- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS ROG Ally
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Office-t (retail) viszont nem érdemes venni, az újratelepítésig fog menni, másodszor már nem lesz jó a kulcs.
És ez jogilag nem problémás, hogy a megvett, kifizetett cuccom nem hajlandó működni az MS miatt, 'mert csak', és kötelez az MS, hogy vegyél újat minden telepítésnél? Vagy van olyan amit lehet?
HR24.hu
-
tungsten
csendes tag
Nem kell ezen a kulcs mizérián görcsölni.
A Microsoft már többször lenyilatkozta, hogy őket nem érdekli, ha beaktiválódott, akkor beaktiválódott, persze supportot ne várjon senki.Win kulcsot 1 gépre/alaplapra kell venni és egyből felhasználni, ha csere van, újabb 8 dollár, kit érdekel. Ugyanarra az alaplapra/notira nem kell még egyszer aktiválni, telepítéskor beixeled, hogy nincs kulcsod, be fog aktiválni magától.
A normális cégek retail kulcsot adnak, le tudod ellenőrizni, slmgr /dli paranccsal.
Office-t (retail) viszont nem érdemes venni, az újratelepítésig fog menni, másodszor már nem lesz jó a kulcs.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Erre gondoltam.
Azóta nem is nagyon nézegettem, hogy lett-e pótlék, de jó tudni hogy van.Viszont ami történt, az már megtörtént, a régi relative korrekt áras hardverapró nagyjából eltűnt, néha felbukkannak korrekt hirdetések, azokra lecsap az, aki épp akkor lesi a hirdetéseket, a többieknek meg marad a túlárazott cuccok tömege, vagy megveszi boltból valamivel drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
A CPU-ról szóló cikknél, ki terelte a Win licencekre a témát?
Miről ment a diszkurzus feljebb? Képbe vagy?Amiről egyébként ti beszéltek az a mennyiségi licenc Win kulcsoknál és az legális.
[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
Tangerine
senior tag
A goodoffer-es kulccsal is szívtam egy másik gépben, mikor procit cseréltem a gépemben, inaktiválodott az office. Azok is leráztak. Mindegy ezekután nyugodt lekiismerettel feltettem a kalózverziót. Próbáltam "legális lenni", de ha nem, akkor nem.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
VIC20
őstag
,,bocsátják árúba"
Jaj!
-
veterán
Előfizetőssé már próbálták (próbálják?) tenni, de magáért a supportért is fizetsz szerintem. A Linuxok között is vannak fizetősek, amikért kapod a supportot, pl. RHEL, SLES, Ubuntu Pro, stb.
Ha az emberek a windowshoz értenek(már amennyire értenek) nem célszerú mondjuk valami linuxos megoldásokat bevezetni.
Vannak olyan elképzelések is Windows kiváltására, hogy az irodai programok vagy felhős megoldáson (pl. Google Workspace) keresztül futnának, vagy nem komplett önálló munkaállomások lennének a cégeknél, hanem mindenki egy szerverre bejelentkezve dolgozna. Nekem ez kicsit magas, de az elképzelés érdekes.
Így ezekkel kiváltható lenne a Windows, de ugyanúgy fizetős lenne a Linux is, plusz a Linux rendszergazdák jelenlegi tudásom szerint drágábbak.
Minnél több felhasználó van hozzá láncolva a windowshoz
Ennek egyik oka biztosan az, hogy a készen kapható laptopok és asztali számítógépek előretelepítetten Windows-zal érkeznek. Ezt meg is mondta a Linux atyja is: [link] Az emberek nagyobb része nem akar oprendszert telepítgetni, nem is ért hozzá, csak be akarja kapcsolni a gépet és meg akarja csinálni a dolgát rajta. És igen, ennyiből a Windows 10 pl. egy igazán jó és használható rendszer, ami majdnem mindent tud.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Robitrix
senior tag
Azért a román emaggal is vannak gondjaim. A múltkor rendeltem tölük két olcóbb fajta kingstone pendrive-ot. Kifizettem boxba kaptam. Kibontva a csomagot derült ki, hogy kettő van leszámlázva egy román nyelvű számlán de csak egy darab volt a csomagban. Igaz a tényleges eladást nem maga az EMAG végzi, hanem ez esetben egyfajta webáruházként müködött egy román cégnek. Megreklamáltam, hogy héé kettöt fizetek egyet kapok.... de le se szarták a reklamációt. Aztán végül is bár eredeti Kingstone-nak tünt a csomagolás alapján, de műszakilag egy igen csak gagyi verzió volt. nagyjából köze nem volt a USB 3.0-ház a sebességben. Mint a kínai izékből rendelt szaroknak. Mondjuk ez esetben legalább a mérete megegyezett a ráírtal mert kíváncsiságból rendesen leteszteltem erre való teszt programmal. Most vagy valami hamísitott kínai akármi volt vagy tényleg gyárt a Kingstone is gagyi szarokat máig nem tudom. Minden esetre nem egészen azt várom egy USB 3-mas pendrive-től hogy 10-15 Mbájtal irja olvassa az adatokat. Mondjuk árulnak ugyan olyan kapacitásua Kingstonet kétszer annyiért is, ami azért már USB 3-hoz méltoan teljesít. Mondjuk tény, hogy relatíve olcson vettük.
-
Robitrix
senior tag
Amúgy már merült fel, hogy mondjuk magát a a Windowst akár ingyen is adhatná az MS, mivel a nagy pénzt már régen nem abból szakítja, hanem az egyéb rendszerekből. Viszont volna értelme ingyen operációs rendszerrel magához láncolni a felhasználókat, hogy aztán amikor drága fizetős programokat vesznek akkor a windows platform miatt ne legyen kérdés, hogy melyiket. Ha a felhasználók windowson szocializálodnak, akkor egy cégnek is érdemes MS alapokon álló céges rendszert venni akár 100 millióért is egy nagy cégnél. Ha az emberek a windowshoz értenek(már amennyire értenek) nem célszerú mondjuk valami linuxos megoldásokat bevezetni. Minnél több felhasználó van hozzá láncolva a windowshoz(akár egy ingyen osztogatott operációs rendszer programon keresztül) annál esélyesebb windows platformon eladni MS programokat és rendszereket.
-
Ti kezdtétek boncolgatni a román eMag-ot. Miért sportszerütlen? Inkább megbiztok egy kétes cégbe, mint egy makulátkan hardveraprósba?
[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
Robitrix
senior tag
válasz Dragon3000 #51 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy mennyire igaz az OEM-re az biztos, hogy az MS eredeti licensz feltételi közt tiltva van a nem felhasznált licenszek tovább értékesítése. Aztán EU bíróság elé került a dolog, ahol elhajtották a halál faxára a MS-t. Itt jogosult a licesz tulajdonos eladni a licenszet, ha nem lett még felhasználva. Mondjuk vicces is lenne a dolog, ha bemegyek a cipőboltba és veszek egy cipőt és a cipőbolt korlátozni akarná, hogy eladjam a cipőmet a szomszédnak, mert úri kedvem úgy hozza vagy mert rájövök nincsen rá szükségem. Azóta a MS köteles lenyelni a békát az Eu-ban és aktiválni a tovább értékesített licenszeket. Na most ebből élnek a licenszekkel kereskedő cégek. És ezért is jogtiszta az EU-ban valami olcsó még nem aktivált licenszet vásárolni.
-
azbest
félisten
Ez az egész ms szoftver legalitás kavar az ms sara.
Mivel korábban éveken át, hatoságot játszó bsa-val nyomták a zaklató kampányt, így szerintem bárki joggal feltételezheti, hogy minden cég, aki használt kulcsokat árul legálisan teszi. Hiszen az ms magyarország fel kellene jelentse őket, ha éveken át céges formában bűncselekményen kapják őket.
Ráadásul már a navhoz tartozik évek óta a szoftverek jogtisztasága, ők meg már a számlák tartalmát is látják.Csak az ms-nek jó, hogy kétségek közt vannak az emberek, cégek. Mert, ha egyszer tisztába teszi a helyzetet, akkor többé nem fognak a rettegők 80-200 ezer forintért venni dobozos szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
ja amikor azt mondták, hogy a win 10 lesz az utolsó win még nem léteztek a hibrid procik. Úgye azért nem mindegy, hogy az rendszer erőforrás ütemezője hogy ossza a futó programoknak és programszálaknak a rendelkezésre álló magokon és szálakon az időszeleteket. Szar esetben a sok számítást igénylő folyamatokat rakja E magra és a kevés számítást igénylő folyamatokat pakolja a P magokra. Az optimális felhasználás forditva van. Aztán jöttek a hibrid procik és mivel a WIN 10 erőforrás ütemezője arra épül, hogy egyforma teljesítményű magokon és szálakon futnak a dolgok logilkailag mindegy mit hová pakol. Gyakorlatban figyelni kell, hogy szétterítse a CPU magjain a terhelést, hogy ne egy mag forrósodjon túl, hanem egyenletesen melegítse a CPu részeit. A win 11 egy bonyolultabb erőforrás ütemezővel van felszerelve. Ami már figyelmbe veszi a CPU adottságait a terhelés szétosztásnál. Ez a legnagyobb különbség a WIN 10 és 11 közt lényegében. Viszont marketinfg szempontból túl bonyolult lett volna az embereknek, hogy két féle win 10 müködik. Lett volna mondjuk egy WIN 10 STD(mondjuk standard) és egy WIN 10 HIB(hibrid változat) és magyarázni a laikusoknak, ha neked újabb intel procid van E és P magokkal akkor te hibrid verziót használd, ha hagyományos a procid tökéletes neked a standard változat. Ez már túl bonyolult az átlag embernek. Egyszerűbb volt mégis csak behozni egy WIN 11-et. És akkor ha régi a géped használhatod bátran a win 10-et még egy darabig, ha új géped van akkor használd a win 11-et. Bár mondta a MS, hogy nem lesz új rendszer, hanem a 10-et frissitgetik, de a hibrid procik felül írták a dolgot.
-
Robitrix
senior tag
na igen van OEM kulcs, amit csak egyszer lehet felhasználni. És van az un. retail kulcs, ami valamivel drágább, de többször felhasználható (talán 3-szor) Az bejegyzödik a MS felhasználói fiókba, hogy az adott licensz tulajdonosa a MS fiók gazdája. Érdemes a picit drágábbat venni számítva, hogy változik a hardver és újra aktiválni kell a kulcsot.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
válasz Tangerine #40 üzenetére
Azért léteznek cégek, aki megbízhatóak. Bár ez nem a reklám helye. de mivel többször vásároltam tőlük windows és office licenszet nem volt velük gond. Az egyik a XUPE a másik a Ronsoft. A külföldi cégeknél a goodoffera24-gyel se volt még gondom. Egyszer volt egy gond egy office licenszel, hogy nem lehetett aktiválni. Írtam nekik, hogy gond van erre elnézést kértek és egy órán belül kaptam egy másik kulcsot, amit már gond nélkül sikerült aktiválni. Amúgy olyan előfordul a digitálisan kapott licenceknél, hogy nem működik az online aktiválás, de olyankor előfordul, hogy mégis csak sikerül telefonosan aktiválni. Fel kell hivni az MS telefonos aktiválását, ahol egy automata nő hang fogad és meg kell adni neki azt a szép hosszú kódsorozatot, amit kiir a program az aktiváláshoz. Úgy kb. 48 karakter 6-os csoportokban a telefon billentyüzetén. Majd vissza diktál egy 56 karakterből álló aktiválási kódot szintén 6-os csoportokban megadva és azt kell begépelni a programnak. Szóval igen csak fárasztó dolog a sok pötyögés, de van, hogy működik, amikor az online aktiválás csödöt mond. .
-
Robitrix
senior tag
Amúgy erről eszembe jut, hogy valahol a FB-on árultak hirdetésben márkás mini PC-t. HP vagy valami ilyesmi volt. úgy 35 ezer forint körüli áron. Közben a gépben levő paraméterek alapján ért volna vagy 350-400 ezret a műszaki tartalom. Beírtam a csoportba, ahol lelkesen rendelgettek belőle az emberek, hogy ne legyetek már hülyék miért kapnátok egy amúgy nem igen létező cégtől(volt valami akárhol bejegyzett weboldal aminek volt úgy 2 oldala, olyan szinten mintha egy 7 éves gyerek készítette volna) 10-ed áron márkás számítógépet. Csak egy segg hülyének nem ordított a dolog, hogy átbaszás. A elvben a gépben levő CPU többe került, mint az egész komplett gép. Másnapra törölték a posztomat és kitiltottak a csoportból? Nem is értem, hogy miért.
-
Robitrix
senior tag
köö valakinek valódi gyári 14900KS proci? Csak 57 dollár.... tuti vétel vegyed vigyed... Ryzen 9 9950X is van. csak 51 dollár. De ha kell holnapra szerzek 55 dollárért Ryzen 9 9950X3D-t is. Hogy hogy az még meg se jelent????? Nekem speciális kapcsolatom van az AMD-nél a vezérigazgatónál. Naponta beugrom hozzá és kapok egy tucatnyit tőle már. A hülyének is megéri. Sőt csak a hülyének éri meg... De tudok szerezni 84 dollárért RTX 5090 TI kártyát is...
-
Tangerine
senior tag
Majd akkor lesz, ha újra akarod telepíteni. Illetve akkor is problémás, ha nem használod fel elég gyorsan, akkor már később nem tudod.
Én is vettem olcsó win-t + office-ot, aztán nem tudtam aktiválni egyszer sem.Mikor reklamáltam, ezt írták:
"Tisztelt Vásárlónk!
Ha ennyi ideig beaktiválatlan volt, akkor érvénytelenedett. Csak akkor vásároljon kulcsot, ha azt pár napon belül be is aktiválja, ezeket nem lehet tartogatni. A beaktiválásra emiatt adunk 1 hónap garanciát.
Most ez kicseréljük egy online kulcsra, mert már a telefonosak nem kaphatóak:
XXXXX-7XH4J-XJH8V-7GJFG-XXXXX"[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
veterán
Nem tudom milyen kétes oldalról beszélsz és igazából nem is teljesen sportszerű, hogy egy Aprós hirdetőt itt reklámozol.
Árukeresőn is jelen van a bolt, ahonnan én vettem és számlát is adtak a kulcs mellé.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
DaVE-1
senior tag
Ja lol... elnéztem azt hittem a cd kulcsosra reagáltál.. Onnan nem veszek semmit mert nem fogok több ezreket külteni a visszaküldésre ha valami galiba van vele.
(a magyar helyi gari többet ér)
Akkor inkább megvárom azt a kövi szériát amiből lesz elég a global értékesítésre[ Szerkesztve ]
-
Veszel majd Amazonról. Nem nagy ügy. Minek vesztek ilyen kétes helyröl kulcsokat? Baltimore kolléga megbízhatóan olcsón adogatja itt fenn. Én csak töle veszek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dragon3000 #31 üzenetére
Anyám laptopjára én is ilyen kulcsot vettem. Őt nem tudtam megmérgezni a Linux-szal, hajthatatlanul Windowst akar használni. Persze azon a pár ezer forinton nem múlik semmi.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz Dragon3000 #31 üzenetére
Így van. És innentől kezdve nem szürke, nem illegális, hanem teljesen legális. Sok ilyenem van már...
-
realme
junior tag
-
veterán
Rábólint? Pont, hogy nem bólint rá, mert nem igazán tetszik nekik, hogy az EU-ban legális a használt kulcsok kereskedelme.
-
realme
junior tag
Ezt értem de ezeket az olcsó Windowszokat olyan oldalak is reklámozták mint a PC World, akkor ők bűncselekményt követtek el, még promo kódot is adtak hozzá.
[ Szerkesztve ]
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT, Ajazz AK820PRO.
-
Sinesol
veterán
Hja, szétcseszték a hardveraprót, miután addig sirtak az eladók, amíg bve nem zárték a beárazós topikot, ami miatt nem lehetett pofátlanul túlárazni mindent, vagy legalábbis nyilvánvaló volt a dolog. Azóta kb. bolti árakon akarják eladni a használt cuccokat is és nincs semmi segítség a kedves
balekoknakvevőknek...[ Szerkesztve ]
-
Ugyanaz, mint az 5600X3D-nél, USA only, mert nincs elég belőle, hogy az egész világon árulják. És miért nincs elég? Mert nincs elég selejtes 7900X3D, aminek a nem X3D-s fele selejtes (mert csak 6 mag kapott 3D cache-t), hogy azt letiltsák és eladják 7600X3D-nek. Ill. még lehet selejtes 7800X3D-kből is csinálni, ahol 1 vagy 2 mag nem működik megfelelően, de nyilván abból sincs elég.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
DaVE-1
senior tag
Bakker most olvasom a 7600x3d nem jön európába Ez mi?
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
De működnek! Én vettem már családban másik gépre kulcsot. Probléma mentes. Az már máskérdés milyen mennyiségi licencből származik. De amikor én vettem ,nekem nem volt gondom vele, ugyan így a HA kapható kulcsokkal sem.
#8 ollie Nekem volt eggyel dolgom. A bíróság szabadon engedte, mindenféle kártérítés nélkül. 70.000 Ft -om eltűnt és még fake terméket sem kaptam.
Mindenbe beleugatok!!!
-
őstag
A hírrel ellentétben a legtöbb esetben a garancia adása sem biztosíték, hiszen ilyen átveréses esetekben az eladók hirtelen el is tűnnek a piactérről. Vagyis az, hogy ad-e/ígér-e garanciát vagy sem, ugyanúgy nem biztosíték semmire (sőt, ha már átverés, akkor valószínűbb, hogy megígéri a garit, mint hogy nem).
Sokkal inkább számít az, hogy mennyi értékelése van, ezek közül mennyi pozitív, illetve ezeket mennyi idő alatt és hány személytől gyűjtötte (akik közül hányan vannak több értékelésesek) - ha már mindenképp a használt piacon vásárol valaki. Szerintem. -
Cassi
őstag
Jó vétel volt, gratula a
baleknakvásárlónak! -
Cefet
aktív tag
Gyári selejt, ahol a kupak ragasztásának és gravírozásának folyamatát tesztelték. Valaki ott is szereti a kuka fedelét emelgetni...
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...