Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
71000 - 70901
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Belenézek, köszi

Compound radiust próbáltam egy charvelen s nagyon bejött, ha már CNCzni könnyű konstansan miért ne. Acél bundokat meg nagyon élvezem és a nikkelekkel viszonylag rossz volt a koptatási rátám, ahol játszodtam ott fogytak, gyakrabban kellett csiszolgatni őket.
Hangszedőkkel egyetértek, végülis azt el is tudom engedni könnyen.
Az árral lehet rosszul fejeztem ki magam, lehet olyan 1.5k euróig mozgolódni, arra céloztam, hogy ha lehet nem szeretném a fendernél hagyni a pénzem.
1500 euróért már az is lehet, hogy egy nevesebb magyar hangszerkészítő a kezedre szabva gyárt neked egy stratot. Olyan színben és anyagokból, amit szeretnél. Persze ez elhatározás kérdése is, mert arányaiban ezen bukhatnál a legtöbbet, ha el akarnád adni, szóval csak úgy érdemes belevágni, ha biztos vagy benne, hogy nem fogod eladni.
Azért is jutott most ez eszembe, mert ott voltam szombaton Custom Guitars Show-n. Számomra a legtöbb kiállított gitár érdektelen volt, talán egy darabot láttam, amiben floyd volt.
Viszont rengeteg strat, tele és LP stílusú gitár volt nagyon jó minőségben. Érdemes lehet érdeklődni a kiállítóknál, ott a lista a linken. Abban biztos vagyok, hogy a nagy részük kisujjból építene neked USA custom shop minőségű stratot.Szerk.: ott is van a képen a kiállítás egyetlen floydos gityója, az a zöld. Enyhén ESP/LTD utánérzés. Sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az egyetlen helyet elfoglalta legalább húsz percen keresztül egy másik érdeklődő, és nekem elfogyott a türelmem. Vagyis 20 percen keresztül vártam rá, akkor végre letette a gitárt, amit próbálgatott, erre elvett egy másikat. Na egész pontosan ekkor fejeztem be a várakozást.

-
Bobrooney
senior tag
-
Tibizzz
tag
Ezt a made in indonesia nyárfa Fendert én is kipróbáltam múltkor Mezzoforte-ben, tetszett.
consono-Mért jobb az ha usában készült? Majdnem 1 millió Forint és még csak nem is nitrolakkozott, azért ennyi pénzért már lehet nitrolakkos gitárokat is venni. Mi számít usában készültnek? Mert ezek sem 100%-ban usában készültek, azért van csak Corona, California feltüntetve a fejen. Az új törvények miatt már nem írhatják rá amit régen(made in USA) mert nem 100%-ban minden alkatrésze készült ott.

"Mért jobb az ha usában készült?"
Na ez meg egy 40000 forintos Kínai ST. gitár. Persze amire rá van kötve az meg 500k, de sebaj.[link]
-
X2N
addikt
Van valakinek tapasztalata a Sire S7/S10 vonallal? Fender American Ultra II HSS stílus érfekelne csak ne a fendertől s ha lehet olcsóbban
A Jumbo Music-ban(Borárosnál) forgalmaznak egyébként Sire gitárokat, kérdezz rá van-e náluk most.
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Ezt a made in indonesia nyárfa Fendert én is kipróbáltam múltkor Mezzoforte-ben, tetszett.
consono-Mért jobb az ha usában készült? Majdnem 1 millió Forint és még csak nem is nitrolakkozott, azért ennyi pénzért már lehet nitrolakkos gitárokat is venni. Mi számít usában készültnek? Mert ezek sem 100%-ban usában készültek, azért van csak Corona, California feltüntetve a fejen. Az új törvények miatt már nem írhatják rá amit régen(made in USA) mert nem 100%-ban minden alkatrésze készült ott.

-
consono
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
LeadZeppelin
tag
Nem, teljesen jók ezek a Tesla hangszedők. Az évek alatt egyre jobb hangszedők kerültek ezekbe a gitárokba, már az 1-2 évvel régebbi Roswell-ek is teljesen vállalhatóak voltak.
Van több érdekesebb szín is:
-fegyvermetál kék
-olívazöld~16 féle színben kapható, a többi szín inkább a klasszikus Fender színvilágot követi
Hát igen, ez nagyon jól néz ki, s fele ár még a Sirehez képest is. Köszi a tippet, van min gondolkodni.
-
X2N
addikt
Uh igen, ez nagyon adja specsheetben. Vajon instant hangszedőcserés?
S bakker eléggé adja kinézetre is, főleg ez a piros fekete
Nem, teljesen jók ezek a Tesla hangszedők. Az évek alatt egyre jobb hangszedők kerültek ezekbe a gitárokba, már az 1-2 évvel régebbi Roswell-ek is teljesen vállalhatóak voltak.
Van több érdekesebb szín is:
-fegyvermetál kék
-olívazöld~16 féle színben kapható, a többi szín inkább a klasszikus Fender színvilágot követi
-
LeadZeppelin
tag
Valami ilyesmi spec-et keresel?
Harley Benton ST-Modern Plus HSS DRM
Kiváló gitárokat lehet venni már ennyi pénzért is, teljesen felesleges ennek a többszörösét rákölteni csak hogy Fender felirat legyen rajta, ezt se kell feltétlenül elvinni hangszerészhez. HSS hangszedő elrendezés jó választás, nagyon sokoldalú.Uh igen, ez nagyon adja specsheetben. Vajon instant hangszedőcserés?
S bakker eléggé adja kinézetre is, főleg ez a piros fekete
-
X2N
addikt
köszi a tippeket, belenézek mit tudnak ezek, noha lennebb lehet kiderül, hogy zsákutca, hiszen nyilván leányvállalata a fendernek (mielőtt valaki nekemesik
)
#70978 Ctrl+Alt~Del szándékosan nem fendert keresek.
Gibsonnal egyetemben úgy érzem, hogy ugyanazt próbálják gyártani, mint 60 éve, ami cool, de szeretnék profitálni bizonyos fejlesztésekből, amik pl megjelennek már az american ultrában. Compoind radius, zajtalan hangszedők, én szeretem a rozsdamentes bundokat, noha az ultrán nem az van, ergonomikusabb test-nyak illesztés, ilyesmik.Az Ibanez AZ2204N lenne mondjuk egy alternatíva jó pénzért, de az valahogy a yamaha pacificákkal egyetemben nem azt a részét csiklandozza az agyamnak. A Sire onnan jött, hogy mintha jobban adná a modernizált fender vibeot.
Plusz manapság a fender a lifestyle brand egy gigavállalatnál, kis szempont az is, hogy minél közelebb egy hangszerészhez menjen a lóvé
Valami ilyesmi spec-et keresel?
Harley Benton ST-Modern Plus HSS DRM
Kiváló gitárokat lehet venni már ennyi pénzért is, teljesen felesleges ennek a többszörösét rákölteni csak hogy Fender felirat legyen rajta, ezt se kell feltétlenül elvinni hangszerészhez. HSS hangszedő elrendezés jó választás, nagyon sokoldalú. -
LeadZeppelin
tag
Belenézek, köszi

Compound radiust próbáltam egy charvelen s nagyon bejött, ha már CNCzni könnyű konstansan miért ne. Acél bundokat meg nagyon élvezem és a nikkelekkel viszonylag rossz volt a koptatási rátám, ahol játszodtam ott fogytak, gyakrabban kellett csiszolgatni őket.
Hangszedőkkel egyetértek, végülis azt el is tudom engedni könnyen.
Az árral lehet rosszul fejeztem ki magam, lehet olyan 1.5k euróig mozgolódni, arra céloztam, hogy ha lehet nem szeretném a fendernél hagyni a pénzem.
-
Moleman
addikt
köszi a tippeket, belenézek mit tudnak ezek, noha lennebb lehet kiderül, hogy zsákutca, hiszen nyilván leányvállalata a fendernek (mielőtt valaki nekemesik
)
Gibsonnal egyetemben úgy érzem, hogy ugyanazt próbálják gyártani, mint 60 éve, ami cool, de szeretnék profitálni bizonyos fejlesztésekből, amik pl megjelennek már az american ultrában. Compoind radius, zajtalan hangszedők, én szeretem a rozsdamentes bundokat, noha az ultrán nem az van, ergonomikusabb test-nyak illesztés, ilyesmik.Az Ibanez AZ2204N lenne mondjuk egy alternatíva jó pénzért, de az valahogy a yamaha pacificákkal egyetemben nem azt a részét csiklandozza az agyamnak. A Sire onnan jött, hogy mintha jobban adná a modernizált fender vibeot.
Plusz manapság a fender a lifestyle brand egy gigavállalatnál, kis szempont az is, hogy minél közelebb egy hangszerészhez menjen a lóvé
AZ2204-et és FGN Expert Odyssey-t próbáltam, jók-jók, de engem se csiklandoztak megfelelően.
Az olcsóbb FGN Boundary nekem kifejezetten rossz volt.
Emiatt húzok az S7 felé látatlanban is, mert nagyon elégedett vagyok a Sire basszusgitárjaimmal. -
X2N
addikt
)
Esetleg az FGN-t érdemes még megnézned. De azok kicsit drágábbak.
A zajtalan hangszedők hangzás szempontjából nem feltétlen jelentenek előnyt.
Miért kell a Compound radius/acél bund?
Ilyen áron csak a Hills/Harley Benton gitároknál találhatóak meg ezek. -
X2N
addikt
Van, ott az Affinity/Sonic vonal is. Csak be kell jelölni a keresőbe hogy HSS-t szeretne. Persze ha a Fender felirat kell akkor szélesebbre kell nyitni azt a pénztárcát.
Ha első útja úgyis egy hangszerészhez vezetne, mindegy mit választ, a hangszerész úgyis kategóriákkal jobban beállítja.Moleman-Én se írnám le rögtön a Larry Carlton/Marcus Miller/Sire gitárokat. Bár ha ragaszkodunk a klasszik Fender formákhoz akkor azt kell venni.
-
LeadZeppelin
tag
"s ha lehet olcsóbban" szövegértéssel gondok vannak?
LeadZeppelin-Squier CV vonal.
Squier CV 70s Strat HSS MN BLK
Squier CV 70s Strat HSS LRL WAL
Squier CV 70s Strat HT HSS LRL OWT
Squier CV 70S STRAT HT HSS LRL MOC
Squier FSR CV 60s Strat HSS LR IBMköszi a tippeket, belenézek mit tudnak ezek, noha lennebb lehet kiderül, hogy zsákutca, hiszen nyilván leányvállalata a fendernek (mielőtt valaki nekemesik
)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
Squier FSR CV 60s Strat HSS LR IBMEz a Fender olcsóbb, pl.: [link] és még ennél olcsóbb is van, szóval...
-
Moleman
addikt
Miért nem veszel Fendert?
Használtan millió van belőle, japán, speckó, akármilyen is.
Basszusgitárokkal van közelebbi tapasztalatom, ha jól sikerült darabról van szó, egy Sire sokkal jobb tud lenni egy amerikai Fendernél is, hiába kerül töredékébe. Próbáltam őket egymás mellett.
Lehet, hogy a gitárokat nem ugyanott gyártják, mint a basszusokat? -
X2N
addikt
Miért nem veszel Fendert?
Squier FSR CV 60s Strat HSS LR IBM -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mondjuk jó eséllyel első útja egy hangszerészhez menne, nem tudom ha annyira eltántorító a fretbuzz s egy nem tökelétes nut cut
De jogos, ezt pont nem láttam. Amúgy egész jó volt a közhangulat velük kapcsolatban redditen s youtube commentekben. Gondoltam hátha van itt valakinek személyesen.Miért nem veszel Fendert?
-
LeadZeppelin
tag
Kíváncsiságból utánanéztem a Thomann oldalán, és az az egy értékelés nem igazán biztató.
Mondjuk jó eséllyel első útja egy hangszerészhez menne, nem tudom ha annyira eltántorító a fretbuzz s egy nem tökelétes nut cut
De jogos, ezt pont nem láttam. Amúgy egész jó volt a közhangulat velük kapcsolatban redditen s youtube commentekben. Gondoltam hátha van itt valakinek személyesen. -
Goose-T
veterán
Van valakinek tapasztalata a Sire S7/S10 vonallal? Fender American Ultra II HSS stílus érfekelne csak ne a fendertől s ha lehet olcsóbban
Kíváncsiságból utánanéztem a Thomann oldalán, és az az egy értékelés nem igazán biztató.
-
Moleman
addikt
Nekem is nagyon szimpatikus, de hiánycikk, legalábbis fél éve végigjártam az összes pesti hangszerboltot, egyikben sem volt, nem tudtam kipróbálni.
-
LeadZeppelin
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
Goose-T
veterán
Nem tudományos, de saját tapasztalat, Thomann hétfőnként szokott árfolyamot frissíteni. Nagy csodát ne várjon azért senki, mondjuk egy 1000 eurós gitárnál 10 ezer forint különbség, szerintem lényegtelen.
Egyelőre annak örülök, hogy az MT-15, amit 230 ezer forintért vettem, az 352 most, és majd lesz belőle talán 3-4 hónap múlva. :-D
Máshol is jó nap ez a gitárosoknak!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nyilván kell egy pár nap átfutás. Nem valós időben áraznak szerintem, hanem ha tippelni kellene, akkor szerintem egy elmúlt időszak átlagárfolyama alapján. Meg nyilván kerekítik és alakítják is a forintos árakat, hogy jobban nézzenek ki.
Szerk.: azt nem tudom, hogy lehet-e euróban vásárolni tőlük, de most az érné meg igazán.
Nem tudományos, de saját tapasztalat, Thomann hétfőnként szokott árfolyamot frissíteni. Nagy csodát ne várjon azért senki, mondjuk egy 1000 eurós gitárnál 10 ezer forint különbség, szerintem lényegtelen.
Egyelőre annak örülök, hogy az MT-15, amit 230 ezer forintért vettem, az 352 most, és majd lesz belőle talán 3-4 hónap múlva. :-D
-
Goose-T
veterán
Nyilván kell egy pár nap átfutás. Nem valós időben áraznak szerintem, hanem ha tippelni kellene, akkor szerintem egy elmúlt időszak átlagárfolyama alapján. Meg nyilván kerekítik és alakítják is a forintos árakat, hogy jobban nézzenek ki.
Szerk.: azt nem tudom, hogy lehet-e euróban vásárolni tőlük, de most az érné meg igazán.
-
GalaHU
addikt
-
Goose-T
veterán
Jó reggelt! Mostantól a Reverben jobban fog esni a nézelődés.
A Thomann is írhatja át a forintos árakat.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
És míg kiguberálod valahonnan pont azt, ami kell, hány év (munkaóra) telik el?
Eleve kik dobálnak ki teljesen működőképes elektroncsöveket? 
Egyébként még ha az alkatrészek ingyen is lennének, akkor sem lehet azt mondani, hogy ingyen volt az erősítő: sok óra a megépítés, kitanulni a szakmát, az meg sokkal több. -
btraven
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
addikt
Elég rossz az a kapcsolás amit megépített, kellene bele még pár dolog, már csak azért is hogy stabilabban működjön. Lebeg a rács a bemeneten, végfokcsőnél a katódellenállást bypassolni kellene kondival, azzal nagyobb lenne az erősítés. Csatolókondik feleslegesen nagyok, meg lehetne valami visszacsatolás is a végfokban már csak a stabilitás miatt is.
-
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
btraven
őstag
-
arnyekxxx
veterán
má megint egy dobrevkláraszavazó
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
Csak semmi politikai sugallat.

-
Tibizzz
tag
A Big Muff pedál pluginjuk elég jó azt próbáltam, ingyenes. A Rack Delay szintén.
A 808-asukat használom az slo elé, bevált.
Én ezeket terveztem megvenni:
-Modifire LA 90s
-Bulldog
Esetleg ezt:
-Mach VIAha, már nézem. Majd kipróbálom.
-
X2N
addikt
A Big Muff pedál pluginjuk elég jó azt próbáltam, ingyenes. A Rack Delay szintén.
A 808-asukat használom az slo elé, bevált.
Én ezeket terveztem megvenni:
-Modifire LA 90s
-Bulldog
Esetleg ezt:
-Mach VI -
Tibizzz
tag
Ha Gilmour hangzás kell akkor Big Muffs-Hiwatt DR103-MXR 113 Rack Delay-Fane hangszórós láda. Meg sok kompresszor.
Ez az alapja, hogy ebből mit tud majd neked a vas kihozni az más más kérdés, szerintem nem sokat. Ezek már olyan hangzások amiket csak az igazival lehet igazán utánozni, nem sok jó DR103 modellt hallottam eddig multieffekteknél(egyet se), pedig volt pár.
Delay-nél a wet jelre lehet bátran hi-pass filtert használni(400-700Hz) a 90Hz-kevés.Na ezt majd meghallgatom:

-
X2N
addikt
Én Megszoktam kérdezni a Chatgpt-t. Elég jó beállításokat szokott adni. Érdekes egy szerkezet ez a MI.

PLD:
🎧 CAB / IR👉 amit már használsz → tökéletes
Ajánlott IR típus:
4x12 (Greenback / V30 mix)
vagy Hiwatt jellegIR EQ:
Low cut: ~90 Hz
High cut: ~6 kHz
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)👉 Klasszikus Gilmour delay:
Time: 430–480 ms
Feedback: 25–35%
Mix: 20–25%👉 trükk:
ne legyen túl hangos
inkább “háttérben úszik”Ha Gilmour hangzás kell akkor Big Muffs-Hiwatt DR103-MXR 113 Rack Delay-Fane hangszórós láda. Meg sok kompresszor.
Ez az alapja, hogy ebből mit tud majd neked a vas kihozni az más más kérdés, szerintem nem sokat. Ezek már olyan hangzások amiket csak az igazival lehet igazán utánozni, nem sok jó DR103 modellt hallottam eddig multieffekteknél(egyet se), pedig volt pár.
Delay-nél a wet jelre lehet bátran hi-pass filtert használni(400-700Hz) a 90Hz-kevés. -
Ba cy lus
addikt
Nem az ötlet miatt érdekel engem, itt azzal van a baj, hogy simán manipulál(hat)nak egy-egy ilyen összehasonlítást, és ha nincs semmiféle beállítás közölve, csak annyi, hogy "clean" vagy "overdrive", az egy ilyen sokparaméteres eszköznél eleve gyanús, mert otthon nem ellenőrizhető/reprodukálható. Az meg nem válasz, hogy bass, middle, treble, presence úgyis "noon", mert az az "alapértelmezett". Nincs ilyen a valóságban, hogy egy zenész ragaszkodna a "noon"-hoz, mert "csak", az az "alapértelmezett".
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
Én Megszoktam kérdezni a Chatgpt-t. Elég jó beállításokat szokott adni. Érdekes egy szerkezet ez a MI.

PLD:
Ajánlott IR típus:
vagy Hiwatt jellegIR EQ:
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)
ne legyen túl hangos
inkább “háttérben úszik”Ha emberi szemnek nem derül ki, a chatgpt sem fogja megmondani, hogy a youtube-on adott teszten ki milyen beállításokat használt.
-
Tibizzz
tag
Ja igen, a Fender Silverface Twin Reverb erősítőmodell a Valetonban egy Alnico Gold custom IR-rel. Elég nyílt, világos hang, a gp200-ban nekem ez lett a kedvencem a tisztából.
Ehhez képest a Katana Mini tisztája olyan jazzes (bár még mindig világosabb a Blackstar fly3-énál).
Egyébként youtube-on rakás olyan összevetés van akár márkán belüli típusok, akár különböző márkák termékei között, ahol csak annyit írnak, hogy "clean", "overdrive", mintha egy modellező csak egyfélét tudna. Kommentben meg sommás véleményt alkotnak, kifogásolják, hogy pl. x túl sötét, mintha nem lehetne tekerni a potin (persze valamikor már nem lehet, de beállításokról eleve semmit nem közölnek).

PLD:
Ajánlott IR típus:
vagy Hiwatt jellegIR EQ:
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)
ne legyen túl hangos
inkább “háttérben úszik” -
Ba cy lus
addikt
Ja igen, a Fender Silverface Twin Reverb erősítőmodell a Valetonban egy Alnico Gold custom IR-rel. Elég nyílt, világos hang, a gp200-ban nekem ez lett a kedvencem a tisztából.
Ehhez képest a Katana Mini tisztája olyan jazzes (bár még mindig világosabb a Blackstar fly3-énál).
Egyébként youtube-on rakás olyan összevetés van akár márkán belüli típusok, akár különböző márkák termékei között, ahol csak annyit írnak, hogy "clean", "overdrive", mintha egy modellező csak egyfélét tudna. Kommentben meg sommás véleményt alkotnak, kifogásolják, hogy pl. x túl sötét, mintha nem lehetne tekerni a potin (persze valamikor már nem lehet, de beállításokról eleve semmit nem közölnek).

-
Ba cy lus
addikt
Katana Minivel nincs ez - de még Blackstar Fly 3-mal sem -, hogy GP200-at rádugva szintlépést tapasztalok, sőt. Igaz, ez analóg és messze nem olyan sokoldalú, de esti gyakorláshoz bőven megteszi. A Fly3 viszont kevésbé semleges, mint a Katana Mini, ez a hangszóró karaktere, ami épp az auxba dugva a Valetont derült ki. Viszont hangulatos: összességében a Blackstar "marshallosabb" (noha nélkülözi a high-gain-t), a Katana Mini "fenderesebb".
Azért még egyszer lehet kipróbálok egy ilyen Boss Dual Cube LX-et, bár ez már nem analóg, és kicsit talán túl nagy mini erősítőnek.
Javítanom kell magam: a Valetont dugva Katana Mini auxba sokkal jobb, részletesebb tisztát el lehet érni. Metálra már nem ilyen egyértelmű (eddig leginkább úgy vetettem össze) pl. a zaj miatt, este aranyat ér a kevésbé zajos hang, ez pedig a valódi SD1 + Katana Mini.
-
Ba cy lus
addikt
Katana Minivel nincs ez - de még Blackstar Fly 3-mal sem -, hogy GP200-at rádugva szintlépést tapasztalok, sőt. Igaz, ez analóg és messze nem olyan sokoldalú, de esti gyakorláshoz bőven megteszi. A Fly3 viszont kevésbé semleges, mint a Katana Mini, ez a hangszóró karaktere, ami épp az auxba dugva a Valetont derült ki. Viszont hangulatos: összességében a Blackstar "marshallosabb" (noha nélkülözi a high-gain-t), a Katana Mini "fenderesebb".
Azért még egyszer lehet kipróbálok egy ilyen Boss Dual Cube LX-et, bár ez már nem analóg, és kicsit talán túl nagy mini erősítőnek.
-
arnyekxxx
veterán
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
-
cappa72
nagyúr
Valeton.
Azta.
(Meglepett az eredmény.) -
consono
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
[I Turned Darth Vader’s Theme into a Bach Fugue]
Egyik komment is nagyon találó:
The Empire strikes Bach.
-
cappa72
nagyúr
Na én is vettem egy Valeton GP-50-et.
Az, hogy melyik szól jobban, ez, vagy a Spark, az hamar eldőlt.
Melyik?
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
btraven
őstag
-
Tibizzz
tag
Minden attól függ, mire kötöd rá és hogy állítod be. Egy szupi dolgot is ellehet keverni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Tibizzz
tag
-
MasterMark
titán
Na igen, csak ezt egy idő után megunja az ember, és többet akar.
Főleg metálnál: hiába megy lassabban is, nem szól jól úgy az a riff. A thrash metál tipikusan attól él, hogy gyors, nem véletlen játssza a Metallica felgyorsítva a dalait koncerteken, ez nem arról szól, hogy még olyan gyorsan is el tudják, hanem a hangulatról. De nem csak a metálban van ez, a magyar népzenében épp úgy előfordul. Vagy akár klasszikus zenében is, Bach 3. brandenburgi hangverseny 3. tételének szerintem kifejezetten jól áll, mikor gyorsabban játsszák.
Jah egy bourre in e minor is sokkal jobb gyorsabban mint lassabban, de most csak arrol beszelunk hogy fun legyen annak aki jatsza.
Par eljatszasra begyakorolhato egy linkin park new divide drop c sharp-ban, legalabbis a refreny resze, es azt pl tokre fun jatszani annak is aki nem tud gitarozni.
-
Ba cy lus
addikt
De nem kell jol eljatszani, eleg csak nagyjabol.
Na igen, csak ezt egy idő után megunja az ember, és többet akar.
Főleg metálnál: hiába megy lassabban is, nem szól jól úgy az a riff. A thrash metál tipikusan attól él, hogy gyors, nem véletlen játssza a Metallica felgyorsítva a dalait koncerteken, ez nem arról szól, hogy még olyan gyorsan is el tudják, hanem a hangulatról. De nem csak a metálban van ez, a magyar népzenében épp úgy előfordul. Vagy akár klasszikus zenében is, Bach 3. brandenburgi hangverseny 3. tételének szerintem kifejezetten jól áll, mikor gyorsabban játsszák.
-
MasterMark
titán
Persze, mert kvintekkel semmivel sem könnyebb játszani, mint anélkül, maximum a kvintekre épülő dalok között lehetnek egyszerűbbek is. Egyébként meg kezdőként mindenki megérzi az ujján a kvintek tologatását is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán ott vannak az olyan témák, mint pl. a Dimmu Borgir - Entrance kezdőriffje, ahol nem a kvintet lefogni nehéz, hanem a jobb kézzel rendesen kipengetni a dalt. A metál teli van ilyen zenékkel, ahol nem a lefogó kézzel szenved az ember, hanem a pengetéssel, és akár 10 -15 évnyi állandó, napi gyakorlásba is beletelhet, míg jól el tudja játszani.De nem kell jol eljatszani, eleg csak nagyjabol.
-
Ba cy lus
addikt
A gitározás még a kvintek esetében sem merül ki annyiban hogy lefogod 20 másodperc alatt.
Persze, mert kvintekkel semmivel sem könnyebb játszani, mint anélkül, maximum a kvintekre épülő dalok között lehetnek egyszerűbbek is. Egyébként meg kezdőként mindenki megérzi az ujján a kvintek tologatását is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán ott vannak az olyan témák, mint pl. a Dimmu Borgir - Entrance kezdőriffje, ahol nem a kvintet lefogni nehéz, hanem a jobb kézzel rendesen kipengetni a dalt. A metál teli van ilyen zenékkel, ahol nem a lefogó kézzel szenved az ember, hanem a pengetéssel, és akár 10 -15 évnyi állandó, napi gyakorlásba is beletelhet, míg jól el tudja játszani. -
btraven
őstag
A gitározás még a kvintek esetében sem merül ki annyiban hogy lefogod 20 másodperc alatt.
Igen, ez a buta app is figyeli milyen időközönként pengetem a húrokat, na ez a nehéz, hogy pontosan csinálni.
-
MasterMark
titán
-
consono
nagyúr
Persze, ez sem gitarozas de tobb mintha csak ugy csinalna mintha gitarozna. Meg vegulis mar fun a power akkordozas is.
Punk zenét 4 kvinttel már teljesen hitelesen lehet játszani
-
MasterMark
titán
Persze, ez sem gitarozas de tobb mintha csak ugy csinalna mintha gitarozna. Meg vegulis mar fun a power akkordozas is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
De amugy szerintem 15 perc alatt barki meg tud tanulni power akkordokat lefogni, es utana meg csak egy kis gyakorlas kerdese.
Foleg valami drop hangolassal aztan tenyleg nem nehez.

-
FockeWulf
tag
De amugy szerintem 15 perc alatt barki meg tud tanulni power akkordokat lefogni, es utana meg csak egy kis gyakorlas kerdese.

Kb 20-30 másoperc alatt bárki megtanulhat kvinteket lefogni....vagy akármilyen teljes akkordot lefogni. Megmutatod neki hogy melyik ujját, melyik húrra tegye és kb ennyi. Nem itt kezdődnek a gondok
-
MasterMark
titán
-
X2N
addikt
Mondanám, hogy felvontam a szemöldököm, de nem. A múltkor egy 40-50 közötti fószer szerette volna a gitárt megvenni hasonló jelleggel. Nem gyűjtő, nem is játszik rajta, de egy minőségi extrém formát és egy LP-t (ZW grafikával) szeretne a falra, mert tetszik neki és jó ránézni vagy néha léggitározni

Mondjuk ha úgy teszel mintha gitároznál, akkor annyi erővel már gitározhatsz is
...Vegyél valami nem teljesen alap de nem is drága hangszert aztán ha úgy alakul, hogy mégsem jön be a rendes gitározás, akkor nem fogod úgy érezni, hogy kidobtál egy rakás összeget a semmire, de a léggitáros satisfaction is meglesz.
MasterMark:

-
MasterMark
titán
Mondanám, hogy felvontam a szemöldököm, de nem. A múltkor egy 40-50 közötti fószer szerette volna a gitárt megvenni hasonló jelleggel. Nem gyűjtő, nem is játszik rajta, de egy minőségi extrém formát és egy LP-t (ZW grafikával) szeretne a falra, mert tetszik neki és jó ránézni vagy néha léggitározni

...Vegyél valami nem teljesen alap de nem is drága hangszert aztán ha úgy alakul, hogy mégsem jön be a rendes gitározás, akkor nem fogod úgy érezni, hogy kidobtál egy rakás összeget a semmire, de a léggitáros satisfaction is meglesz.

-
Hadeska22
aktív tag

-
cappa72
nagyúr
Mindenképpen.
Az enyém ~30 évig hol a falon lógott, hogy tokban állt, de ott volt mindig a közelemben.
Enni nem kért, jól nézett ki, ha gitározni tudó vendég érkezett, tudta használni, szóval ezet és +1 előnye van.
De ha nincs, akkor az csak hátrány. -
benedekco
addikt
Popa Chubby baromi szépen muzsikál. Már egy ideje figyelem a munkásságát. Semmi extra, csak sima blues rock amolyan Hendrix, SRV hangzás. Nagyon tetszik a gitár tone is.
-
dl650
tag
Múltkor beláttam hogy muszáj elmenni boltba kipróbálni gitárokat. Csak odáig meg sose jutok el. Mert ugye netről rendelés csak 1-2 kattintás aztán 1-2 nap múlva itt a gitár és akkor nincs idő hezitálni.
A másik meg az okosteló app szimulátorral gyakorlás, 1 hét után abbahagytam/elfelejtettem csinálni az egészet. Hiába nincs bennem kitartás, sejtettem én.
Addig nem veszek gitárt amíg az Iron Man-t nem tudom 100%-ra megcsinálni.
Viszont léggitározáshoz megfelel minden.
Mivel nem ismerlek ezért a kitartásodhoz nem tudok hozzászólni, de azt gondolom, hogy ha a gitár és a hozzávaló cucc ott van a szobádban és meghallod a hangját akkor nem tudom elképzelni, hogy ne vedd minden nap a kezedbe. Nehéz műfaj, de ha jönnek a kezdeti sikerek akkor már sínen vagy.
-
Ba cy lus
addikt
Múltkor beláttam hogy muszáj elmenni boltba kipróbálni gitárokat. Csak odáig meg sose jutok el. Mert ugye netről rendelés csak 1-2 kattintás aztán 1-2 nap múlva itt a gitár és akkor nincs idő hezitálni.
A másik meg az okosteló app szimulátorral gyakorlás, 1 hét után abbahagytam/elfelejtettem csinálni az egészet. Hiába nincs bennem kitartás, sejtettem én.
Ha az emberek csak akkor vennének biciklit a gyerekeiknek, mikor már tudnak, soha senki nem tanulna meg biciklizni.
-
btraven
őstag
Erdemes hat, megsporolsz vele 20-30 ev tanulast.
-
arnyekxxx
veterán
persze, tök menő, de nem érdemes valami olcsó hangszerrel elkezdeni mert csak csalódás lesz belőle. És nem árt venni egy fullstacket mert azért a léggitározás jobban néz ki egy 2m magas torony előtt, mint egy interfészre dugottan
-
dl650
tag
Muszáj gitárt venni! Bánni fogod ha kihagyod. A léggitározás a legjobb.
Ha újrakezdeném csakis léggitároznék.
És tényleg jó dísznek is. Ha valaki kérdezi akkor nyugodtan mond, hogy profi gitáros voltál csak egy agysérülés miatt már nem tudsz játszani.
-
benvolio
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
71000 - 70901
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Dell Latitude 7310,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,ÚJ akku,IR KAM,
- Dell Latitude 7320 - 13,3"Full HD IPS Érintő - i5-1145G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- VENGEANCE 16GB (1x16GB) DDR5 DRAM Up To 5600MT/s CL40 AMD EXPO & Intel XMP Memory

Viszont rengeteg strat, tele és LP stílusú gitár volt nagyon jó minőségben. Érdemes lehet érdeklődni a kiállítóknál, ott a lista a linken. Abban biztos vagyok, hogy a nagy részük kisujjból építene neked USA custom shop minőségű stratot.

Eleve kik dobálnak ki teljesen működőképes elektroncsöveket?