- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
<MZ/X> #18142 üzenetére
tudom, hogy vannak itt olyan arc-ok, akik kaját is photoshoppal rendelnek ..
az 590 legnagyobb baja, hogy alacsony az órajele, tuningolni vakmerőség.. vizezni majdnem mégegy kártya ára.. ha nem számítana a zsé, akkor két 900/4212-es vizes evga-ultrával erősítenék..
-
helkis
veterán
válasz
Tomko78 #18114 üzenetére
a HX is tudja a gold spec-et, csak nem kapta meg, hogy az AX is fogyjon..
régebben volt egy HX850-em, akkor linkelt asszem ffodi a független mérést, hogy az is tudja a goldhoz szükséges hatásfokot..a HX850-em 980x mellett 580SLI-vel már korlátozott tuningban..
alapon bőven elég volt az is..
(#18107) <MZ/X> - kiba..tt jó lett az avatárod!
hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem lag-szempontjából mindegy, hogy 4x1 vagy 2x2 felépítésű az SLI-CF rendszer, 4képkocka készül és ezek szinkronjához idő kell..
-
helkis
veterán
válasz
k.soma #17821 üzenetére
konkrétan +10,3fps
sajna nem vagyok egy oraculum, így garit nem vállalok rá, te se gondolod komolyan hogy ezt bárki megmondja neked egy sokváltozós függvényben!
tehát nem egy fix fps-boost-ot fogsz kapni, hanem azt hogy folyamatosnak fogod megélni a játékot, nem lesznek furcsa akadások stb..pü..
-
helkis
veterán
válasz
pmheros #17804 üzenetére
kezdjük ádámtól: a játék egy program, amit a pc-d számol ki 0-ból meg 1-esből, namost, van olyan része minden 3d-s programnak, amit a cpu és van, amit a gpu számol, így talán már világos, hogy miről beszélek.. de szummázva: a minimum fps-t az egész gép felépítése, cpu-ram-chipset-esetleg hdd- adja, míg a maxfps-t maga a vga, ezek aránya játék/program függő, illetve mérni lehet mást is, de simán oda kell ülni egy olyan gép elé és meg fogod látni mi a lényeg..
anno én 955@4ghz-ről váltottam i7-860@4ghz-re miközben hd5870-ről gtx460-ra váltottam, és nem kicsit gyorsult minden, olyan folyékonyak lettek a game-ek hogy döbbenet.. és az még csak egy 1st-gen i7-volt.. -
helkis
veterán
válasz
boogie84 #17770 üzenetére
te se érts félre, nem az smt-t szapulom, hanem a hullámot, ami megmagyarázza, hogy mitől tud koszos lenni egy új nyák adott esetben. nyilván nem cél, hogy ilyen termék menjen ki egy gyárból, és ugye a vevő meósai is egyből árengedményért sírnak, ha ilyen cuccot kapnak..
ezért is kell állandóan ügyelni a minőségre, meg a megfelelő munkautasításokra.. /pl.: néni aki a hullám után javított, állandóan rajt hagyott a panel alkatrész oldalán óngolyókat, amőbákat.. mondom neki használja az ónszippantót, erre megfogja és elkezdi vele letologatni.
vagy pl a végteszternél sorban durrantak el a panelek amint áramot kaptak, hamar kideült, hogy a beültetős arc, fordítva rakja az elko-kat a nyákba, mondjuk neki hogy nem jó, és hogy fordítsa meg, várjuk az eredményeket, de még mindig elszállnak a panelek.. megnézzük megint mi a gond, és az ember nem kivette és polarítás-helyesen berakta az alkatrészt, hanem simán megtekerte a kondit, úgy hogy a lábai egymást érték alul.. sírtunk és röhögtünk..
/
-
helkis
veterán
válasz
boogie84 #17767 üzenetére
így van, az SMT az a gépi beültetést takarja (telóknál ennyi is elég), utána sütés (ha nincs más alkatrész) ezután jön a kézi beültetés, utána hullámforrasztás, elsődleges lejavítás, tisztítás, ellenőrzés, másodlagos javítás(ha kell), tisztítás (ha kell), ellenőrzés, csomagolás. sok ilyen "koszos" panelt láttam már.. 2év flex, 2év toshiba, 5év phlilips..
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
szvsz ez a kari teljesen rendben van.. ezek a "ragasztó" nyomok, nem azok, hanem a gyártás során keletkeznek általában a hullámforraszás nem megfelelő beállításától (alacsony minőségű forrasztóón és nem tíszított gépek miatt) és nem megfelelő takarításából adódó kosz mindössze..
az ujjlenyomatok lehet ezt akarták eltüntetni (még a gyárban), vagy vannak kiskerek, akik felbontják a cuccost, és a saját matricájukat is rárakják az alkatrészre, hogy tudja az cég, hogy miről is van szó, későbbi garis dolgoknál..
mióta kínában rakják össze ezeket is, azóta nagyot esett a színvonal..főleg ha egy péntek esti, új műszakból való..
-
helkis
veterán
válasz
norb55 #17710 üzenetére
szerintem minden gyártónak ugyanannyi az elhalálozása/1000db -ra vetítve, referencia modelleket tekintve.. egy gyárban készülnek legjobb tudomásom szerint a ref karik, a matricázás és körítés kialakítása marad csak meg a brand-eknek..
ha úgy tetszik, olyan mint egy újság, tehát szinte fix áras és az eladott db szám után kapnak részesedést, illetve ha valamilyen trükkel drágábbért el tudják adni, akkor az nála marad.. (hosszabb gari, support, +játék, kupon, stb..)
ezért van az, hogy sok gyártó, a saját szakállára, újratervezi a nyákot, vagy tényleg jobbat csinál, de ezzel nem biztos hogy nagyobb árrés tud lekönyvelni, vagy jobb körítéssel, de olcsóbbat épít, hogy maximalizálja a bevételeit.. -
helkis
veterán
válasz
norb55 #17706 üzenetére
badarság..
nem azért vállal 10év garit, mert tutira kibírja, hanem mert a user talán őt választja (magasabb áron is) persze ahogy a HDD-s piac is két szereplős lett egyből mérséklődött a gariidő is, 5@1év/2év..
minden gpu más, ezért másképp is melegszik ugyanabban a környezetben.. 4fok különbség az semmi.. -
helkis
veterán
oks, akkor értsd meg, hogy a vga az egy ilyen dolog, nem fog örökké tartani egyik sem.. régi karikkal is lehet játszani, kb 3-4éve direkt vettem egy voodoo2-est, hogy a régi game-ekkel is játszak egy kicsit, egy korabeli gépen (amiken felnőttem, de akkor csak s3virge volt
)
csak éppen nem a legújabb game-ekkel, arra általában a legújabb kell vagy még az sem elég..most komolyan, osztálytársaidnak milyen vga-ik gépeik vannak? vagy mindenki miller mostanában? szvsz így is átlagon felüli a géped, szóval találj egy jó beállítást, és toljad neki, esetleg próbáld a gpu-órajelét feltornázni..
bár most nézem, hogy a monitorod 1440 x 900 -at tud, ott a vga-nak semmi gondja nem lehetne, még vram téren sem, esetleg rakd újra a rendszert, vagy más gond lehet.. ilyen felbontásnál, ki sincs hajtva szerencsétlen vga szvsz, inkább a procierő dominál, amit visszafog az 1333-as ram és talán az asrock lap.. egy olcsó p67-et vehetnél amennyit rádobnál egy 580-ra+a mostani lapod, ramokból egy 1866-os 2133-as kit 4gb-ban sem olyan vészes már hogy ne lehetne kigazdálkodni..
és szárnyakra fog kapni az a kis 570-es.. -
helkis
veterán
építő jelleggel: kész van már a leckéd? most sokkal fontosabb a tanulás (biztos nem hiszed, de így van), és a jó eredmény, hogy később jobb munkahelyed legyen, és ha lesz még pc is, akkor erre áldozz könnyűszerrel, vagy kocsira, csajra.. stb..
egyébként meg add el annyiért amennyiért vetted ha csalódtál, és vegyél egy 4350-et, ha az kell..
-
helkis
veterán
válasz
theniel #16860 üzenetére
azt azért ne felejtsd el, hogy több mint 1éves vagy ha a 480-at is nézzük akkor majdnem 2éves kariról/architechtőráról van szó! a bf3 meg 3hónapos game.. de azon sem lennék meglepve, ha pl kiadnának hozzá egy "performance improvement patch"-et, ahogy az szokott lenni az ilyen nagyobb neveknél..
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #16559 üzenetére
lehet hogy így lesz, elég ha kijön egy gtx580ultra.. gtx680-névvel (pl 850-900mhzen), ami talán megszorongatja alapon a 7970-et, illetve így még egy bőr le lenne rántva az előző csúcsról, valamint maradna idő, hogy év végére kijöjjön a gtx780..
-
helkis
veterán
válasz
pszichiater #16451 üzenetére
szerintem úgy számol, hogy az egy kari majdnem hozza a két kari teljesítményét.. fogyasztásban fele.. tuningban brutál, (igaz ez kell a két karit utólérni) de ha később jön egy tesó, akkor azt az élményt nehéz lesz leírni szavakkal
persze akinél 4db 580gtx szokott dorombolni, az nehezen tudja ezeket elképzelni..
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #16416 üzenetére
nem vitatom hogy másabb, sőt azt sem hogy jobb, de hogy miben másabb, és mennyivel jobb az pont akkor derülne ki amikor c2c-ban mennek a karik..
-
helkis
veterán
válasz
becsitibi #16412 üzenetére
no azért idle és full temp-ben, azért csak nagyobb chart-ot tudott rajzolni a geforce
milyen órajelű volt egyébként? van 772mhz-es és 850-es verzió is..aki rögtön szaladt venni 7970-et, az a tuning-erejében bízott (meg is kapta
) és azt már nem lehet az 580-al befogni az ziher..
de azért megnéznék egy c2c meccset..
cybertrone - nincs kedved levenni 772-re azt a 7970-et pár bench erejéig?
-
helkis
veterán
válasz
pszichiater #16407 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy miért nem egy szintén 3gb-os 580-at állítottak a zöld sakorba..
így gyakorlatilag a fullhd feletti felbontásokban esélye sincs szvsz.. -
helkis
veterán
válasz
Rabbitf_24 #16322 üzenetére
amennyit csak bírsz, levegővel 1.1-1.15v fölé ne vidd (lehet nem is tudod
) válogass: [link]
-
helkis
veterán
10milliárt € nyereség? miez drogkartel?
szvsz inkább csak forgalom, az is elég szép
más kérdés, hogy ebből te mennyit látsz..pont ma voltam éves értékelésen, meg van elégedve velem a vezetés, kapok elvileg 15% béremelést is..
mi mondjuk szoktunk állami szervekkel is kereskedni így valszeg muszáj
, de azért örülök is..
(de első körben nem lesz 7970-em
)
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #10249 üzenetére
inkább annak a számlájára írható szerintem, hogy a gta4 motorja 30fps-re van írva.. amit mamár szinte bármelyik vga túlszárnyal, ettől lesz olyan, hogy többel megy, de a motor nem bírja követni, van a végén a helikopterre felugrós küldetés, azt csak úgy lehetett megcsinálni, ha fraps.ban, beállítottam, hogy fix30fps-el vegye fel a jelenetet, különben nem bírtam felmászni rá..
ergo az egész motor ezt szeretni ha kevesebb/több azt utálja.. ennyi..
-
helkis
veterán
hát igen, lehetetlen is megesik olykor, ezért írtam, hogy a régi-lap új vga találkozása miatt is lehet gond, főleg ha kikerül a régi cucc a support fókuszából..
a másik pedig hogy a melegedés egy elég jó időzítő faktor, érdemes odafigyelni rá..ezeket a cumikat nehéz még állandó monitorozás, és megfelelő tapasztalat mellett is elcsípni elsőre, ezért kell minden tuningot, minden hardvercserével elölről kezdeni..
-
helkis
veterán
ok, de lehet máshogy terheli..
illetve ahogy mondja is zack, hogy egy idő múlva jön elő a gond, én itt inkább olyat sejtek, hogy valami a határon van eleve, és ahogy melegszik a dolog, nem bírja tovább, lehet áramkorlát, vagy bármi..
sajna az ilyen "kitesztelt" dolgoknak is újra neki kell állni minden komponens cserénél, ha nem akar szívni az ember..illetve vissza kell rakni mindent alapra, és akkor kiderül, hogy ott is jelentkezik-e, ha igen akkor garis csere..
-
helkis
veterán
kölcsön? haver? esetleg pár felesleges hdd, hangkari, egyéb komponens kioperálása is hozhat annyit a konyhára amennyi kell..
volt olyan gép a kezeim között, amin játék alatt elment a hang mindig, csak restarttal jött vissza, win-ben mindenhogy szólt, majd játékban off.. reinstall, friss driverek, stb.. majd kiderült, hogy ez azóta van mióta bekerült még egy hdd a rack-be.. rack off minden faja..
tápcsere, rack on, minden faja.. (ez még p4 korszak volt..) sajna előfordulnak ilyenek.. -
helkis
veterán
nem biztos, hogy a kari szvsz..
-esetleg azt nézd meg, hogy a 30A-s vagy a 18A-s ágakra van kötve a kari..
-alaplap bios-a legfrisebb, bár még ezesetben is lehetnek gondjai a túl új karival..
-másik pcie slotot próbáltad?
-az alaplap spec-ed sem pontos, maximus formula? formula se? extrem? (valszeg mindegy, csak hogy tisztán lássunk..)
más milyen helyen laksz? gyakran esik a fesz 200v körülire? (szomszéd pékség, szolárium, stb..) vannak áramkimaradások? szünetmentest használsz-e, stb..
-
helkis
veterán
válasz
Dj Dekko! #9778 üzenetére
szvsz a 750w-os tápod épp határeset, és itt az sem épp jó..
sokkal jobb, ha van tartalék egy tápban, ha minden alapon van elvinné szvsz, hiszen nálam is elvitte, a igaz ez egy 850w-os corsair volt így még némi tuning is belefért, illetve ahogy mondod, a procid kevesebbet zabál a 6magosoknál.. alapfeszes tuningnál, már lehet korlátozó tényező lenne a táp.. -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Firestormhun #9405 üzenetére
kb 2x-ese..
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #9278 üzenetére
azt szeretém én elvinni..
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
esetleg adj feszt a pcie sinnek, ramoknak 2.0v
sárgaslotokban az előbb nem felhasznált ramokkal keresztbepróba? egyébként egy friss rendszer is segíthet, mert ennyi próbálkozástól főleg ha reset, vagy bsod van, simán elszállhat..
anno p5kc-s koromban nagyon rühelltem a ramkezelését (q6600-al) semmilyen kombóban nem akart menni 1066-on az 1066-os ram, csak max 1000mhz-et tuninggal.. aztán elborult az agyam és vettem egy p35-dq6-ot..
kisebb felbontásban jobban érvényesül a proci (és körítése), szvsz ott lesz valami gubanc..
hints -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #8106 üzenetére
Laraxior minek ad fel hirdetéseket egyáltalán?
-
helkis
veterán
válasz
Razermazer #7849 üzenetére
GPU túlmelegszik, vagy nem elég neki a fesz, ha alapon csinálja, akkor gari..
-
helkis
veterán
válasz
Dj Dekko! #7810 üzenetére
meglesz,
a szokásos beállításokkal: 580SLI default, 900mhz-en 580SLIa proci alapon 3.33ghz ment, ram 1066 CL5-ben..
-
helkis
veterán
sajna csak olyan képek készültek, mikor a 4éves ikreim rugby-znek a kártyával, így azokat nem tenném fel
egyébként nagyobb volt a füstje, mint a lángja a problémának..
nem a HDMI csatiból jött ki az a lemez, hanem valszeg a kábelből, ami bele volt duvga, tény hogy elégé be volt szorulva ezért is szakadhatott bele.. most megcsináltam hogy tartson is, de relatív könnyű legyen kivenni, illetve le is lett tesztelve, a csati nem sérült, így megmaradt a gari is.. -
helkis
veterán
válasz
Scholes9 #7535 üzenetére
én kifejezetten játékok miatt vettem ssd-t, persze nem a játékokban van haszna, hanem előtte, utána!
meguntam, hogy 16gb adat 15-20percig települ..így meg 2perc körül vannak a telepítések ..
illetve még egy jó tanács: ilyen jellegű felhasználásnál kell egy raid0 tömb etetni az ssd-t! -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #7265 üzenetére
fáradt vagy
, neki a 900-as eredménye még a régi driverrel készült..
nekem meg az újabbal + 1000mhz-en.. -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #7263 üzenetére
szvsz teljesen jó az, alap vga-nál 1fps-en belül vannak az eredmények..
a többit régebbi driverrel futtatta, azért kevesebb.. -
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #7260 üzenetére
nem ilyen szándékkal futtattam.
pusztán a 4-6-mag érdekelt volna, illetve hogy mennyire vga függő, de nagyon az.. -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
ha már itt tartunk, régebben még ps1-es korszakban voltak emulátorok, amivel olykor lehetett pc-n is használni ps-es game-eket, persze lényegesen rosszabb élményben, ilyenek nincsenek x360-hoz, ps3-hoz? vagy nem fejlődtek ki? kíváncsi lennék mit tudnának a mai hw-ekkel..
pl gta4-ben az utolsó küldetést kb 50x-sem tudtam megcsinálni, végigtúrtam a netet, hogy mi a gond, mire volt egy állat, aki rájött, hogy ha fraps-al (felvétel üzemmód) fix 30fps-re korlátozta a game-et akkor fel lehet szállni a helikopterre..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged