerzel valami teljes méretű nem működő kártyát, lefested a csatikat valamivel, hogy ne menjen át rajta a delej és beteszed a kettő közé.

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

  • D.Va

    senior tag

    válasz mcs #5201 üzenetére

    20 éve küzdök ugyanezzel a problémával. MINDENT IS kipróbáltam, de semmi nem oldotta meg. Vegyél külső hangkártyát. Ez valamit segíteni fog. Ha sistereg, nem lesz rá megoldásod. Az elektromos hálózattal lehet gond. Költözz másik házba ahol nincs annyi zavar a hálózatban. Vicc nélkül. Ez nem PC és nem hangkártya hiba. Volt az évek alatt több PC-m, több hangkártyám, több százezres Studio monitorjaim is vannak és az otthoni lakásban minden sistereg és zúg. Még arra is besistereg a hang ha nem fut semmi csak megmozdítom az egeret. Folyton van egy alap sistergés ciripelés a magas sugárzókból, de ha elkezdek bármit csinálni akkor a HDD, és a videókártya elektromos zajai komplett sistergős szimfoniát játszik. És minél jobban feltekerem a hangerőt a hangfalakon annál jobban sistereg minden. A lakás minden pontján is kipróbáltam hátha máshol nem sistereg, de mindenhol.
    SB Live-ot majd SB Z-t használtam. Integrálttal fokozódik a sistergés.
    Van egy Focusrite külső hangkártyám, azzal egész kevés zaj van. Belső is jó lehet de akkor optikai csatikat kell használni, ott nem lesz zaj.

    Már azt is kipróbáltam hogy MINDEN elektromos dolgot kihúztam a lakásban a konnektorokból, még a kazánt, hűtőt is. Csak a hangfal volt bedugva. És így is sistergett. Valószínűleg rossz, gyenge vagy hibás az elektromos hálózat a házban illetve az egész bérházban.

    Vegyél külső hangkártyát csak az fog segíteni érdemlegesen a zaj problémádon.

  • mcs

    veterán

    válasz D.Va #5205 üzenetére

    A sima hangkimenetéről az egér görgetését, a lemezes vinyó tekerését, és a videokártya cicergését is felveszi, a fejes kimenetről pedig csak az utóbbit, de igencsak fura, és tompa hangszínnel. Nézegettem már külső hangkeltőket, és gondolkodóba estem.

    [ Szerkesztve ]

  • stev65

    tag

    válasz mcs #5206 üzenetére

    Nekem is sokáig volt ilyen gondom, ez a megoldás: [link]
    Ez végül is egy galvanikus leválasztó, (a megfelelő csatlakozó átalakitással) egy eszköz és az erősítő közé beiktatva megszűnteti a földhurkot, és így a zajokat is. Főleg akkor van ez a jelenség ha több eszköz is lóg az erölködőn. Nekem elég volt a többi eszközt leválasztani így, a PC és az erölködő közé már nem is kellett. A földhurok antennacsatin keresztül is bejátszhat, arra antennaboltban kell venni galvanikus leválasztót.
    De mielőtt bármit vennétek, húzgáljátok le a felesleges eszközöket, antenna csatikat, és amelyiknél megszűnnek/jelentkeznek a zajok, oda kell leválasztó.

    [ Szerkesztve ]

    Ne ess pánikba!

  • Archanon

    őstag

    Sziasztok,

    Vásároltam nem olyan régen egy fejhallgatót, és úgy véltem az alaplapi hangkártya így már igazán kevés, hogy rendesen kihasználjam az új HyperX Cloud Alpha-ban rejlő képességeket - a csúcsszuper hangzás reményében vettem hát egy sokak által ajánlott Creative Sound Blaster X-Fi HD-t mellé. Valóban ég és föld! Viszont hozzáértésem híján több számomra egyelőre elháríthatatlan problémával küzdök, de ezekből talán a legfontosabb az eszméletlenül zavaró statikus (?) pattogó hang a fejhallgatóból, ha zenét hallgatok, filmezek, vagy játszok, vagy bármi audiot játszok le a hangkártyán keresztül. Alaplapiba bedubom a fejest, nyilván visszaáll a régi hangszínre, de semmi pukkanást nem hallok. Leginkább a tűzropogáshoz tudnám hasonlítani a hangot, egyértelműen nem ennyire folyamatosan, de azért mégis csak elég gyakran (és nem néhány percenként néha, az még kisebb baj lenne), ami már több, mint zavaró.

    Hardvert már nem először telepítem újra, kipróbáltam az összes USB aljzatot, hátha az alaplap a ludas, másik fejhallgatóval is teszteltem, hogy talán a két eszköz nem kompatibilis, de sajnos nem leltem megoldást, mindenképp pukkan - még ritkábban valami eszméletlenül eltorzítja a hangot ilyen töredékmásodpercre, mintha eltépnék egy papírlapot, aztán folytatódik a hanglejátszás. Egyértelműen valami nem kóser, de nem tudom mi lehet az.

    Visszaolvasgattam a topikban, kerestem pukkanó meg pattanó hangokra, de lövésem se nincsen minek is hívják ezt a jelenséget. Megfelelő praktika reményében írok, nektek, hátha tudtok segíteni... Már elgondolkodtam azon, hogy visszaviszem a kártyát, mert ez így borzasztó...

    A másik, talán témába vágó megoldatlan ügyem az off részleg itt: [link]

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

  • Archanon

    őstag

    válasz Archanon #5208 üzenetére

    Mármint... ITT. (Fene a linkelési tehetségembe.)

    Látom azért annyira nem pörög a topic, de írok, hátha valaki a segítségemre siet.

    Csináltam egy tiszta Windows10 újratelepítést, még semmit nem pakoltam föl, csak amit a rendszer magától feltett, az van fent. Egyből teszteltem is ( [link] itt lehet észlelni legjobban, ha szakadozik), de sajnos ugyanaz a probléma és már a sírba kerget. Igazán kellemetlen, egyszerűen élvezhetetlen bármilyen audio élmény, ennél még az alaplapi kártya is jobb, ahol mint említettem, semmi hiba nincsen.

    Latency teszteket csináltam már, minden szép zöld, semmi kiugró nincs, két külön programmal is néztem.

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

  • Corsair90

    tag

    Sziasztok!

    Vásároltam egy Sound Blaster Z típusú hangkártyát és egyenlőre nagyon tetszik.
    Sajna nem vagyok a legjobb a beállítások terén és örülnék neki, ha tudnátok segíteni ennek a karinak a konfigurálásában. Nekem 5.1 hangfalszettem van, ehhez mérten ti milyen beállítással tudtátok kihozni belőle a legjobb hangzást? :R Zene hallgatás és játékra van használva.

    [ Szerkesztve ]

  • D.Va

    senior tag

    válasz Corsair90 #5210 üzenetére

    Ha rám hallgatsz az SBX Pro Studio részt úgy ahogy van egy az egyben kikapcsolod örökre. Azen kívül az equalizerrel lehet játszadozni a neked megfelelő hangzásért... Mást szerintem nem nagyon tudsz jobbá tenni.
    A scout mode is tud érdekes dolgot csinálni néha ha játék mellett háttérben szól zene is...

    [ Szerkesztve ]

  • Corsair90

    tag

    válasz D.Va #5211 üzenetére

    Rettentő nehéz ügy, nyilván zenékkel próbálom, de mihelyst beállítom nagyjából az egyikhez, ezt követően próbálkozom egy totál más stílusúval és oda pedig nem passzol, gyökeresen más beállítás kell.
    A Scout mode egész jó, de szívem szerint belenyúlnék, csak ha jól látom nem lehet.
    SBX Pro Studio-ban látok fantáziát, de ha ott bármibe belepiszkálok, valahogy sohasem jó. :)
    Sound blaster audigy rx-hez képest nyilván előrelépés, de ez a Z kari kihívást jelent, nehéz belőni egy általános beállítást ezzel az 5.1-el, 1 óra zene hallgatás után pedig zúg az egész fejem. :)

  • jansky1

    senior tag

    Hi!

    Biztos én vagyok a béna és nem találom a megfelelő beállítást, de már kiborít ez a probléma. Korábban kifogástalanul működött a térhangzás fejhallgatón keresztül. Fps-t játszanék, viszont most behatárolhatatlan, hogy ki hol mozog. Egy sima sztereo fejhallgatóról (HP Premium Digital Headset) van szó. Windows sonic be van kapcsolva, elvileg mindenhol engedélyezve van a térhangzás és mégsem. Mikor a tesztelés csinálom a windows beállításoknak konkrétan felcserélve jön a hang jobbról és balról. Kínlódok vele negyed órát, kattintgatok össze vissza és egy játék erejéig működik, aztán nem. Ha rossz topicban vagyok, kérlek igazítsatok útba.

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok,

    Nem hiba, inkább egy kérdés. Audacity alkalmazást használom bizonyos hangfelvételek elkészítéséhez olyan módon, hogy a Windows WASAPI és a hangkártya van kiválasztva, mint hangforrás, így direktben fel tudom venni a hangkártya outputot.

    A kérdésem az, hogy jól sejtem, az ilyen jellegű hangfelvételek minősége eltérő lesz attól függően, hogy milyen hangkártya van a gépben? (felmerült bennem, hogy a továbbiakban virtuális gépen rögzíteném ezeket a felvételeket, ott azonban nincs normális hangkártya, csak egy integrált alaplapi hangkeltő)

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

  • válasz A_ScHuLcZ #5214 üzenetére

    Mire használod, mit vennél fel vele?
    Milyen hangkártyát használsz rögzítésre?
    Szerintem az D/A előtti kimenő hangot veszi fel, azaz a hangba nem nagyon szól bele maga a hangkártya, olyan mintha a digitális jelet vennéd fel. Nagyon sokat veszek fel így hangot, de sose okozott problémát a hangminőség.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

  • jansky1

    senior tag

    válasz jansky1 #5213 üzenetére

    Folytköv:
    Azt hittem megoldottam a problémát, újra telepítettem a hangkártya drivert, működött is egy darabig, aztán konkrétan játék közben állítódott el valami megint, és sehogy nem tudtam megoldani. Nem találkozott valaki ilyennel? asrock z77 extreme4 alaplapi hangkártya.

  • Chosen

    addikt

    Sziasztok!

    Xonar DG-ről váltottam Xonar D1-re, mivel az előbbi beadta a kulcsot pár hónapja.

    D1-en azt veszem észre, mintha tisztábbak lennének a hangok. Ugyanakkor a magasak mintha picit ércesebbek, bántóbbak lennének. Megszépítette az emlékezetem a DG-t és az is ilyen volt, vagy D1-en valami tényleg más?

    (Hi-Fi módban használtam/használom mindkettőt, így effektek kikapcsolva)

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    válasz benedekco #5215 üzenetére

    Weboldalakon lejátszható, de semmilyen módszerrel nem letölthető hanganyagot (pl rádió1 mixeket) szoktam vele rögzíteni.

    Az elmúlt napokban tesztelgettem egy kicsit, a virtuális gép egyértelműen magasabb hangerővel rögzíti az anyagot, és hallgatózás alapján mintha ez egy kicsit a minőség rovására menne. Összehasonlítottam az Audacity-ben megjelenített hullámformákat, és beigazolódott a sejtésem, szemmel látható a különbség az amplitúdókat tekintve (lentebb a képek ugyanazon hangforrás rögzítése esetén). Teljesen mindegy, hogy a felvétel hangszintjének mit állítok be jobb felül a mikrofon ikon mellett, nincs változás.

    Virtuális gép (ESXI alatt) alaplapi hangkártyával:

    Desktop PC minőségi külső hangkártyával:

    Lehet ezen segíteni valamennyit, vagy el kell fogadnom, hogy a két rögzített anyag soha nem lesz azonos minőségű?

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

  • Gyurci8

    újonc

    Sziasztok.
    Nekem egy CREATIVE Sound BlasterX AE-5 -öm van. Már mindent elkövettem vele,de sajnos nem igazán tudom "betörni". Win10 oprendszer 5.1 hangfalszett és hol a hátsó kettő nem szól,hol az első 2 ,hol a bass :o Recseg ,ropog :o Szinte mindegyik drivert kipróbáltam,de sajnos ugyan az a baj. Ha tudsz kérlek segíts. Előre is köszönöm. (nem vagyok egy számítógép zseni)

  • bigrock

    addikt

    Sziasztok!
    Egy ASUS ROG izé alaplappal ellátott gép előlapi hangkimenete egyről a kettőre megromlott. Egyik nap még szólt tökéletesen, aztán mára csak statikus zaj jön ki a bedugott fülhallgatóból. (többet is kipróbáltam). Ha mozgatom az egeret, a zaj frekvenciája változik...
    A hátlapi hangkimenet tökéletesen működik. Realtek Audio driver van, ezt frissítettem a legújabbra (2020.05.12), a probléma mit sem változott. Kipróbáltam egy Live Ubuntuval, dettó.
    Rádugram próbaként egy másik PC ház előlapi audio kimenetét, szintén ugyanaz.
    Valakinek valami ötlete? Kipukkadt az alaplapi HD Audio kimenet netán?

  • enemot

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy hibás PCI kártyát tettem a gépbe, csak nem sejtettem, hogy hibás. Kezdetben kiírta a gép, hogy egy jack csatlakozót csatlakoztattak majd eltávolítottak és ezt folyamatosan majd egy kis idő után már semmit sem írt ki. Azóta nincs hang, se előlapi, se hátlapi. Próbáltam újratenni a driverét, de semmi.
    Kipukkant volna az integrált hangkártya vagy valami a pci közelében ami a hangkártyára hatással van? Most jelenleg is van egy működő pci kártya abban a foglalatban és működik (ethernet kártya).

  • Bajgunar

    aktív tag

    Arra tudtok megoldást, miért kezd búgni? sercegni? a fejhallgató, ha elindítok valami játékot? Ergo leterhelem a vga-t?
    Nem, nem coil whine. Hanem ~ilyen statikus zaj. Ahogy mozgatom játékban egeret (nézelődök), úgy változik. Hangosabb, halkabb, más frekvencia. Fehér képernyőnél a legerősebb. Kiidegelő dolog...
    Viszont! HA bekapcsolom vSync-et, a hang egyből megszűnik! Vicc... De nekem nem kell vsync. Ötlet? Megoldás? Mi lehet ez?
    Strix B450-f, Ryzen 3600, Strix 1070 o8g, Roccat Kave XTD 5.1 analóg, C49HG90. CM 750W 80+ táp (most pontosan nem tudok típust ~5 éve majd 30k volt)
    Előző konfigon is volt ilyen zaj, de negyede ennyire nem észrevehető. Csak a monitor, vga maradt. Alaplap, cpu lett cserélve, zsír új.
    Hiába állítom hang-ot bárhova, letiltottam amik nincsenek. Nincs + usb bedugva, csak a fülesé.
    Bárhogy állítgatom hangerőt, win-füles, ez folyamatos, adott zúgás/búgás játék alatt...
    De csak játék alatt!!! Volt hangkarim is, azzal is néztem. Ha nem kapott tápot a hangkari, szinte nem is volt ez a zúgás. Ha adtam neki 6pin tápot akkor tökre felerősödött. De hangkari már nincs.
    Ez mi lehet? Vga csinálja? Alt-tab-al lerakom játékot, akkor visszaesik a zúgás erőssége ~20%-ra. De ha bekapcsolom vsync-et, megszűnik! Érdekes...
    De win alatt, yt, zenehallgatás, filmnézés, nincs ez a zaj! Csak játék indításra jön elő.
    Ötlet?
    Monitor 144Hz-en megy. A theHunter game vsync nélkül ~144 fps-el megy, de b*romira sistereg, ilyen alapzaj a háttérben. Vsync-el 60Hz-re visszaveszi monitort, így 60 fps is lesz.
    DE HA bekapcsolom vsync-et, totál megszűnik a sistergés!! Brutál módon eltűnik.
    Kegyetlen tiszta, gyönyörű a hang! De ha kinyomom vsync-et, előjön! ÁHh....
    Ugyanez pl Hunt:Showdown, vagy Skyrim-ben is. Ha benyomom vsync-et megszűnik a sercegés. De leesik fps. :/ Nem kell nekem vsync. De ha kinyomom, előjön ez az idegesítő (ok nem annyira hangos, de zavaró) háttérzaj. Mintha nyáron kinnt lennél a mező közepén és ezerrel ciripelnek a tücskök.
    Mintha köze lenne vga-hoz? Monitor Hz-hez? Vagy mi ez?
    Nem földhurok, mert win alatt, zenehallgatás, netezés, bármi közben, vagy játékban vsync-el olyan síri csend van, hogy leesik állam. Akkor win alatt hallanám pl az egér mozgatását is. De ilyen nincs. Olyan szépen, tisztán szól minden.
    Egyedül játék alatt, vsync nélkül idegeítően sistereg vagy búg vagy mi.
    Mi a frászkarika ez?

    Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

  • enemot

    csendes tag

    válasz Bajgunar #5222 üzenetére

    Helló!

    Nem vagyok szakértő, de valószínűleg jelentős terhetésnél jön elő a jelenség. Talán valamilyen zaj keletkezik a vga felől.
    Én megpróbálnám először a monitort 144hz ről visszavenni és úgy kipróbálni vsync kikapcs mellett. Aztán kipróbálnék más felbontást van e valamilyen hatása.
    Esetleg még kábelfronton is nézelődnék gépen kívül és belül is. Vga 6 pines tápvezeték épp hol van közel az alaplap egyes részeihez és megpróbálnám másfele helyezni miközben van ez a zaj, hátha változik.

  • Bajgunar

    aktív tag

    válasz enemot #5223 üzenetére

    Szia.
    Köszi.
    Próbálgattam kábeleket elrendezni. Nem sok változás volt. (Ergo semmi).
    Tettem minden kábelre ferrit karikát... Van ilyen mobil, összepattinthatósom, kicsi, nagy. Tápkábelekre, monitorra, még a füles jack kábeleire is. Szinte semmi nem változott.
    Próbáltam Hz-et lejjebb venni. 144-ről. Az se csinált semmit.
    Ő... igen. Monitor kicsit "nagy". :D 49" c49hg90.
    3840*1080. De hiába rakom 1920, vagy 2560*1080-ba, ugyanúgy "begerjed", ha elindítok vmi game-t.
    De magába a vga nem coilwhine-os! Tök csendes. TheHunter Classic -ot nyomogatom néha, vagy Hunt" Showdown.
    De már maga a menüben "búg".
    Inkább ha fehéres képet nézek, akkor kicsit magasabb frekvencián. Ha sötét, (Akár tök sötét a kép) szinte el is múlik.
    Próbáltam másik 6pin-t vga-ra. Lehúzni mindent, h csak Op ssd maradt. Cpu hűtőre is csak egy venti. Nem változott...
    Amit észrevettem. Hogy maxon volt füles. Win meg 20%-on, s már sok volt.
    Megcseréltem. Win 70-80%, füles meg le ~20-ra. Így nincs ez a h*lye sercegés.
    TheHunter pl nem megy csak 60Hz-en, akármibe teszem. Akar vsync, akár anélkül.
    De abba pl, ha bekapcsolom vsync-et,egszűnik...
    Érdekes.
    Volt Strix Raid Pro-m.
    Az is összeszedte a "zajt". Főleg ha tettem rá tápot. De ez a füles . Roccat Kave Xtd 5.1 analóg ~105-110 Ohm -os. Ezt táp nélkül is kihajtotta.
    Most úgy néz ki így jó. H win 80% füles 20%.
    De akkor sem "egészséges" sztem.
    Lehet ház, vagy tápot kéne cserélni.
    CoolerMaster 80+ 750-es vmi táp.
    Ház meg Tt, soprano, nem mai. De szép. Nem naon akarok költeni ház+táp kombóra most ~50-60k-et.

    Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

  • stev65

    tag

    válasz Bajgunar #5224 üzenetére

    Mivel van még összekötve a számítógéped? (erősítő, hangfalszett,tv)

    Ne ess pánikba!

  • Bajgunar

    aktív tag

    válasz stev65 #5225 üzenetére

    Semmi.
    Egy kábel jön, eleve elosztóktól, reléktől. Minden szoba külön relén, minden helyiség lebiztosítva. De ezt a kábelt utólag kértem, s rakta be villanyszerelő. Semmi nincs rákötve. Elosztótól, külön relén, ez az egy kábel. Semmi rákötés, semmi toldás, csak egy 3-as lengő alj.
    Mivel konnektort már nem tudott rakni, csak bergman cső jön le a falban. Azon kijön a kábel, előtte egy full beépített 3 tolóajtós szekrény. Két oldalt kb ~7-8cm a faltól. Ezért nem rakott konnektort, gondolta nem is fogjuk használni azt a konnektort. De én mondtam, hogy nekem kell a géphezm Így lejön kábel padlásról. Szekrényt megkerüli s kilóg vagy ~2m-t, ezen egy nem 5ft-os kínai, hanem majd 2k forintos szerelhető hármas elosztó. Totál földelve, lebiztosítva minden. Erre semmi nincs dugva csak a monitor meg a gép. Jah és ez a kábel vastagabb, erősebb, mint amiket vezetnek a falba, mert nem konnektort kapott. Hanem kilóg. Ilyen ~3x szigetelt, szürke és tök kemény. Ilyet vezettek sütőhöz, főzőlaphoz. Szóval nem piskóta.
    Mégis tanácstalan vagyok.
    Vicc...
    De akkor sem kellene fikarcnyi búgásnak sem lenni, ha feltolok maxra mindent.
    Így ok, h nincs, hogy win ~80%, füles meg 20. Így is baromi hangos. De akkor sem jövök ráy honnan szedi össze.
    Szar a ház? Táp?

    [ Szerkesztve ]

    Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

  • Fransico

    tag

    Sziasztok!

    Van egy Asus Strix Soar hangkártyám, aminél 1,5-2 óra használat (játékok,videók,zene) után elkezd akadozni a hang (néhány másodpercre elmegy, majd visszajön). Van esetleg valakinek ötlete vagy tapasztalata a problémával kapcsolatban? Minden illesztőprogramból a legfrissebb van fent és Windows 10- et használok.
    Előre is köszi a segítséget!

  • stev65

    tag

    válasz Bajgunar #5226 üzenetére

    A kártyából kijövő jelre gondoltam, az mivel van összektve. Csak egy füles, vagy esetleg erősítőbe megy?

    Ne ess pánikba!

  • Bajgunar

    aktív tag

    válasz stev65 #5228 üzenetére

    Csak füles van rajta. Semmi más.

    Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

  • nzozz

    aktív tag

    Sziasztok!
    Van egy Asus Xonar D1 hangkártyám (UNi driverrel), amivel alapvetően nincs probléma... ha működik. Szerencsére ez a jellemző, azonban van, hogy a gép bekapcsolása után nem szól az egyik oldal (talán a jobb oldali csatorna szokott megnémulni). De újraindítás után ez helyrejön. Az aktuális kedvencem viszont, amikor teljesen váratlanul, bármiféle előjel nélkül átvált egy rohadt hangos, fehér zajra hasonlító sistergésre. Ezt eddig kétszer vagy háromszor játszotta el. A Windows -os hangerőszabályzó annyira működik ilyenkor, hogy 0 -ra levéve teljesen megszűnik ez a sistergés, 2 -esen (tehát a 0 utáni első "fokozatban") pedig lehet hallani azt a videót/zenét/stb amit kéne, de továbbra is nagyon hangosan és erősen torzítva. Egyel feljebb véve a hangerőt, visszatér a masszív, folyamatos fehér zaj. Az újraindítás ugyan megoldja, de lassan nem merem felvenni a fejhallgatót (ha ezt ma egy 10 perccel később adja be, akkor lehet a csésze kávé az egy hete festett falon köt ki, mert úgy megijedtem). :D
    Mi lehet ezeknek az oka illetve helyre lehet hozni (azaz meg lehet előzni) ezeket a hibákat?

    Köszönöm!

  • ElektrikusDE

    senior tag

    válasz nzozz #5230 üzenetére

    Szia!

    Ettől a nagyon hangos fehér zajtól én már törtem el egy fejhallgatót! :W

    "Mi lehet ezeknek az oka illetve helyre lehet hozni (azaz meg lehet előzni) ezeket a hibákat?"

    Asus hangkártyáknál (több fajtánál is) PCI, PCIE egyaránt, jelentkezett nálam megoldást sajnos nem találtam.

    A féloldalas némulás okozója akár relé hiba is lehet, mivel van rajta négy is.

    Mivel ez a hiba nálam sohase jelentkezett, így nem is kellett elhárítanom.

    Ui:

    Volt Creative hangkártyám is, még annál is előfordult.

    Alaplapival sohasem.

    [ Szerkesztve ]

    “Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

  • nzozz

    aktív tag

    válasz ElektrikusDE #5231 üzenetére

    Hát ez "remek"... Bár csak tipp részemről, de nem hiszem, hogy relé probléma lenne, akkor szerintem teljesen döglött lenne az adott kimenet, nem oldódna meg egy újraindítástól. Most történetesen megint eljátszotta ez a féloldalas problémát és nem némul el teljesen egyik oldal se, alig hallhatóan, de szólt - jelen esetben - a jobb oldal, miközben a bal normál hangerővel működött.

  • Bajgunar

    aktív tag

    válasz nzozz #5232 üzenetére

    De. Sajna igen. Dögölhet meg relé.
    Mikor bekapcsolod, win boot, majdnem bejön a kép, akkor kattan egy jooo nagyot.
    Mikor behúz(nak) a relé(k).
    Ilyenem is volt, dx-is, strix raid pro is (legutóbb). Eladtam. Strix B450-F -nél semmivel sem volt jobb. Sőt. Ergo ~felesleges is. Ok, 600 Ohm fülest kihajt. De alaplap is simán elbirkózik a 115 Ohm-os Roccat Kave Xtd 5.1-el.
    DX-nél volt ilyes problémám. Viszont csak akkor, ha feltoltam 96kHz-re. 48-nál feljebb lehetetlen volt (vagyis én nem tudtam) használni. Valamiért nekem nem ment. Semmilyen driverral sem. Ha feljebb toltam 96-ra, vagy magasabbra, hol szólt egyik oldal, hol nem, hol torzitott, hol késett a hang, hol recsegett. Csak 48-al ment.
    Aki eladta azt mondta hibátlan. Aki megvette az is. Nem is jött panaszkodni. Rejtély.
    Szóval lehetséges, hogy relé nem kapcsol elsőre. Viszont ha relé bekrepál. Elvileg többet soha nem kapcsolna. Nincs olyan, hogy hol kapcsol, hol nem.
    Passz. De elképzelhető, hogy relé vacakol.
    Majd nagyobb guru hátha jobban vágja.

    Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

  • nzozz

    aktív tag

    válasz Bajgunar #5233 üzenetére

    Nem arra gondoltam, hogy nem mehet tönkre a relé, csak arra, hogyha egyszer jó, egyszer nem és egy újraindítás helyrehozza, akkor az nem hiszem, hogy a relé gond lenne.
    Annyi kiegészítés ehhez, hogy ez a féloldalas hiba nem csak bekapcsolás után fordul elő, hanem jóval később is, de csak akkor, ha "forrást" váltok. Pl. nézek Youtube -on egy videót, azt leállítom és mondjuk elindítom a Spotify -t és onnantól alig szól a jobb oldal. Újraindítás után megint jó. Olyan eddig nem volt, hogy valaminek a lejátszása közben halt volna meg az egyik csatorna.

  • rozso3

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az alábbi probléma kapcsán szeretném a tanácsotokat kérni:
    Most raktam össze egy új PC konfigot és egyetlen alkatrészt tettem át a régi gépből egy ASUS Xonar DX/XD hangkártyát.
    Már az előző gépemnél is előfordult, hogy az egyik oldal (mindig ugyanaz) néha (heti 2-3 alkalommal) elnémult és csak egy PC újraindítás oldotta meg a problémát, ezt követően újra szólt mindkét oldal a 2.0-ás hangfalamon (Edifier R980T).

    Most a teljesen új gépben ugyan úgy viselkedik ez a hangkártya.
    Már nem garanciális.

    Mi lehet a gond szerintetek? Így, hogy az új gépben is hasonlóan viselkedik gondolom a hangkártya lesz a ludas a dologban.
    Kukázzam és vegyek egy újat vagy lehet ezzel kezdeni valamit?

    Konfigom: ASUS TUF GAMING B550-PLUS | AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz AM4 BOX | GIGABYTE GV-N166SGAMING OC-6GD GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 Super Gaming OC PCIE | HyperX 16GB Fury DDR4 3600MHz CL17 KIT HX436C17FB3K2/16 | FSP Hydro GE 650W | ADATA 512GB XPG Gammix S11 Pro M.2 PCIe M.2 2280 AGAMMIXS11P-512GT-C | ASUS Xonar DX/XD hangkártya | THERMALTAKE Commander C36 TG ARGB fekete | THERMALTAKE Iris RGB fekete | SPIRIT OF GAMER Pro-K5 Magyar fekete | AOC CQ32G1 | Edifier R980T

    Tudom, hogy másik fórum témája de ha szerintetek vennem kéne egy újat akkor a fenti konfig ismeretében mit javasolnátok.
    Amire használom: zenehallgatás (klasszikus és jazz), és a gyereknek játékhoz (Fortnite, Apex , GTAV)

    Köszönöm

  • zodo

    nagyúr

    Üdv.!

    Napokban vettem egy Creative Sound BlasterX G1-et és alábbi problémám lenne amire keresem a megoldást.

    Szoftver nélkül kezdtem el hallgatni és úgy még halkabban szól mint eredetileg ezért volt egy kis para. Feltettem a drivert és újraindítottam a gépet, mindig ugyanolyan halk.
    BlasterX Acoustic Engine a pc-el együtt indul, két-három bekapcsolás telt el de hiába jelzi a tálca jobb alsó sarkában hogy fut még mindig halkabban szól.
    Jelenlegi megoldás (amire első ismerkedés kapcsán jöttem rá) hogy az Engine -> Advanced Settings lapon a Speakers/Headphones Configuration lenyitható választási lehetőségnél
    az aktuális Headphone (Stereo) helyett választok bármi egyebet amire életre kell a hang aztán újra kiválasztom a Fejhallgatót.
    Mintha elfelejtené hogy ki van választva és működnie kellene. :U
    Kicsit kényelmetlen minden gép bekapcsoláskor eljátszani a fent írtakat.
    Van tipp hogy mi lehet a gond?

  • FTomi94

    csendes tag

    Sziasztok!

    Próbálok használatba venni egy kb. 20 éves hangkártyát - hogy minek, majd mindjárt érthetőbb lesz -, ami valamiért nem éppen akar kellemesen szólni, ha felvennék vele.

    Van ugye a napi használatú, aránylag korszerű gépem, egy Sound Blaster 5.1VX-el, ami nem egy drága audiofil típus ugyan, de én meg vagyok elégedve a hangjával veszteségmentes forrásból, ill. ha nagy ritkán lemezt, kazettát digitalizáltam magamnak, arra is megfelelt. Gyakorlatilag nem hallom a különbséget a forrás és a felvétele között, saját zaja gyári CD színvonalú, szoftveresen se volt vele soha problémám.

    Na most, rokonom megtalált kb. 150 kazetta digitalizálásával. És tényleg olyan anyagok, amiket sem CD-n megvenni, sem letölteni nem igazán opció. A decket a PC monitor elé bepakolva nagyjából semmit nem tudok kényelmesen csinálni a gépen, szóval hiába "csak el kell indítani és aztán megy magától". Nem lesz ez így kényelmes.

    Eredetileg más célból (régi műszerhez), de van egy régebbi P4-es PC-m is Windows 2000-rel, amit gondoltam, befogok erre. Vettem aprópénzért egy korban passzoló Sound Blaster PCI128-at (CT4810), feltételezve, hogy azért nem lesz olyan zajos, mint az alaplapi hangkártyája. Na, ez teljesül is, drivert is találtam, csakhogy: a gépről lejátszás oké, még ha a magnót bekötöm vonalbemenetre, és rákeverem a kimenetre, akkor is (tehát maga a forrás szerintem nem vezérli túl, meg a bemenő fokozat jónak tűnik). De ha akár a magnóról, akár a PC saját hangjáról felveszek, akkor teljesen megváltozik a hangszín és a térérzet, kb. mint egy alacsony bitrátás mp3 20 évvel ezelőttről. Mármint, már azelőtt is, hogy exportálnám bármilyen formátumba, tehát a 44 kHz, 16 bit-es standard CD formátumú nyers felvétel is vacak.
    (És ezt kipróbáltam Audacity-vel is, meg a Nero 6-os verziójú Wave Editor-ával is. Az új kora óta saját VX-emmel, előbbit most a Win10-en, utóbbit még anno az XP-s korszak vége felé sikerrel tudtam használni, sosem csináltak ilyesmit.)

    Ha bárkinek van ötlete, tapasztalata, szívesen venném! :) Nem nagyon tudom behatárolni a hiba megnevezését hallás után, csak azt hallom, hogy valami nagyon hiányzik, vagy mintha valami gagyi szoftveres visszhang-szerű effekt kerülne rá..

    Hangminta:
    Erről készült a felvétel (Felvételi forrás: Stereo Mixer) : https://drive.google.com/file/d/1gAwX4lweAFGgjlWrDdRwFR55FWpgtIRo/view

    És ez lett az eredmény, tömörítés és bármi utólagos effekt nélkül:
    https://drive.google.com/file/d/1t0DFMRrP1XA4c6gINtxhNeQUEPxczYLs/view

  • Anonim Us

    friss újonc

    válasz dorika87 #4758 üzenetére

    Szia! Próbáld ki egy másik USB porton keresztül, vagy egy másik külső vidi kártyával! Az MZ/X-es hangok pedig nekem is jelentkeztek, amikor az anyósomnak bekötöttem a külső kártyát.

  • Logapeti

    tag

    Sziasztok!

    Most vettem új videokártyát (Gfx 1650), és amióta üzemben van, a hangkártya (EMU1212m) bizonyos körülmények között sercegő, szörcögő hangot ad ki. Kifejezetten játékoknál jön elő, film, zene közben még sosem hallottam, játéknál viszont többnél is, kifejezetten akkor, amikor a GPU erős terhelésnek van kitéve. Olyan játék is van, ami következetesen 1080p-ben produkálja, 720p-ben low beállításnál nem.

    További infó: az alaplapi hangkártya nem produkálja a jelenséget, csak a PCI slotban levő EMU1212m.

    Mi okozhatja?...

    Konfig:

    táp: Corsair CX500
    alaplap: Gigabyte GA-B85M-HD3
    proci: i3 4160
    GPU: Gigabyte 1650 WF OC
    memória: 8 GB ddr3 (1600)
    1 HDD, 1 SSD, 1 Usb-s HDD

    oprendszer: Win10

    Köszi,
    L.

  • jozsikka

    tag

    Sziasztok!

    Van nekem egy külső Sweex SC016 7.1 USB-s hangkártyám. Jack kábelekkel tökéletesen működik, viszont optikai kábellel nem. Számítógépen kellene valamit álltani? Kábel jó mert az 5.1-et összekötöttem a tv-vel vele és egyből ment. TV-re rádugtam a külső hangkártyát, persze nem működött de az S/PDIF OUT optikai kimenet világított. PC-vel meg laptoppal nem világít. Hogy lehetne működésre bírni?
    Köszi a tippeket :)

    Üdv:

  • 7om

    tag

    sziasztok, adott három hangkártya, ezek közül melyiket tudom életre kelteni egy ga b85m d3h lapban windows 10 alatt?
    tehát a képek:

    nem használtam még beépíthető hangkártyát szóval nem értek hozzá. :(

    [ Szerkesztve ]

  • ElektrikusDE

    senior tag

    válasz 7om #5241 üzenetére

    Szia!

    Ha még nem használtál beépíthető hangkártyát, akkor azt tanácsolom hogy most se tedd!

    Főleg ilyen régiekkel ne kezdj!

    Én valószínűleg mindhármat betudnám üzemelni a Windows "megerőszakolásával" de minek?

    Az alaplapi valószínűleg jobban működne mint ezek.

    Ha az alaplapi hibás, akkor más a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

    “Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

  • 7om

    tag

    válasz ElektrikusDE #5242 üzenetére

    Azt akarom kideríteni hogy az alaplapi hibás-e.Az msi x-fi xtreme-t beraktam a gépbe, felraktam a drivereit a hivatalos oldalról, hangerő sávon youtube videó alatt a jelezte hogy mocorog a hang csak éppen én nem hallottam, a hangtesztnél egyedül a mély hördült fel de ugyanolyan halkan és a háttérből mint az alaplapinál (realtek)és azt nem tudom hogy ezt miért csinálja.nagyon halk a rendszer.lehet a végfok durrant el?áramkimaradás zenehallgatás közben volt.genius sw 5.1 hf 6000 v2

  • ElektrikusDE

    senior tag

    válasz 7om #5243 üzenetére

    Szia!

    99% hogy a Géniusszal történt a baj.

    “Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

  • válasz Logapeti #5239 üzenetére

    Esetleg valami dummy kártyát közéjük tenni árnyékolásnak?

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

  • csabili74

    aktív tag

    Hali. Pár hete a következő problémával küzdök: ha chrome, vagy firefoxon vagy bármilyiken játszom le youtube videót, vagy bármilyen videót, elkezd recsegni, mint a régi bakelit lemez, vagy éppen hangosan magas hangon sipolni párat, vagy éppen pattogni , aztán elmegy a hang. Először azt hittem, hogy a Soundblaster, kiszedtem, ugyanugy csinálja. Egyenként tiltottam mindent, mindegy mit teszej, midegy, mivel oldoóm meg a hangot, ugyanezt teszi. A ramokat leteszteltem, azók jók, aztán kapott a gép egy vadiúj telepítést, de továbbra is az van.

    Ebben a videóban próbáltam demonstrálni

    [ Szerkesztve ]

    "Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö

  • ojdaweed

    friss újonc

    SZIASZTOJ . :U szeretném a segítségetek kérni!
    Éppen Fl stuiozni szerettem volna,amikor figyelmes lett a néma csendre a laptopomban.
    egyszerűen semmilyen hangot nem érkezik.Teszteltem hangfallal,fülhallgatóval,de az alap hangszórók sem üzemelnek.(esetleg a hangkártya hibásodás lehet az oka)?

  • pigatt

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy M-Audio Air 192/4 hangkártyám, aminél van egy olyan random jelenség amire egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi lehet a probléma.

    Teljesen véletlenszerűen (van hogy naponta többször, van hogy egy hétig sem), torz lesz a hang, de valami iszonyatos mértékben! Fontos, hogy mindig csak a hang lejátszás kezdetén, vagy audio újrakeverésnél jelentkezik a gond (ugrok mondjuk egy videóba nem folyamatosan nézem), olyan soha nem volt, hogy éppen játszott hang torzul be! Ilyenkor az segít, ha vagy újraindítom a gépet, vagy kihúzom majd visszadugom a kártyát. Leveleztem az M-Audio support-al, leveleztem az Asus Support-al (alaplapom), de nem jutottunk előre a megoldásban! Az M-Audio előtt egy Sennheiser GSX1000-et használtam ugyanezzel a PC konfiggal, azzal soha semmi bajom nem volt, de szükségem van az interfészre a gitár miatt és nem szeretnék két eszközt tartani ezért! Egy barátomnak van egy M-Audio 192/6 (ugyanaz mint az enyém csak több rajta csatlakozó), azzal is jött a hiba. Viszont nála az én kártyám is rendben volt (kb. 3 hétig cseréltünk). Én nagyon valami szoftveres gondot érzek, mert egyébként a PC és az összes többi USB eszköz hibátlanul működik. De egyik gyártó sem volt hajlandó ezt mélyebben megvizsgálni sajnos...

    Valakinek van esetleg valami ötlete, vagy Windows 10 trükkje ami ezt rendbe teheti?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    i9 / 4080 / 32"

  • Hadr0n

    csendes tag

    Sziasztok
    2 nagy problémám lenne 2 különböző hangkártyával.

    1. Egy Asus xonar u5 ról lenne szó ami nem működik újabb gépeken sem laptopokon, csak és kizárólag egy régebbi gépem 2.0 portjával. itt arra gondolok hogy talán valami usb beállítás kéne biosba ?
    Ha rádugom az újabb gépekre (amd am4 es gépek) akkor elkezd gyorsan kattogni és villogni a led ha megnyomom a hangerő gombot, ha nem nyomom meg akkor fekete mindem és nem csinál semmit és nem is észleli a gép. De viszont a régebbi gépre rádugom akkor megy rendesen és ami még felettébb érdekes hogy ha rajta ahygom 15percig a régi gépen és gyorsan átdugom az új AM4 es gép 2.0 ás portjára akkor működik...

    2. vettem egy sound blaster x3 mat az alzától de valamiért hangerőtől függetlenül van benne egy kis sustorgó/fehér hang. Cseréltem kábel, próbáltam más eszközön , más fölesekkel 32-500 ohm, lefrissítettem aszoftvert és a firmwart is és semmi... Csak akkor nem sustorog ha rákötök egy csöves előfokot és abból kötöm a fülest.

    Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget.

  • bandi35

    csendes tag

    válasz Kroni1 #3552 üzenetére

    Üdv Kroni1 !

    Találtál megoldást az alábbi 2013-as problémára ? Én most 2020-ban szembesültem vele.

    "Sziasztok! A gépemet néha a monitornál ülve, néha pedig a másik szobában a TV-n, a hangot az SPDIF kimeneten erősítőn használom, ezért az alapértelmezett hangeszközt folyamatosan váltogatnom kell. Elméletileg rá lehetne venni valahogy a Windows 7-et vagy a 8-at, hogy az alaplapi Realtek 5.1 (jack) kimeneten és az SPDIF kimeneten (vagy a VGA HDMI audio out-on) egyszerre kiadja a hangot?!

Új hozzászólás Aktív témák