- Akciókamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Csak el ne fújja a szé az Akko új egereit
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Philips LCD és LED TV-k
- Máris kezeli nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Miért ne lenne? Olvass csak bele jobban a kézikönyvbe!

A telepítés első lépései pl. a merevlemez előkészítése, illetve a rendszer letöltése. Bármilyen futó Linux alatt tudsz partícionálni... Utána chroot-tal átváltasz az előkészített Gentoo-ba. Ez is megy másik Linux alatt: az egyik terminálon a telepítés alatt lévő Gentoo fut, a többin az eredeti Linux. Csak akkor kell majd rebootolni, amikor az új kerneled is elkészült, és már a kész Gentoo-t akarod izzítani.Egyébként a telepítési kézikönyv a telepítő cédén is fent szokott lenni, másik terminálban én is azt kukkolom links2 vagy lynx karakteres böngészővel.
Nyugi, nekem is csak a kb. harmadik rendszerem lett épkézláb, előtte minden szart beletettem... Egyébként semmi gond. Egy Gentoo-t tényleg nem tudom elképzelni, mikor kellene nulláról újratenni. Ha rájössz, nem kell egy rakás USE flag, akkor kikapcsolod, és az emerge parancs --newuse kapcsolójával újrahúzod azokat a csomagokat, amelyeknél megváltoztak a beállítások. És onnantól olyan, mintha eredetileg így tetted volna fel. (Azt leszámítva, hogy esetleg fenn lesz a gépen pár program, könyvtár, amire nincs szükség többé. De mindegy, max. a helyet fogja.)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Használt iPhone 16 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest