Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
70500 - 70401
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
Különben vicces vagy te ezzel az állandó farokméregetési-mániáddal, még csak meg sem említettem, hogy én ezt tudnám pöpecül 200-zal.
El nem tudod képzelni, hogy egy pengetési gyakorlatként beharangozott tab tényleg pengetési gyakorlat legyen mindennemű hátsó szándék nélkül?
Ha akarsz javítani a pengetésed pontosságán, akkor egy hasznos gyakorlat. Nyilván nem 200-zal kell kezdeni.A leleményesek beállíthatnak egy delay-t ami minden második hangot megcsinálja utána már csak pontosan kell pengetni. Ha pedig elrontod még metronóm nélkül is hallod
-
Ba cy lus
addikt
Egy perc alatt nyolcszázszor kell pengetni? Az másodpercenként több mint 13.
Már teheted is fel róla a felvételed, de inkább a videót.
Különben vicces vagy te ezzel az állandó farokméregetési-mániáddal, még csak meg sem említettem, hogy én ezt tudnám pöpecül 200-zal.
El nem tudod képzelni, hogy egy pengetési gyakorlatként beharangozott tab tényleg pengetési gyakorlat legyen mindennemű hátsó szándék nélkül?
Ha akarsz javítani a pengetésed pontosságán, akkor egy hasznos gyakorlat. Nyilván nem 200-zal kell kezdeni. -
X2N
addikt
Tegnap mutatta ismerősöm, megdolgozik a bariton gitár a pénzért. Elképesztően szól a stúdió monitorokon, fülesen annyira nem adja.
-
Ba cy lus
addikt
Egy perc alatt nyolcszázszor kell pengetni? Az másodpercenként több mint 13.
Már teheted is fel róla a felvételed, de inkább a videót.
A nehézség szerintem elsősorban nem a pengetés sebessége, hanem hogy húrváltások is vannak, így némi precizitásra kényszerít. Szóval jó pengetési gyakorlat.
Érzésem szerint amúgy a De Mysteriis dom Sathanas még nehezebb, bár lassabb kicsit, de ott - abban a verzióban, amit én helyesnek hallok - a vastag E-húr után a D-húrra kell ugrani. Persze nem azt hallom, hogy melyik húrra ugrik, ez csak következtetés az alapján, amit szerintem játszani kéne.Videót miről? Eleve lusta vagyok videóhoz beállítani állványt, megfelelő objektívet feltenni (mobilhoz nincs állványom), mindez egy videóért, hát én nem vagyok ennyire exhibicionista.
Majd ha még precízebben tudom, mint pillanatnyilag, akkor teszek fel felvételt. Hangfelvételt. 
-
X2N
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
Kis pengetési (ez tényleg az, a lefogó kézzel semmi nehézség) gyakorlat szombat délutánra (Mayhem - Buried by Time and Dust riff).

-
X2N
addikt
Érdekes dolgok ezek, Made in Korea gitárokat alig látni manapság, már használt piacon is ritka, minden Indonéziában vagy Kínában készül már évtizedek óta. Valószínű hogy az olcsóbb modelleket jobban megéri kínában gyártatni, a középszegmenst meg Indonéziában. Selejtet meg nem gyárt már senki, rossz gitárt nem éri meg gyártani se, még ha valami full noname cuccot rendelsz abból is lehet használható gitárt csinálni.
Az látja át csak igazán aki ebben dolgozik, melyik típusnak, gyártónak, gyártott szériának mi a nyűgje. Nekem a 3 Harley Benton gitárból 3 jött nem kicsi megmunkálási hibákkal hanem konkrétan hibákkal. Ettől függetlenül nem voltak rossz gitárok de egyrészt nem váltotta be az elképzeléseimet(nyak profil, kényelem), másrészt picit nehezebb volt mindegyik mint szerettem volna. Még egy PRS Copy-t kipróbálok tőlük, az egyébként is érdekel a 25"-ös skálahossz miatt, de ezen kívül már csak a Strato vonal van amit nem próbáltam elektromosból az meg annyira nem érdekel. Stratot meg mindenki tud gyártani. Legegyszerűbben gyártható gitár.
-
kutyek
senior tag
Ezt nem tudtam. Mindenesetre személy szerint jobban bíznék az indonéz gyártásban, mint a kínaiban, mégha valószínűleg nem is ezen múlik a minőség kérdése...
(nem néztem meg Philip McKnight videóit ebben a témában) -
X2N
addikt
Hát ez nagyon szomorú, részvétem
Hogy valami jó is legyen az olcsó(bb) Gibson alternatívákról*, hozzám a Jézuska dobott be egy HB Sc custom iii-at, csak még nem volt időm írni róla.
Magas elvárásokkal rendeltem meg, de még ehhez képest is pozitív csalódás. Nagyon jó hangszer, és nemcsak az árához képest. Nem tökéletes (pár pici megmunkálási hibával érkezett), de ezek alapvetően elhanyagolhatók.
Ami miatt lazán kapcsolódik a tiedhez:
1. A thomann képek alapján akár egy soron is készülhetett a tieddel
2. A HB-ken (az SG és LP koppintásokon is) van egy kis "dudor" (volute) a nyak és a fej találkozásánál. Emiatt a legsérülékenyebb ponton nem olyan vékonyak, mint a Gibson / Epiphone darabok.*Azért a HB jóval olcsóbb, amikor vettem, 121k HUF volt, most már picit drágább. Másrészt igazából ESP/LTD EC koppintás, ami nekem külön jól jön a nyakprofil miatt.
1. Biztos nem, Epi már elvitte a gyártást kínába, ezek még Indonéziában készülnek.
2000-es évek elején pedig még Koreában gyártattak.
-
kutyek
senior tag
Hát ez nagyon szomorú, részvétem
Hogy valami jó is legyen az olcsó(bb) Gibson alternatívákról*, hozzám a Jézuska dobott be egy HB Sc custom iii-at, csak még nem volt időm írni róla.
Magas elvárásokkal rendeltem meg, de még ehhez képest is pozitív csalódás. Nagyon jó hangszer, és nemcsak az árához képest. Nem tökéletes (pár pici megmunkálási hibával érkezett), de ezek alapvetően elhanyagolhatók.
Ami miatt lazán kapcsolódik a tiedhez:
1. A thomann képek alapján akár egy soron is készülhetett a tieddel
2. A HB-ken (az SG és LP koppintásokon is) van egy kis "dudor" (volute) a nyak és a fej találkozásánál. Emiatt a legsérülékenyebb ponton nem olyan vékonyak, mint a Gibson / Epiphone darabok.*Azért a HB jóval olcsóbb, amikor vettem, 121k HUF volt, most már picit drágább. Másrészt igazából ESP/LTD EC koppintás, ami nekem külön jól jön a nyakprofil miatt.
-
Redchucky
aktív tag
-
nap
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Sajnálom amúgy, mert a probucker hangja nagyon tetszett. Lehet nézek használtat.
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
Pár hete beszéltem a gitárcentrummal, három epi explorert kaptak, kettőt visszaküldtek nyakrepedéssel.
-
Redchucky
aktív tag
Köszi, lelazítottam már. Visszafizetést kérek, kicsit megingott a bizalmam az epiphone-al kapcsolatban.
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
Redchucky
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
-
cappa72
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
Sok fiatalnak eleve nincs pénze se ilyen dolgokra, nekem se volt azért építettem. Általában idősebbek az eladók ők képben vannak. Sok a (fél)információ, tévhit van fent ezekkel kapcsolatban amik sokszor ellentmondásosak is a neten. De általánosságban azt látom hogy ma már sokkal jobban ért hozzá az átlag is mint 15-20 éve hála az internet+mindenféle ai chat tooloknak. Probléma az információ mennyisége meg annak a megválogatása. Viszont az elektronika meg olyan téma, hogy ott még a szak fórumok is tele vannak marhasággal, hibás kapcsolásokkal, így ha nincs meg a kellő háttérismeret, akkor nehéz lesz laikusként. Az elektroncső választás is ilyen, mert sok féle csövet gyártanak még ugyanabból a típusból is, nem minden ugyanaz, ahogy egy tranzisztornál sem.
-
Redchucky
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Baszki reggelre ilyen lett
-
Ba cy lus
addikt
Egyébként érdekes tanulság az elmúlt napokból, hogy manapság egy gitárüzletben nem alapvető, hogy az eladó ért a csöves erősítőkhöz.
-
nap
addikt
Itt van pár kép egy 50-es évekbeli indianapolisi gitárboltról. Hasonló lehetett a többi is.
50-es években gitárerősítőt is nehéz volt szerezni, a csöves hifi erősítőket(Heathkit,
Dynaco) is csinált magad kitekből úgy rakták össze a családok a megspórolt pénzükből, gondolom a hangszererősítőknél se volt másképp.
Az ott bal oldalt valami olcsóbb fender jaguar? -
FockeWulf
tag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Katódbiasos a végfok, a katódkövető az más, abban a kapcsolásban van az az előfokcső triódája amelyik meghajtja tonestacket.
-
Ba cy lus
addikt
JJ EL34-et. Katódkövető biasz.
Egyébként JJ is volt benne, most utólag felfedeztem a logójukat a régi csövön.
consono:
Igen, úgy szól, ahogy normálisan. Persze most este nem teszteltem olyan alaposan, hogy van-e némi eltérés, ha egyáltalán feltűnik majd. -
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
-
Ba cy lus
addikt
Betettem az új végfok csöveket az SV20-ba, működik, szól megint.
(Azért ünneplek ennyire, mert először csináltam ilyet.
) -
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Szerintem jól állunk.
-
X2N
addikt
Őszinte leszek, ezeknek a hangszedőknek nagyon hasonló árazása van. Na jó talán az új Mortalcoil az kivétel (G4m-nél 700 euró..a szet), de az is csak azért mert ide EU-ba valamiért még nem jutott el. Thomann nemrég vette fel, mert páran írtunk nekik.
Én sokáig EMG-s voltam, és a passzív hangszedőktől irtóztam régi rossz tapasztalatok miatt. Mivel SD-k nagy része passzív ezért soha nem foglalkoztam velük. A blackouts nagyon pozitív volt, és a distortion pedig egyenesen szuper. Nekem spec. az SH8 is nagyon bejön.
Nagyon kíváncsi leszek amúgy a MortalCoil mire lesz képes. Mert elvileg a Fishmanes gyerekbetegséget (battery drain) sikerült leküzdeni. Szóval lényegében egy javított fisman.
De mielőtt elszórsz ennyi pénzt hangszedőkre, egy TS-t vegyél már. Nem nagy pénz. ~15-20e pénz aprón, mindig van eladó, sokkal többet fog hozni neked mint a mortal coil. Vagy Valeton Gp5-öst, abban is van. Meg kitudod próbálni a többi boostert is NAM-al. Nem csak ez van.
-
Hadeska22
aktív tag
Őszinte leszek, ezeknek a hangszedőknek nagyon hasonló árazása van. Na jó talán az új Mortalcoil az kivétel (G4m-nél 700 euró..a szet), de az is csak azért mert ide EU-ba valamiért még nem jutott el. Thomann nemrég vette fel, mert páran írtunk nekik.
Én sokáig EMG-s voltam, és a passzív hangszedőktől irtóztam régi rossz tapasztalatok miatt. Mivel SD-k nagy része passzív ezért soha nem foglalkoztam velük. A blackouts nagyon pozitív volt, és a distortion pedig egyenesen szuper. Nekem spec. az SH8 is nagyon bejön.
Nagyon kíváncsi leszek amúgy a MortalCoil mire lesz képes. Mert elvileg a Fishmanes gyerekbetegséget (battery drain) sikerült leküzdeni. Szóval lényegében egy javított fisman.
-
X2N
addikt
Igen, teljesen jól működik, nagyon inspiráló a hangja (úgy, hogy van hozzá jó cab is
..) Jelenleg fej + kombót EMG-s gitárokkal önmagában használom, mert arra lett beállitva. TS-t még egyelőre nem szereztem, mivel eddig jól elvagyok a mostani konfiggal. Az M6-nál direkt EQ-ztam is és úgy, hogy minden más gitártól / pickuptól másabbra állitottam be sem tudtam ugyanazt kihozni mint akármelyik EMG-ből.. SD-ből.. még fishmanből sem.Sokan szeretik a Lundgreneket, de nekem nem jött be egyáltalán. Mindegy, a Blackened Black Winters jól fog szolgálni benne. Mondjuk lassan a Seymour Duncan adhatna valami discountot
...Viszont egy kis minusz pont, hogy mivel trembucker kell a hangszerbe, igy külön kellett megvenni és ehhez nem jár semmi. Szethez jár, de szetből meg csak H-H van. Szerencsére volt elfekvőbe kompatibilis, de azért igazán járhatna hozzá, annyira filléres tétel.
Sajnos elég húzós ára van ezeknek az SD hangszedőknek. Ez van, minőséget meg kell fizetni. Vigasztaljon az hogy ha találsz egy jó szettet ami nálad működik onnantól kezdve nagy valószínűséggel továbbhiheted bármilyen gitárba, örök darab.
-
Hadeska22
aktív tag
Igen, teljesen jól működik, nagyon inspiráló a hangja (úgy, hogy van hozzá jó cab is
..) Jelenleg fej + kombót EMG-s gitárokkal önmagában használom, mert arra lett beállitva. TS-t még egyelőre nem szereztem, mivel eddig jól elvagyok a mostani konfiggal. Az M6-nál direkt EQ-ztam is és úgy, hogy minden más gitártól / pickuptól másabbra állitottam be sem tudtam ugyanazt kihozni mint akármelyik EMG-ből.. SD-ből.. még fishmanből sem.Sokan szeretik a Lundgreneket, de nekem nem jött be egyáltalán. Mindegy, a Blackened Black Winters jól fog szolgálni benne. Mondjuk lassan a Seymour Duncan adhatna valami discountot
...Viszont egy kis minusz pont, hogy mivel trembucker kell a hangszerbe, igy külön kellett megvenni és ehhez nem jár semmi. Szethez jár, de szetből meg csak H-H van. Szerencsére volt elfekvőbe kompatibilis, de azért igazán járhatna hozzá, annyira filléres tétel.
-
Tibizzz
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
Panaszkodnak az emberek a fórumra, akik soha semmit nem tesznek fel, mert félnek hogy esetleg kritika éri őket is, de egyébként semmiről nem lehet értelmesen beszélni, mert már egy gitárvásárlásból is hitvitát csinál a fél fórum.

Ba cy lus- Batio is azt mondja hogy nyugodtan lehet pusholni, ha sebességet szeretnél. Ki lehet bőven mozdulni a komfort zónából. Nyilván ilyenkor nem a pontosság lesz az első.
Az eredményt halljuk. Le mertem volna fogadni, hogy így, izomból álltál neki.
-
Ba cy lus
addikt
Részben igaz, de ha mindig csak azt a tempót gyakorlod, ami komfortosan megy, és nem próbálod meg pusholni gyorsabbra, akkor sose fog menni szerintem. De az tény, hogy ha mondjuk nem megy csak 100-zal a 160 helyett, semmi értelme 160-ra tenni. De mondjuk 110-120-szal néha lehet próbálkozni.
Senki sem írta, hogy nem kell emelni a tempón, de kezdeni onnan kell, ahol még pontosan megy, onnan kell fokozatosan emelni.
-
X2N
addikt
Panaszkodnak az emberek a fórumra, akik soha semmit nem tesznek fel, mert félnek hogy esetleg kritika éri őket is, de egyébként semmiről nem lehet értelmesen beszélni, mert már egy gitárvásárlásból is hitvitát csinál a fél fórum.

Ba cy lus- Batio is azt mondja hogy nyugodtan lehet pusholni, ha sebességet szeretnél. Ki lehet bőven mozdulni a komfort zónából. Nyilván ilyenkor nem a pontosság lesz az első.
-
dl650
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
De ha hallod, hogy nem tudod gyorsan, azt nem gyorsan fogod begyakorolni. Vissza kell menni egészen addig tempóban, míg pontosan el tudod játszani. Ha nem így teszel, a rossz, pontatlan mozdulatsor rögzül csak be a "gyakorlással". Bízz a kezedben, az pontosan érzi, mi új neki, függetlenül attól, milyen könyvből miket gyakoroltál.
Részben igaz, de ha mindig csak azt a tempót gyakorlod, ami komfortosan megy, és nem próbálod meg pusholni gyorsabbra, akkor sose fog menni szerintem. De az tény, hogy ha mondjuk nem megy csak 100-zal a 160 helyett, semmi értelme 160-ra tenni. De mondjuk 110-120-szal néha lehet próbálkozni.
-
X2N
addikt
De ha hallod, hogy nem tudod gyorsan, azt nem gyorsan fogod begyakorolni. Vissza kell menni egészen addig tempóban, míg pontosan el tudod játszani. Ha nem így teszel, a rossz, pontatlan mozdulatsor rögzül csak be a "gyakorlással". Bízz a kezedben, az pontosan érzi, mi új neki, függetlenül attól, milyen könyvből miket gyakoroltál.
Nyilván hallom, mivel még a figura(2,4-es ütem) nincs teljesen kigyakorolva, még. 2 óra gyakorlás erre elég, majd ha utána felveszed már kicsit fáradtabban az ilyen lesz. Ennek ellenére is feltettem hibákkal, erre megy a szemetezés meg a hazudozás hogy én 30 éve gitározom, (34 évesen
), nekem ettől valamiért úgy kellene mennie mint Mark Morton/Willie Adler-nek, még úgy is hogy soha az életbe nem játszottam Lamb of God számot, akik egyébként is zenészek tehát ráérnek napi 8+ órákat gyakorolni a saját számaikat, hát kösz ez volt az utolsó ilyen h feltettem bármit is részemről. Ennyi volt.
Persze amikor ezt a stúdióba felveszik úgy ki van gyakorolva hogy nincs benne hiba, sőt szerkeszteni se kell benne sehol mert mindenhol milliszekundumra tökéletes, a metronómot kell már utána állítani. Ébredjünk már fel emberek.
Agyon vannak szerkesztgetve ezek a számok, nyilván tökéletesre meg lesz csinálva, megköveteli a műfaj. 
Tudok én is olyan tabot betenni amit ti se fogtok tudni eljátszani akkor se ha besz@rtok/behugyoztok se. Ebben semmi nehézség nincs.
Egyeseknek erről szól a fórumozás, meg az állandó hazudozásról. Redchucky -1

-
Redchucky
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
A Petrucci könyv elég sok ilyen "furcsa" mozdulatsort lefed, húrváltásokkal is, pont ezért linkeltem régebben is.
Igen, az hogy eljátszod a C dúrt meg más skálákat minden fekvésbe ilyenekre pont nem gyakoroltat be. De a sebesség meg a kéz szinkron ott jön "össze" a rengeteg ismétléstől.Persze aki powerchordokat tologat jobbra-ballra egész nap az ilyeneken fog elvérezni.
Ez a szép ebbe a gitározásba hogy még 20 év utána is előveszel egy olyan stílusú zenekar számát amit eddig játszottál soha, akkor lehet újra megtanulni gitározni kicsiben, ha olyan a gitáros és egyedi a felfogása, gitár stílusa.
-
X2N
addikt
A Petrucci könyv elég sok ilyen "furcsa" mozdulatsort lefed, húrváltásokkal is, pont ezért linkeltem régebben is.
Igen, az hogy eljátszod a C dúrt meg más skálákat minden fekvésbe ilyenekre pont nem gyakoroltat be. De a sebesség meg a kéz szinkron ott jön "össze" a rengeteg ismétléstől.Persze aki powerchordokat tologat jobbra-ballra egész nap az ilyeneken fog elvérezni.
Ez a szép ebbe a gitározásba hogy még 20 év utána is előveszel egy olyan stílusú zenekar számát amit eddig játszottál soha, akkor lehet újra megtanulni gitározni kicsiben, ha olyan a gitáros és egyedi a felfogása, gitár stílusa.
Múltkor ezt a Django Rehinhardt All Of Me c. számot néztem, egészen elképesztő hogy 2 ujjal ilyeneket tud játszani...egy baleset miatt a gyűrűs ujját és a kisujját nem tudta tovább használni de ez se akadályozta meg a gitározásban.
Ezek a régi Jazz zenék mindig is tetszettek, a Mafia(2001)játék megszerettette velem már tizenévesen ezt a fajta zenét is.
-
FockeWulf
tag
Sajnálattal látom hogy a fórum kezd átmenni bohózatba...Benny Hill show kutyaf@sza mellettünk gyerekek...
-
X2N
addikt
Hát szerintem nem, sőt nagyon nem, nem elég csak skálázni, hogy technikailag tip-top legyél, mert az nem fed le minden mozdulatsort. Én sem sima skálákat játszom, hanem variációkat, de akkor sem elég, és sok mindent nem fogsz tudni rögtön sebességben játszani, mert új a mozdulatsor. Arra jó, hogy hamarabb felgyorsulsz, de ettől még kell lassan gyakorolni, ha nyilvánvaló, hogy nem megy gyorsan.
-
Ba cy lus
addikt
Lassan gyakorolni időpazarlás főleg ha teljesen új ujjrendet kell megtanulni, már egész jól megy, este felveszem újra.

Ha nem megy kapásból sebességbe akkor rossz a technikád és több kromatikus skálát kell játszani. Különben csak szenvedés lesz az egész és órákat gyakorlod és nem jutsz sehova, mert eleve nincs meg jobb kéz bal kész szinkronod ilyen sebességre. Ezek a figurák meg előbb-utóbb úgyis bekattannak.Hát szerintem nem, sőt nagyon nem, nem elég csak skálázni, hogy technikailag tip-top legyél, mert az nem fed le minden mozdulatsort. Én sem sima skálákat játszom, hanem variációkat, de akkor sem elég, és sok mindent nem fogsz tudni rögtön sebességben játszani, mert új a mozdulatsor. Arra jó, hogy hamarabb felgyorsulsz, de ettől még kell lassan gyakorolni, ha nyilvánvaló, hogy nem megy gyorsan.
-
X2N
addikt
Ha lassan, alaposan begyakorlod, akkor nem kell gondolkodni, melyik ujjat hova.
Nem ez a baj, hanem hogy egy idő után szinte begörcsöltek az ujjaim ettől a témától ezzel az ujjrenddel, mert itt azért nem egy húron kell játszani. Dehát ez a gyakorlás: idővel a Call of Kthulu intrót játszva is elmúlt a begörcsölés, de eltartott évekig.
Lassan gyakorolni időpazarlás főleg ha teljesen új ujjrendet kell megtanulni, már egész jól megy, este felveszem újra.

Ha nem megy kapásból sebességbe akkor rossz a technikád és több kromatikus skálát kell játszani. Különben csak szenvedés lesz az egész és órákat gyakorlod és nem jutsz sehova, mert eleve nincs meg jobb kéz bal kész szinkronod ilyen sebességre. Ezek a figurák meg előbb-utóbb úgyis bekattannak. -
Ba cy lus
addikt
Ha lassan, alaposan begyakorlod, akkor nem kell gondolkodni, melyik ujjat hova.
Nem ez a baj, hanem hogy egy idő után szinte begörcsöltek az ujjaim ettől a témától ezzel az ujjrenddel, mert itt azért nem egy húron kell játszani. Dehát ez a gyakorlás: idővel a Call of Kthulu intrót játszva is elmúlt a begörcsölés, de eltartott évekig.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Még én is kísérletezgetek az ujjrenddel, az 1-2 nehezebbnek tűnik.
Azt csendben teszem hozzá, hogy az, hogy valaki 30 év gitározás, szupersztár vagyok után úgy játssza le, ahogy hallottuk, az sokkal gázabb, mint az, hogy én négy év után 70%-ig tudom per pillanat.
-
X2N
addikt
Először én is úgy próbáltam mert *elvileg könnyebb, de nem, csak összezavar, mert gondolkodni kell melyik ujjat hova. Azt meg itt már nem lehet a tempó miatt mert csak lassít.
-
Ba cy lus
addikt
Ha a Knight Rider-témát tudtam 170 bpm-mel a G-húron a 3-as és 4-es ujjal kezdve, akkor ez sem lehetetlen. Ami azt illeti, fél óra gyakorlás után meg is csináltam az este 160-nal, csak a legvégén lévő váltást szúrtam mindig el.
Még érzi a két kezem is a tegnapi erősítő cipelést.
-
X2N
addikt
De amúgy a -, 2, 3, 2, 3, 2 ... ujjrenddel sem rossz, ha valakinek túl szokatlannak hat az előző, és úgy is csak keveset kell mozdulni a riff legvége előtt.
Ezt már nem írom külön. Ez a riff is egy egész jó ujjgyakorlat az Annihilator - Alison Hellből :
Na itt például nagyon adja magát az üres húr után a kisujjal kezdés (ahogy láttam, Jeff Waters is így játssza).
Ezt biztos nem fogod azzal az ujjrenddel eltolni, felejtős. Már a szám hossza miatt is. Nem valószínű hogy a 3-4-es ujjad is olyan gyors mint az 1-2. Ott van a jó ujjrend a kottán.
C#-ot le lehet D húrról A- húrra, akkor van kevesebb húrváltás, ennyivel lehet egyszerűsíteni. -
X2N
addikt
Mondja az aki beletett már 5 óra gyakorlást de még csak 70% tempóval se megy neki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meglepődnék ha egy hónapig gyakorolnád és menne. Pedig ez csak 4 ütem a számból.
212bpm váltott pengetéses Puppets megy már? Nem láttam felvételt.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Igen, nekem is az a természetesebb, de úgy talán nehezebb. Most elkezdtem próbálni az 1,2-vel, még szokatlan, de szerintem gyorsabban megy majd így.
Amúgy ha ezt valaki rendesen eljátssza, az így szól. Vagyis így kellene szólnia.
"Minden más csak szemét, amit elfú' a szél."
-
Ba cy lus
addikt
De amúgy a -, 2, 3, 2, 3, 2 ... ujjrenddel sem rossz, ha valakinek túl szokatlannak hat az előző, és úgy is csak keveset kell mozdulni a riff legvége előtt.
Ezt már nem írom külön. Ez a riff is egy egész jó ujjgyakorlat az Annihilator - Alison Hellből :
Na itt például nagyon adja magát az üres húr után a kisujjal kezdés (ahogy láttam, Jeff Waters is így játssza).
-
Ba cy lus
addikt
Annak, aki ezt feljátssza eredeti tempóban.
Én beletoltam már vagy 5 órát, de 70%-nál nem tudom gyorsabban eljátszani.
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná.Mondjuk nekem teljesen más ujjrenddel jön ki jól:
-, 3, 4, 3, 4, 3, 4, 3, 4, 2, 4, 3, -, 3, 4, 3, 4, 3, 2, 3, 1, 4, 3, 2 ...
Így csak a legvégén kell mozdulni a bal kézzel, szerintem egyszerűbb. Ha meg nem elég gyakorlott a gyűrűs és kisujj, legalább edződik, úgyis a fejlődés a cél.
-
Ba cy lus
addikt
Eladtam a Celestion G10 Creamback hangszórót. Eredetileg eszembe sem jutott, hogy ne személyes átvétellel adjam el, de vasárnap este írt valaki, hogy futárral elhozná, aztán felhívott még aznap a részletek miatt, kiderült, hogy egy hetvenvalahány éves bácsi, aki nyugdíjas korban nagy lelkesen újrakezdte a gitározást. Jó sokat beszélt a különböző erősítőkről, hangszórókról stb., de nem szakítottam félbe. Egy Vox AC10 kombóba akarta a hangszórót a gyári helyett. Ma felhívott, hogy megérkezett, kipróbálta, elégedett vele.

Mondjuk most gyorsan meglett annak a pénznek a helye a csőcserével.

Kicsit azért csodálkoztam, hogy Vox + Creamback, de láttam, hogy a gyártó maga is árulta így limitált kiadásként.
-
X2N
addikt
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná.Jó gyakorlat egyébként.
-
FockeWulf
tag
Próbáld ki. Szerintem elég nehéz. Megkockáztatom itt a fél bagázs ezt nem tudja lejátszani. Pedig nem downpicking, sima váltot pengetés.
Lehet egyszer kipróbálom, de mint pár napja már ki lett itt vesézve a sebesség téma...én nem arra gyúrok hogy flexeljem a hangokat...sőt..nem vonz ez a része, nem élvezem, 90%-ban blues alapú rockot játszogatok, nem kenyerem a darálás.
-
Ba cy lus
addikt
Persze.
Ėn ezt az egyuttest se ismerem, a szamot sem. Sot, egy szamukat se. Szoval mint pentegesi gyakorlat tok irrelevans, hogy szereti e valaki.
Hát nem, egyáltalán nem irreleváns, sokan például ezért nem bírnak skálázni, mert nem tudja felkelteni az érdeklődésüket. Én ugyan csinálom, lehetőleg koncentráltan, de sokkal több erőfeszítést igényel, mint egy kedvelt zenei téma gyakorlása. Míg utóbbival csak úgy telnek az órák, előbbivel fél óra is iszonyú lassan. Természetesen a tanulás hatékonyságára is hatással van az érdeklődés, ez igaz a hangszeres tanulásnál is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná.Ha beszúrok ide Mayhem tabot, eljátszod a kedvemért, csak mert én szeretem?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Redchucky
aktív tag
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná.Gyanítom hogy az nem én leszek

Sg-ről csak annyit, hogy hibátlan a nyak illesztés, gyönyörű a lakkozás, bundok nem állnak ki, nem érdesek, szóval hibátlan darab. 2025.11. havi gyártás. -
FockeWulf
tag
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná.Aki 180-190 körüli bpm-en tolja a 16odokat, annak ezek a triolák gyerekjátéknak, csigalassúságúnak fognak tűnni...gondolom én...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Jó lenne, ha valaki a 20-30 éve gitározók közül ezt letolná, megmutatná. -
X2N
addikt
Nincs gari a csövekre? Ez új, én kiverném a balhét. 3 évig azért 2 végfokcsőnek működnie kellene. Egyébként is a 3év az erősítőre vonatkozik, függetlenül attól hogy cső vagy nem cső a baja.
Igen csak már a kit is annyira drága volt hogy gyakran egy évig is spóroltak rá...összerakni meg nem volt annyira nehéz.
-
Ba cy lus
addikt
Csak az a baj hogy ma már kell mellé a név is tudod, mert ha nincs ráírva az baj...
Azzal nem lehet megjelenni mert milyen már.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szaktudás? Ugyan már.
Kinyitsz egy 50éves elektronikai könyvet, benne van az összes elektroncsöves alapkapcsolás, neki lehet állni megépíteni.50-es évekbe is ez volt, mindenki maga épített erősítőt, ahogy tudott, boltba nem volt készen kapható.
50-es évekbe is ez volt, mindenki maga épített erősítőt, ahogy tudott, boltba nem volt készen kapható.
Dehogyis, még az általad írt Dynacónak is voltak készen árult erősítői az olcsóbb kit mellett, ez tény. Hogy a boltban egyszerűbb volt a kithez hozzájutni, az mégsem azt mutatja, hogy akkoriban mindenkinek a kisujjában volt az erősítőépítés.
Namost arról nem is beszélve, hogy egy dolog volt összerakni, egy külön dolog jól összerakni. Tudom, mert nekem is van egy Dynaco tranzisztoros erősítőm, aminek elég rossz reputációja lett részben a sok lelkes amatőr miatt, aki azt hitte, fainul össze tudja rakni, így aztán rosszabb híre lett, mint amilyet kiérdemelt volna. -
Ba cy lus
addikt
Egy Klon pedál az nem túlárazott? Vagy egy Marshall Plexi amiben kínai trafók vannak?

Építettél már erősítőt, tisztában vagy az alkatrész árakkal, így ki tudod jelenteni hogy ha te ugyanazt összerakod a gyári erősítő árának a harmadából akkor az eredeti erősítő mi?

Ráadásul nálad még a gari időn belül meg is hibásodott. Pedig ez nem egy bonyolult erősítől.
De valószínűleg csövet kell cserélni, ma ezt mondta egy szaki, aki ránézett, ez meg egy csöves erősítő természetes velejárója. Erre nincs garancia, mint ahogy egy gitárnál a húrokra sincs. Ez van.
-
X2N
addikt
Csak az a baj hogy ma már kell mellé a név is tudod, mert ha nincs ráírva az baj...
Azzal nem lehet megjelenni mert milyen már.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szaktudás? Ugyan már.
Kinyitsz egy 50éves elektronikai könyvet, benne van az összes elektroncsöves alapkapcsolás, neki lehet állni megépíteni.50-es évekbe is ez volt, mindenki maga épített erősítőt, ahogy tudott, boltba nem volt készen kapható.
-
Ba cy lus
addikt
Egy Klon pedál az nem túlárazott? Vagy egy Marshall Plexi amiben kínai trafók vannak?

Építettél már erősítőt, tisztában vagy az alkatrész árakkal, így ki tudod jelenteni hogy ha te ugyanazt összerakod a gyári erősítő árának a harmadából akkor az eredeti erősítő mi?

Ráadásul nálad még a gari időn belül meg is hibásodott. Pedig ez nem egy bonyolult erősítől.
Ha elviszik, megállja a helyét a piacon, akkor nem túlárazott, azt ugyanis így lehet meghatározni, nem az anyagköltségből, ami ugyebár szaktudás híján semmit nem ér.
-
X2N
addikt
"Túlárazott szar" az még véletlenül sem minősítés, igaz? Erről a korlátoltságról beszéltem. A "régi szar" gyakran tud valami olyat, amit az "új szar" nem, ezért is használják, hiába hiszed, hogy ez nincs benne, és leegyszerűsíted egyszerű utánzásra. Ennyi erővel a 60-as, 70-es évek óta senki sem szereti a hangját annak, amin játszik, csak utánoznia "kellett" valakit.

-
Ba cy lus
addikt
Elfogytak az érvek? Nem írtam semmi ilyet hogy kinek mit kellene használni. Azt írtam sok lehetőség van, nem kötelező a régi túlárazott sz@rokat megvenni mert XY azt használta X évig. Persze aki azon remeg egész nap hogy jajj majd nem fogok úgy szólni mint XY híres gitáros annak minden mindegy az vegye meg a Reissue-Reussue-ét...
Van a Plexin túl is élet, még bluesra is, stratocater nélkül is.

Vannak mindenkinek kedvencei meg példaképei de én azért 5 kilós fehér Les Paul gitárt magamnak biztos nem fogok venni, mert Buckethead azon játszik, vagy pont ugyanazt az EVH erősítőt/ládát. Volt elég LP gitárom, nem hiányolom, nem gondolom hogy azért mert nem azon játszom jelenleg majd a hangban óriási különbségek lesznek.

"Túlárazott szar" az még véletlenül sem minősítés, igaz? Erről a korlátoltságról beszéltem. A "régi szar" gyakran tud valami olyat, amit az "új szar" nem, ezért is használják, hiába hiszed, hogy ez nincs benne, és leegyszerűsíted egyszerű utánzásra. Ennyi erővel a 60-as, 70-es évek óta senki sem szereti a hangját annak, amin játszik, csak utánoznia "kellett" valakit.
-
X2N
addikt
Tudjuk, ha rajtad múlna, mindenki ugyanazt a gitárt, ugyanazt az erősítőt és ugyanazokat a hangszórókat használná, amit te szeretsz, legyen az black metál, pszichedelikus rock, surf rock vagy jazz műfaj, csak tudod, ezt rajtad kívül senki nem hiszi el, hogy ez így jó lenne. Szerintem nem kéne ennyire amatőrnek nézni a zenészeket, még ha a technikai részletekhez nem is konyítanak általában, még ha sokan közülük a nyolcujjas tappinget sem tudják, azért zenei hallásban ritkán szenvednek hiányt, nem ez a jellemző, tehát képesek megítélni, hogy egyik-másik miben jobb, miben rosszabb, és egyáltalán nem biztos, hogy egy blues gitáros sterilebb hangot szeretne a zenéjéhez, mint amit pl. egy Fender Bassman tud.
Elfogytak az érvek? Nem írtam semmi ilyet hogy kinek mit kellene használni. Azt írtam sok lehetőség van, nem kötelező a régi túlárazott sz@rokat megvenni mert XY azt használta X évig. Persze aki azon remeg egész nap hogy jajj majd nem fogok úgy szólni mint XY híres gitáros annak minden mindegy az vegye meg a Reissue-Reussue-ét...
Van a Plexin túl is élet, még bluesra is, stratocater nélkül is.

Vannak mindenkinek kedvencei meg példaképei de én azért 5 kilós fehér Les Paul gitárt magamnak biztos nem fogok venni, mert Buckethead azon játszik, vagy pont ugyanazt az EVH erősítőt/ládát. Volt elég LP gitárom, nem hiányolom, nem gondolom hogy azért mert nem azon játszom jelenleg majd a hangban óriási különbségek lesznek.

-
Ba cy lus
addikt
Az általad agyon istenített marshall plexi is akkora gyártási toleranciával készült 70-es években, nem csoda hogy a zenészek is úgy válogattak belőlük mint a Gibsonokból. Nem tűnt még fel youtubon az erősítős videókban? Amikor esküdöznek hogy de ez a plexi sokkal jobban szól mint a másik plexi
Anno gyártásnál simán kihagytak belőle alkatrészeket, majd a következő héten mintha mi sem történt volna már más értékű alkatrész került az eredeti helyére. Ha olyat fogtál ki a trafó se volt normálisan bevasalva.Volt olyan híres! zenész akinek eleve azért szólt máshogy a gitárhangja mert a gain potméteren nem volt a szokásos treble áteresztő kondi ami az összesen ott van eleve.

Mesa-nál is megszokott érték a 400V-os csatolókondi a 400V-on, végül is mi baj lehet belőle.
Technikusok is szeretik a hasonló erősítőket szétszedni 1-2 alkatrész cseréje miatt: 
Csak a pénztárca szokott zokogni amikor kiderül hogy ez mennyibe fog fájni.Tudjuk, ha rajtad múlna, mindenki ugyanazt a gitárt, ugyanazt az erősítőt és ugyanazokat a hangszórókat használná, amit te szeretsz, legyen az black metál, pszichedelikus rock, surf rock vagy jazz műfaj, csak tudod, ezt rajtad kívül senki nem hiszi el, hogy ez így jó lenne. Szerintem nem kéne ennyire amatőrnek nézni a zenészeket, még ha a technikai részletekhez nem is konyítanak általában, még ha sokan közülük a nyolcujjas tappinget sem tudják, azért zenei hallásban ritkán szenvednek hiányt, nem ez a jellemző, tehát képesek megítélni, hogy egyik-másik miben jobb, miben rosszabb, és egyáltalán nem biztos, hogy egy blues gitáros sterilebb hangot szeretne a zenéjéhez, mint amit pl. egy Fender Bassman tud.
-
dl650
tag
-
X2N
addikt
"Blackened" Black Winter trembucker + humbucker
. A Lundgren M6-t (bridge és neck) fogja váltani. Kipróbáltam egy LTD-n (1 pickupos), ég és föld a különbség a Lundgren és a Seymour Duncan között. A Lundgren számomra hatalmas csalódás, főleg mert utánaolvasva és youtube videóknál jobbnak tűnt.
A cleanjei szépek, azt megadom neki, de sem szólóknál, sem ritmusgitárnál nem hozta azt amit egy EMG vagy akármelyik Seymour Duncan képes. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a pickup, csak túl specifikus. Nekem nem tetszett a Schecterben.Még mindig a 6262-vel használod? Tubescreamer-t próbáltál-e már ezekhez? Nálam alap az ilyen SLO jellegű előfokokhoz.
-
Hadeska22
aktív tag
"Blackened" Black Winter trembucker + humbucker
. A Lundgren M6-t (bridge és neck) fogja váltani. Kipróbáltam egy LTD-n (1 pickupos), ég és föld a különbség a Lundgren és a Seymour Duncan között. A Lundgren számomra hatalmas csalódás, főleg mert utánaolvasva és youtube videóknál jobbnak tűnt.
A cleanjei szépek, azt megadom neki, de sem szólóknál, sem ritmusgitárnál nem hozta azt amit egy EMG vagy akármelyik Seymour Duncan képes. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a pickup, csak túl specifikus. Nekem nem tetszett a Schecterben. -
X2N
addikt
Gratulálok, de ettől még nem akarod látni a fától az erdőt: ha objektíve jó erősítőket szeretnének gitárerősítő címén elkövetni, nem lenne dedikált gitárerősítő, nem lenne torzítás, szűrés stb. Te is a saját ízlésed diktálta hangideál alapján gondolkodsz, ez alapján mondod, hogy ez vagy az jó kapcsolás, elgondolás. Nekem ez most kb. olyan, mintha egy fuvolás meg egy klarinétos vitatkozna, melyik hangszernek nem lenne helye a zenekarban.
Az általad agyon istenített marshall plexi is akkora gyártási toleranciával készült 70-es években, nem csoda hogy a zenészek is úgy válogattak belőlük mint a Gibsonokból. Nem tűnt még fel youtubon az erősítős videókban? Amikor esküdöznek hogy de ez a plexi sokkal jobban szól mint a másik plexi
Anno gyártásnál simán kihagytak belőle alkatrészeket, majd a következő héten mintha mi sem történt volna már más értékű alkatrész került az eredeti helyére. Ha olyat fogtál ki a trafó se volt normálisan bevasalva.Volt olyan híres! zenész akinek eleve azért szólt máshogy a gitárhangja mert a gain potméteren nem volt a szokásos treble áteresztő kondi ami az összesen ott van eleve.

Mesa-nál is megszokott érték a 400V-os csatolókondi a 400V-on, végül is mi baj lehet belőle.
Technikusok is szeretik a hasonló erősítőket szétszedni 1-2 alkatrész cseréje miatt: 
Csak a pénztárca szokott zokogni amikor kiderül hogy ez mennyibe fog fájni. -
Redchucky
aktív tag
Azért most már jó lenne ha végre kiderülne, hogy kinek van a legnagyobb f@sza itt a topikban.
-
Ba cy lus
addikt
A Jazz Chorus pedig eléggé hifisen szól, azt szeretik a gitárosok állítólag benne.
Hi-fi-ben is van fejlődés, ahogy gitárerősítőknél is, hogy ne lenne, aki ezt nem látja az nem szakmabeli.Van némi rálátásom a gitárerősítőkre, mivel építettem meg javítottam is már eleget, ez csak a gitárerősítő kapcsolásos gyűjteményem, van még lejjebb pár kapcsolás ami nem lett bekategorizálva mappákba:

Van ott pár mappa ami olyan dolgokat tartalmaz amikben nagyon nem a szokásos interneten is fellelhető Fender/Marshall/Mesa kapcsolás található.
Egyedi dizájnok, olyan 1 csatornás erősítő rajzom is van amit megépítve 5-6ezer dollárért árulnak ma.
Ha ismersz fórumokat akkor ma már minden információ beszerezhető. Mert van olyan technikus akihez ha elvisznek 1-1 ilyen erősítőt nekiáll visszafejteni a kapcsolást, mert sokszor kamu kapcsolásokat tesznek fel a gyártók is(így amúgy is kénytelen visszafejteni), gondolok itt első körben a németekre(ENGL). A Mesa is megér egy misét akik azt se tudják hogy melyik erősítőt melyik rajz alapján gyártják, meg hogy ezekhez a különböző revízió változásokat ledokumentálják...volt már hogy emiatt vettem erősítőt, csak hogy megfejtsem.

Gratulálok, de ettől még nem akarod látni a fától az erdőt: ha objektíve jó erősítőket szeretnének gitárerősítő címén elkövetni, nem lenne dedikált gitárerősítő, nem lenne torzítás, szűrés stb. Te is a saját ízlésed diktálta hangideál alapján gondolkodsz, ez alapján mondod, hogy ez vagy az jó kapcsolás, elgondolás. Nekem ez most kb. olyan, mintha egy fuvolás meg egy klarinétos vitatkozna, melyik hangszernek nem lenne helye a zenekarban.
-
consono
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
70500 - 70401
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mortal Shell ll
- További aktív témák...
- Add el nekünk!Apple iPhone 14 Plus/14/14 Pro/14 Pro Max
- Lenovo Thinkpad E14 gen3 - Ryzen 7 5700U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi 13T, 8/256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
ez mekkora ötlet
Ha akarsz javítani a pengetésed pontosságán, akkor egy hasznos gyakorlat. Nyilván nem 200-zal kell kezdeni.

)
), nekem ettől valamiért úgy kellene mennie mint Mark Morton/Willie Adler-nek, még úgy is hogy soha az életbe nem játszottam Lamb of God számot, akik egyébként is zenészek tehát ráérnek napi 8+ órákat gyakorolni a saját számaikat, hát kösz ez volt az utolsó ilyen h feltettem bármit is részemről. Ennyi volt.
Agyon vannak szerkesztgetve ezek a számok, nyilván tökéletesre meg lesz csinálva, megköveteli a műfaj.