Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
70400 - 70301
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
addikt
De mi az itt, hogy jobb? Nincs referencia, csak a saját fülünk. Egy plexi vs jcm800 sem olyan egyértelmű, mert oké, hogy utóbbi feszesebb, de sokak számára valami gazdagság már kiveszett a hangból. Ez nagyon nem fekete-fehér. Hogy itt a kolléga szerint minden jazz meg blues zenész is hülye, nem tudják, mi kéne nekik, az megmosolyogtató, olyan X2N-esen
szűklátókörű"aranyos".
A jobb alatt én sokszor a műszakilag jobb erősítőre gondolok, nem a te vagy én általad hallott dolgokra. Az szubjektív.
d@vee-Gondoltam flexelek kicsit, mert nem sokak rendelkeznek itthon Wizard erősítő kapcsolásokkal

Kifejezetten kedvencem az amikor nekiállnak alkatrészeket lefestegetni meg feliratokat lereszelgetni alkatrészekről.

Na az ilyen csak azért is vissza lesz fejtve és fel lesz rakva netre.
-
d@vee
őstag
A Jazz Chorus pedig eléggé hifisen szól, azt szeretik a gitárosok állítólag benne.
Hi-fi-ben is van fejlődés, ahogy gitárerősítőknél is, hogy ne lenne, aki ezt nem látja az nem szakmabeli.Van némi rálátásom a gitárerősítőkre, mivel építettem meg javítottam is már eleget, ez csak a gitárerősítő kapcsolásos gyűjteményem, van még lejjebb pár kapcsolás ami nem lett bekategorizálva mappákba:

Van ott pár mappa ami olyan dolgokat tartalmaz amikben nagyon nem a szokásos interneten is fellelhető Fender/Marshall/Mesa kapcsolás található.
Egyedi dizájnok, olyan 1 csatornás erősítő rajzom is van amit megépítve 5-6ezer dollárért árulnak ma.
Ha ismersz fórumokat akkor ma már minden információ beszerezhető. Mert van olyan technikus akihez ha elvisznek 1-1 ilyen erősítőt nekiáll visszafejteni a kapcsolást, mert sokszor kamu kapcsolásokat tesznek fel a gyártók is(így amúgy is kénytelen visszafejteni), gondolok itt első körben a németekre(ENGL). A Mesa is megér egy misét akik azt se tudják hogy melyik erősítőt melyik rajz alapján gyártják, meg hogy ezekhez a különböző revízió változásokat ledokumentálják...volt már hogy emiatt vettem erősítőt, csak hogy megfejtsem.

Micsoda XXX gyűjtemény
-
X2N
addikt
Igen, nehéz, mert ezek nem hifi erősítők, amiknek reprodukciós feladatuk van, ezek konkrétan csinálják a zenét. Mondjuk ha megkérdezel egy-két szakit (pl. Dénes Péter), még hifiben sem olyan egyértelmű a fejlődés, hogy ehhez képest te még gitárerősítőknél is fejlődést vizionálsz, az megintcsak a saját ízlésed alapján kitalált fantazmagória.
A Jazz Chorus pedig eléggé hifisen szól, azt szeretik a gitárosok állítólag benne.
Hi-fi-ben is van fejlődés, ahogy gitárerősítőknél is, hogy ne lenne, aki ezt nem látja az nem szakmabeli.Van némi rálátásom a gitárerősítőkre, mivel építettem meg javítottam is már eleget, ez csak a gitárerősítő kapcsolásos gyűjteményem, van még lejjebb pár kapcsolás ami nem lett bekategorizálva mappákba:

Van ott pár mappa ami olyan dolgokat tartalmaz amikben nagyon nem a szokásos interneten is fellelhető Fender/Marshall/Mesa kapcsolás található.
Egyedi dizájnok, olyan 1 csatornás erősítő rajzom is van amit megépítve 5-6ezer dollárért árulnak ma.
Ha ismersz fórumokat akkor ma már minden információ beszerezhető. Mert van olyan technikus akihez ha elvisznek 1-1 ilyen erősítőt nekiáll visszafejteni a kapcsolást, mert sokszor kamu kapcsolásokat tesznek fel a gyártók is(így amúgy is kénytelen visszafejteni), gondolok itt első körben a németekre(ENGL). A Mesa is megér egy misét akik azt se tudják hogy melyik erősítőt melyik rajz alapján gyártják, meg hogy ezekhez a különböző revízió változásokat ledokumentálják...volt már hogy emiatt vettem erősítőt, csak hogy megfejtsem.

-
Ba cy lus
addikt
De mi az itt, hogy jobb? Nincs referencia, csak a saját fülünk. Egy plexi vs jcm800 sem olyan egyértelmű, mert oké, hogy utóbbi feszesebb, de sokak számára valami gazdagság már kiveszett a hangból. Ez nagyon nem fekete-fehér. Hogy itt a kolléga szerint minden jazz meg blues zenész is hülye, nem tudják, mi kéne nekik, az megmosolyogtató, olyan X2N-esen
szűklátókörű"aranyos".
-
consono
nagyúr
Azzal a roland kombóval is ugyanaz a helyzet mint a blues gitározással amiről az előbb beszéltünk, akkor 30+ évvel ezelőtt az volt elérhető mert más értelmes dolog nem volt, megszerették a zenészek, az lett a standard Jazz-re. Ugyanazokat a köröket futjuk. Nem látod?

Nehéz belátni hogy ma 2026-ban már ezeknél sokkal jobb gitárok/erősítők is vannak? Netről leszedhető ingyenes pluginek jobb chorus effektet tudnak mint ami abban az erősítőben volt, ami amúgy is csak egy boss ce-1 másolat volt.Persze lehet foggal körömmel ragaszkodni a régi jól bevált dolgokhoz, "mert régen minden jobb vóót". Csak közben eltelt 50 év, vannak új vasak is amik a régieknél sokkal többet is tudnak mert benne van az utóbbi 40-50 tapasztalata erősítő építés terén, és még nincsenek felfedezve mert mindenki ragaszkodik a régihez dacára hogy tele vannak hibákkal, igen még az SLO is.

Igazából a gitáros eléggé ragaszkodik a régi dolgokhoz
Vagy a többség legalább is. De teljesen logikus: azt a gitár hangot szerettük meg, amit megszerettünk, minden hibájával és azt akarjuk mi is. Hiába vannak jobb cuccok ma már, ha nem "úgy" szólnak. -
Ba cy lus
addikt
Azzal a roland kombóval is ugyanaz a helyzet mint a blues gitározással amiről az előbb beszéltünk, akkor 30+ évvel ezelőtt az volt elérhető mert más értelmes dolog nem volt, megszerették a zenészek, az lett a standard Jazz-re. Ugyanazokat a köröket futjuk. Nem látod?

Nehéz belátni hogy ma 2026-ban már ezeknél sokkal jobb gitárok/erősítők is vannak? Netről leszedhető ingyenes pluginek jobb chorus effektet tudnak mint ami abban az erősítőben volt, ami amúgy is csak egy boss ce-1 másolat volt.Persze lehet foggal körömmel ragaszkodni a régi jól bevált dolgokhoz, "mert régen minden jobb vóót". Csak közben eltelt 50 év, vannak új vasak is amik a régieknél sokkal többet is tudnak mert benne van az utóbbi 40-50 tapasztalata erősítő építés terén, és még nincsenek felfedezve mert mindenki ragaszkodik a régihez dacára hogy tele vannak hibákkal, igen még az SLO is.

Igen, nehéz, mert ezek nem hifi erősítők, amiknek reprodukciós feladatuk van, ezek konkrétan csinálják a zenét. Mondjuk ha megkérdezel egy-két szakit (pl. Dénes Péter), még hifiben sem olyan egyértelmű a fejlődés, hogy ehhez képest te még gitárerősítőknél is fejlődést vizionálsz, az megintcsak a saját ízlésed alapján kitalált fantazmagória.
-
X2N
addikt

-
Ba cy lus
addikt
Ha pehelysúlyú modellezőt vesz egy jazz zenész, abban sem a Soldano SLO100-at fogja kiválasztani, és nem azért, mert nem kapott felvilágosítást tőled mint fő hangszerelő zsenitől.
-
X2N
addikt
Szerintem inkább te magyarázd meg egy jazz zenésznek, hogy a Roland JC-120 szar, mert nem tud high gain torzításos metált játszani vele. Körbe fog röhögni. A zenészek tipikusan specializálódnak, így teljesen logikus, hogy az általuk használt eszközök jósága sem annak függvénye, mennyire univerzálisak, ilyet legfeljebb amatőrök * gondolnak, ők meg csak használják arra, amire nekik kell.
* meg te (
)Meg tudnám neki magyarázni, úgy hogy nem "szarozom"(te írtad így) le az általa használt Jazz Chorust.
Biztos szeretnek a Jazz zenészek 28 kilós kombókat emelgetni...
-
Redchucky
aktív tag
Sajnos ez lényegtelen. A legtöbben a fórumon a saját preferenciát / berögződést fogják ismételni. Ez erősödhet amennyiben valamivel kapcsolatban jó / rossz tapasztalat is társul.
Jól választottál! Nagyon szép a szine. Ammennyiben inspirál, hogy kézbe vedd minden nap, úgy nincs semmi gond. Mondjuk az engem is érdekelne, hogy miért SG lett explorer forma helyett
.Explorer exturat szerettem volna, de: teljesen bizonytalan a beszerzése egész Európában, csak fekete van készleten thomannál, az meg nekem nem ér meg cirka 100e pluszt. Az extura fishmanes, a cortom is az, nekem ez túl steril, túl profi cucc. Az emg-s explorer szintén beszerezhetetlen jelenleg. Gondolkodtam és rájöttem, hogy amit játszom (illetve próbálok játszani, arra teljesen jó lesz a probucker is. Innen meg már adta magát az sg

-
X2N
addikt
Új tremolós Harley Benton gitárok.
Ránézésre hasonlít a Kahler stílusú floydhoz. Nincs kés, de nem is golyóscsapágyas, úgy látom tengelyen forog a húrláb. Egy svájci cég gyártja. -
Ba cy lus
addikt
Magyarázd el akkor ezt Randall Smith-nek, ő tervezte(másolta a soldanot
), ha azzal a felfogással lennének tervezve ezek a Mesa erősítők akkor lehet nem lenne ma Mesa erősítő amiről lehetne beszélni. Gondolom eleve nem olyan zenész volt a célcsoport aki csak egy műfajban játszik és ezt ki is használja, így sokoldalú erősítőket tervezett, hasonlóan Paul Rivera-hoz. Az igény megvolt már akkor is, ahogy az ultra sok torzításra is, amit Mike Soldano megoldott az SLO-val. Láttam én már távvezérelhető potméteres Fender 5E3 Deluxe-erősítőt is ahol azzal játszottak hogy a különböző potméter állásokkal valós időbe alakították a hangot. Mindhárom potméter távvezérelhető volt az erősítőn léptetőmotorokkal...Bőven van elég mozgástér egy erősítőnél hogy ne csak 1 valamire legyen jó. Még az 1 csatornásoknál is. Nem feltétlen akartak a gitárosok régen se 2-3 erősítőt otthonra, ezért se ártott ha van egy ilyen mindenes(meg elég drágák a jó erősítők így is). Ha meg cuccolni kell mindig egyszerűbb 1 erősítőt vinni.
Egy csomó ma használt "híres" erősítő arra lett használva/arról lett híres amire "eleve nem tervezték" szóval nagyon nem egyszerű olyat tervezni ami 1 dologra jó...
Szerintem inkább te magyarázd meg egy jazz zenésznek, hogy a Roland JC-120 szar, mert nem tud high gain torzításos metált játszani vele. Körbe fog röhögni. A zenészek tipikusan specializálódnak, így teljesen logikus, hogy az általuk használt eszközök jósága sem annak függvénye, mennyire univerzálisak, ilyet legfeljebb amatőrök * gondolnak, ők meg csak használják arra, amire nekik kell.
* meg te (
) -
X2N
addikt
Szerintem teljesen normális, hogy egy gitárerősítő nem akar univerzális lenni, ami mindenre is jó, hanem egy-két műfajra, rokonműfajra specializálódik. Egy zenész jellemzően egy műfajban játszik egy adott időszakában, nem az a tipikus, hogy egyik nap metálkodik, másik nap a jazz klubban tolja, harmadnap meg a Zeneakadémián lép fel.
Magyarázd el akkor ezt Randall Smith-nek, ő tervezte(másolta a soldanot
), ha azzal a felfogással lennének tervezve ezek a Mesa erősítők akkor lehet nem lenne ma Mesa erősítő amiről lehetne beszélni. Gondolom eleve nem olyan zenész volt a célcsoport aki csak egy műfajban játszik és ezt ki is használja, így sokoldalú erősítőket tervezett, hasonlóan Paul Rivera-hoz. Az igény megvolt már akkor is, ahogy az ultra sok torzításra is, amit Mike Soldano megoldott az SLO-val. Láttam én már távvezérelhető potméteres Fender 5E3 Deluxe-erősítőt is ahol azzal játszottak hogy a különböző potméter állásokkal valós időbe alakították a hangot. Mindhárom potméter távvezérelhető volt az erősítőn léptetőmotorokkal...Bőven van elég mozgástér egy erősítőnél hogy ne csak 1 valamire legyen jó. Még az 1 csatornásoknál is. Nem feltétlen akartak a gitárosok régen se 2-3 erősítőt otthonra, ezért se ártott ha van egy ilyen mindenes(meg elég drágák a jó erősítők így is). Ha meg cuccolni kell mindig egyszerűbb 1 erősítőt vinni.
Egy csomó ma használt "híres" erősítő arra lett használva/arról lett híres amire "eleve nem tervezték" szóval nagyon nem egyszerű olyat tervezni ami 1 dologra jó...
-
Hadeska22
aktív tag
Sajnos ez lényegtelen. A legtöbben a fórumon a saját preferenciát / berögződést fogják ismételni. Ez erősödhet amennyiben valamivel kapcsolatban jó / rossz tapasztalat is társul.
Jól választottál! Nagyon szép a szine. Ammennyiben inspirál, hogy kézbe vedd minden nap, úgy nincs semmi gond. Mondjuk az engem is érdekelne, hogy miért SG lett explorer forma helyett
. -
Ba cy lus
addikt
Ahogy telecasterrel is, nem kell korlátozni magad erősítőknél se, vannak nagyon jó metálra tervezett erősítők amivel bluest is lehet játszani, Dual/Triple Rectifier is simán tudja, van benne jó crunch-os csati sponge/bold kapcsoló csöves/diódás egyenirányítás meg teljesítményszabályozás hogy rottyanjon a végfok, be lehet rajtam mindent is állítani kedved szerint.

Szerintem teljesen normális, hogy egy gitárerősítő nem akar univerzális lenni, ami mindenre is jó, hanem egy-két műfajra, rokonműfajra specializálódik. Egy zenész jellemzően egy műfajban játszik egy adott időszakában, nem az a tipikus, hogy egyik nap metálkodik, másik nap a jazz klubban tolja, harmadnap meg a Zeneakadémián lép fel.
-
X2N
addikt
Azért megmérnéd hogy a húrlábtól számítva hány cm-re van a nyaki hangszedő(az állító csavar és a vastag E húr a húrlábnál? Nálam 13cm a kínai SG-nél(22bundos), Ibaneznél 15.2cm(24bund).
Mi lett az Explorer-el? Pedig linkeltem neked jót. -
cappa72
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
Emberek, én csak mutattam egy képet egy új gitárról, nem kell mindig a flamewar.
-
X2N
addikt
Itt van pár kép egy 50-es évekbeli indianapolisi gitárboltról. Hasonló lehetett a többi is.
50-es években gitárerősítőt is nehéz volt szerezni, a csöves hifi erősítőket(Heathkit,
Dynaco) is csinált magad kitekből úgy rakták össze a családok a megspórolt pénzükből, gondolom a hangszererősítőknél se volt másképp.
Az ott bal oldalt valami olcsóbb fender jaguar? -
X2N
addikt
Mindent lehet mindennel, metál riffeket is nyomhatsz strat nyaki hangszedővel, ha erre van gusztusod, csak nem fog illeni a zenéhez.
De Gary Moore nem 59-ben zenélt, ugye? Ha neki baja lett volna az LP nyaki hangszedő hangjával, vesz egy SG-t, aztán annyi.Dehogy nincs hozzá köze az ízlésednek, te teljesen azon a szemüvegen át ítéled meg, hogy mi jó egy másik embernek, legyen az akár egy legendás zenész.
Szinte biztos hogy nem volt gondja a nyaki hangszedővel mert a hídi aktív EMG-n is ugyanúgy el tudta játszani amit akart.

Nyilván ha kellett neki egy adott sound akkor elővette azt a gitárt amit ő jónak tartott arra.
-
X2N
addikt
Mindent lehet mindennel, metál riffeket is nyomhatsz strat nyaki hangszedővel, ha erre van gusztusod, csak nem fog illeni a zenéhez.
De Gary Moore nem 59-ben zenélt, ugye? Ha neki baja lett volna az LP nyaki hangszedő hangjával, vesz egy SG-t, aztán annyi.Dehogy nincs hozzá köze az ízlésednek, te teljesen azon a szemüvegen át ítéled meg, hogy mi jó egy másik embernek, legyen az akár egy legendás zenész.
Ahogy telecasterrel is, nem kell korlátozni magad erősítőknél se, vannak nagyon jó metálra tervezett erősítők amivel bluest is lehet játszani, Dual/Triple Rectifier is simán tudja, van benne jó crunch-os csati sponge/bold kapcsoló csöves/diódás egyenirányítás meg teljesítményszabályozás hogy rottyanjon a végfok, be lehet rajtam mindent is állítani kedved szerint.

-
Ba cy lus
addikt
Nyilván mert bármilyen más gitár teljesen alkalmatlan arra hogy blues-t játszanak rajta.

59-be mi választék volt egy gitárüzletbe? Azt használták ami jó volt. Utána az lett a standard.
Volt Gary Moore-nak értelmesebb gitárja is mint az a Les Paul, Ugyanúgy tudott rajta gitározni
A saját ízlésemnek ehhez megint semmi köze.
-
X2N
addikt
Ha szerinted ekkora választék volt csak, te megint valami másik dimenzióban élsz.
Szegény Gary Moore-nak is biztos nem volt más választása, rátukmálták a Les Paul-t, roppant valószínű. Már megint a saját ízlésed "objektivizálod", de blues-ban köszönik szépen, az LP/strat nyaki hangszedő tónusával azért egész jól elzenélgetnek már egy ideje. Hogy az erősítőkről már ne is beszéljünk, hogy miért nem kell nekik okvetlenül metálra használatos erősítő, mert szerinted a többi szar.
Nyilván mert bármilyen más gitár teljesen alkalmatlan arra hogy blues-t játszanak rajta.

59-be mi választék volt egy gitárüzletbe? Azt használták ami jó volt. Utána az lett a standard.
Volt Gary Moore-nak értelmesebb gitárja is mint az a Les Paul, Ugyanúgy tudott rajta gitározni
A saját ízlésemnek ehhez megint semmi köze.
-
Ba cy lus
addikt
Mi rejtély? Azért lett népszerű mert az volt a boltba.

Közben Fender átváltott gibson üzemmódba a jogi osztályon.
Ha szerinted ekkora választék volt csak, te megint valami másik dimenzióban élsz.
Szegény Gary Moore-nak is biztos nem volt más választása, rátukmálták a Les Paul-t, roppant valószínű. Már megint a saját ízlésed "objektivizálod", de blues-ban köszönik szépen, az LP/strat nyaki hangszedő tónusával azért egész jól elzenélgetnek már egy ideje. Hogy az erősítőkről már ne is beszéljünk, hogy miért nem kell nekik okvetlenül metálra használatos erősítő, mert szerinted a többi szar.
-
X2N
addikt
-
FockeWulf
tag
Hallottál már olyan unortodox nónámes együttesekről mint pl a ZZ Top?...esetleg Billy Gibbons?...ha már pincs harmonika meg a bluesrock....
-
Ba cy lus
addikt
"Valahogy" mégis LP nyaki hangszedő és stratocaster nyaki hangszedő a leginkább preferált választás blues-ra. Rejtély.
-
X2N
addikt
Ahol ez igazán számít, az a "pinch harmonics" technika, mivel ott eleve gyengített a húr gerjesztése a szokásos pengetéshez képest. Emiatt jobban / hosszabban szólnak a visító felharmonikusok, ha a pengetési pont éppen az adott felharmonikus valamelyik "duzzadóhelyére" (max amplitúdójú pozíció, tehát épp a korábban említett csomópont "ellentéte") esik. Persze egyrészt óriási különbségek itt sincsenek, másrészt nem túl életszerű a pengetési pozíciót játék közben a lefogott hang által adott húrhossz ilyen kitüntetett pontjaihoz igazítani.
Illetve a "harmonic tapping" (a la EVH) is kapcsolódó eset, amikor épp valamelyik csomóponti bundra (magára a fémre) koppintva gerjesztünk valamilyen felharmonikust. Ez nyilván a legnehezebb / legspeciálisabb eset, hiszen pont csomópontban gerjesztünk egy adott módust, ami tankönyvi ideális esetben ugye elvileg lehetetlen.
Valahogy blues gitározásnál nem igazán használt ez a pinch harmonics technika, ellenben az összes modern metál gitáros megcsinálja 24 bundos gitárokon probléma nélkül.
-
kutyek
senior tag
Ahol ez igazán számít, az a "pinch harmonics" technika, mivel ott eleve gyengített a húr gerjesztése a szokásos pengetéshez képest. Emiatt jobban / hosszabban szólnak a visító felharmonikusok, ha a pengetési pont éppen az adott felharmonikus valamelyik "duzzadóhelyére" (max amplitúdójú pozíció, tehát épp a korábban említett csomópont "ellentéte") esik. Persze egyrészt óriási különbségek itt sincsenek, másrészt nem túl életszerű a pengetési pozíciót játék közben a lefogott hang által adott húrhossz ilyen kitüntetett pontjaihoz igazítani.
Illetve a "harmonic tapping" (a la EVH) is kapcsolódó eset, amikor épp valamelyik csomóponti bundra (magára a fémre) koppintva gerjesztünk valamilyen felharmonikust. Ez nyilván a legnehezebb / legspeciálisabb eset, hiszen pont csomópontban gerjesztünk egy adott módust, ami tankönyvi ideális esetben ugye elvileg lehetetlen.
-
kutyek
senior tag
erről ez jutott az eszembe
- Miután innen indultunk - mondta Durien, ujjával a térképre bökve -, lefelé kell menni.
- Merre? - kérdezte Polchon.
- Erre - mutatta a százados.
Polchon egyszerűen megfordította a térképet a középpont körül úgy, hogy a Fokföld került Tunisz helyére.
- És most?
Durien meghökkent. A "lefelé" ellenkező irányba került, és "felfelé" lett.
- Uraim - mondta Mr. Wilkie -, vége a komédiának. Terítsük ki a lapjainkat.
Csendben ültek sokáig.
Aah, a 'Láthatatlan hangoló'... örökbecsű klasszikus
-
Ba cy lus
addikt
Amúgy pl. akkordozásnál jön ki igazán úgy statisztikailag, ott azért elég gyakran szól üres húr, statisztikailag a leggyakrabban.
-
Ba cy lus
addikt
Meg a 12. bundnál mint felezőpont, a 7.-nél közel van a harmadolóhoz, 5.-nél közel negyedelőhöz, nyilván nem ok nélkül emlegetik ezt.
A 24 bundot egyébként a "gitárirodalom" hány százaléka használja, hogy már lassan olyan létszükségletként van felvezetve, hogy kezdőknek szánt gitár sem lehet meg nélküle? Sokkal inkább marketing ez, mint valós szükséglet. Elhiszem, hogy valakinek kell is, de abban egészen bizonyos vagyok, hogy ez távolról sem a többség. -
arnyekxxx
veterán
erről ez jutott az eszembe
- Miután innen indultunk - mondta Durien, ujjával a térképre bökve -, lefelé kell menni.
- Merre? - kérdezte Polchon.
- Erre - mutatta a százados.
Polchon egyszerűen megfordította a térképet a középpont körül úgy, hogy a Fokföld került Tunisz helyére.
- És most?
Durien meghökkent. A "lefelé" ellenkező irányba került, és "felfelé" lett.
- Uraim - mondta Mr. Wilkie -, vége a komédiának. Terítsük ki a lapjainkat.
Csendben ültek sokáig.
-
X2N
addikt
SG-nél nem. Ahogy itt az Epiphone Modern szériánál se a 24 bund miatt. Pedig lehetne ugyanott ahol a LP-nál 22 bundos SG-n, van erre is példa.
De majd biztos megjelennek a 22 bund tagadók is, akik a 21 bundra esküsznek Stratonál vagy Tele-nél.
-
kutyek
senior tag
Természetesen az üres húrnak van ott "másodlagos harmonikus csomópontja". Lefogott hangnál meg máshol lesz. A hangzás szempontjából nincs ilyen értelemben kitüntetett jelentősége.
-
Ba cy lus
addikt
Aztán mégsem teszik a hídhoz közelebb a 23-24. bund helyénél egy tipikus LP-n, évtizedek óta ott van, valószínűleg azért, mert szeretik ott.
-
X2N
addikt
A Stratosok szoktak erre panaszkodni állandóan. Leszpaul-nál humbuckerrrel szerintem még előny is előny hogy nincs annyi mélye a hangszedőnek mint normál esetben.
-
Ba cy lus
addikt
A húr rezgésének fizikája. Duzzadóhelyek, csomópontok.
Egyébként valószínűleg jól demonstrálható egy Les Paul és egy Les Paul double cut nyaki hangszedőjének összevetésével.
-
X2N
addikt
Én konkrétan még nem találkoztam olyan zenei darabbal az engem érdeklők közül, ahol a gitár 23. és 24. bundját használták volna, ellenben vannak gitárok, ahol a 23. és 24. bund helyén a nyaki hangszedő van, ez a húr másodlagos harmonikus csomópontja, amely pozíció tónusa a blues-hoz annyira passzol. Persze egy SG-nél a nyak csatlakozása miatt egyébként sem lehetne ott a hangszedő, így ott e tekintetben nem jelenthet kompromisszumot, de egy Les Paulnál annál inkább az lenne.
De mi ez a csoda harmonikus tone csomópont nyaki hangszedőnél amiről lemaradok a 24 bundos gitárjaimmal? Valami videós bemutatás van erről?
-
cappa72
nagyúr
Én konkrétan még nem találkoztam olyan zenei darabbal az engem érdeklők közül, ahol a gitár 23. és 24. bundját használták volna, ellenben vannak gitárok, ahol a 23. és 24. bund helyén a nyaki hangszedő van, ez a húr másodlagos harmonikus csomópontja, amely pozíció tónusa a blues-hoz annyira passzol. Persze egy SG-nél a nyak csatlakozása miatt egyébként sem lehetne ott a hangszedő, így ott e tekintetben nem jelenthet kompromisszumot, de egy Les Paulnál annál inkább az lenne.
Ugyanakkor egy 24-es nyakon viszont könnyebben érhető el a 21-22 is, mint egy eleve 21-22 bundos gitáron.
Amúgy akinek számít a 2. otávnál lévő hangszedő elhelyezkedése, mert oda is figyel rá, akkor az nem választja a 24 bundos verziót. Csak ezeknél az embereknél számít, hogy 24 vagy 21/22 van rajta.
Aki eleve nem foglalkozik ezzel, pl csak hídi hangszedős gitárja van, annál ez nem is merül fel, nem szempont, nochdazu nincs hátrány. -
Ba cy lus
addikt
Szerintem semmi hátránya nincs a 23-24. bundnak. Nyilván valaki azért vesz olyan gitárt, mert olyat szeretne.
Vagy mert jól hangzik, hogy több, 24 bund van, de egyáltalán nem biztos, hogy minden oldalról, alaposan meg is vizsgálja, utánanéz, tényleg hasznos-e az számára.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
De, van értelme, mert nem csak SG-k vannak, így érdemes ennek tudatában lenni, hogy a 23. és 24. bund meglétének hátrányai is vannak, az előnyei pedig megkérdőjelezhetők, ha az ember soha nem találkozik olyan zenei darabokkal. Ami azt illeti, a te repertoárodban sem láttam még olyat, ahol használták volna.
Szerintem semmi hátránya nincs a 23-24. bundnak. Nyilván valaki azért vesz olyan gitárt, mert olyat szeretne.
-
Ba cy lus
addikt
Tehát magyarul most ennek semmi értelme, amit mondtál. Hogy eleve felesleges a 23. 24. bund, mert oda simán mehetne a hangszedő, de amúgy nem is mehetne oda, mert a nyakizület miatt el sem férne.
De, van értelme, mert nem csak SG-k vannak, így érdemes ennek tudatában lenni, hogy a 23. és 24. bund meglétének hátrányai is vannak, az előnyei pedig megkérdőjelezhetők, ha az ember soha nem találkozik olyan zenei darabokkal. Ami azt illeti, a te repertoárodban sem láttam még olyat, ahol használták volna.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én mondtam, hogy szarul fog szólni a Marshall, de a chat gpt megmondta, hogy én vagyok a hülye. Aztán most kiderül, hogy tényleg szar a Marshall kombó...valami baj van a chatgpt-vel.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tehát magyarul most ennek semmi értelme, amit mondtál. Hogy eleve felesleges a 23. 24. bund, mert oda simán mehetne a hangszedő, de amúgy nem is mehetne oda, mert a nyakizület miatt el sem férne.
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
Próbáltam ezt a gitárt, nekem is tetszett a szìne meg a dupla oktáv, de roppant nehéz gitár, erős neck dive-val, így én nem vettem meg.
Meg egyre inkább úgy érzem az SG nem nekem való.
-
Redchucky
aktív tag
Próbáltam ezt a gitárt, nekem is tetszett a szìne meg a dupla oktáv, de roppant nehéz gitár, erős neck dive-val, így én nem vettem meg.
Meg egyre inkább úgy érzem az SG nem nekem való.
Ez a Modern Figure verzió, a telecasterem nehezebb.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Redchucky
aktív tag
Ez a Vintage 52-bol van?
Nem, Thomanntól jött.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
Az Explorer nem jött össze, meg közben rájöttem hogy nincs is rá szükségem
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
Szokás szerint megint elromlott nálam valami, ezúttal a szívem csücske, a Studio Vintage.
Bekapcsolom, előbb valami furcsa zúgás, ami addig nem volt, erre kikapcsoltam inkább, aztán megint ugyanez, utána másik konnektorba dugva már nincs zúgás, de előbb jön a szokásos sistergés, majd elnémul. Persze előtte az tűnt fel, hogy gitárpengetésre is néma. Végül, hogy mindkét végfok cső teljes hosszában világít. Van még rá bőven garancia, de nem vagyok boldog, hogy alig másfél év után előjött. -
sza.sa
tag
NGD van nálam most, bár a létszám nem változott otthon, elcseréltem a McCarty 594 Singlecut-ot egy CE24-re:
Nem ezt színt képzeltem el, de végül megtetszett
Tetszik a nem lakkozott nyak. -
Ba cy lus
addikt
Nekem a Cube 15x tisztája megváltás volt az MG30DFX tisztája után. Metált is nagyon tudta a Roland. Overdrive-ot egyik sem igazán.
-
FockeWulf
tag
Legalább első kézből tapasztalhattad az MG-k silányságát.
Nekem is volt még majd 20 éve az első MG-szériából, az MG30DFX, viszont akkoriban jóval kevesebb lehetőség volt, és hiába szarozták itt-ott, úgy voltam vele, csak a sznobság beszél belőlük. Aztán mikor úgy volt, hogy feladom a gitározást, eladtam, évekkel később már egy használt Roland Cube 15x-szel kezdtem újra, eszembe nem jutott az MG.
Nekem MG10esem is volt régen, a torz csatornája olyan amilyen, de egy sd1/tubescreámer féle pedállalmár teljesen jó csak a tiszta csatornán használva. Max egy reverb pedál kell még mellé és szól. No de kinek mi.
-
Ba cy lus
addikt
Legalább első kézből tapasztalhattad az MG-k silányságát.
Nekem is volt még majd 20 éve az első MG-szériából, az MG30DFX, viszont akkoriban jóval kevesebb lehetőség volt, és hiába szarozták itt-ott, úgy voltam vele, csak a sznobság beszél belőlük. Aztán mikor úgy volt, hogy feladom a gitározást, eladtam, évekkel később már egy használt Roland Cube 15x-szel kezdtem újra, eszembe nem jutott az MG.
-
FockeWulf
tag
A valeton gp5-öt érdemesebb valami végfokon, aktív ládán használni, sokkal jobban szól mint kombón. Minden effektet be tudsz úgy állótani hogy ki-be kapcsolod a lábkspcsolóval. Pl csinálj egy cleán preszetet, meg egy effektezettet, a lábkapcsolót állítsd A-Z módra és akkor csak ezt a két preszetet rendeld a lábkapcsolóhoz és ezt váltogatod oda-vissza.
-
arnyekxxx
veterán
a cleannek sem át ha effekezett (kis reverb, delay, chorus), érdemes egy clean meg egy drive presetet csinálni a pedálon és azokat váltogatni az erősítő tiszta csatornáját használva
-
X2N
addikt
Használati útmutató 9. oldal.
Bár ennyi pénzért már lehet venni komolyabb gitárládát is vagy aktív stúdió monitor hangfalat(Kali Audio LP6V2), vagy használhatod azt a hifi erősítőt is amit belinkeltél stereo-ban 2db gitárládával is(bár ez már egy komolyabb gitár setup), hosszútávon biztos kinövöd GP5-öst és érdemes már olyan multieffektet nézni ami 4 cable method-ot is tud. Sok lehetőség van. Audio interace-el is lehet, DAW-al csak pluginokat használva. Az utóbbi a legolcsóbb talán hosszútávon de ott kell a legtöbbet kísérletezni.
Neked kell tudni hogy mire akarod használni, milyen hangerő kell, otthonra 2 jó stúdió monitor hangfal sokaknak elég lehet.Csöves gitárerősítő mellet még mindig az szól hogy azt csak bedugod és gitározol, jól fog szólni, inspiráló, de hangos is lesz hiába 15W, már ezzel simán fel lehet lépni bárhol. Kezdőknek ez nagyobb segítség mint az hogy belinkelek 20+ oldalt melyik plugin-t kell leszedni a DAW-ba meg hogy kell 3 fele routolni hogy lemez hangot kapj szerintem.
-
kukulec
őstag
-
kukulec
őstag
-
X2N
addikt
Igen! Van rajta effekt loop így nem csak elé tudod bekötni.
-
Ba cy lus
addikt
Milyen 15W-os Marshall láda van? Vagy kombóra gondoltál, mint pl. az MG15G?
-
consono
nagyúr
Tudod, csak akkor az erősítő, meg ládaszimulációkat ki kell kapcsolnod. A másik megoldás, hogy az effekt loop returnjébe dugod a Valeton kimenetét, akkor csak a ládaszimulációkat kell kikapcsolnod és a GP5 lesz az előfokod. De akkor meg minek a csöves erősítő?

Vagy gitár->tube15->effect send->GP5->effect return, így "jó" helyen lesznek az idő alapú effektetk, de a torzítást az erősítőn kell megoldanod. -
kukulec
őstag
Megjött egy 15 wattos marshall láda. Elég gyengén szól, valszeg küldöm vissza. A kérdés: ha Harley Benton TUBE15 Celestion lenne a kiszemelt, azt tudom úgy üzemeltetni, hogy szépen jön róla a clean, elé meg beteszem a Valeton GP-5-öt és arról megy a minden más?
-
Tibizzz
tag
-
d@vee
őstag
-
d@vee
őstag
681, a 660-ból nem találtam itthol olyat ami van raktáron és nem kell rá várni. Na meg olcsóbb, bár nem azon a pár ezer forinton múlik a dolog.
Nem mindig vagyok a láda mellett, ezért jó lenne ha anélkül is menne a dolog. -
Ba cy lus
addikt
Igazából még az sem olyan könnyen hajtható DT770-ből, nekem hosszú évekig volt a 32 ohmos DT770 premium edition, telefon utcára már nem tudta kellő hangerővel meghajtani, egyszerűen nem elég érzékeny az a fejhallgató, kell neki némi kraft.
Meg az is közrejátszik ott, hogy a közép háttérben van, emiatt a szubjektív érzékelt hangerő kisebb. -
Goose-T
veterán
HD681 vagy HD660? A HD660-ból ne a 150 ohmosat vedd.
Amúgy az erősítődön lévő kimenet elég hozzá egyelőre, van rajta ládaszimuláció, elviselhetően fog szólni.
-
arnyekxxx
veterán
Ha nem csak az erősítőd nem túl acélos hangját szeretnéd hallgatni és nem akarsz számítógéphez kötve lenni, akkor valami multit. Fentebb linkeltem a pocketmastert, olcsó, aksis és szól úgy, hogy elmehetsz vele klubkoncerekre.
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Ha esetleg a Superlux HD660-at választottad, azzal nem nagyon leszel előrébb, az a DT770 kínai kópiája akar lenni, szintén nem hajtható könnyen.
-
d@vee
őstag
Nekem is van egy 250 ohmos DT770 Pro-m. Meg egy HD681-em és egy HD660 Pro-m is.
Nem a levegőbe beszélek. Annyit tudok, hogy igen nehéz meghajtani a DT770 Pro-t, a Focusrite Clarett 2Pre interfészem éppencsak megbirkózik vele. Nem azt mondom, hogy nem szól jobban a DT770 Pro a Superluxoknál, mert azért hallható a különbség, de azok is teljesen jók és még olcsók is, ráadásul könnyen hajthatóak.Mi szolgáltatná amúgy a hangot a fejhallgatónak? Multieffekt? Mert a fejhallgatóerősítőnek line out kell, szóval másféle kábel kell, nem jó ötlet a fejhallgatókimenetet rádugni egy fejhallgatóerősítőre, nem fog szépen szólni. Egy új fejessel egy csomó kábelezést megspórolnál.
Szóval marad a másik fejes, aludtam rá 2-t
Bedobtam kosárba már a superluxot, ahhoz mi kell hogy rádugjam a gitárra? -
Ba cy lus
addikt
A Fractal az még mindig külön kategória mint az összes többi. Múltkor ismerősöm nagy büszkén eladta az FM3-ast hogy QC-t vegyen hogy mennyire jó lesz majd neki, aztán most szembesült a dologgal hogy mennyivel jobb volt a Fractal, kb. mindenben, erősítők, láda szim, pitch shifter, delay stb... Akart Petrucci presetet csinálni QC-n, kérdezte hogy kell, mondom ott a Fractalos faszi videója, nézd meg, tökéletesen be van állítva. Gyárilag benne van minden preset hozzá.
Persze mondta utána hogy de hát a QC-t nem kell annyit tekergetni...
Pont ez a lényege a Fractal-nak, hogy lehet, még olyat is ami nem lenne ott az erősítőnél, beteges szinten, mondtam neki.
Szóval sanszos hogy FM9 lesz neki ha eladja a QC-t.
A youtube "tesztelők" hatása. A Valeton GP200-ról is bizonygatják, hogy megtévesztésig igazi: olyan beállításokkal és zenei témával demonstrálva, ahol nem tűnik fel nagy különbség, ez a legkevesebb trükközés, amit csinálnak. Ellenben a Valeton plexijéből tiszta hangot kihozva semmivel sincs több köze a plexi által produkált tisztához, mint egy random tranzisztoros erősítő tiszta gitárhangjának, ezt a lehető legkomolyabban, mindennemű túlzás nélkül állíthatom, nincs benne hifista túlbuzgóság. Sőt, van olyan Fender modell a Valetonban, ami sokkal inkább hasonlít rá. Persze lehet erre mondani, hogy hát a plexi az hard rock, kinek lényeges ez, de ez már csak az utókor beskatulyázása, anno több fantáziát láttak benne a gitárosok, és akinek van ilyen erősítője, kiismerte, az érti is, miért.
-
Hadeska22
aktív tag
Ez igaz, ellenben jó kérdés, hogy mekkora lesz a "tűréshatár" más márkáknál. Mert azért vannak neves márkáktól is tradicionális "strat" formák, igaz változtatásokkal. Pl. egy PRS stratról egyáltalán nem a Fender féle strat jut nekem eszembe. De egy Jackson San Dimas 85-ről sem. A Schecter strat formái viszont nagyon minimálisan másabbak.
Ugyancsak kérdés, hogy a superstrat az ebbe a kategóriába tartozik-e?
Mondjuk vicces lenne ha saját magukat (Jackson San Dimas) beperelnék
.. -
Goose-T
veterán
DÜSSELDORF, Germany (March 9, 2026) — Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) has secured a significant legal victory following a ruling by the Regional Court of Düsseldorf that establishes broad legal protection for Fender’s iconic Stratocaster® guitar body design under German and European copyright law.
Remeghetnek a gitárgyártók mindenki célpont lehet...

Ez csak az Alin árusított Irin gitárok forgalmazója ellen nyerték. Egy az egyben másolták a strat formát, más gyártók már nem csinálnak ilyet.
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Kis olvasnivaló a Lexicon PCM80 algoritmusokról. Eddig nem volt róla szó.

Plusz infó a delay-ekről.
Axe FX Delay blokkok. -
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Pénz az volt is meg lesz is, de ez megtetszett 35k-ért hozták és csak drágább lesz.
-
X2N
addikt
A Fractal az még mindig külön kategória mint az összes többi. Múltkor ismerősöm nagy büszkén eladta az FM3-ast hogy QC-t vegyen hogy mennyire jó lesz majd neki, aztán most szembesült a dologgal hogy mennyivel jobb volt a Fractal, kb. mindenben, erősítők, láda szim, pitch shifter, delay stb... Akart Petrucci presetet csinálni QC-n, kérdezte hogy kell, mondom ott a Fractalos faszi videója, nézd meg, tökéletesen be van állítva. Gyárilag benne van minden preset hozzá.
Persze mondta utána hogy de hát a QC-t nem kell annyit tekergetni...
Pont ez a lényege a Fractal-nak, hogy lehet, még olyat is ami nem lenne ott az erősítőnél, beteges szinten, mondtam neki.
Szóval sanszos hogy FM9 lesz neki ha eladja a QC-t.
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
DÜSSELDORF, Germany (March 9, 2026) — Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) has secured a significant legal victory following a ruling by the Regional Court of Düsseldorf that establishes broad legal protection for Fender’s iconic Stratocaster® guitar body design under German and European copyright law.
Remeghetnek a gitárgyártók mindenki célpont lehet...

-
consono
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
addikt
-
arnyekxxx
veterán
Kaptam kölcsön egy HB AirBorne 5.8GHz vezeték nélküli "kábelt".
Jó dolog? Megbízhatóak ezek?
(majd csak este tudom kipróbálni.)
Itt nézegettem, hogy 15-20 körül van pár.Vagy van csájníz verzió is ami hosszabb távon is működik?
(Mintha olvastam volna itt Lekato nevűt.)(Mivel kölcsönbe kaptam, ezért jelenleg a zero-költés még áll.
)nekem van lekato ws-80 (ugyanaz mint a joyo jw-03) ennél nekem már nem tűnt fel minöségromlás meg késés, simán jó szinpadra is
A thomannos mellett szól a gari
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
consono
nagyúr
Tényleg, mindig elfelejtem a 6 méteres Roland kábelem.
Itt szenvedtem a 1,5-2 méteres noname kábellel, mikor menetrendszerűen tönkrement a 3 méteres Roland, közben meg ott van a 6 méteres. 
Egyébként furcsa, hogy a 6 méteres állta nálam a sarat, pedig csak hosszban különbözik a 3 méterestől.
Pedig hányszor előjött a téma
-
Ba cy lus
addikt
Tényleg, mindig elfelejtem a 6 méteres Roland kábelem.
Itt szenvedtem a 1,5-2 méteres noname kábellel, mikor menetrendszerűen tönkrement a 3 méteres Roland, közben meg ott van a 6 méteres. 
Egyébként furcsa, hogy a 6 méteres állta nálam a sarat, pedig csak hosszban különbözik a 3 méterestől.
-
X2N
addikt
Bohóckodni lehet mindennel, de otthonra nem untig elég egy 5-7.5M-es gitárkábel? Megbízhatóbb, egyszerűbb, nem kell töltögetni, nem veszi le a dinamikát, rontja le a hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
-
70400 - 70301
72753 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- Apple iPhone 16 128GB Black 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L480,14" HD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek

Bekapcsolom, előbb valami furcsa zúgás, ami addig nem volt, erre kikapcsoltam inkább, aztán megint ugyanez, utána másik konnektorba dugva már nincs zúgás, de előbb jön a szokásos sistergés, majd elnémul. Persze előtte az tűnt fel, hogy gitárpengetésre is néma. Végül, hogy mindkét végfok cső teljes hosszában világít. Van még rá bőven garancia, de nem vagyok boldog, hogy alig másfél év után előjött.
Meg az is közrejátszik ott, hogy a közép háttérben van, emiatt a szubjektív érzékelt hangerő kisebb.
)