- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
bim
veterán
400-as fsb-n ugy szerettem volna elinditani hogy manuálisan állitottam csupa5-öt neki.
azota nem megy a gyári neki.
gondolod probáljam meg neki ezt?
egyébként nekem nem c2d megy benne hanem egy 3,6-os prescot.
a 800mhz-t csak ugy tudom megnézni ha beállitom neki ezt az osztást. -
bim
veterán
mielőtt irtad volna visszaolvastam.
beállitottam a gyári időzitéseit a ramnak és az utolsó pár értéket auton hagytam.reboot,gép leáll 2 secre majd elindul.win feláll és leáll a gép.
gépet elinditom és az utolso értékekre is ütök valami számot.azóta megy.
ezt komolyan igy kezeli ez a lap? -
Bile Demon
őstag
Eddig így volt. akkor mindenre rá szoktam dobni egy egységet (kivéve CPU ahol beírtam az 1.325V-t), de a legújabb F6 BIOS-al már megszünt ez az idegesítő feature, vagyis kikapcsolható! Van az automatic voltage management ami megfelel az eddigi gigabyte szokásnak, es van a manual, ahol ha normálra teszem a feszültségeket akkor tényleg a gyári feszültségeket adja.
-
ati2
őstag
Jaja Freezer 7 Pro.
Pont ezért nem is húzom tovább a gépet, mert cpu 1.45 V-al (fsb max +25 Mhz ezzel a procival) már 2500 at pörög üveghangon a venti és kb + 3-5 °C (terhelve).
Jelenleg úgy tünik az Everest beta mér a legjobban, a CPU-z a szorzót írja szarul, a rightmark meg a hőmérsékletet és a feszeket.
ui: beraktam
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Nállam még a táp venti biztos rásegít rendessen, mert vagy 2x jobban fujja hátul a levegőt, mint a hátsó venti. A ház ventik meg min fordulaton járnak, amit a potija enged.
A szellőzésnek csak annyi a lényege, hogy ne álljon meg a házban a meleg levegő.
E6400: 8*400@1.40 V
Szoba: kb 23 °C
IDLE: Cpu 37 °C, Core1-2: 47 °C, proci venti 700 RPM
Orthos: Cpu 53 °C, Core1-2: 59 °C, proci venti 1800-1900 RPM
Hány voltot kap a procid?
Mert a cpu feszültséggel négyzetessen nő a fogyasztás/hő, a frekvenciával meg egyenessen arányossan:
P = R * F * U^2 (valami ilyesmi képletre emlékszem, igaz nem procihoz volt, de a lényeg hasonló) -
Pietrosz
addikt
-
Dare2Live
félisten
tessék rendesen elolvasni a cikket
Gigabyte provided an extensive list of models that would support Kentsfield. However, all of these models are Revision 2 boards that will be released in mid- October. Gigabyte made it very clear that all Revision 2.0 boards below will fully support Kentsfield. -
-
Sárpac
nagyúr
Visszaraktam az F4-es biost okés látja 61,4Giga winfos olvasta is, F5 vissza és felismeri ugyan úgy 61,4Giga csak winfosba teljes kapacitás 0byte szabad hely 0byte!
LOOL!
A minden okés alatt mit értesz,mert DVD-,CD-t viszi az F5 csak ennél a hitachi winyónál jött elő most ez a gond? -
RedCat
senior tag
Szia
Pontosan hogy is van ez az átalakitás dolog? Nekem van egy ilyen átalakitóm, 2 napja próbálkoztam is vele. Rádugtam az IDE-s DVD-RW-t a segitségével az egyis SATA portra. Felismeri, olvassa a meghajtót, de ugyanaz a hiba előjön linux alatt és dos alatt is. Neked működik? Hova dugtad a dvdt és a sata vinyót? -
ati2
őstag
A 83 fok az nagyon sok, vegyél rá freezer 7 pro-t.
Nállam a mem teszthez több fesz kellett a procinak, mint a cpu teszthez kb 0.01-0.02 voltal.
Szerintem 30 perc orthos elég (külön a CPU-ra, külön RAM-ra), csak figyelni kell a hőfokokat, hogy ne emelkedjenek tovább. Nállam kb 10 perc után áll be a véglegesre a hőfok zárt házban, igaz az aerocool aeroengine házban jó a kereszthuzat 2 db 12 cm-es ventivel.
A másik dolog, hogy még nem találtam semmilyen másik progit az orthoson kívül ami 2x100% terhelést adna a procinak (Xvid 2x90% csak), és gondolom a ramtest is elégé fingatja a ramot. Ezért szerintem normális esetben sose jön elő még 1 órás 100%-os terhelés se otthoni felhasználóknál, esetleg valami speci programmal. -
Pietrosz
addikt
Persze persze...
Nézzél már egy kis statisztikát és mondd meg nekem, hogy melyik alaplapból és prociból van itt a legtöbb, és azt ki milyen fesszel, meddig húzta. Freezernél drágább hűtő szerintem csak 3600MHz/1,5V fölött lehet kifizetődő.
Sárpac:
nyilván nem passziánszal terhelem
mpeg2 konvertálás, orthos teszt 9-es priorityn szerintem elég megterhelő. -
Borisz76
nagyúr
Először nállam is állt a venti majd beindult. Mindez alap órajelen.
Tuning után persze azonnal pörög a venti és 3200 MHz-en megy a gép non-stop. Ilyenkor a cpu 50 fok körül mozog de terheléssel sem tudtam még 60 fokot elérni vele....csak 59-et. Hőmérőnek a Core Temp-et használtam.
Üdv. -
R3plica70
aktív tag
azért egy 450-es csíftek és egy 400as makron ég és föld
Ne haragudj, de emellett nem tudtam elmenni.
Meg tudod szakmailag indokolni az állításod ?
Mert valóban árban ég és föld de tudásban már távolról sem.
Láttál már te közelről 400-as Macron tápot, esetleg használtál, hogy ezt állítod ?
Nagyon nem bírom ha gyakorlati tapasztalat nélkül húznak le valamit, és nem azért mert nekem ilyen van
Ne ért félre nincs veled semmi bajom, csak az ilyen megalapozatlan állítások felpiszkálják a vérnyomásom.
Amúgy bocs az oftopicért. -
Yushchenko
őstag
Itt van egy csomó elsődleges meg másodlagos IDE csatorna, a speciális beáll fülön, az adatátvitel módja, ''Ha rendelkezésre áll, akkor DMA''. Még van ilyen
Intel ICH8 2 port seriel ATA Storange Controller - 2825, meg
Intel ICH8 4 port seriel ATA Storange Controller - 2820
De azzal nemtom mi van. -
Yushchenko
őstag
-
slett27
addikt
Ugyanebben a pipőben járok...
Én sem tudom mi van. Már emelgettem fesz.-eket már adtam mindennek +0.2 V-ot is, RAM-okat ha beállítom kézzel 6-6-6-23-ra akkor veszettül csipog a gép és csak a CMOS clear segít. Én sem tudok 400 fölé menni.
Félreértés ne essék, NEM SZENVEDEK, élvezem minden percét a dolognak.
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Futás, futópályák
- Hobby rádiós topik
- Formula-1 humoros
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest