- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluobluo75
őstag
Házban van, korábban nem zavarta semmi, helyszűke miatt a centeren van a router, a center és a jobb hangszóró között a 2 terrás külső tár, center előtt egy Samsung 23 colos monitor, a jobb hangszóró mellett jobra egy asztali lámpa de ezek korábban nem zavarták szerintem most sem [link]
-
bteebi
veterán
válasz
bluobluo75 #5997 üzenetére
Házban vagy lakásban van? Nem lehet, hogy valami zavarja?
-
bluobluo75
őstag
válasz
bluobluo75 #5997 üzenetére
erre valaki?
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Van egy GENIUS SW-HF 5.1 5050 hangrendszerem [link] és olyan kérdésem lenne, hogy valaki mikor be van kapcsolva de nem hallható rajta semmi tapasztalt-e már olyat, hogy időnként egy váltakozó hangú sercegészes zúgás jön a hangszóró irányából?
Olyan mint ha valami, pld mobiltelefon közelsége amikor bejövő hívás érkezik és akkor be be zúg... no nekem már majdnem mindig csinálja
Ez mitől van?
Mivel lehetne megszüntetni?
Köszönöm előre is! -
Shingen
addikt
válasz
Fecogame #5991 üzenetére
Szia!
Gondolkodok én is egy Genius SW-HF 5.1 6000 beszerzésén az LG Tv-hez.
Légy szíves írjál pár sort nekem a tapasztalataidról, hogy milyen ez a hangrendszer, mik a nyűgjei, hibái, milyen hibák jönnek ki rajta,stb.
Egyáltalán érdemes-e ilyet venni.
Sokan írják, hogy még 1 évet sem bír, alul vannak benne méretezve a kondik, meg a potméter is gyorsan tönkre megy.
de pl. ha a távirányítón állítod a hangot, akkor is megadja magát a potméter?Köszi!
-
zooca22
csendes tag
válasz
Fecogame #5991 üzenetére
Sziasztok! Most tervezem egy Genius 6000 beszerzését. Az lenne a kérdésem, hogy egy 2014-es samsung led-tvre miylen módon tudnám rákötni, hogy 5.1 hangja legyen, illetve milyen lehetőségeim vannak! (Totál nem értek hozzá) Gondolkoztam azon is, hogy nézek valamit amin van optikai bemenet, de gpndoltam előbb megkérdezlek titeket
Köszi előre is!
-
Genius SW-HF 5.1 6000
Fogyasztásmérővel lemérve, ha nincs hang, akkor 28,4W, ha megy zene, akkor felkúszik 30W fölé is, hangerőtől és mélytől függően ( minél több a mély, annál nagyobb a fogyasztás )
Némítva 12,8W.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
inkubator #5989 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, hogy én a Genius 5000-est mikor vettem, de kb. 8-10 éve. Nekem nincs vele semmi bajom, nem is volt, most már csak unom magam, ezért szánom rá magam tuningra. Akkor még 25-ért vettem. Elvileg holnap jön meg a 100W-os mélynyomó (fent már linkeltem) kb. 5ezer lesz postával. Hozzá teszem, hogy nem volt meghajtva soha, és mióta megvan már 2 gyerek, ritkán is van használva. Használtam után kikapcsolva a hátulján lévő kapcsolóval.
Ha ma kellene ezzel a tapasztalattal venni, akkor én a vateráról vennék egy 5000-eset. A napokban ment el 13k-ért, egy vezeték nem volt hozzá. Most is van fent, jelenleg 8 körül, annak talán távringyója nincs. Ezeket okosítanám fel. Kicsit nagyobb első hangszórókat is elbírnak (8 ohm), és az elsőket hátra szokták rakni. Ezen kívül ki lehet bélelni őket hangszigetelő szivaccsal. Nekem ez kb. 2-3 héten belül meglesz, akkor lesz szabi. Valamelyik nap is találtam eladó hátsó pár hangszórót (vajon miért
). Ha mégis bedöglik a potija (elvileg a 3600-ast érinti inkább jobban, környezetemben is bedöglött egy haveré) azt kicsi PZ (olvasd: pézé') javítják, így is jóval beljebb vagy, mint az említett keret.
5000-es még full analóg, semmi digitális szarság.... (ez a része teljesen szubjektív).
Nem reklámozni akarom, de most is van fent a vaterán egy 6000-es 20 körül, ha már 6000-es.
DE!!!! Én a másikat nem ismerem. Ha találsz valakit, akinél meghallgathatod mind a kettőt, és a "nem Genius", akármi legyen jobban szól, és van rá keret, akkor inkább azt válaszd. Akármi is legyen.
Szerintem a Genius nem egy rossz 5.1 rendszer, ennyi pénzért meg verhetetlen. Ha meg potom pénzért hozzá jutsz, akkor no comment.
Ui.: Ha én is végrehajtom a módosításokat, beszámolok.
-
inkubator
aktív tag
Szerintetek melyiket érdemesebb?
- JBL SCS 178 5.1 45.000
vagy
- GENIUS SPEAKER SW-HF5.1 6000 38.000 -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Gzula[HUN] #5987 üzenetére
Írtam a Geniusnak azzal kapcsolatban, hogy ki lehet-e cserélni a 75W-os mélynyomót a 100W-osra.
Ez a válasz érkezett: "Egy az egyben cserélhető a hangszóró, teljesen kompatibilis." -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bondzsolt88 #5986 üzenetére
-
Knobber
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #5984 üzenetére
Itt egy régi cikk: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Knobber #5983 üzenetére
Köszi! Akkor marad a régi, más is ajánlotta ezt a fajta megoldást. Esetleg tudtok valami tuningot ajánlani? Régi tocsikban olvastam ilyen vatta kitömőset, lyuk begyantázósat. Esetleg az első pár hangszórót mire lehetne kicserélni komplett? Priviben is írhattok. Megköszönném
Én meg vagyok elégedve az 5000-essel, panelba tökéletes, úgy se bömböltethetem. Csak már egy kicsit uncsi, valahogy feldobnám.
-
Knobber
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #5981 üzenetére
Egyiken sincs sajnos, kell venni hozzá egy dekódert:
[link] -
atiman
csendes tag
Ez is lehet rá megoldás.
http://www.ebay.com/itm/6CH-Remote-Motor-ALPS-Volume-Potentiometer-Control-Adjust-50K-6-W-Remote/111333858449?_trksid=p3984.c100052.m2206&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140131104706%26meid%3D7990120922724542815%26pid%3D100052%26prg%3D20140131104706%26rk%3D4%26rkt%3D4%26sd%3D321141954796
-
Gzula[HUN]
addikt
Nekem majd 10 éves 5000-sem van, nincs rajta optikai bemenet. Valamelyik újon van?
-
Gzula[HUN]
addikt
Nekem megvan az eredeti, de biztonság kedvéért "átmásoltam" az egyes funkciókat egy taníthatóra. Vagy a lidliben vagy az aldiban vettem, egyébként mindkettőben ugyanazt árulják, amikor akciós. Asszem 2ezer jó magyar pénz volt. Mivel mindegyiken máshogy kell tanítani, és erre sem emlékszem már, hogy csináltam, nem tudom leírni.
-
bteebi
veterán
Pont az újból nincs nekik?
Ez kifejezetten gáz. Pedig szinte meg mertem volna esküdni rá, hogy alkatrészként be tudják szerezni. Akkor még majd futok egy kört a "távirányító szaküzlettel"
, meg érdemes lehet szétnézni különböző oldalak apróhirdetései között is. Egyébként szerintem régebbi Genius távirányítóval is működne, csak nem pont úgy, ahogy a gombfeliratok vannak. Nekem van egy 5005-öshöz való távirányítóm, és azt kipróbáltam a 6000-essel. Lehetett vele állítgatni, de a "gombkiosztás" nem ugyanaz volt - mondjuk (ex has) a DVD gomb volt a hangerő növelése, a Standby a hangerő csökkentése, a TV mondjuk a Subwoofer, és ehhez hasonlók
.
-
Edy92
tag
Sajnos ők sem rendelkeznek ilyesmikkel, csak régebbi típusokkal. Olyan progamozható távkapcsoló kellene akkor amin legalább hangerőt adhatok rá. Sajnos a régi beleesett a szemetesbe az meg mire észbe kaptam elvitte a kukás.
-
bteebi
veterán
Hívd fel a Genius Magyarországot, ők jó eséllyel tudnak segíteni. Ha ez már megtörtént, és nem tudtak, akkor "távirányító szaküzletet" kell keresni. Sajnos most nem találtam meg egyszerűen, de tudom, hogy korábban láttam már olyan üzletet, ami szinte az összes létező távirányítót be tudta szerezni.
-
Edy92
tag
Távirányítós problémára senki nem tud megoldást ?
-
bteebi
veterán
válasz
inkubator #5974 üzenetére
Szia! Először nézd meg a biztosítékot, és csak akkor cseréld ki, ha amúgy kiment. Jobb esetben csak annyi a probléma, bár valószínűleg ettől sajnos komolyabb lesz. 40000-ért Genius SW-HF5.1 6000-et vagy 5200-at tudsz venni, mind a kettő belefér az árkeretedbe. Az utóbbi drágább valamivel, viszont van rajta USB csatlakozó és SD kártyahely is, vagyis elég kényelmesen lehet róla mp3-at hallgatni. Az optikai bemenet ennyiért biztos, hogy felejtős, legalábbis újonnan mindenképp. Esetleg még azon lehetne érdemes elgondolkoznod, hogyha a mélynyomóban "csak" az erősítő ment tönkre, akkor talán jobban jársz egy használt, középkategóriás házimozi erősítővel, azon biztos lesz optikai bemenet is - persze ehhez szükséges az, hogy a szubot valahogy tudd passzívban használni, mert anélkül csak 5.0 lenne, ami házimozinál elég nagy hátrány.
-
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Genius 3600-os mélynyomóm megadta magát, hiába van bedugva nem ad életjelet, csak a trafó búg, de az első ledek sem világítanak. Valakinek valami ötlet? Esetleg gondolkoztam hogy a tápkábel melletti biztosítékot "fuse" vagy mit kicserélem hátha csak annyi a baja. Ha mégse sikerül akkor melyik szériát érdemes megvenni? max 40.000 Gondolom ennyiért optikai bemenetet felejtsem el! Vagy Genius-on kívül mi jöhet szóban ami így szól! 80% házimozi, 20% játék amire használom 1 pc + 1 LED tv-vel karöltve.
-
Edy92
tag
Genius SW-HF 6000 5.1 távirányítóját elhagytam sehol sem találom egész szobámból kipakoltam nagyon szeretem a hangrendszert. Érdeklődnék hol találok hozzá való távirányítót után gyártottan vagy betaníthatót ?
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Tesómnak van egy Genius SW-HF5.1 4000 és mikor hallgatott rajta zenét, utána egyszer csak elnémult és azóta nincs hang. Maga a rendszer bekapcsol és a hangerő állítás is érzékeli, de azon kívül semmi. (A hangkártya jó, mert most egy régi hifivel hallgatja zenét illetve játszik). Még bekapcsoláskor sem búg ahogy szokott. Töltöttem fel képeket, hátha látható benne a hiba, mert ehhez mi nem értünk. Képek: 1 2 3 4 5
Ha valaki tudja hogy mi mehetett tönkre és hogy mennyibe kerülne, akkor már előrébb volnánk.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.(ha nem jó helyre írtam, akkor elnézést érte)
-
bteebi
veterán
válasz
Shingen #5965 üzenetére
Nekem kb. másfél hónapja van 6000-rem, előtte 5005-ösöm volt, sajnos egy túláram tönkretette az erősítőjét. Jónak jó a 6000 is, de az 5005-öt valahogy jobban szerettem. Az új szetten körülményes állítani a hangerőt, ha kikapcsolod (nincs rajta standby!), akkor elvesznek a beállítások, ha nem kapcsolod ki, akkor meg folyamatosan világít...
Mondjuk összességében jobbak a hangfalai, és talán szebben is szól, bár nekem ez nem igazán jött át. Tegyük hozzá, hogy az 5005-ösre frontoknak valamelyest normálisabb Philips hangfalat használtam, ehhez meg egyelőre a saját frontjait használom, úgyhogy nem kizárt, hogy elsősorban ez adja a különbséget. Papíron a subwoofere is jobb, mint az 5005-é, de engem az se igazán győzött meg. Cserébe viszont normálisan le lehet halkítani, ami talán egyik korábbi (3600, 5000, 5005) modellre se mondható el - és erre szükség is van, mert alapból elég hangosan szól vele a TV.Szerintem összességében amúgy elég szép és elég jó, mindenképp megéri az árát, talán a legjobb vétel a mostani Geniusok között. TV-hez is, számítógéphez (filmnézéshez) is bőven megfelel, még akár egy nagyobb (25-30 m2-es) szobába is. Számítógépre nekem 5.1-ben van kötve, a TV-nél pedig sztereóra, de a TV-nél is szól mind a 6 hangfal - minden bizonnyal nem surroundban, de azért sokkal jobb, mintha csak 2 vagy 3 hangfal (2.1-ben) szólna.
Amúgy egyszer azt hiszem pont egy Logitech Z906-ot hallottam egy Media Markt-ban, néhány eladó bömböltette. Semmiképp sem nevezném tesztnek, mert nem sokáig hallottam, de 100 ezret gyakorlatilag biztos, hogy nem ér meg. Valószínűleg rendesen beállítva jobban szólna, mint a Genius 6000 (bár "nagyobbat" nem hinném), de cserébe háromszor annyiba kerül...
-
Shingen
addikt
Szia!
Gondolkodok egy GENIUS SW-HF 5.1 6000 beszerzésén.
Láttam a forumon neked ilyen van mesélnél róla pár sort.
Mert ennél komolyabbat nem akarok beruházni, mert ha vmi elszáll benne, akkor az ne egy 100 ezres cuccba legyen.
Tv-re szeretném kötni,nem pc-be.
Nem tudom milyen hangzása van a szobába gondolom elegendő lenne.
Mivel nincs benne optikai bemenet így a térhangzás az kizárt.Nekem milyen problémáid voltak vele?
Kb. mennyit fogyaszt?
Milyen gyakran használod?
Hogy van összekötve, ha te is TV-hez használod esetleg?Köszi!
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a Tv mellé venni egy hangfalrendszert, de nem karok sokat rá költeni, csak, hogy ne a Tv hangszóróján élvezzem a filmeket.
Sajnos a Tv a térhangzást csak optikán, illetve hdmi-n adja ki.
Nem akarok hangprojektort a Tv-hez mert az elég gyenge szerintem meg műanyag.
Házimozi rendszer sem nyerő mert abban az erősítő a blue-ray lejátszóban van, nekem meg nem kell a lejátszó.
Úgy tudom a Logitechnek van a Z906 azon van optika de az ára 100 ezerEzért középútnak kinéztem ezt a hangfalszettet: GENIUS SW-HF 5.1 6000
Igaz ezen sincs optika így a térhangzás az felejthető, de legalább ez tudom jó szól.Ezzel a termékkel szeretném ha tájékoztatnátok akinek van ilyen!
Egy 25 m2 szobába lenne.
Mennyire megbízható ez a hangfal, mert olvastam hozzászólásokat, hogy megadja magát még a garancia előtt?
Mik a hátrányai?Köszönöm a válaszokat!
-
Knobber
aktív tag
válasz
nagyszegi #5960 üzenetére
Nekem van egy 6000-es immáron 2009 óta ha jól emlékszem. Egyszer kellett szervizelni, pont a garancia letelte után, de pár ezer forintból megcsinálta nekem szerelő ismerős.
A 3600-nak van potmeter gyerekbetegsége elvileg, pont ez hogy van amikor nem hajtja ki mind az 5 hangfalat egyszerre. Ott elv poti csere és jó lesz. -
-
nagyszegi
tag
Hali! Gondolkodok egy genius 5.1 6000 hf-re váltani 3600-ról elsőroban a mélynyomójuk közötti papíron leírt külömbség miatt. A kérdésem pedig az h ez a külömbség csak papíron van meg vagy hallásra is érezhető?
-
Knobber
aktív tag
válasz
Tomika085 #5953 üzenetére
A jobb első hangfal csak bizonyos hangerő pozíciókon szól. (A probléma megszüntethető a hangerőszabályzó cseréjével.)
Ez előtt-utóbb kijön mindegyiken egyszer, nekem is volt egy 3600-am még 2009 tájékán és pont emiatt gyorsan el is adtam, mert nem volt kedvem foglalkozni vele.
-
atiman
csendes tag
Ha valakit érdekel akkor a régi típusokba kb 2-3ezer Ft-ból lehet venni távirányítós MP3 decoder-t FM rádió és esetleg Bluetooth funkciókkal. Ble le kell faragni a mélylűda elejébe, belső táp elbírja bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest