Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
válasz Tibor0426 #18025 üzenetére
Szia!
arra létezik megoldás, szerintem a magyarral próbálkozz, ugyan csak végfokukat ismerem de az nagyon brutál jól meg volt építve, gondolom it se kínai minőséget nyomnak
A kihangosításra meg szerintem az egyszerű minőségi megoldás egy használt tranyós asztali sztereó, ládákat is kapsz olcsón, én az enyémet konkrétan "kukáztam", garázslombtalanítás volt egy ismerősnél, ki akartak dobni egy két fa ládás 3utas 2*30 as JVC ládát, ép elfért az asztalomon és egész kellemesen szól
[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
válasz Tibor0426 #18031 üzenetére
ha van egy ertelmes hangfalad, vagy neadjisten egy hifid, akkor a guitar rigbol kijovo jel szepen megszolal azon is. gitarerosito amugy sem erre van kitalalva az a di boxos tema neked csak ezert enyhe "overkill" lenne szerintem.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
PETEE78
senior tag
válasz Tibor0426 #18061 üzenetére
Mert ár-érték arányban jó befektetés. Nekem régi Cube 30-asom van. Otthonra teljesen korrekt gyakorló. Sőt jazzisták kisebb bulikba is használják, vicc nélkül. Tökéletesen megállja a helyét. Szóval ajánlom. Mondjuk filózok, hogy veszek hozzá egy külön torzító pedált. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz dögösebb" a sound.
Ja és sokan mondják, hogy a régi szériás 30-asok sokkal jobban szólnak, mint az x-esek.
[ Szerkesztve ]
You are being revived
-
BluEyes
őstag
válasz Tibor0426 #18058 üzenetére
Na, az már összeg.
Új erősítőt az vesz, aki nem jön ide kérdezni előbb. Tehát használt valamit fogunk keresni neked.
Kezdjük elölről. Milyen pc (laptop v desktop), milyen hangcuccok vannak körülötted, pc hangszóró, hifi, házimozi, néprádió, hangfalak, a típusuk kellene.
Tervezel-e később közös próbálkozást a cimborákkal, ahol jól jöhet egy önállóan szólni képes cucc?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Tibor0426 #18066 üzenetére
Ja hogy ennyire nincs normális hangszóród!
Hát akkor marad a fejhallgatós történet. Ha nem kell hangszóró, akkor a fejhallgatóhoz egy multieffekt is megfelel, vagy pedig egy modellezős kombót vegyél. A modellezős kombók tulajdonképp multieffektek, kiegészítve egy végfokkal meg egy hangszóróval. A hagyományos tranyós kiscuccok, mint az Orange is, ebben a kategóriában nem rúgnak labdába szerintem. Talán amire rárepülnék közülük, az ez a Marshall . Csak ez, a többi - ami nem .FX végű - nem kellene.
Multik közül a Pocket Pod tökéletes választás, olcsó, van Aux-in, kafa editor progi van hozzá.[link1] [link2]
(a másodikat ki kellene kérdezni, ott a gyári adapter komoly előny lehet a többi eladóval szemben. Mondjuk 18k) Persze van egyéb alternatíva is, de szerintem a Pokit neked találták ki.
Kiskombók közül, ha nem kell nagyon vad cucc, akkor Fender Mustang I, mondjuk ez a példány túl drága, de alku is van, meg majd lesz másik olcsóbban. Itt is vannak egyéb megfejtések, de szerintem ez lenne a kedvedre való.
Ez három lehetséges jó megoldás, persze szubjektív, de én a helyedben ezek közül választanék.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Tibor0426 #18066 üzenetére
És egy kis pécé teknyika.
A hangkártyákon van egy egyszerű keverő, amivel monitorozni lehet a bemenetekre kerülő dolgokat. Tehát nem csak az a jó megoldás, hogy a pécéből bemegyünk az effektbe/kombóba Aux-in, hanem fordítva, az effekt/kombó füleskimenetéről is mehetsz a pc Line-inbe, mert a pc zöld Line-out kimenetén meg fog szólalni a line-inbe küldött jel, immáron hozzákeverve a pc hangjaihoz, azaz a Logitek hangszórókon fog szólni a gitár is.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
izomhod
őstag
válasz Tibor0426 #18071 üzenetére
nekem van pocket podom, egyik lyukba gitárkábel, másikba fejhallgató, és már szól is.
sőőt van hogy ha fel akarok venni valamit, akkor a fejhallgató kimenetre a hangkártyámat kötöm rá kisjack-kisjack-kel, szóval a számítógép hangfelein keresztül is szól a cucc
a vox basszus stomplabot még nem próbáltam így, ja de, a géppel volt az is összekötve és működött
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Tibor0426 #18071 üzenetére
Persze, a multi magában megszólal fejhallgatóval.
Elméletileg nagyon hasonlóan szólnak, hisz ugyanaz a technika, ugyanazt csinálják, csak a multi egy célhardver, a pc meg általános eszköz, de ugyanúgy modellez a multi is, a végeredmény kábé ugyanaz. Ha valamelyik multi szoftverét pc-n futtatnád, nagyon hasonló hangot kapnál, a különbséget a hangeszközök közti difi (konverterek, kimeneti erősítők) okoznák.
Vagyis mondhatjuk, hogy a pc-s ampsimulator programok olyan multieffektek, amihez magát a hardvert te biztosítod (számítógép).
A kérdés az, hogy melyik cég algoritmusa eredményez jobb hangot. Erről vannak viták, sokan sokfélét mondanak, mindenki másban hisz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Tibor0426 #18076 üzenetére
Értelek, de szerintem ott valami más baj lehetett. Először is a technológiát ne a legolcsóbb eszköz alapján ítéld meg. A Behringer ezen terméke a piac legolcsóbb, leggyengébb hangú eszköze, ami ez alatt van, az már gyakorlatilag használhatatlan. Ne ez legyen már a mérce.
A másik, hogy mivel szólaltattad meg? Hangfalad nincs, a fejhallgatódról se tudunk sokat, de azok is tudnak cifrákat csinálni.
Biztosan vannak a modellezettnél jobb hangú erősítők, nyilván például az eredeti típus, amiről a modell készült, de hidd el, az a kis tranyós Orange nincs közöttük.szerk: Digi-Csövi összehasonlítás
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- Fanatec ClubSport DD 12nm, garancia, szép állatban
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest