Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sipi

  addikt

  Miért ne lenne? Olvass csak bele jobban a kézikönyvbe! :)
  A telepítés első lépései pl. a merevlemez előkészítése, illetve a rendszer letöltése. Bármilyen futó Linux alatt tudsz partícionálni... Utána chroot-tal átváltasz az előkészített Gentoo-ba. Ez is megy másik Linux alatt: az egyik terminálon a telepítés alatt lévő Gentoo fut, a többin az eredeti Linux. Csak akkor kell majd rebootolni, amikor az új kerneled is elkészült, és már a kész Gentoo-t akarod izzítani.

  Egyébként a telepítési kézikönyv a telepítő cédén is fent szokott lenni, másik terminálban én is azt kukkolom links2 vagy lynx karakteres böngészővel.

  Nyugi, nekem is csak a kb. harmadik rendszerem lett épkézláb, előtte minden szart beletettem... Egyébként semmi gond. Egy Gentoo-t tényleg nem tudom elképzelni, mikor kellene nulláról újratenni. Ha rájössz, nem kell egy rakás USE flag, akkor kikapcsolod, és az emerge parancs --newuse kapcsolójával újrahúzod azokat a csomagokat, amelyeknél megváltoztak a beállítások. És onnantól olyan, mintha eredetileg így tetted volna fel. (Azt leszámítva, hogy esetleg fenn lesz a gépen pár program, könyvtár, amire nincs szükség többé. De mindegy, max. a helyet fogja.)

  Sipi

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Hozzászólok Aktív témák