- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tacsak
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni és ehhez lenne szükségem némi segítségre, esetleg tapasztalatokra. Mivel főként grafikai célokra szeretném alkalmazni, ezért az elsődleges szempont ez és persze a pénztárcám vastagsága. Sajnos utóbbi meglehetősen laposnak mondható mostanság ergo maradnak a használt monitorok. Szemezgettem a különböző oldalak hirdetései közül és a rostán az alábbi modellek maradtak fenn:
1. 18,1" – EIZO FlexScan L685 - S-IPS panellal amit Old Artist árul 39e HUF-ért.[link]
2. 19" - Fujitsu Siemens P19-2 - S-PVA (ha nem tévedek) 25e HUF-ért
3. 19" - NEC MultiSync 1960NX - S-IPS 26e HUF-ért (+ fél év garit ad rá a hirdető)
4. 20.1" - Belinea 2080S1 - P-MVA 40e HUF Egy PH tesztben nem rajongtak érte[link]
5. 19" - Sony SDMHS95P - MVA 28,5e HUF (2hó garival) az állványában nem igazán bízom
6. 19" Sony SDM - S93 -MVA ez licitálós most 29e HUF sokat nem sikerült róla megtudnom, ha valaki ismeri megköszönöm ha pár szóban összefoglalja a tudnivalókatTehát ha a fenti hat modellel kapcsolatban valaki további felvilágosítást tud adni, esetleg használta vmelyik monitort és megosztaná tapasztalatait azt szívesen venném. Pillanatnyilag -anélkül hogy befolyásolni szeretnék bárkit is- a NEC és a Fujitsu ami az ára és eddig kiderített tudása miatt nyerésre áll. Illetve ha valaki hasonló áron hasonló tudású monitortól szeretne megválni, várom az ajánlatokat.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv,
Tacsak
-
old_artist
addikt
válasz
MONITORCENTR #148 üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon sok CRT monitor, köztük a Barco, EIZO, SG, Sony, LaCie, NEC, stb. is nagyon jó, kiváló monitorok, még a mai napig is, de lassan észre kell venni sajnos, hogy az elekrtonikájuk nem véges, és alternatív megoldás nincs, ha csak nem az, hogy váltunk egy jó/kiváló minőségű LCD-TFT-re, vagy keresgélűnk a régi jól bevált kitűnő minőségű CRT-k között olyat, ami még elekrtonikájukban megfelelő, de ezt csak labor ellenőrzés mellett tehetjük meg biztonsággal!
-
Grafikai munkár kiválló monitor IBM P275 CRT 21" FLAT Sony G520as képcső
-
jodován
tag
válasz
old_artist #145 üzenetére
Köszi!
Akkor hát keresgélek majd. Addig lehet több is lesz a ráfordítható keret. De úgy tűnik a maximum az 70k. 19" wide?
Létezik egyébként nem TN-Film paneles laptop?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hááát, mit is mondjak!
Ahhoz, hogy ha valaki már nem amatőr színten "nyomja" a garfikai és képszerkesztési munkákat, ahhoz már egy jó minőségű kijelző dukál! Viszont ezek ára sajna igen borsos, de kis kompromisszummal elérhetővé válik!
Bár nem írtál tól-ig árakat, ami keretben gondolkodhatunk, de fel kell készülnöd arra, hogy min. 80-100e körül, már nagyon jó panelú monitorokat lehet "megcsípni" nem amatőr Photoshoppolásra - valami ilyen árkategóriában lehet csak töprengni rajta!
A 19"-os normál és a 22"-os wide között árban szinte azonosak a kijelzők, ezért elgondolkodtatható, hogy mégis a nagyobb méret mellett kell voksolni - néha nagyon is megéri!
Ajánlásaim:
- Lenovo L220xcW
- HP LP2275W
- vagy 1/2 és 1 éves használtban már lehet kifogni 60-75e közötti nagyon jó *VA és IPS monitorokat (EIZO, NEC, Dell, Samsung)! -
jodován
tag
Néztem árakat. Maradjunk inkább csak a 19"-osnál. Vagy TN-Film lesz belőle. Megnézem azért a 15"-os EIZO-nknak milyen panele lehet? Bár az elég kicsi. Akkor már egy 17-es.
-
jodován
tag
Sziasztok! Családtagot szeretnénk meglepni. Nem is amatőr, (még) nem is profi fotós. Photoshop-hoz, ilyesmikhez kellene minőségibb megjelenítő. Én olyan 19" - 22" környékén gondoltam. Milyen árban gondolkodjunk? Milyen méretben? Esetleg konkrét típusok, tanácsok? Köszi!
-
Rockybro
tag
halihó! Új 22"-os monitort szeretnék venni, grafikai munkákra nagymértékben használnám, szóval jó lenne, ha a színek valamennyire valósághűek lennének!
Szempontok: ne búgjon (mint ahogy azt sok samunál olvastam), ne legyen 10ből 9 pixelhibás és a ráfordítható összeg olyan 85K... -
-Lion-
csendes tag
Sziasztok!
TFT monitor vásárlás előtt állok és véleményetekre volnék kíváncsi, hogy melyiket javasoljátok.
22" -ra gondoltam max. 50K áldoznék rá. Nem játékra kell! Film és CAD-re használnám. -
Csabee.
nagyúr
Üdv monitorokál mit kell nézni ?
mostani monitorom :samsung 913N
Kontraszt arány: 700:1
Színskála: 16,2 millió
# Képlátószög (H/V): 160 °/ 160°
# Válaszidő: 8mleendő:
Válaszidő: 5 ms
Kontrasztarány: 8000:1
Látószög H/V: 170/170 °
Színek száma: 16,7kintrasztba az a 8000:1 nagyon sokat számít?
-
csongi
veterán
Köszönöm mind kettőtöknek a segítséget. A VGA A hd filmekkel 180p-be elboldogul egy kétmagos processzor társaságában. A chipszett adta lehetőség még a hybrid CF, de persze olyan program kell ami támogatja. Szerintem a Cad grafikával el fog boldogulni. remélem legalábbis. A monitorokat ezeknek a leírt dolgoknak a fényében fogom megvizsgálni ezek alapján választok.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon megfontolandó, amit az i are robot írt Neked, esetleg annyi hozzá fűzéssel, hogy egy CAD-ben dolgozónak elengedhetetlen a min. 22"-os, de inkább min. 24"-os wide monitor, hogy jól átlátható legyen minden!
Ha nem akarsz magadnak csalódást, akkor ne vegyél TN-es panelú monitort, az említettek miatt, amit már előttem leírtak!
Ami monitorok lettek ajánlva, azok nagyon jók erre a cálra, s amit most vettem 123e-ért, a HP LP2475W-t még tesztelgetem, de a kalibrálási eredménye utáni véleményem eddig nagyon meggyőző, és különösen a kijelző feketéje!
A vonalak pontossága ezeknél az LCD-TFT monitoroknál már éles és pontos, különösen, ha DVI-n használod a monotorod és a VGA kártyád közötti összeköttetést!
... és igen, egy 22-24"-os monitoroknak már ajánlott egy jobb/kiválóbb VGA, amivel meg is tudod (minden kompromisszum nélkül) hajtani a monitorodat! -
i are robot
senior tag
Üdv!
Bocs hogy kijavítalak, de amire neked kell, azt inkább CAD felhasználásként érdemes leírni. 2D-s grafikai munka alatt inkább grafikai tervezést, képszerkesztést, webdesign-t, ilyesmiket értünk. Mondjuk csak azért "pofázok bele", mert én is csinálom azt is amit mondasz (Archicad, modellezés, render, stb...), viszont 2D-s dolgokat is bőségesen. Vonalak pontossága alatt nem tudom mit értesz, olyan gond a normálisabb monitoroknál általában nem szokott lenni, hogy homályos, vagy életlen. Ami viszont neked lényeges, az a méret, és emiatt kell inkább *VA, vagy akár IPS panelű monitorokban gondolkodnod. Dolgoztam 22-es TN paneles monitoron, és marha idegesítő volt, hogy egy homogén fillnek a monitor szélén tök más volt a színe, mint középen, ez pedig tipikusan a TN panel gyenge képességei miatt van. Lényeg a lényeg, minimum 24-es és VA paneles monitorban gondolkodjál, de elvileg mináél nagyobb, annál jobb. Még 26-27"-osak is elérhető árban vannak, a 30" már elég drága, szerintem az most nem játszik. Elég jó vétel lehet a mostanában bejött HP-LP2475W, erről jópáran hamarosan részletesen be tudnak számolni, főleg old_artist, ő profin be is fogja magának kalibrálni, és akkor lehet majd pontos képet kapni róla. Ez már nem csak elég nagy, hanem IPS panelű, és bekalibrálva állítólag nagyon szép képe is van, nagy színtérrel. Ez most 120-130e Huf között kapható. 26-27-es méretben viszonylag jó árban ajánlott pl a DELL 2709 (nekem ilyen va, ha érdekel mesélek róla privátban, azért ezt választottam, mert 8,5 cm-el nagyobb a képátlója mint a 24-eseknek). 26-osok közül a NEC 2690WUXi ami még talán szóba jöhet, ennek már kicsit húzós az ára, kb 260-270e Huf. Aztán meg ott vannak az EIZO-k, ez már önmagában más kategória, mind minőségben, mind árban, de ha S-PVA-s EIZO-t választasz (vagyis nem TN-t), azzal csak jól járhatsz. A 24-27 hüvelykes monitoroknak mind 1920×1200-as a felbontásuk, emiatt a nagyobb képátlóra elvileg nagyobb pixelek jutnak, de szvsz abszolút nem gond, legfeljebb 10 cm-el messzebbről nézed, de még így is jobb hogy nagyobb a monitor. Sokindent lehetne még mondani, kiindulásnak talán elég lesz, meg majd a többiek kiegészítenek.
Még valami, most látom hogy integrált VGA-t használnál. Nem tudom ez milyen teljesítményt nyújt, de nem kizárt hogy elkél egy PCI-E VGA is, full HD-hez már kell kraft. Annak valamilyen VGA-s topikban járj utána, hogy ezzel mire mész.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
2D-s grafikai munkára keresek monitort. Archicad ás Autocad programokkal rajzolnék. A színek annyira nem fontosak, viszont a vonalak pontossága az igen. Minél magasabb kontraszt arányú monitort keresgéljek? Egy 780g IPG kártya lenne használva. Ami HB2300 jelölésű. -
old_artist
addikt
"Grafikai munkára milyen monitort?"
Alternatívaként ár/érték/tudás színtjén a HP LP2475W-t, 24"-os H-IPS panellal szereltet merem mindenki figyelmébe ajánlani, (természetesen az EIZO-k és más grafikai munkára alkalmas kijelzők mellett),~br.123e Ft-os árával!
Különösen igényli a hardveres kalibrációt is, és cserébe kaphatunk egy elég jó grafikai munkára alkalmas kijelzőt! -
old_artist
addikt
Hááát, 40-be beleférjen és DVI-is legyen rajta, és 19"-os?
Nehéz eset, de utánanézek, esetleg addig a Widescreen topikban is tedd fel a kérdésedet, mert azt sűrűbben látogatják, hátha valaki tud segíteni! -
Dicsa
csendes tag
válasz
old_artist #130 üzenetére
és ha 19 colosba gondolkozom? fontos lenne h beleférjen 40E be
-
old_artist
addikt
Üdv!
Amit a többiek is emlegetnek a Samsung topikban, a samu 2232BW (51e) vagy a 2232LW-t (45e), vagy az LG monitorok között válogathatsz, mert jelen esetben nagyon fontos, hogy legyen pixel garanciája!
Általában az IPON-ból érdemes rendelni, mert talán ők a legolcsóbbak és van garanciafutárjuk! -
Dicsa
csendes tag
csövi bocsi h ebbe a topikba írok de nem nagyon válaszolnak a többiben....
40 E kerül kéne nekem dvi s tft monitor tudtok segíteni? főleg filmnézés játék meg ienek ^^ programozáshoz mind1 mien a monitor szal az nem számít
elölre is köszi a segítséget és bocsi -
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz, ha fényképeket és webdesign-t akarsz tervezni és kivitelezni, aminél a szinek dominálnak, nem ajánlanék TN paneles monitort - én sem!
Mindenképpen egy S-PVA panelesben gondolkodnék a helyedben, sőt, ha a 226bw árához hozzáteszel vagy 15-20e-et, akkor egy lenovo L220xw S-PVA paneleset is meg tudnál venni, ami egy nagyon kiváló a 22"-esek mezőnyében, sőt BestBuy-kakukktojás, nem is beszélve arról, hogy még FullHD is.
A webdesign esetében jól mondja "i are robot" az "igéket", ezért is szoktak a tervezők egy átlagos monitoron is megjeleníteni a megtervezett oldalakat, hogy ne érje meglepetés, különösen a színekkel kapcsolatban.
Nekem (vagyis a fiamnak) van lenovo-m, s elmondhatom, hogy szinte mindenre nagyon kiváló egy készülék, s ha még be is kalibrálod, fantasztikus színterű monitorod lehet, amivel bátran szerkeszthetsz képeket/fényképeket, a webdesign a maga színhű világában fog pompázni, sőt játékra és DVD+film-re is nagyon kiváló, köszönhető ez a FullHD-nek is.Gondold meg, mert egy monitort csak egyszer kell megvenni, jót/kiválót a használója funkciójának megfelelően!
-
i are robot
senior tag
-
rhen
senior tag
Fényképeket szerkeszteni, webdesignokat készíteni megfelelő lenne egy tn+film paneles samsung 226BW?
nem vagyok profi, csak magamnak szerkesztem a képeket.
webdesign meg olyan, h hiába csinálod meg te mva panelessel jóra, ha akik nézik az oldalt tn panelessel nézik... de lehet rosszul gondolom...szóval szerintetek megfelelő lenne?
-
Szomj4s
tag
Van jelenleg két CRT is az irodában
Egy hatalmas samu, meg egy lg. A samu az annyira jó, imádom egyszerűen
Igazából baromira nem szeretnék monitort, mert amik vannak azok jók, csak a főnök mindenképpen azt akar(hogy gebedjen meg
) Mondjuk jelen pillanatban jobban örülnék egy erősebb gépnek
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, meg hogy utánajártatok a témának!
Mégiscsak jobban értetek hozzáKöszi mégegyszer!
-
Coyot
őstag
válasz
old_artist #122 üzenetére
Ismerve Szomj4s kolléga helyzetét mondom neked, hogy csak az üzlet által beszerezhető típusokból válogathat... ez sajna megint megnehezíti a dolgot
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ahhoz képest, hogy először 22"-osokról kértél véleményt, jól leadtad 19"-osra!
szvsz mindenképpen valami DVI-s monitort néznék a helyedben.
Ha bartell ügy, akkor hozzá kéne még rakni vagy 20-30e, és már "tárházból" csemegézhetnél, mert ez a monitora szánt max.60e egy grafikai munkára, hát nem is tudom, de nagyon guglizni kell, hogy a legmegfelelőbbet megtaláld!
szvsz nézz valami használt MVA, PVA vagy S-PVA-t nézegetnék mindenképpen.Na, ezt pl. minden továbbiakban megvenném!
-
Coyot
őstag
A 160/160as betekintési szögek miatt ez megintcsak TN panel lesz, ráadásul csak 19", igaz a nagyobb felbontással, de ennyi pénzből lehetne jobbat is kihozni, persze jobb a semminél, egy CRT-t meg használnod kellene mellé, hogy minden szín pontosan a helyén legyen, mert a TN sokszor csalóka lehet, bár ez felhasználásfüggő, az is lehet soha nem veszed észre.
de ha még választhatsz akkor inkább a samsung 2243BW, vagy 2043BW, ezeken legalább van DVI is, nomeg PIVOT(forgatható), ami neked jól jöhet.
-
Szomj4s
tag
Erről a monitorról mi a vélemyényetek?
[link]
Ezt dobták fel nekünk, és illene elfogadni:S (bartell ügy) -
Coyot
őstag
válasz
old_artist #117 üzenetére
hajrá! tankoljatok be a jó kis monitorból!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #115 üzenetére
Rendben. erre én is igen kiváncsi vagyok. Mondjuk egyelőre csak elméleti szinten,de gyorsan szoktam döntéseket hozni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #111 üzenetére
Én is vennék vagy kettőt
-
Coyot
őstag
válasz
old_artist #111 üzenetére
jó ár az nem kétséges
-
-
Coyot
őstag
válasz
old_artist #109 üzenetére
40? bazz akkor lehet rosszul tettem a 2043BW vételét
-
-
Coyot
őstag
válasz
old_artist #107 üzenetére
Esetleg amit már ajánlottam neki priviben, egy 20" as belinea 102035W, ez már PVA, és valószínű 60k alatt van, vagy marad a crt sajna....
-
old_artist
addikt
Üdv!
A három monitor közül egyiket sem ajánlanám grafikai és photoshop munkák végzésére (ha kiválót és elfogadhatót akarsz szinbelileg), valahogy úgy tudnám ezeket a TN-es monitorokat jellemezni, mintha egy szinbontási és képszerkesztési munkát Photoshopban, egy laptopon végeznéd! Akkor inkább egy régi (a jó öreg) CRT monitor, mint egy TN-es! Nem hiába, még manapság is használatos, akinek nincs pénze egy kiváló *VA-s LCD-TFT-re, az vesz egy 21"-os CRT-s EIZO-t!
Viszont, a kiadványszerkesztéshez (nem mindig) elegendő egy TN-es is, de gondolom csak egy monitorral akarod a munkákat végezni!Ezekhez a grafikai és képszerkesztési munkákra csakis *VA-s panel a legmegfelelőbb, viszont, mint írtad, csak ~60e-t tudsz rá áldozni, viszont ez kevés lesz!
A legolcsóbb és használható ebben a *VA-s panelú monitorok közül. az a lenono ThinkVision L220xw monitora (85-95e között), ami manapság BestBuy (kakukktojás) a maga 22"-os mezőnyében, vagy használtan egy S-IPS, MVA vagy egy S-PVA-s monitor.szvsz mindenképpen ezek a *VA-s panelos monitorokban kell gondolkodnod, ha eredményesen szeretnél dolgozni, és a végeredmény se legyen kétséges - a valóságos szinekről!
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a 3 monitor közül melyiket ajánlanátok:
BenQ 22" Wide E2200Wa 5ms LCD monitor (LOHAS design, Black, WXSGA+, 1000:1, D-Sub, Senseye+Photo,
48 900 Ft
Samsung 22" 2243NW Wide LCD monitor (McKinley Design, Fekete, 5ms, 8000:1 DCR) 3 ÉV 48 900 Ft
LG 22" W2242T-SF 5ms Wide Ezüst-Fekete LCD monitor (8000:1, 300cd/m2 1680x1050-75Hz, DVI, D-sub)
3 ÉV 52 700 Ft
Grafikai munkák megvalósítása az elsődleges és egyetlen szempont, photoshop cs3, indesign cs3, stb...Köszönöm előre is a segítségeteket!!
-
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #101 üzenetére
Olyan közepes grafikai munkára ( nem annyira profi ) , melyik Eizo monitort tudod ajánlani?
24-30" között. Persze 30-as is lehet. Valami CG sorozatot néztem, de lehet, hogy azok már nagyon komolyak. -
old_artist
addikt
Üdv!
Mindenben igazad van (csak egy kis elírás: ISP=>IPS), de ehhez még hozzá írhatjuk ...
az EIZO FlexScan SX2461W és SX2761W két figyelemre méltó készülékét (ezekre pályázok a közel jövőben, de az Eizo FlexScan S2231W mostani monitorommal is nagyon meg vagyok elégedve), ami 24 és 27 hüvelykes képátlója, 16:10-es formátummal és 1920 x 1200 képponttal, homogén háttérvilágítás a Digital Uniformity Equalizer-nek köszönhetően, Wide Gamut LCD színtér még több színnel, erőteljes színtelítés mellett, gyors kapcsolási idővel - Dynamic Motion Picture Overdrive - révén, Full HD, 1080p 50 Hz-nél és 60 Hz-nél.
Az SX2461W és az SX2761 óriási színterével tesz mély benyomást. Olyan nagy telítettségű valósághű színeket is megjelenít, amelyek más monitorokon nem ábrázolhatók.A koloriméterekről szólva, ilyen kaliberü monitoroknál csak a GretagMacbeth Eye One Display 2 a minimum, ami szóba jöhet a saját vagy a LaCie Blue Eye Pro szoftver segítségével, de a legjobb a Spektralfotometer.
Egy kis kalibrációs video, ami bemutatja, mi is az igazi hardveres kalibráció!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- ASUS ProArt PA278CV Tervezői Monitor!27"/QHD/IPS/75hz/Type-C/Freesync-G-syc/100% sRGB és Rec. 709
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest