Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
Valaki tudja, hogyan tudok lámpa csoportot létre hozni adott szóban belül?
-
beers
addikt
Sziasztok!
Van akinek sikerült Google Home alá betenni a Tuya Smart vagy a Smart Life fiókot? -
z67
őstag
A rutin megmarad, de a telefonról eltűnik. Igen nehéz hozzáférni, a keresőbe kell beírni hogy routines, vagy routines settings. Rohadt bosszantó ez a tetű gugli, ki nem szolgálnak, minden tekintetben másodrendűként kezelik Magyarországot. De ha egyszer jót nem tudnak tenni, akkor rosszat miért tesznek vajon. A Pay-jel is csak a szívás volt eleinte.
-
Tomy27
tag
-
Tomy27
tag
Üdv!
Az érdekelne, hogy az normális dolog hogy a Home applikáción belül alap esetben nem elérhető pl a Rutinok rész, meg a zene beállításnál se a YouTube Music, sem a Spotify?
De ha átállítom pl English - US nyelvre a telefont, akkor megjelenik minden.Próbáltam
úgy is hogy angolra átállítva telepítettem fel a Home App- ot, jó is volt minden, de
amint átállítottam a telefon nyelvet magyarra, az említett opciók megint eltűnnek.
Egyébként Nest Mini- t használnék, Xiaomi A2 Lite telefonnal, Android 10- el.
Van erre megoldás egyáltalán, vagy felejtős? -
Zsolti8508
újonc
Sziasztok,
használ valaki woox R4294 IR remote controlt google home alatt hangutasítással? Lenne pár kérdésem. köszönöm
-
Dawe24
tag
Sikerült!
Resetelni kellett. Mikrofon kikapcs a Nest mini eszközön, majd közepét addig nyomni, míg nem pittyeg, ekkor reseteli magát a drága Google Nest.
Ezután simán sikerült párosítani is!
A routeren nem állítottam semmit, elég volt a kütyüt resetelni.
Mindenesetre köszi a tippet Joocek! -
Dawe24
tag
Sziasztok. Tegnap új routert állítottam be, de az okos eszközök közül egyedül a Nest mini, ami nem akar csatlakozni.. Látja a Google home, párosítás után a wifi csatlakozás után dobja az üzenetet, hogy nem sikerült kommunikálni a Nest minivel. Másik teloval is próbáltam, 2,4 és 5 Ghz-n is. Hogyan lehetne resetelni a kütyüt?
-
modd3r
őstag
Sziasztok. Vettem egy Google home mini-t, ami működik, de elég gyakran ujraindul a szerkezet. Sima 2.4 GHz-es Wifire van csatlakoztatazva. Gyári visszaallitas már volt. Mi lehet a gond?
-
Kroni1
veterán
Sajnos a Google Assist csak angolul tud, és ugy is eléggé sokszor félreérti amit mondok. A chromecast is ugyanaz lesz mint a Mi Box, ugyanúgy azt is angolra kell állítani, hogy tudja kezelni a hangutasításaidat. Nekem amugy mi Box-on és tévén is megy, nincs vele komoly gond, de nem sokat használom. Filmezés közben a google home nehezen hallja meg ha mondanék valamit, a távirányító Assistant gombját megnyomva már jobb a helyzet, de ha már ott a távirányító akkor gyorsabb azon megcsinálni amit kell mint egyezkedni a google-el hogy aztán vagy megcsinálja amit kell vagy nem..
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Most ismerkedek a rendszerrel. Eddig van 2 okos izzó (Tapo), egy gh mini, meg egy nest audio.
Próbáltam a xiaomi mi tv box-ot, de nem tudtam normálisan felsetupolni. Nem ment a hangvezérlés, stb. El is adtam. Sztem veszek egy chromecastot. Gondolom azzal sokkal egyszerűbb az élet. Tv is okos valamennyire. Inkább a hangvezérlés miatt akarom.
Más: Nektek mik a kedvenc featureötök, kiegészítőitek, parancsaitok? Hogy állítotok be rutinokat?
-
Maximusz
aktív tag
Kedves Suineg!
láttam a google home-os csoportban, hogy neked sikerült az LG tévédet beállítani a google home alkalmazáshoz? - már 3 hete szendedek itthon, de nem megy. Átállítottam a régiót, a TV nyelvezetét UK angolra, de így sem megy ...- szeretnélek megkérni, hogy meséld el nekem, TE hogyan csináltad? - a TV-m LG 55UN8100 - előre is köszönöm!
-
Zsolti8508
újonc
Olyan kérdésem lenne. Adott egy Google Home nest mini. Egy Philips nem okos tv egy Google Chrome cast 3-al "okosítva". A Nest hangvezérléssel kezeli, youtube, spotify, tükrözés minden megy. Bekapcs, kikapcs hangvezérléssel.
De ugye mivel gyárilag nem okos, a TV részét nem tudom hangvezérelni (source bemenet választás, tv hangerő , csatornaváltás stb).
Egy gyárilag smart / androidos TV-n ez megy hangutasítással? Vagy Google home nestről átlőtt youtubról pl tv bemenet nézésre és fordítva váltás? Vagy ha kérem a nestet hogy mutasson pl valami címet a térképen, most hivatkozik hogy nincs amin megjelenítse (mert buta Tv "okosítva" nem kezeli) -> de a smart/android TV behozná?
Ezer köszönet -
Kroni1
veterán
válasz
Zsolti8508 #472 üzenetére
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt 1 évben, bevásároltam..google home,hub,2mini, 4db sonoff okos kapcsoló,sok-sok hálozati csati, vtac smart lámpák, okos led vezérlő.
Szeretnék venni egy Wifi hubot hozzá, mert most jelenleg egy külön routeren van az összes, de kezd zavaros lenni a dolog.
Használ valaki valamilyen hubot? Melyik ajánlanátok? Minden megoldást meghallgatok.
Köszi előre is. -
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsolti8508 #462 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, hogy a kamerák csak a bennük lévő SD kártyára képesek menteni, vagy esetleg beállítható, hogy moondjuk hálózaton keresztül FTP-n másoljon az otthoni szervergépemre?!?!
-
Kroni1
veterán
válasz
OmniaI900 #463 üzenetére
Ez talán engem is érdekelne..
Más: Elegem lett a Paradox riasztó rendszerből, vettem hozzá IP modult, ami nem linkelhető a google home rendszerbe, nagyon fapados az app, sok késéssel jelzi push értesítésben, hogyha riasztás van, de mégnagyobb bajom vele, hogy ehhez a nem túl profi netes apphoz még elő is kell fizetni, évi közel 5000Ft-ért, amit rohadtul soknak érzek.. Persze ha lenne több paradox kamerám meg mittudomén lehet megéri..
Elkezdtem gondolkodni, hogy előbb utóbb az egészet kidobom a francba és ha lesz pénzem egy valami másik rendszert csinálnék. Van aki google-el összepárosítható riasztórendszert használ? -
OmniaI900
tag
Sziasztok Lett már valami alternatíva, a kaputelefonra ? A Gyári nagyon drága Szerintem 150 ezret nemigen ér meg..
-
Neck
veterán
Köszönöm a tippet. Megnéztem, de igazából ő is a "harmadik fél" kategóriába esik az app miatt, app nélkül úgy látom nem üzemel.
Szerintem elmegyek abba az irányba, hogy veszek egy Philips Hue vagy Ikea TRÅDFRI bridge-et, és Zigbee-vel kapcsolgatom az izzókat, az a legbiztonságosabb módja. -
Neck
veterán
Sziasztok, adott egy "okosotthon-kezdemény", ami egy (a kisbabánkat éber szemmel figyelő) Google Nest Cam, egy Google Home Hub-ból, valamint egy Chromecast TV-ből áll.
Ezt szeretnénk néhány smart konnektorral bővíteni, természetesen megtartva a Google Assistant vezérelhetőséget. Elhűlve tapasztalom, hogy minden "okoskonnektor" csak a saját appjával hajlandó működni, a gyártója kínai szerverére csatlakozik, és azon keresztül működik.
Ez számomra két dolog miatt no-go, mégpedig egyrészt már így is megosztom az adataimat a Google-el, de még 1 kínai cég már nem fér bele; másrészt meg ha az adott kínai dzsunka cég lehúzza a rolót, van egy csecse smart plug-om, amit csak manuálisan lehet ki-be kapcsolni.Kérdéseim a következők:
1: Létezik olyan smart plug szett, ami (a kamerához hasonlóan) Wifi-vel rögtön a Google Home (vagy Nest) rendszeremhez csatlakozik, ezekben az alkalmazásokban látszik, azzal vezérelhető, és nem kell hozzá harmadik fél?
2.a: Ha nincs ilyen, akkor mi kell ahhoz, hogy kiépítsek egy ilyen rendszert? Kell egy hub, vagy bridge, amit összekötök a Google Home-mal, és az fogja nekem lakáson belül (harmadik fél szervere nélkül) vezérelni az okoskonnektoraimat?
2.b: Ha ez az útja-módja, mit vegyek ehhez?
Van valami dedikált hub/bridge, ami tök jó erre? Vagy vegyek egy okoslámpa szettet, és használjam annak a bridge-ét? (Később amúgyis akarunk okosizzós cuccokat is)2.c: Ebben az esetben milyen okoskonnektor van erre, ami az adott hub/bridge-hez csatlakozik?
Előre is köszi, ha van erre tippje valakinek.
Ha pedig rossz topicba írtam, és van ennek másik fóruma, akkor irányítsatok át légysziKöszi
Neck -
nagyi2k
tag
Sziasztok.
Érzékelők - ajtó nyitás, hőmérséklet- beszerzésén gondolkodom. Jól sejtem, hogy a különböző márkák között nincs átjárás? Az adott márka hubja nem fogja kezelni a másik eszközét. Pl. Sonoff és Blitzwolf.
Ezeken kívül tudtok ajánlani más márkát?
Üdv nagyi2k -
nababika
aktív tag
Sziasztok, van valakinek elképzelés hogy miért nem tudom állítani az érzékenységet a beszédfelismerés nél? Norvégul használom de ezzel a nyelvvel ki van békülve egyelőre, szóval nem értem hogy mi baja van vele. Szürke az a menüpont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest