Hirdetés
- OLED TV topic
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Autós kamerák
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
GrotESC #7049 üzenetére
Szia!
Elölről kell szétszedni, kitekered a 4 db. csavart, óvatosan elkezded kifelé húzni a dobozból és látni is fogod. Első körben egy kontakt tisztítóval való próbálkozást javasolnék mert nálam is recsegett tekergetés közben és nem minden ponton szólt mindegyik hangfal de nekem a kontakt tisztító pl.segített. Ha nem segítene akkor a lenti videó jól bemutatja a potméter cseréjét és még linket is találsz a leírásban potméter rendeléshez ami egyébként olyan 5-6e Ft-ba kerül Kínából rendelve vagy használod a videóban szintén ismertetett null költséges alternatív megoldást. A a poti neve és a száma alapján lehet érdemes körbenézni máshol is.
Genius SW-HF 5000 5.1 típushiba potméter javítás -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW-5.1 Home Theater-em. motoros a hangerőszabályzója. Ezt kézzel szoktam tekergetni (közel van). Recseg és nehezen található olyan tartomány most már ahol jól kezeli a hangfalakat.
Hátulról kell szétszedni, hogy meg tudjam nézni a potméter mennyire van menthető állapotban? Milyen potméterrel lehet cserélni? Kb. ez mennyibe kerül, mekkora munka?
Ha távirányítóval használnám akkor is előjön ez a probléma? -
Balnafing
újonc
Sziasztok! Van egy Genius sw hf 5.1 3600-om. Meghalt benne a fő motoros potméter. Vettem egy ALPs 413M 50KBX6-os csere potmétert hozzá. Jelenleg csak a bal első, bal hátsó és a front szól. Hogyan tudnám úgy bekötni, hogy a jobb oldal és a mélynyomó is rendesen szóljon?
-
fonok87
aktív tag
Toldalék építése. Szerelhető jack darabja 100 Ft körül van, 10 centi árnyékolt 2 eres vezeték annyi se.
Itt egy kép:
Annyi a teendő, hogy a piros és fehér vezetéket kell megcserélni az egyik csatlakozónál, amikor összerakod.
Ja még egy ötlet, ha van jack-RCA kábeled, akkor ugyanezt kézzel is meg lehet csinálni, bármelyik csatornára rá tudod vele dugni a mélynyomót. Így kiderül szól-e.
szerk: Ha így se, akkor vagy potméter cserés, vagy sajnos bárhol máshol is lehet baja -
Danecay
addikt
Olyan 5000 Ft körül van egy ilyen potméter.
-
fonok87
aktív tag
Ó
Poti hiba sajnos előfordul, nekem a jobb oldali front recsg illetve nem szól, ha tekergetem. Ha már nem is recseg, lehet hogy teljesen megadta magát. Lehet kapni ezekhez a Geniusokhoz újat, ócón kínából. Engem még nem vitt rá a lélek, csak sejteni tudom mennyi forrasztással járna egy csere (6 csatorna, motor, legalább 14 láb... 2x).
Ha mindenképp megpróbálnád a toldalékocskát, biztos lehet kapni, de gyártani se egy nagy ügy - lehet hamarabb megvan. Egy 3,5-es Jack anya/apa hosszabbító, csak a 2 ér keresztbe van kötve rajta. Vagy van egy nekem, Bp. XI., ha gondolod írj privátot. -
ttt1
őstag
válasz
fonok87 #7043 üzenetére
De sajnos a mélynyomónak attól még nincs hangja..Egyszer pár hete még megszólalt egy relative nagy hangerő beállításnál és maxra volt tekerve a bass gomb, de aztán lejjebb véve elhalkult. Gyanús,hogy a bass poti ami esetleg szarakodhat bár tekergetés közben nincs semmi egyéb recsegő hang, mindha semmit nem csinálna
-
fonok87
aktív tag
Itt azért nem mellékes kérdés lenne milyen hangkártyával hajtod
Nekem pl. Creative kártyákkal egyáltalán nem ment a mélynyomó amíg a Bass Redirection funkciót be nem kapcsoltam. A kis sárga toldalék pedig arra való, hogy felcseréli a center hangszóró / mélynyomó jelet. Ezért is érdekes kérdés milyen hangkártya, a legtöbb ezt tudja magától és nem kell a toldalék.
-
ttt1
őstag
Azt a kis narancssárga "toltalékot" valahol be lehet szerezni ? Elvileg az a mélynomó részéhez kell ugye? Nekem minden szól kivéve a mélynyomót. Bár emlékeim alapján ez a toldalék nem vot eddig sem bekötve de nem tudom milyen szerepet tölt be. Vag van esetleg vmi biztosíték pl a mélynyomóhoz?
-
Ruelle13
újonc
Sziasztok.
Remélem jó helyen kérek segítséget. A szekrény mélyéről elővettem egy régi Genius sw-hf 5.1 3000 típusú hangfalat, hogy a laptop hangszóró nyújtotta örömöket kicsit fokozzam az albérletben. Eddig csak vidéken használtam a hangszórót ott se sűrűn, a jelenség a nagyvárosba hozatal után jelentkezett.
Jelenség: Nemes egyszerűséggel bekapcsolt állapotban, bármi féle hanghordozó rákötése nélkül halkan szól a rádió a hangfalakban. Próbáltam lokalizálni a problémát de a hangszóró kábelek egyesével való bedugásával is fent áll a jelenség. Egy másik problémám ami új kora óta jelen van az pedig a mély nyomó búgása, egy halk "áram" szerű hang ami kikapcsolt állapotban is jelen van.
Tisztában vagyok vele, hogy nem egy acélos szerkezet és igen csak az olcsó kategóriát képviseli, azonban ha van valami pár ezer forintos tuning ami segít a problémámon és házilag kivitelezhető, azt megköszönném.
Köszönöm, hogy elolvastad
-
Hujikolp
őstag
Kb ugyan olyan a felépítés a tápkörben a tiednek, és az enyémnek. Legfeljebb máshol tettek bele kis módosítást.
A trafóban van 2 db biztosíték, az ment ki. Ezt a blokkot olvasd el, így tudod javítani: [link]
Érdemes cserélni a végfokokat is, biztonság kedvéért, mert ha az halt be, akkor az vitte ki a biztosítékot is. Ha tudod, építs ki te is egy kis biztosíték foglalatot, ha kimenne, akkor könnyen lehessen cserélni. Bizti nélkül ne üzemeltesd, próbából se, mert ha zárlat van, könnyen füstbe mehet. -
blac
tag
válasz
Hujikolp #7038 üzenetére
Szia!
Multiméterem van, javítási képeket találtam, itt a fórumban, csak abban nem vagyok biztos, hogy a 3600-ról beszélnek "A kék-fekete-kék pároson nincs feszültség, szakadás minden állásban. A trafóból a másik kimeneten van 1 x 13VAC (sárga-sárga), illetve 2 x 22VAC (piros-fekete-piros"
"Alapból ugyebár 40V, 12V, 28V kellene lenni. A 40V most teljesen halott, a 12V még jó kb, a 28V pedig nem az igazi már", " AC Voltage állásban, 200V méréshatárral mérd meg a kimenetet. Ha 2 kék, plusz 1 fekete van, akkor a kék-fekete szálon kell lennie feszültségnek, mindkét esetben. Ugyan így kell a másik ágakon is"
Esetleg van valami típus hibája hogy még a led sem világít rajta? Gondolom, rontani már nem tudnék rajta. -
blac
tag
Sziasztok!
egy Genius SW-HF 3600 5.1-et használtam eddig, de most nem kapcsol be,biztosíték jó hátul. Lehet vagy érdemes kezdeni vele valamit? -
menthor
tag
Sziasztok!
Ha még él a topik valamennyire, lenne egy kérdésem.A jó öreg 5000-esem problémája a következő: ahogy áram alá helyezem a cuccot, a hangerőszabályzó motorja tekeri lefelé a potit, ami alapvetően üzemállapot, viszont nem áll meg, még akkor sem, ha elérte a minimumot. Emiatt nem tudom bekapcsolni... Kezdetben csak ritkán fordult elő, viszont mostanra lényegében állandósult az állapot. Van erre valami bevált recept? (A motoros szabályzás egyébként sem érdekel, mert már egy ideje nincs meg a távja...)
Köszi, m -
válasz
Bitpalace #7028 üzenetére
Creativon sincs optikai bemenet, de lehet venni dekodert amin már van.
Én úgy oldottam meg a kikapcsolást, hogy egy olyan elosztón van aminek van kapcsolója, amikor kikapcsolom, előtte mindig lehalkítom, mert különben durran.A tuning az volt, hogy az összes kis hangszórót kibéleltem, és kicseréltem a kondikat. A mélynél kihézagoltam fbss-el és azt is kitömtem hangelnyelővel teljesen.
-
Bitpalace
senior tag
Igen így hiszek mert tudom hogy az milyen. Viszont amit hiányolok róla az optikai bemenet így jó lenne ha rendes hangkartyaval tudnám hajtani nem kell a belső erősítője. Viszont ami nagy szivfajdalom hogy nincs rajta stand by uzzemmod.
Ezeket tuningoltad rajta vagy mit?
Köszönöm!
-
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy a 6000es 5.1 szett meger annyival többet mint amennyivel drágább a 4500as szetthez képest? Tud annyival többet?
Véleményekre vagyok kíváncsi.Köszönöm
-
csoncsoj
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SW-HF 5.1 5200-at (használtan). Szeretném a hangszórókat fali konzolra tenni, de nincs a hátukon ehhez semmilyen előkészítés. Behajthatok nyugodtan facsavart, vagy ez nem akkora ötlet?
Köszi!
-
vadkörte
addikt
A topik él, csak viszonylag ritkán írnak.
A kapcsolóid sima kétállású váltókapcsolók. Túl sok minden nem tud bnnük elromlani.A potik vagy elkoszolódtak, vagy csak simán elöregedtek és lekopott a pályájuk. Sok mindent nem tudsz velük kezdeni. Én értékazonos újakra cserélném. Ha a master - fő hangerő - motoros, akkor szívtál.
-
Csomy
csendes tag
Hahó!
Él még ez a topic?
Van egy ide illő 5.1 szettem, ha jól azonosítottam, akkor az 5005 típus.
A problémám vele, hogy egyik percről a másikra a hangerő potméter csak minimum és maximum hangerő között hajlandó vezérelni a hangfalakat és a csatornák közti elosztás potméterei sem funkcionálnak. Olyan, mintha az egész panel meghülyült volna. Ki bekapcs megy, bementi választó gombok működnek.
Arra tippelek hogy valami biztonsági üzemmódban lehet a készülék vagy nem tudom.
Az alaplapi kondikat a korábbi tulajdonos minőségiekre cserélte.
Ha valakinek van ötlete szívesen meghallgatnám.
Köszönöm -
Ha valakit érdekel, egy megkímélt, tuningolt 6000-es( kondi csere a satelitekben, minden hangfal hangelnyelővel kitömve, hézagolások stb) logitech z5500 -al egy szinten szóló cucc., az keressen.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nekem ez a régi Geniusom van. Jobb első hangszóró, recseg, halkan szól, nagyobb hangerőn, szabályozót megnyomva már jól szól. Ha nem tudják megjavítani, milyen potmétert kell Kínából rendelni? Gondolom nálunk nem kapható.
-
Nem semmi a genius 6000esem, igaz tuningolt, de jobb a mélye sokkal, mint a Creative gigaworks s750-nek. Össze vagyok zavarodva.
-
rgobolos
csendes tag
Üdv!
Tanácsot kérnék!
Nekem egy Genius 5.1 5000-em van. egyszer szétszedtem már mert néhány törött csatit ki kellett benne cserélni, meg a potit is meg kellett tisztogatni, ami után majdnem tökéletes lett, azt leszámítva, hogy a center sugárzón valamit sikerült a szerelés közben megfeszegetnem, és ismeretlen helyen kontaktos lett.
Tegnap erőt vettem magamon és szétszedtem végig nézegettem a vezetékeket, és úgy tűnt az előlap panelen a forrasztások elengedtek, hát újra forrasztottam őket, ám összerakáskor véletlen felcseréltem a hangszóró kábeleit az előlapi panel táp kábeleinek csatlakozójával.
Szép fehér füst volt a jutalmam.. talán a poti felől. Nézegettem a nyákot máson nem látok sérülést.
Mit tehetek hogy ebből újrah hangfal legyen?Köszönöm!
-
vadkörte
addikt
-
Hát nem semmi szereztem egy creative s750-net, és az én fejlesztett geniusom, nem gyengébb, csak a teljesítménye, de hangzásban egyformák, sőt a kis hangszórók jobbnak tűnnek. igaz, a creative földön volt hangszórókkal együtt, biztos más lesz ha elrendezem őket.
-
vadkörte
addikt
Egy - illetve kettő - G750 sub van egy barátomnál szétborítva. Szerintem ne feszegesd. OK, hogy többet tud, jóval erősebb, de amilyen hülyén van összerakva... Három fő panelből áll, az egyik a tápáramkör (elég komoly a cucc) a másik kettő az erősítő (nagyon durva hűtés van az IC-ken) és a segédberendezédei. Az összes panelt telinyomták valami nyúlós gumiszerű trutymóval, az öregedésével savasodik, így reakcióba léphet és lép is, a NYÁK fém alkatrészeivel. Tetszőleges hely(ek)en produkálva változatos anomáliákat. Egyet megszüntetsz, három másik jön elő. Eléggé ragaszkodik az a nyúlós izé a NYÁK-hoz. Volt, ahol úgy kellett levésni. A komplett felújításra kb. 20-30E Ft-ot saccolt. Alsó hangon
Lehet, hogy a Genius egy GigaWorks-höz képest nem nagy szám, de az enyém - 3600 - 10+ évesen is működik. Csupán a master potmeter kezdi megadni magát, Aliról 6-8E Ft-ért lehet rendelni, csere és megy tovább.
-
Danecay
addikt
válasz
levente020 #7005 üzenetére
Ui.: A trafóbúgással is most szembesültem, de megoldom.
Úgy old meg, hogy nekem is segítesz közben benne
-
levente020
újonc
Sziasztok!
Adott egy jól működő 5005-ös rendszer gond nélkül, gyárin (egyelőre).
Annyi kérdésem lenne, hogy nektek hangos a motoros poti? Nekem eléggé kerregős hangja, de nem tudom, hogy ez milyen volt újkorába (használtan vettem).Ui.: A trafóbúgással is most szembesültem, de megoldom.
Köszi a válaszokat!
-
Danecay
addikt
válasz
droti25 #7002 üzenetére
Gondolom nem lehet egy lapon említeni a 2 megoldást minőség tekintetében?
Igen, ez minden valószínűség szerint így van. Tesóm is ugyanazt szerette volna mint amit Te, rendelt is e-bay-ről egy ilyen dekódert de végül nem sikerült beüzemelnie, feltétlenül hibás darabot kapott. Szóval ez is benne van a pakliban és nem vagy előrébb csak a pénzed lett kevesebb. Ugyanakkor azt is érdemes megemlíteni, hogy amennyiben az általam olvasott dolgok igazak, nem feltétlenül minden tévé tolja ki magából optikán az 5.1-et mert itt mégiscsak van egy tömörítési szabvány (AC3, DTS) amit a TV-nek is tudnia kell, ami gondolom nincs ingyen így mondjuk egy olcsóbb TV-be bele sem kerül, így azok csak Stereo-t vagy 2.1-et tolnak digitálisan.
Ha hülyeséget írok a többiek majd kijavítanak -
Degeczi
nagyúr
válasz
droti25 #7000 üzenetére
Dehogy ront! Eleve: mihez képest? Mégegyszer: valamilyen dekóderre mindig szükség van a filmekhez, mert azok hangja mindig digitálisan kódolva tárolódik.
Az persze nyilvánvaló, h lehet jelentős különbség az egyes típusok színvonala, és így hangzása közt is - de biztos lehetsz abban, h ha lenne a kis Geniuson digitális bemenet, a legegyszerűbb, legolcsóbb dekóder lenne benne, aminél szinte csak jobbat vehetsz külön egységként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest