Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Szedd le ezt még:
motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
A kicsomagolt állományok közül csak az f11 kiterjesztésű kell majd miután telepítetted azt a kis segédprogit amit linkeltem.
A segédprogi install után elindítod. Ez egy windózos BIOS flashelő program.
Ilyen opciók vannak, hogy updateld a netről vagy file-ból a BIOS-t.(nem szó szerint idézem, de múlt héten bios updateltem a saját giga lapom gond nélkül vele és azóta már uj a windózom szó szerint nem emlékszem).
Elég egyértelmű egyébként.
Célszerű elmenteni a fenn lévő BIOS-t, arra is van egy menüpontja.
NA szóval neked az update from file kell ahol alapértelmezetten .bin kiterjesztésű filet keres a progi, de ha all filetype-ra keresel meg tudod mutatni neki az .f11 kiterjesztesu filet(ott ahova kicsomagoltad..asztalra pl). Esetleg atnevezheted a 965pds3.f11-t 965pds3.bin-né, hogy előbbi kiválasztásnál könnyebb legyen.Na miutan megmutattad a proginak a BIOS filet aszondod OK, vagy flash vagy update (nem emlekszem mi pontosan) aztan kb 30-40mp és voálá...kész.
Ezután restartot csinál rögtön, akkor érdemes a biosba belépni rögtön windóz inditas elott. Beallitod ami kell és kész is vagy.
Én már évek óta ilyen segédprogikkal updatelem. A legtöbb jó lapnak van az oldalán ilyen (Abit, Giga, asus stb)
Kb 10-12 alkalommal updateltem már biost gond nélkül az előbb leírtakhoz hasonó módokon (még notebookot is) és sosem volt gond.
Elméletileg a bios beégetés közben ha pont jön egy áramszünet..az nem biztos, hogy jót tenne, de ennek elég kicsi az esélye.üdv
gegeHa nagyon parázol hívj fel mikor a procedúrát elkezded és szóban elnavigállak(telefon az adataimnál) csak mondjuk ne éjjel3kor találd ki mert lehet nem ugrok fel örömömben
ui az exe meg a bat file akkor kell ha dos-os floppys flashelést akarnál, de az már az őskor
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű LENOVO Ideapad 3 - 15.6" Full HD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Fotó állvány eladó
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest