Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mickey5

csendes tag

válasz King Unique #473 üzenetére

Köszönöm gyors válaszodat, bár a kérdés nem egészen erre vonatkozott!

Amikor a kérdést feltettem, már inicializáltam a lemezt GPT szerint, mert az számomra is egyértelmű, hogy csak így használható ki a teljes kapacitás.

A baj az, hogy különböző gépekkel kell használnom (amint azt írtam is) és ezek között bizony lehetnek még XP-s rendszerűek is. Egyébként rengeteg géppel volt már dolgom, de soha, egyiken sem láttam 64 bites XP-t. :(

Minimum 8-10 IDE-vezérlős HDD-ről tudok, amit archiválni kellene. Az én gépemben nincs is IDE-vezérlő. De az különben sem járható út, hogy szereljek szét 8-10 gépet, hozzam haza a HDD-t, mentsem le, majd vissza és újra összeszerelni.

Tehát a lényegi kérdés: lehet-e valahogyan "okosítani" ezeket a régebbi rendszereket? Valami segédprogramra gondolok. Ezért kérdeztem kiemelten, hogy van-e erre valami megoldás.

Még egy adalék: rendszerfrissítés szóba sem jöhet! Sem idő, sem energia, sem technikai szempontból. Van például olyan XP-s gép, ami telefonközpontot kezel. Beláthatatlan következményei volnának, ha egy újabb rendszert próbálnék rátelepíteni (driverek hiánya, összeférhetetlenségek, stb.). További ok, amiért nem szeretnék darabokra szedni egyetlen gépet sem.

Új hozzászólás Aktív témák