Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Donvit078
üzenetére
Amúgy lehet igazad van, és én vagyok lemaradva, én legutoljára aktívan foglalkozni az alapvető informatikával már 2 éve nem foglalkozom (csak programozás).
Például én teljesen meglepődtem, amikor legutóbb mondták nekem, hogy iroadi / netezős géphez 4GB ram kell meg Athlom 250-es proci, itt ph-n mondták ez teljesen normális, 2 éve ez a konfig a játékgépünk.
Meg emlékszem amikor még a chrome, opera fülekben is megvolt nyitva 8 youtube alkalmazás és max 500-700mb-ot evett "csak", most meg annyit sem nyitok meg, és már annyit fogyaszt.
Lehet tényleg ez a norma csak én bennem tényleg az van, hogy 4GB inkább játékgép.
-
Lacces
őstag
3GB Core i3(első generáció) Win7-en is terjeszkedett kábé ilyen ütemben.
Alapjáraton ez nem lenne gond, csak tudod amikor A fejlesztőeszközök is használatban vannak, akkor néha gondot okoz, főleg ha netet is használom.
Ha webfejlesztés van, akkor szokott néha egy kis gond lenni, mert olyankor a taskmanager a prioritást nem veszi el a chrome-tól teljes mértékben. -
Lacces
őstag
válasz
Donvit078
üzenetére
Most nem 1 giga, hanem általában, meg nem soroltam fel az összeset, amúgy a Google Chrome összesen 440mb-ot ír.
És most az ubuntu memória monitorja illetve a htop:
(Ez jelenleg megy, és a chrome több szálon van jelen működik, íme az összes szálj ami most a memóriában van)
chrome 167,2mb
chrome 118,9mb
chrome 66,mb
chrome 55,8mb
chrome 56,4mb
chrome 44,3mb
még 4 darab kábé 20mb körül, szal össz 100mb
chrome-no-startup-windows 160mb.
Szal ez így már sok....
Valahol félrecsúsznak az adatok, vagy valami plusz memória is, ami kell a google chrome futatásához és maga meg a chrome lehet csak 440mb-ot eszik, de akkor is az Oprendszerek többet írnak, mint most a linux. -
Lacces
őstag
válasz
Donvit078
üzenetére
Amúgy ezt nem szeretem mert a chrome szerintem csal, mert a linux és a win7 rendszer figyelője mindig többet mond a chrome-nál mint ő maga

a tab-ok 70 megásak egyenként, a facebook eszi a legtöbbet.
A kiterjeszéteseket nem sorolja fel, max 3 van itt, de annak a nevét nem tudom mert kódolva van...
flash eszik még 80megát, mint plugin. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Chrome-hoz (Win7 és Linux alá) van valami kiterjesztés, beépített progi, amivel jobb memória gazdálkokásra lehet kényszeríteni?
3 megnyitott lapra 1GB Ram zabálása azért már durva
az én szememben az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az én szememben az.