- Elég nagy csendben hozza a Bartlett Lake-S CPU-kat az Intel
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- 0,56 literes térfogatú NUC-kal gyarapodott az ASUS portfóliója
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
Új hozzászólás Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz D.Csaba #5544 üzenetére
Az spd-vel.van ott 2.0 2.4 2.5 3.0 3.3 4.0 ha jól emléxem.
És mág adhatsz a vcore-nak is feszt.1.5V-ig.De csak akkor célszerű ha nem a gyári hűtésed van.
De furcsa,h 360 a vége.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz D.Csaba #5539 üzenetére
Úgy,h ha jól tudom a ram szorzó(SMM) ha autón van 2.4-el szorozza az fsb-t.Esetedben 360*2.4=864 amit a ramjaidnak vígan vinnie kellene.
De auto helyett 2.0-ra tedd.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz D.Csaba #5536 üzenetére
H érted,h nem ad többet?
Nem bootol be,vagy mi?
Egyébként a system memory multipliert is állítsd 2.00-ra.Bár ilyen fsb-nél még mind1.Szerk.:Ja,próbálj meg biost frissíteni,ha még nem tetted meg.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Nem akarom Isten őrizz! Nem ettem meszet!
Csak gondoltam megkérdezem.(#5515) stigma: Nekem 500-on bebootol a gép,csak az orthos fagy ki kb 2 perc után.
Lehet vminek még kellene egy kis feszkó.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Mi történne akkor,ha a lapomra mondjuk egy ds3 lap akárhanyas biosát tenném?
-
fdisk
őstag
válasz ZCoyote #5479 üzenetére
Nekem ua ilyen ramjaim vannak.
Én már járattam őket 1000-en 5-5-5-15-tel,2.0V-on amd-s korszakomban,és a memteszt-nél nem hibázott.(trd=auto)
Most 890-on mennek 4-4-4-12,2.0V-on,trd 8-cal..7-nél már nem postol.
És kézmelegek így.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
-
fdisk
őstag
Azért érdekes.Az orthos a 7*500-at 8*500-nak látja.
Megyek 4 gigán.
[link]A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #5237 üzenetére
Tudom.
De érthetőbben nem tudom leírni.De megpróbálom.
Van egy sima és egy pwm-es hűtő.
Ráteszem a simát,majd tesztüzem.Forog a venti x ford/perc.Csere.
Ráteszem a pwm-est,majd tesztüzem.Forog a venti y ford/perc.
Engem ez az x ill y fordulat érdekelne.
Teccik érteni?Más dolog.Honnan tudom h az orthos mi miatt állt le?(értem itt,kevés a vcore esetleg a ram fesz v mindkettő)
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #5235 üzenetére
Mint írtam nem a szabályozás mibenléte érdekel.
Konkrét adat olyantól aki már próbálta mindkét módszert.
Pölö.:sima szabályozással a venti forog 1500-öt,pwm-el 1200.(ua olyan terhelés mellett)A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Mennyire/mennyivel másabb egy pwm-s venti szabályozás,mint a sima?(nem a szabályozás mibenléte érdekel)
Pontosabban.az érdekelne,h pwm-nél egy adott terheléssel.legyen ez egy orthos teszt,ami 100%-os terhelést ad a prockónak.Szóval mekkora fordulat különbség van a két szabálozás között?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Nálam így néz ki.
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control----------- manual
CPU Host Frequency--------------445
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------normal
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0.1
V Core-----------------------------1.4750Így most 3.56ghz-en üzemelek.
1.4-es vcore-nál feláll a winfos,de orthos 30sec után elszáll.
Lehet ezt még finomítani?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Jó móka mi?
Én is ua úgy jártam mint Te!Tehettem én utána bármit,bármilyen új hd audio drivert,bármilyen sorendbe fel,néma maradt a hangfal.
Meguntam a dolgot.Win reinstall lett a vége.Első dolgom volt a gyári cd-ről egyben mindent feltenni.Nekem megoldotta a problémát.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Tudja vki,hol lehet ilyen csatit beszerezni? Van rajta 2 db 5V-os és 2 db 12V-os csatl.ajzat.1általán mi a neve?
És egy fan mate2 is érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Nekem is ds3r lapom van.8*443-on 1.47V-ot kap.Bár a cpu nem ua. Esetleg egy kis plussz fesz az mch-nak és az fsb-nek.Nekem kellett. A ram feszt emeld 2.0V-ra.Hátha segít.Ha nem a mem szorzót vedd vissza 2.5-re.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
ctrl+f1 -et nyomsz a bios főmenüben.
Megelőztél.Szerk.:az M.I.T menüben az option 1 és option 2 között mi a különbség?Azzal mit állítok?
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Újabb probléma.
Memset:install,majd reboot.Indítanám el,a köv. hibaüzi van:[link][ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4664 üzenetére
Az oldaladon én nem találtam semmi olyat.
De ma már elég volt,mert igen álmos vok.Majd holnap.
Ja ha tudsz egy memset linket,akkor dobj már meg vele.guglin nem találtam.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4660 üzenetére
Dehogy!Az kicsit kevés lenne.
Azok a freki értékek.1:1-ben 880mhz-en olvasás:7500 körül,írás:8000 körül.
,2.40:1-ben 1056mhz-en alig vmivel,de kevesebb ezek az értékek.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4653 üzenetére
ACT to ACT Delay (tRRD): 3 auto
Rank Write to Read Delay: 3 auto
Write Precharge Delay:6 auto
Refresh to ACT Delay:42
Read to Precharge Delay:3 auto
Static tRead Value:8 auto
Static tRead Phase Adjust:0 autoAz standard időzítések mint írtam manualon vannak.
-
fdisk
őstag
Ha nem 1:1-ben hajtom a ramokat,akkor szarabb értéket mér az everest.(mem írás-olvasás)
Miért?
1:1-ben 880 mhz
2.40:1-ben 1056 mhz
Elméletben csak gyorsabbnak kellene lennie,nem?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4638 üzenetére
A nyavaja törje ki.
Lehet esetleg még vmivel próbálkoznom?
Mondjuk még egy kis plusz feszkó?
HA igen,akkor minek adhatok még?
Mondjuk 1általán nem fontos,csak legalább megtudnám mi a határ.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
8*440-be a beállítás a köv.ram:+0.1V (spd:2)
pcie:normal
fsb:+0.1V
mch:+0.1V
vcore:1.46875
Ha átállok 7*500-ra ram:+0.2V(spd 2), a többi ua.
Teszt,de a win kifagy.
Mi lehet a probléma?
Lap v cpu fsb limit??Honnan tudnám kideríteni melyik?
A ramok mennek 1000-en,mert már leteszteletem őket.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Biztos.Mivel működik az ups-mel. Viszont az fsp bluestrom szintén aktív pfc-s.Ergo az sem jó nekem.
Szerk.Ja,h a régit.Azok passzív pfc-ek?Azt sem tudom,h hol és lehet-e egyáltalán kapni.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Mikor megvettem az új konfigomat,akkor még nem tudtam,h a chieftec tápok zöme már aktív pfc-s.No most az ilyen tápok nem tudják feldolgozni, a kváziszinuszos jelet.(blazer ups)
Így kénytelen vtam tápot cserélni,mert olyan ups ami tiszta szinusz jelet ad ki (ezek ált. a smart tipusú ups-ek) cirka 70e ft-ba kerül.Inkább vettem egy coolink passzív pfc-s tápot.Így már jó,csak nem tudom,h ez a táp van-e olyan jó mint a chietec.??[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Vki erre???---> #4484
-
fdisk
őstag
Off egy kicsit.
Hallot már vki olyan szerkenyűről amit az ups kimenetére vagy mittomén hová kell tenni és a kváziszinuszos jelet tiszta szinuszossá alakítja?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
Szerintem nem.Töltögetéshez biztosan nem,digitalizáláshoz sincs sok értelme.szvsz
Csapi007: ok,de már csak holnap.Most már nincs kedvem telepítgetni,és megyek már aluszni.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4457 üzenetére
Próbáltam a 4.29,4.30,4.31-et.De ua az probléma.
Csináltam egy sufnituningot.
[link]
5-7 fokkal kisebb a gpu és a cpu hőfok,tehát ér vmit.
Az alaplapi aljzatra van rádugva,ami az északi híd melett van.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4449 üzenetére
Nem a combó,sima p35.
Egyébként egy másik biosnak érezhetően van jelentősége a tuning szempontjából?
Értem pl. kisebb dropp,vagy magasabb fsb-t lehet beállítani,és hasonlók...
Most látom,kissé fogalom zavarba vagy.:Nekem most C-s lapod van...
Tudsz esetleg egy szoftveres venti szabályzót?A speedfanon kívül.Az nekem sz@rt sem ér.A venti fordulatát 57000-nek látja.[ Szerkesztve ]
-
-
fdisk
őstag
válasz droti25 #4277 üzenetére
Ha javasolhatok vmit.A hőfokból gondolom gyári hűtőt használsz.Szerintem jobban jársz ha veszel egy komolyabb hűtőt,mert mondjuk nyáron már biztosan melegebb lesz.Jóval.Vannak olcsó/jó hűtők.4k-ért már lehet kapni.Ismétlem ez csak egy jó tanács.
-
fdisk
őstag
válasz Ferko75HUN #4271 üzenetére
Esetleg próbálj biost frissíteni,ha még nem tetted meg.Bár bios frissítés nélkül is mentenie kellene neki.
-
fdisk
őstag
Fejlemény erre: (#4257) fdisk
A vga volt egy kicsit túlhúzva,ezért fagyott ki állandóan.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz banderasz77 #4258 üzenetére
Oxygénsátor!
Neked milyen fesz értékek vannak beállítva a 3.6-hez?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Hoppsza.Történt egy számomra meglepő dolog.Az orthost 4 óra futtatás után sem dobott hibát,ezért lekapcsoltam.
Feltettem a crysis demót,a gém 2 perc után kifagyott.
Akkor ezek szerint a gama jobban teszteli a vasat mint az orthos?
Van vkinek 5lete,miért?[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #4192 üzenetére
Én ált.kérdeztem,ám legyen.
Vcore:1.46825V
Ram:+0.2 V
mch:+0.1V
fsb:+0.1V
pci-e:normál.
Frekik.
pci-e:100
fsb:440
szorzó:8
eist,c1e,kikapcsolva vmi maradt ki?
Amit kérdezni akartam az az,h van-e esély a vcore csökkentésére,ha más egységek fesz-gét emelem?És ua olyan stabil maradjon a gépem.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Most lehet,h nagy hülyeséget fogok kérdezni,de ne lőjjetek főbe ezért!
Mennyire biztos h egy adott beállításnál a vcore a kevés és nem a többi fesz érték?
példa.8*425 freki,ehhez társul mondjuk egy 1.40000V vcore,egy +0.1V fsb fesz,+0.1V mch fesz,és egy +0.2Vram fesz.És mondjuk itt hibázik az orthos.
Ha megnövelném (vcore kivételével) valamelyik v mindegyik feszt,akkor elképzelhető,h stabillá válna a gép?És akkor esetleg lehetne csökkenteni a vcore-t,h ne melegedjen annyira a proci??A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz Rocko66 #4173 üzenetére
Én tegnap szívtam a ds3r-el.Sehogy sem tudtam feltenni a hd audio drivert.SEHOGYSEM!
Aztán meguntam.Winfos reinstall,majd az első dolgom volt a gyári telepítő cd-ről minden egyben feltenni.Na jó kiv.pl yahoo toolbar meg hasonló szemetek.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Viszont érdekelne,h egy f4,f5,f6 bios között mi a különbség,ha van egyáltalá!?
Menüleg gondoltam.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
válasz droti25 #4164 üzenetére
Ha többet,és jót akarsz magadnak no meg a gépednek,szerezz be egy hatékonyabb coolert!
Itt a ph tesztekben van egy pár igen jó ár/érték arányú hűtő.
Nekem egy cm tx2-em van.Most szimuláltam egy kis nyarat a szobámba,(kb 25 fok)
Cpu 8*440 vcore 1.46825V(bios) terhelés alatt 1.45 V
A cm-el 52-54 fokosak a magok. Az szerimtem nem rossz.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
MA ez a vége!Folyt.holnap.
[link]A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
Én most orthosozok.8*425,vcore 1.4125V,ram szorzó 2.4-en,így a ramok 1020-on mennek,ramfesz 2.0V
Várakozás. Eltelt 5 perc,eddig ok!
Már most tudom,h megérte váltani amd-ről![ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz Gorneck #3956 üzenetére
Oxigénsátor!
Olvastam én elég sok hszt és ez nem kamu,de már nem tudom hanydik volt ahol vki írt erről.Sajna.
Coretemp szerint 1.350V most a vcore.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz PeterPH #3954 üzenetére
Igazad van!Én kérek elnézést!Ott roszul írtam.
Vmi lett belőle.
De még mindig nem tudom az audio drivert feltenni.Itt olvastam vhol,de már meg nem tudom mondani melyik hsz volt az.
Utána nézek,de aki tudja választ mielőtt én megtalálom,akkor kérem ne fogja vissza magát!
Viszont még mindig nem a valós adatokat írja ki az everest és a cpu-z sem a frekiről.
Most a biosban 8*425,az everest ill a cpuz viszont hol 6*425 hol 8*425 lát.
Azt megmondaná vki,h a 6750-nek mennyi a alap vcore?
A cpuz 1.200V-ot mutat,de időnként ez is ugrál és mutatott már 1.355V-ot is.
Melyik a helyes?És miért ugrálnak az értékek?(freki és a vcore)
Egyébként itt bebootol a vas,de az orthos elhányja magát 1 sec után.
Egyedül a mch feszt és a ram feszt emeltem meg.(0.1 ill 0.2V-al)[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Tudom
Van egy autoexec.bat 19b
FLASH895.exe 172.2k
p35ds3r.f4 1.0MA célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Akkor ez ok.
De a (#3944) hsz-emre az 5let?Miért nem tudok biost friisíteni?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
Erről beszélek.
[link]
Az egyiken 6*333 a másikon 8*333[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Ne haragudjatok,de sos kell a segítség.Nincs időm viszaolvasni a hsz-et.Sajnos.
Most tartok a ds3 lapom beüzemelésnél,de sajnos akadnak gondok.
1.a lap biosát nem tudom frissíteni.(most f3) Amikor másolja a friss biost a floppyról a végén mielőtt törölne és felülírna bejönne egy hibaüzit dob:checkum error 6A00(v vmi hasonló),és esc-t kell nyomi.Ezért nem frissül a bios.
Azért akarom frissíteni mert az everest és a cpu-z is hol 6*333-nak hol 8*333-nak látja a frekit,és szerintem ez lehet az oka.
A giga oldaláról töltötte, le a biost.f4 és f6.És egyikkel sem hajlandó frissülni.
Rev1.0 lapon van,tehát van rajta párhuzamos port.
Mi a sz@rért nem tudom frissíteni?
2.nem tudom az audio drivert feltenni,amit szintén a giga oldaláról töltöttem le.Csak mondjuk a full multilanguage-t.Próbáljam az english verzsönt?
Illesztő progit akar,és akármit csinálok nem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
Hali!
Mivel eddig nvidiás lapjaim vtak,és ahhoz az nvidia oldaláról lehetett letölteni a drivert,amiben benne volt minden összetevő,most pedig váltok egy ds3r-re,ezért szeretném megtudni,h hozzá a driverek mindegyike külön van?
Értsd,gondolok erre.link
Ha innen letöltöm,az jó?
Ha igen,melyiket?A legújabbakat?
Mondjuk az audioból a multit,gondolom van benne magyar nyelv.
De a többiből?
Szerk.:ebbe a lapban ds3R-be van raid,ha minden igaz.De ha nem lenne és felteszem mit okozhat?[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Megvesztél?? 14k-ba kerül.Az meg 4k.Elolvastam az itteni tesztet.Jól vizsgázott.Ezért döntöttem mellette.
-
fdisk
őstag
No, megrendeltem a lapot(ds3r) és a prockót(6750).Holnap v után itt is lesz.Sztán meglátom mit tud a prockó.10ghz remélem alapfeszen. Hűtésről egy coolermaster tx2-es fog gondoskodni.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Fúúú de vak vok aztaqrva,ez gáz.
Ki kell kapcsolni most már a gépet,mert nem látok már rendesen!A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
fdisk
őstag
:respect:
Hmmm miért nincs riszpekt szmájli??[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Hali!
Azt tudja vki,h mi a különbség p35 ds3 és a ds3R között?(tuningnál van előny/hátránya)
Azon kívül,h ds3r-nél 8 sata csati van.
Ja,egy 6750-s korkettő kerülne bele.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Bestbuy játékok
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 2x8GB
- Corsair 48GB KIT DDR5 5200MHz CL38 Vengeance RGB Black (110 hónap garanciával)
- VENNÉK - KERESEK - KINGSTON 8GB HyperX -T1- DDR3 1600MHz CL9 - KHX1600C9D3T1K2/8GX - KIT !!!
- Kingston HyperX Blue 6GB (3x2GB) DDR3 - 1600MHz - KHX1600C9D3K3/6GX - TRI KIT !!
- KERESEK - Corsair 32GB KIT DDR5 7200MT/s CL34 Dominator Titanium XMP