- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz Everlost #41252 üzenetére
És közben nem ír ki semmi hibaüzenetet, csak hirtelen újraindul?
Én azt még megpróbálnám, hogy kiszednék a gépből mindent, majd asztalon csak az alaplap, proci, egy RAM, VGA, HDD - próba. Ha így se OK, akkor HDD is leszed, helyette CD meghajtó, és boot lemezről indít... ,ha így se OK, akkor CD meghajtó is leszed, USB-s bootolható oprendszer próba.
No, meg próbálnék bele egy másik tápot is, esetleg VGA-t.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Everlost #41235 üzenetére
Hát, én úgy látom, az F6 a legújabb bios... tehát nincs sok értelme lecserélni., de ha végképp nincs már más ötleted és nem garis a lap, akkor akár nekem is ajándékozhatod , vagy próbáld meg mondjuk az F5-öt rárakni. De ha attól megjavulna, akkor az F6-al is jó lesz aztán.
-= Pancsermeste® =-
-
Thrawnad
senior tag
válasz Everlost #41228 üzenetére
Mikor megvettem az enyém is így kezdte de azt megoldotta a CMOS reset
Figy, a biosok egyrészét nem üti ki ha kiveszed az elemet.
Viszont ami tuti kiüti: Kiveszed az elemet kikapcsolt 220 ból kihúzott állapotban természetesen, majd az elem csatlakozó két pólusát rövidre zárod egy fémdarabbal.
Én az elemmel szoktam. Ez egy nagyon régi trükk. (még a 486-osokon jöttünk rá )
Én ezetleg a ramokat is megpucolnám. Illetve mindent kiszednék a lapról. Kártya, drive-ok stb. És megnézni mit csinál, majd egyenként visszadugni. Ilyet akár egy hibás DVD meghajtó is okozhat. A deszka meg védi magát és ujraindul.
ThrawnadHardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Everlost #41228 üzenetére
Ha beteszel egy bootolható CD-t vagy DVD-t, akkor arról se indul?
Tehát pl. egy Win telepítőlemez, ha megfelelően be van állítva a boot sorrend, akkor ugye valahogy úgy indulna, hogy kiírja: boot from atapi cd-rom... meg hogy Press Any Key to Continue.... vagy valami ilyesmi... Nos, már ezt se csinálja?-= Pancsermeste® =-
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41224 üzenetére
a tápod meggyőző
de ilyen nevű prociról még nem halottam ? támogatott típus ez ennél a lapnál ? az hogy a lap 775 -ös foglalatú, az még nem azt jelenti hogy bármilyen régi 775 -ös cpu -t megfelelően kezel.mod
cpu kompatibilitás a lapodhoz: 2,53 -asoknál nincs támogatott Bios verzió[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41222 üzenetére
milyen procit váltottál milyenre ?
lehet hogy betöltésnél a nagyobb proci áramfelvétele meghaladja azt amit a tápod le bír adni.
Milyen márkájú és mekkora tápod van ?továbbra is tartom azt hogy rosszak a beállításaid, meddig volt kivéve az az elem ? és ugye teljesen áramtalanítva volt arra az időre, ez utóbbi nagyon fontos
ramok mekkora sebességűek ?
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41220 üzenetére
a CMOS -ban tárolódik a bios.
A legegyszerűbb módja az alapbeállítások visszaállításának hogy áramtalanítod a gépet, majd a cmos clear feliratú tüskéket a megfelelő pozícióban zárod.
Ettől egyszerűbb ha kiveszed a lapból az elemet 1-2percre (áramtalanított gépnél)Az új cpu okozta helytelen beállítások miatt képtelen felállni az op.rendszered, ezért kell minden alapra állítani
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch
- További aktív témák...