Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
cat 5 utp?
azért ne keverjük már a dolgokat
ott a szálak egyenként vannak szigetelve.
Hangfalhoz minél vastagabb minnél több vékony minnél tisztább fimből készült kábel a jó(ideális lenne aranybol de kinek van arra pénze)
szvsz 3-4mm vastag réz kábel már jó, pl hálozati kábel.
tömör kábelt meg sürgösen felejtsétek el hangfalakhoz.
Közben igéretemhez híven már készül az általam épitett hangfal szett leírása és teszttye, és ha sikerül haveromat rávenni akkor egy öszsehasonlitás is lesz a geniusal. -
TitiRii
senior tag
hy all
jó rég nem jártam erre
anno tettem egy igéretet
ami ma be is tartok, külön topicto egyenlőre nem nyitok neki, ide sem vág anyira, de mégis a témához kapcsolodik
Bővebben: link
bővebb komentet és leirást majd holnap, de aszem a képek magukért beszélnek
Genius nagy testvérecsak ezekhez kicsit táposabb meghajtás szükséges
-
TitiRii
senior tag
válasz
batmanism #30 üzenetére
hát a projektor még nagyon de nagyon odébb lesz
ha egyátalán lesz
(plazma jobban tetszik)
milyen rendszer?
eddig:
sony str-de545 5*100w pro logic1 dts stb(hangkeltő nvidia sound storm)ezek digitálisan coaxon öszse kötve.
erre jön rá:
sal 216f(2*80w 16cm mélyközép+ 100w magas/hangfal)~50 liter és ebből kb 25 liter bas reflex tér) végleges teljesitmény 140/100w(zenei/névleges terhelhetőség)
sal ms13c(2*50w 13 cm mélyközép +100w magas)~ 20 liter 80/60w
rearnek jönnek a mostani videotonok egyenlőre(16cm es mélyközép és egy magas,zárt láda )~kb 15 liter lehet és 80/60 szintén
ha letöltöd a somogyi oldalráol a hangfalépitést akkor abban benne van az elsö 2 nek a rajza,meg hogy mi kell hozzá
mély még nincs,mert az sokba kerül de ha lesz akkor 30cm es kavlár vagy alu(kocsimban alu van és nagyon bejön)
eddig a rendszer 2 ilyen genius árában van,és mire készen lesz kb 3 geniuszt is tudtam volna belőle venni
de a 2 nem azonos kategoria
hifi kategoriában szvsz elég olcson meguszom -
TitiRii
senior tag
somogyitol pl
Bővebben: link
sub szürő kell neked
de akár más elektronikai boltban is
vagyha kicsit utána olvasol épithetsz is egyett
nem nehéz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
hali
hü nemgondoltam volna hogy azért enyire puritán hogy hangváltot se raknak bele
na hát akkor irjuk meg a jonépnek higy egy aluláteresztő szürőt is beköthetnek lazán a mély elé kb olyan max 500hz ig, (és már ez se igazán sub tartomány)
off:
5.1 épitek,csak gát diákibol lassan csöpög
anno irtál épiteni valo erölködött
elkezdtem ebben gondolkodni,el is jutotunk oda hogy faternak épitetünk egy 50w mono mély erősítőtazóta is szépen muszikál, és össze irtem mi kell az enyémhez(5.1) és mikor öszse számoltam hogy mennyi leültem és elkezdtem utána sporolni
40 fölött jött ki, tápal,házal mindenel együtt és vagy 1 heti munkával és csak 5*50w lett volna és analog.
ekkor kacsintottak föntről rám és egy 2 éves sony str-de545 erősítőt kináltak nekem eladásra 35.000 ért amit nem birtam kihagyni mivel az 5*100w +digitális+kismillio bemenet+rds rádio+távirányító stb.. szal ez bőven hifi kategoria és olcsoban kijöttem és szeb
a maradék 5 e ft bol meg 2 régi kicsi 80w videoton zárt hangfalat szereztem
ennek már lassan 1 éve,és 1 év sporolás után eljutottam oda,hogy csináljak 2 nagy front,és egy center hangfalat is és a stereo börtönéből kitörjek a dolby világábaigaz mélnyomó még nem lesz egy darabig mert az a legdrágább,de most már csak kihuzom addig is
csak hát közben készülök suli,nyakamon az állam vizsga meg nyekvizsga,pénz persze mindig elmegy másra..
tudod hogy van ez.
és ja a talit is miért ne?!
egy sörözés keretében valamikor beikhathatnánk -
TitiRii
senior tag
bazee
krila
miota kereslek mán
örülök hogy végre elő bukkantál
adod itt az ötletet a jó népnek,migyá megmodolják a hangrendszer és ebben is szines ventik és neonok fognak csücsülni..
na gonosz off
tényleg nem rosz amiot irtál de egy kérdés:
mélynyomot minek kivatázni(csillapitnai) elvégre subb bas hangoknál nem jönek létre álló hullámok.bagy ezek azért nem vannak olyan sub bas hangok?
más értelme nincs csillapitani,max a zizegő fütyülő dolgokat lefojtani.
off:
nekem most készülnek a hangfalaim,pár ötlettel szolgálhatnál,hátha nem gondoltam mindenre
(sal féle ms13c és ms216f amik most egyenlőre megépítésre kerülnek, a leg jobb anyagok felhazsnálásával,gondolok itt az sl6mg csatlakozóra,és a jo kis ''studio''szivacsra)
fényképeket is mellékelhetnél,biztos lennének akik örülnének nekik
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest