Új hozzászólás Aktív témák
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy ugyanazért az árért gigabyte, vagy gainward 580-ast ajánlanátok? Mindkettő használt, gyártói garanciás... Vagy nemigazán van különbség?
Köszi!Üdv,
shadowofthe -
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy mit gondoltok, hogyan fejlesszek VGA ügyben?
Egy ref Inno3D 570-em van most. Hirdetem már egy ideje 68-70 ezer forintért, ami szerintem ajándék ár, de nem nagyon esik be rá senki. Ahogy már írtam is korábban, egy ref 580-at vennék a helyére terv szerint. Ez kb. 30 ezerbe kerülne nekem a mostani eladásával.
Karácsonyig bezárólag max. 50 ezer forintig tudnék a gépre költeni, a cél pedig az lenne, hogy kompromisszum nélkül el tudjak játszani még vele néhány évig.
Nem célom kimaxolni a BF3at a gépen, de egy skyrimet már igen.Az volna a kérdésem, hogy szerintetek mit vegyek? Van e akkora különbség az 570 és 580 között, hogy az megérjen 30-35 ezer forintot (ahogy el tudom adni)? (fullHD felbontás.. és a sima százalékos adatok nem mondanak nekem túl sokat, 470 és 560Ti között is éreztem különbséget, pedig százalékban nincs nagy difi..)
Vagy ne szórjam el ennyire olcsón (65ezreket ajánlgattak érte, már aki) a kártyám, és rakjak belőle sli-t? Fognak annyira lemenni az árak? Elbírná azt a tápom? (GS700)
Esetleg várjak egy 590-re, hátha az megy lejjebb kicsit a 170ről?
Köszi, ha válaszoltok, bocs a hosszú levélért. -
shadowofthe
tag
válasz Cybertrone #14778 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
shadowofthe
tag
Zotac 570 AMP!-nál is ilyen a helyzet? Az ref hűtős, de húzásnál annak azt is alulfeszelik?
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Lecseréltem az 570-em egy alienware-es 580-ra (ref). Tudom, nem nagy előrelépés, de én a magam részéről nem szeretem a vga-t tuningolni, és gyorsabbnak is érzem az elődjénél ezt. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy egy hónap garanciám van rá. Lehet, hogy butaság volt így belemenni, de így jött ki a lépés.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit ajánlotok, hogyan teszteljem le a kártyát, hogy az esetleges rejtett hibák előjöjjenek? Sok órán keresztül nem tudom sajnos játékokkal nyúzni a vizsgáim miatt, még két hétig kb., viszont nem szeretnék később pofára esni.
Játékokban fullHD-n kipróbáltam, nem volt gond (SC2, L4D2, witcher2..) Bencsekben sem melegedett 65-70 foknál tovább. Hangosnak sem mondanám. -
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Még egy kérdésem felmerült:
Van egy 32colos LG tv-m (32LG5600.. azt hiszem lcd.) monitornak használva, HDMI-n keresztül. Az vele a furcsaság, hogy játékok közben főleg, mozgatásra kicsit sötétül a kép. Mármint ahogy mozgatom az egeret, a fényesebb pontok kicsit sötétebbek lesznek, majd ahogy megáll a mozgás, visszaáll az eredeti fény és szín. Ez normális? Mert picit zavaró, közel ülök hozzá, és eléggé látszik. Több kártyával is ezt produkálja a dolog, 560ti, 570-el is ez volt. Próbálok rákeresni neten a dologra, de nem tudom, hogyan nevezzem meg ezt a hatást.
Köszönöm, ha segítetek! -
shadowofthe
tag
válasz Tirexi #15572 üzenetére
Értem.. abban még tudnál segíteni, hogy ezeket hogyan tudom megnézni? Mármint a dinamikus kontraszt pl. a tv-nek egy funkciója, és azon belül kell megtalálnom, ha ez okozza a bajt, vagy szoftveresen kell keresgéljek?
Valószínűleg a válaszidővel lesz egyébként a gond sajnos..Tesztelgetem a VGA-t metróval, és ott vettem észre most elég erősen, de először SC2-ben.
-
shadowofthe
tag
válasz Landon #15579 üzenetére
Rendben, megnézem ezeket köszönöm. Van egy olyan mód, hogy játékgép (magyarmenü...), de azt hittem ez szimplán csak a fényviszonyokat állítja.
Egy kérdés még, firmware-t hogy tudok frissíteni a tv-n? találtam benne egy olyan opciót, hogy automata szoftverfrissítés, ez be van kapcsolva. Vagy internet, letöltöm, és valahogy átrakom? -
shadowofthe
tag
válasz Tirexi #15582 üzenetére
Na valamennyire utánanéztem, elvileg 6ms a válaszidőm, és ennyi. LG honlapon már nem is szerepel a darab, firmware-ről nincs infó..
3HDMI port is van rajta, ezeket megpróbálgatom még, hátha van különbség, de azt hiszem ennyit tudtunk tenni a dologért. Ha esetleg majd monitort veszek, mire figyeljek, mekkora válaszidő az, ahol ezt nem produkálja a darab? 3ms?Memóriakártya hely van egyébként a hátlapon, elvileg ott lehetne frissíteni. Köszönöm a segítséget!
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit ajánlotok, monitor vásárlás előtt vagyok. Egy 32" LG lcd tévéről fogok váltani, nem tudom kiszedni belőle a dinamikus kontrasztot, és kicsit nagy is nekem, kb 80 centire ülök tőle.
50-70 ezer forintot költenék a dologra maximum. Nem tudok dönteni viszont, hogy egy kisebb, 22-23" IPS monitort, vagy egy nagyobb, 27-28" ledes monitort vegyek... Illetve melyik esetben érdemes további pénzt költeni egy nagyobb frekvenciás, 100-120Hz-es darabra?Filmezésre, játékra és szövegszerkesztésre lenne használva.
Köszönöm, ha segítetek!
[ Szerkesztve ]
-
shadowofthe
tag
Clean installal tegyél fel egy olyan drivert, amivel emlékszel, hogy nem volt gond - ezzel a driverproblémát ki tudod lőni, ha az van.
Milyen VGA-t kaptál kipróbálásra a kollégádtól?
Nem fut olyan programod, ami belekavarhat a kártya működésébe?
Nem sérült meg valamelyik kábel? -
shadowofthe
tag
Nem tudtam, milyen másik kártyával próbálkoztatok. Ha kevesebb tápkábelt használ, akkor lehet, hogy épp a jó megy bele, a másik rossz meg szabadon marad. De látom ugyanannyi kell a két kártyába, úgyhogy ez mindegy.
Sose volt vízhűtésem: egyik eleme sem kapcsolódik szoftveresen a rendszerhez?
BIOS frissítés esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest