Hirdetés
Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Szia, nos nekem nem ilyen lapom van (ld konfig az adataimnál), de giga és dual bios, én azt csináltam hogy a backup bios eggyel előző verziójú mint a fő bios. Azért nem megegyező, mert ha valami új hardver miatt a bios elhasal, akkor a vele megegyező backuppal is, és az gáz. Azonkívül olyan beállításkülönbségeket tettem, hogy lássam a különbséget, ugyanis alapból a drága nem jelzi sehogy se hogy őkelme a fő, vagy backup biosról állt fel.
Ez van nálam, nálad viszont kicsit más a helyzet, tehát ez nem igazán felel meg neked, tehát...
...igazából a backup biosnak csak annyi dolga van hogy ha a fő bios elcsesződik, akkor floppyról/cd-ről újra tudod írni a fő biost backup biosról felállva (ha egyáltalán észreveszed hogy a backup bios aktivizálódott mert az én lapomnál te nem veszed észre-ld első bekezdés), tehát az alapvető perifériakezelés kell csak, ez esetben szerintem bármelyik bios verzió jó, amelyik lekezeli a használt hardvereidet főleg a proci+ram+videókártya hardvereket - azaz amelyeknek mindenképp a gépben kell lennie. Most a videókártya szükségességét nem ragozom.
Na és itt van a gond!! Mivel itt minden nagyon új, lehet hogy hetente jönnek biosok alapvető működésbeli eltérésekkel, lehet hogy csak a legfrissebb bios kezeli le a procit, illetve az általad használt memóriát hibamentesen(!), tehát ez esetben muszáj vagy a legfrissebbet mindekettőbe beírni - hiszen ha a fő bios elhasal, a backuppal meg nem bootol be a gép mivel összeférhetetlen valamelyik hardverrel, akkor baszhatod a backup biost, azaz olyan mintha nem is lenne(!). Hibás/hibázó rammal (esetleges előző verziójú bios jellegzetessége) én nem ''flesselnék'' bios-t, hogy miért ezt mostanában fejtettem ki részletesen itt valamelyik topicban - ugyan van checksum stb de hmm nem tetszik.
Annyit kiegészítésnek, hogy backup biossal is felállhat a rendszer ha minden hardveredet lekezeli, viszont nem érdemes tartósan használni, mert ha kedvet kapsz egy frissítéshez, és elfelejted hogy a fő bios halott, és csak a backupot frissíted, amit elcseszel, akkor evidens hogy mindkettő halott, azaz nincs öröm.
Amíg valaki meg nem erősít ezeket ne vedd 100%-nak, nekem más a lapom, bár az elv ugyanaz, viszont következtetek itt-ott, ami pedig nem halálbiztos. Kiindulópontnak viszont jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Stellar Blade
- Computex 2025: hálózati adattárak a Synology fémjelzésével
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest