Aktív témák
-
Lotusomega
senior tag
Üdv mindenkienk!Egyik haver mutatta ezt a fórumot és ezt a topicot ,elolvastam mert érdekelt mivel kb fél éve jómagam is egy Genius 5.1 tulajdonos vagyok,és már kezdetektől zavart a mélyláda ''zúgása'' de a dvd lejátszó meg a hangkártya számlájára írtam,aztán mikor olvastam ezt a topicot akkor felcsillant a remény
és elhatároztam hogy nekifogok,meg is vettem mindent hozzá igaz 2 komponensű műgyantát sehol a világon nem találtam,végül arra jutottam hogy az Eporapid is megteszi helyette,vettem mindent ipari vattát, profi hangfalszivacsot meg apró kellékeket,és tegnap délután nekifogtam ,volt itt egy srác aki képeket is rakott fel azok áttanulmányozása után már nem ért nagy meglepi ''odabent''
egyedül az volt furcsa hogy a képeken tágasabbnak tűnt a belső tér ,na mindegy.
Mindent szétszedtem ahogy kell,silány genius hangfalszivacsutánzatot kidobtam a ....-ba (meglep hoyg pont ilyen dolgokkal spóroltak geniusék na mind1) szépen kikevertem az anyagot ,megjegyzem szerintem ez az eporapid tökéletesen megfelel a célnak mert amellett hoyg tömít igen jól ragszthatóak vele a szivacs és vatta darabok..
Szóval anyagot felvittem a sarkakba rendesen nem spóroltam az anyaggaljutott minden apró résbe, eközben miközben száradt a cucc egy kicsit,nekiláttam a ''fekete doboznak'' az nem egy nagy ördöngősség,gumipogácsát ki lehet dobni ,jó sok vatta bele és kész is, én annyit raktam bele hoyg tényleg meghajlott a műanyag
igaz én alá nem raktam..
Következő dolog, szintén az anyagot felvittem az egész ház belső falaira,és beilesztettem a hangfalszivacsot amit előre méretre vágtam, (nem kell sok nekem kb 15x90 cm bőven elég volt)
Jajj,egy fontos dolog majdnem kimaradt, a trafó..na hát az elég macerás 6 anyás csavar tartja és azt kioperálni elég nececs dolog (de persze csak azért mert kevés hely van operálni) ha ez megvan csak ezután lehet nekikezdeni a munkálatoknak...
Szóval miután beleraktam a hangfalszivacsot a helyére,jöhet a fekete panel, vagyis a hátlap,érdemes arra is vágogatni hangfalszivacsot és ahová csak fér rakni,én mindenhová raktam ahova csak lehetett..
Ezután észrevettem hogy a hangfalkábel előrementének sokkal nagyobb lyuk van mint ami kellene ezért oda is nyomattam egy kis vattát amit egy kis eporapiddal odafogattam, ja amiről sok szó esett az a tápkábel átemnete,én úgyláttam hogy arra a ''fiúk'' a geniusnál raktak rá elég ragasztót (egy jó nagy cseppet ami rendesen lefogja szerintem) de a biztonság kedvéért raktam rá egy nagyobb darab vattát..
Én egy dolgot nem csináltam meg lehet hogy ez volt a hiba, a trafó alá nem raktam sem vattát sem eporapidot,azt hagytam úgy ahogy van,mivel úgygondoltam hogy az eléggé melegszik ezért nem lenne szerencsés vattát rakni alá..
Ezután az egészet hagytam ma reggelig száradni,és ma reggel nagy lelkesedéssel összeszereltem(igaz alig bírtam rácsavarozni
)
Aztán jött a hidegzuhany..
(a config úgynézett ki hogy az 5.1-es kábel 3 jackjét rányomtam a hangkártyára ( a hangkártya egy laptop realtek hd vmijen hangkártya) és elindítottam a teszt mp3-akat és nemtudom lehet hogy én vagyok botfülű,de sok különbséget nem halottammintha még mindig lett volna egy kis zörej, és olyan hű de gyönyörű basszust sem halottam,tehát nem volt olyan nagy változás(lehet mert a high-end gigatube-os jvc hifihez vagyok szokva
) szóval nemtudom, gondoltam arra is hogy a hangkártya a hibás,elképzelhető hogy egy audigy4-el jobban szólna,vagy lehet hoyg azért mert a trafó alá nem raktam semmit? (ja és a hangfalkábeleket is lecseréltem sodort réz Sal kábelekre amitől egy kicsit sztem jobb lett a minőség..
Szóval aki tud segítsen plss!! mit rontottam el?????Fontos lenne nagyon köszi
(Remélem aki még most készül rá hogy megcsinálja annak adtam egy kis lelkesedést)
Előre is köszönöm a válaszokat..
Szasza
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam Deck
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged