- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
(2 helyre: gány + gtx480
úgy vásároltam a csöveket, hogy 5 db. kísérletre van, eltörés, tönkretétel bekalkulálva.
mai móka. többen is javasolták régebbena direct cu módot. és ha el lenne lapítva a gpu felöli vég, akkor oda nem kéne maratni rézblokkot.
de ehhez bizony lapítan kell. satu, franciakulcs nincs itthon. asztalláb viszont van. a gyors eredménytől kicsit megijedtem....forróvizbe lógatós próba. gyakorlatilag a lapítottat előbb dobtam el....
a lapított vég alja, ami a gpu blokkra lett szánva:
és oldalról, némi továbbformázás, íves hajlítás után:
az utosó képen az msi gpu-jára téve, nagyjából igazítva. a képen láthaó az msi gtx480 tf2 hűtője. remek szolgálatott tett. tartotta a hajlított hőcsövet. nálam kb. max. ennyi szerepe lesz a jövőben. erre jó lesz...
a hétvégén megpróbálok préseléssel létrehozni egy végig négyzetes profilú csövet. azaz egy négyzetes, rúd lesz. az elején a gpu-nál, a másik végén pedig az utosó harmadán. ahol a kanyarodás után belefut a bordák közé. ha tökéletesen négyzetre, vagy téglalapra mneg tudnám préselni, egy deka marás sem kéne.
ezt egyenletesen megcsinálni elég nehéz lesz, pláne többet egyformára. valahogy 2 faléc és egy satu kéne hozzá, de még megálmodom.
sajnos a préselés hatására változhat a hőcső űrtartalma, így a benne lévő vákum is, ami kihat a nyomásváltozás miatt a forráspontra, így a cső hőszállításának hatásfokára is.
de muszáj kipróbálnom...valami lefogatót azért ki kéne hozzá találnom...
-
szab.tam
nagyúr
pont az, hogy ezzel semmit nem tudok elronani.
az egész rendszer fél óra altt átépíthető, bővíthetővé válik, hiszen semmi nem fix.vannak csöveim, alu lapsorudak, bordák.
keverek, (-tetek), kb. 3-5 kiló ilyen alugazdag masszát. (mé gátgondolom.)a gpu blokk kell csak fix legyen, mert ott túl kis helyről kell túl nagy hőt összeszedni. ott nem lehet ilyenekkel bohóckodni. távolabb simán.
és ha nem válik be, egydül a masszát buktam...
szétszedem, lepucolom, és mé gmindig marathatok. de szerintem működni fog.ha egy tervezési hiba miatt a mart cucc nem meggy, akkor rengeteget: anyag + munkadíj. itt a munkadíj konvergál a nullához...
egyedül valami rögzítőpánt kell, valami pillanatszórító szerű akármi. és akkor átmenő furatolás sem kell a próbaidőre....
mivel a procihűtő csőbefogója ugyanilyen lapból van, így tapasztalatból tudom, milyen gyorsan melegszik át, pedig az marva van. és a csövek hőméréskeltét is tudom, mert marha vékony bőr van a kezemen, érzékeny. nem lávakőfogdosó.
nem magyarázom tovább, de szerintem majdnem biztos, hgoy működni fog..
és ezzel a technikával az alsó, fekete nyákbordáról is pillanat alatt lekapom a meleget. sőt, azzal fogom kezdeni a kísérletet...ha lehet, az msi hűtőt 90 fokkal elforgatom, riser engedi. így szabaddá válika fekete borda.és nekidolgozok pár hűtőt. az olyan fejletlen, hogy rá fújó venti nélkül rögtön felforr. tehát jó lesz kísérlere.
-
szab.tam
nagyúr
tegnap még így gondoltam volna. ma már nem. saccra annek a gumiszerű valaminek a hővezetése hasonló az aluéval. minden mérés nélkül, tapzásból tuti. ez elég furán hangzik, de ezt tapasztaltam. (nem vakon lőttem, valaki már ezt kipróbálta, és javasolta
innentől kezdve tök 8, hogy az alumínium maratott hengerpalásja veszi körbe a csövet bepasztázva, vagy ez az anyag tölti ki légmentesen a köztes részeket, és ölel körbe.... -
szab.tam
nagyúr
2 helyre: gány + gtx480...
mai napi termés...
új tesztkártyám vásárlás utáni próbája. mire jó a riser: csak belöktem...
itteni ph-s kollégáktól pár ötlet jött idáig a maratást kikerülő, hőcsöveket befogó, valamilyen köztes, kitöltő anyagra.
gyúrma, művészellátós gyurmaszerű plasztilin, és egy gumiszerű, de gyúrható, kicsit a thermal pad-re is emlékeztető valmi, amivel tárgyakat lehet rögzíteni. ez is papírboltban kapható. (táblagumi...)
plasztilint nem kaptam még, de lehet, hogy ki is hagyom, mert valószínű úgy viselkedik, mint a gyúrma, és az nem lesz jó. mindjárt kiderül, miért...éjszakai versenyzők. és némi conrad hőcső, had hajoljon. te drága... (azaz te q* drága...)
alul a gyurma kísérlet. rögtön megbukott, mert kb. 60 fokon már olvadozik, fölötte szabályosan folyik. felejtő. itt még szilárd:
jött a gumi. meggyúr, kinyújt, eloszt, stb. csalóka, mert ezen a képen már az egyik szétszedés után van, ezért tűnik egyenetlennek, de későn jutott eszembe a fénykép.
és a teszt. forróvíz. tapizás. elsődleges cső forró. lap szépen melegszik, és a másodlagos csövek is.
a gumi felvitelének a technikáján még javítanom kell. ez egy elnagyolt odakenés volt csak. azt kellett megnéznem, hgy egyáltalán nem direkt szigetel-e az anyag. de nem. jó hővezető.
még jött ötletként a kollégáktól, hogy alureszelékkel legyen feldúsítva az anyag. eleinte elhessegettem az ötletet, de valószínű bevetem: tömegre biztos, de talán térfogatra is, sokkal olcsóbb mint ez a gumi. így tudok gazdaságosan dúsítani. talán hővezetése is jobb lesz a masszának. mivel a keverék jól megfogja, nem veszélyeztet semmit rövidzárral.
átépítésnél újból felhasználható, csak meg kell gyúrni. ellentétben minden szilikonos kencével, ami ugye túl híg ilyen kitöltésre. és újratervezhető. nem úgy , mint az aranyárban készülő maratás...mára ennyi....
-
szab.tam
nagyúr
a tf2-t idáig távolról méricskéltem, de mivel már nem a parton vagyok, belepofázok.
egy megajánlott 800/2000-es 3dmákot lefutattam, hogy nincs-e nagy gáz, majd visszaraktam a régi kártyát.
ez a példány elvileg alapfeszen N_A_S kolléga szerint 830-at is tud.
most annyira nem foglalkoztam ezzel, csak futott össz 2 teszt, hgoy lezárjuk a boltot.vélemények.
ezek általában gpu frekiben jobban mennek mint a régiek. legalábbis, mint a lassan másfél éves, ref gigám.
a ref hűtőt nem kell bemutatni. fos, hangos, stb.
ennek a hűtőjében zseniális, hogy 2 slot-on nem megy túl.
2d-ben, alapon, csodahalk. a meztelen próba notiwinyó a parkettára kilógva simán lehurrogta.
fix %-okat emeltem. a letört ventilapát miatt 65% környékétől brummog kicsit a centrirozatlanság miatt.
ezért auto-n hagytam, 800/4000.
3dmark06.
max 72 fok, ekkor a venti feltcsavarja magát, (60 körülre), és 68-70 fokon tartja, kicsit ingadozó venit melett.
ez rendben is lenne.de vazz. ez nektek halk??? a refhez képest biztos. lehet, hgy túldícsérem a régin még meglévő hűtést, de az agyonveri ezt. mindenben. ott ugye egy zalman vf300f alap van, ventik pedig le vannak cserélve: 9 centis, 1600-as noctua 5v-on, kb. 400 fölött pöröghet. és a 12 centis, s-flex1200@400-1200, fanmate2-n. ha mindkét veni fixen ezen a 400 körülin pörög, a 28-29 fokos szobában 72 fok körül tartja ugyanitt. és most 5 fokkal hidegebb is van. és ott tartom a régebben megajánlott fogadásomat, miszerint +50 centiről nem modja meg senki, mikor van be- és kikapcsova a gép....
úgyhogy pár dolog biztos:
- a refhűtőhöz, és a régi 480 árakhoz, mostani konkurenciához képest kiváló vétel! ezt idáig is mindenki tudta, nem nagy felfedezés
- a hűtő egy darabig viszonylag halk, és gondolom a többi ventitek és a winyóitok miatt még itt sem zavaró.
2 slot-on belül, tehát kényelmes sli.
- jobban húzható a régieknél. (általában, gondolom)de ha még 1x valaki azt mondja, hogy néma, vagy csak azt hogy halk belegyűröm az orrát valamibe...
a zalmanom a zotac apm-k kedvelt hűtője. asszem a rev1-es 580 amp-re valamiért nem azt tették, csak amp!2-re. mielőtt leszedtem volna róluk a ventiket, használam kicsit. magas fordulaton szerintem halkabbak. de azért 100-on mos tnem akartam pörgetni a letört lapát miatt, és ott már fals lett volna az eredmény. 60-nál szerintem még nem volt az...
úgyhogy holnap kezdődik a méricskélés, boncolgatás. még az is lehet, hgoy atf2-t is megkopasztom, csöveket kihajlítgatom, meddig érnek el....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11988 üzenetére
ha még nem jöttél volna rá az 1 nagy, egybeképernyős kiterjesztésre:
nvidia control panel / megjelenítő / több megjelenítő beállítása / egyetlen nagy vízszintes aszal (vízszintes span)
a dualview az, ha a tálca csak a fő monitoron van, és klón ugye a duplázó.
szó'gálati közlemény: a törpe nidzsám hol tökömbe' má'?
(#11976) N_A_S
még ma késő este megpróbálom egy tesztre betenni. (csak , hogy megnyugodj....)
ha meg annyira antituningos az új 480-ad, cseréljünk.
(a nyákrészt, persze, az új hűtőt megtarthatod. csak teszteld előtte az új kártyát szétfeszelés nélkül - hog yne nálam dögöljön be 1 hét után. azaz ha gyári tré, kiderüljön...)
nekem totál nyolc, melyiken fogom mókolás közben véletlenül egy megcsúszó csavarhúzóval végigszántani a nyákot.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Hunzoza #11959 üzenetére
elég vga vram gyanús.
de könnyen lehet a driver is. nézd meg, csökkentett módban mit csinál. nálam van egy xp, ami driver cserénél totál behülyül, ha nem csökkentett módban való eltávolítás, (progik telepítése/eltávolítás-ból), restart, és utána való telepítéssel csinálom. a telepítés már lehet normál módban is.
még egy ami a múltkor bekavart. töröltem az nvidia 3d vision, surround, vagy hasonló nevű összetevőt. utána minden ok lett. addig nem volt hajlandó felállni az oprendszer, állandóan újraindult. csökkentettbe bmenetem, azt a vackot uninstalláltam, és jó lett egyből...
elég catalyst-ra emlékeztető dolgok, vert is a víz rendesen, azt hittem az os kuka....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Lucifer6280 #11950 üzenetére
akkor jól emléleztem...
-
szab.tam
nagyúr
van egy elméleti kérdésem.
adott egy ep45 cf lap. és 2 nvidia gtx480. 3db. egyforma monitor. sli, cf ugye nincs.
a 3 monitorra kierjesztem az asztal. úgy, hogy 1 monitornak lássa. nem dualview mód, hanem egy vízszintes asztal. (span)
2d-s alkalmazásokban ez így működni fog, tudom.
dualview módban totál vegyes módon is megy, akárhogy párosítunk.de tudok-e úgy játékot indítani, hogy mindhárom monitorra, nvidia surround módon, (szerűen), szétnyúlik. természetesen azt tudom, hogy a gpu-k tejesítménye így nem tud összeadódni, nem is az a cél. csak a 3 kijelzős játékmód, amire egy darab gtx480 alkalmatlan.
nehogy valaki a tápkérdéssel vagy az alaplap cseréjével jöjjön,mert lelövöm...
a kérdés elméleti. (félgig...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
duckload #11937 üzenetére
igen lehet. többen is csinálják itt a ph-n, pláne sok vga-s konfigokban. most meg nem mondom, melyik 2 kábelt kell kapcsolóra tenni a 2. tápon. és pillanatnyi rövidzárral (gombnyomásal), az is indítható egyidőben a géppel, csak legyen rákötve valami.
(zöld + fekete? vagy ilyesmi.) de kérdezd meg pontosan az "elromlott a tápom" topicban, ott jobban vágják. de mindjárt itt is megmondja majd vaalki... -
szab.tam
nagyúr
válasz
duckload #11935 üzenetére
a specifikáció szerint, (bővebben), egy ágon +12 v, 35A, 420w a max. ez önmagában nem olyan rossz. (nincsenek darabolva az 12 v-os ágak, így akár egy darabolt 600w-osnál is bőven jobb lehet a tápod.)
én mértem már 437w-ot konektorból, és minden alapfesz környékén volt. vga teljesen, csak frekin emeltem. alapfrekin asszem 410w környékén volt.tehát necces. nem egyértelműen kevés, de akár az is lehet.
személy szerint pont nem kötném rá. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11928 üzenetére
ja, értem.
szolgálati közlemény: asszem felszabadítok egy kis winyót, recovery rá egy készenlétben lévő win7 backup image. és azon tesztelem a riser-t dx11-ben is, nagyobb igénybevételen. így ha te nem vagy rá annyira kíváncsi, akkor hagyjuk a riser leküldést, megoldom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11923 üzenetére
a hűtés nem kell? a vga marad....
pont eza lényeg egyébként. hogy nem a gépben lévőt kell méricskélnem, a zalmant állandóan levéve, gépből kivéve, seb. hanem lesz 24/7-ben egy hűtő nélküli nyák az asztalon, amit nem sajnálok. habár ilyen előéelet után van az, hoy nálam majd a csavarhúzó szalad meg, és felszántja a nyákot...
aztán majd kiderül, melyik lesz felhasználva. utána a másikra is építek egy psszív hűtőt és eladom százé'. 002-es sorszámmal. ha majd befutok, sokat fog érni....
alá is írom vazz.... -
szab.tam
nagyúr
ezért kell vigyázni az első randin, hová nyúlkálsz. nem ismered, és a végén leharapja...
a régi kártyád ezt nem csinálta volna. az szimplán nem bírt téged tovább, és kinyúvadt.
hajajjj...de legalább lesz mit barkácsolnom, és nem a gépben lévőt kell állandóan kiszerelnem.
ráadásul ha jól emlékszem a tfII-enk valami rettenet vicces nyákbordája van. egy fekete lap. jól neki fogok tudni dolgozni hűtőket. lehet, hogy némi csiszolás után ráragasztok 3 db. x-box hőcsöves kis téglát. az lehűti majd passzíavan a vramokat, feteket.
az átalakított fullcover blokk, anyag- + munkadíj árából ezzel jobban járok. (és van egy + kártyám!)
-
szab.tam
nagyúr
Süni 1985 F
pont múltkor írtam le az ipon-on egy kérdésre, így csak be kell másolnom...q9550@3.6ghz@bios 1,275v @ load 1.184v - szobahő 27-28, linx 30 perc után beáll a magok 68-74 fok. azért a linx, mert a prime 95 a közelébe sem fűti fel.
a feltett belső +2*1 kiló borda hatására a max hőmérsékelti felfűtés, beállás kb. 45 percre módosult.a még stabil 3.952ghz@ bios 1.3875v @ load 1.28v-on linx 20 perc után eléri a80 fokot. 30 percnél a 84-et. itt már lekapcsolom.
játékok és 3dmark06 alatt, 3952-n 70 fok fölé nem megy egyik mag max sem.
3600-on a max maghő érték 65, a többi döntően 60 alatt.gtx480.
ott 2 venti van. egy fix 5v-on egy 9-es noctua, kb. 400rpm körül és egy 120 s-flex, zalman fanmate2-re kötve. minimumra csavarva, szintén 400 rpm körül. így játszom vele. tehgnap minden játékot végigtoltam, max 68 fok gpu volt.
furmark alatt feltekerem maxra. 65 foknál belassul, 74-nél megáll. ha nagy meleg van, furmark kicsit feljebb megy, de a 80-at még nem érte el.
tegnap hidegebb volt este. a kábel miatt furmarkoltam, jó pár percig ment, (10?), és 70-ig kúszott fel. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11904 üzenetére
(2 helyre. gány + gtx480)
régebbi kép, de most lett feltöltve. a hűtőmonstrumokhoz kell némi paszta. a nagy kiszerelésűek már megvoltak, a múlt héten jött a 30 gr-os mx2 is. végre egy tubus, aminek az elején vannak kis köröcskék, így nem akkor vesszük észre, hogy elfogyott, amikor elfogyott....
a dobozán egy érdekesség. az északi tengeren (N) honos bálnákat ne etessük mx2-vel, mert a cikk-cakkos, kopasz fák mellett, hassal fölfelé kirágják magukat a földből. az ábra kb. ezt mutatja.
ma megjött 2 db. új, 15 centis vga pcie16x riser kábel.
működik. első próba, sorbakötve, egymásba dugtam a tartalék, 3. konfigban. 8400 gs, monitoron jól láthatóan fut a 3dmark06...ezek után jött a nagygép, gtx480. elsőre nem sikerült, valmit nem dugtam jól, de után amár ott is háromdémákoltam, 30 centi hosszabbítással.
sajnos játékok alatt ezen a hosszon már kifay. valószínű time out probléma. hosszú a kábel....
de majd még ahosszal kísérletezünk. a következő képen jól látható, nagyjából hogyan fog elhelyezkedni a hűtő, ha még a 15 centihez legalább +10 centit hozzá tudunk varázsolni. kakor avga kijjebb jön, és felfordul 90 fokkal, hassal kifelé. és rácsatlakozik az accelero blokkjára. azután mindenféle alurudak, bordák, csövek, stb...
de hiányzik működő 10 centi.a vga most pár centivel kijjebb van, így tesztelem a 15 centis risert. idáig minden játék jól fut. furmark is. de most vissza van tolva a házba, oldallap feltéve, riser begyűrve.
már így is sokat nyertem. a sb hűtő egy lap. hp-os összeköttetésben van a nb bordával. a sb-re így, hogy nincs ott a vga, több + bordát rá tudtam máris ragasztani. egyből hűlt minden az alalplapon....ha nem tudom kijjebbhozni a vga-t az említet 10 centivel, akkor nem tudom jól felhasználni az accelero-t. akkor még tervezni kell tovább....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11792 üzenetére
és akkor meg hogy tudsz nem a 42"-os tv-n játszani?
képminőség, méret.amióta megvan a tv-m, eszembe nem jut monitoron tolni bármilyen game-et.
nagyságrendbeli különbség.
most esetleg csak az eyefinity miatt gondolkozom rajta...27-es 1920 még ok. de az is tn panel, gondolom.
te dolgod.hacsak nem olyan helyen van, hogy nem férsz elé.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#15779328 #11786 üzenetére
na ez az!!! ezt az eredményt akartam látni.
ezek szerint ha vennék 2 db. 6850 passzívat, azt cf be kötném, 3*1680*1050 eyefinity, még elé gis lehet dx9-ben. legalábbis nem korlátoz az 1 giga vram. ráadásul tesztekben, legtöbb helyen még a single 480-at is elveri cf-ben...
ettől függetlenül a 480 hűtést mindenképp megcsinálom, de ezt is ki fogom majd próbálni, de nem kintről rendelve. megvárom, míg itthoni garival is majd kapni...nagyon nagyon köszönöm, sokat segítettél!!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Reibek #11779 üzenetére
direkt nézettem görbéket, a 6 magost is támogató ego motorral dolgozó dirt2-n
csalóka, mert ht on dolgozott mind a 4 + 4 mag. valójában egy időben csak 4.
tehát a + magok nem párhuzamosan, egyidőben melóztak. sőt, még fékezték is a rendszert.
de könnyebben tettenérhető a linx alatti össz gplops mérésnél. ht on alatt gyalázatos értékek jönnek, ht off-nál helyreáll a világ rendje.
ezért sem értem, hgoy a linxes stabilitás- és hőfokméréseket, és a róluk képlopott, majd betolt recskascreen-eket a kollégák miért nem ht off nézik. valószínű, hogy sz*-abb lenne a helyzet... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#15779328 #11774 üzenetére
ez komoly, hogy így kiakadt a vram...
pont ezért duplán fontos lenne a dx9-et is megnézni, hogy ott lejjebb megy-e, és ha igen, mennyivel?Win7 :
C:\Users\%username%\Documents\My Games\FormulaOne\hardwaresettings
és itt a config file-t jobb klikk, társítás, jegyzettömbbel megnyitod, és
directx forcedx9="false"
helyett átírod
directx forcedx9="true"
majd ment.ugyaníg kell átteni dirt2-nél is. és vissza pedig fordítva.
azt néha eljátsza a 11-be vissaztételkor, hogy ugyanebbena file-ban a fullscreen-t ilyenkor átírja asszem fals-ra, és a felbontás 800*600-ra, majd ablakos módban indul. ez egyszerűen kiküszöbölhető. az egész file-t elmented egy másik helyre, majd visszarakod.érdekes összehasonlítani is az effekteket is. nekem eléggé be kellett magyaráznom maamnak, hog ylássam a többletet. viszont a 9-ben hardverigény jóval kevesebb...
még 1x nagyon köszönöm!
"Dirt 2-t feltelepítem ,és tesztelem azt is."
gyaklorlatilag majdnem ugyanaz lesz. helyenként jobb, néha rosszabb... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11772 üzenetére
hm.
értem, mit mondasz, de nem ez az irány. nema nyák közelében lesznek a bordák. csak abban az esetben, ha működne 30 centi riser. akkor az accelero menne rá. ha nem akkor mindenképpen már onnan bevetem a 40 centi hosszú conrad csöveket. (ha már itt van 20 db...)
csak még nem tudom, hogy fullcover blokkból, vagy csak a gpu-ról, és zalman nyákborda + lemezekkel moddolva.
de a gpu-n max 4 db. 8mm-es cső férne el. ez elvi 220w hőszállítás. kevés. ezért kellett volna az emeletre + 3 db. ez egy kis, 3 részből álló rézkocka lenne, ami befogna 2 sor csövet.
a fullcover blokk az más tészta lenne: ott a blokk nyákoldali része lenne csa felhasználva. le lenne marva a belseje, és oda kerülne egy vörösréz laposrúd. a blokk teljes hosszában. abba lennének az alaplapra merőlegesen (tehát kifelé), bemarva a csöveknek vájatok. ott már kénylemesen 9 db-bal számolok. 5 db. a gpu fölött. balra 1 a ramoknál. és a maradék 3 a jobb oldali ramoknál és feteknél.cak kérdés, hgo yTody56 erre milyen árajánlatot ad. blokk ára 23-25k. a nyers réztégla, (2 féltégla), is önmagában pár ezres. és még ott a munkadíj. ezzel fél napig el lehet szöszötölni....
a vége az lesz, ha mindet összeadok, hgy eegy 50k-s gtx480-on lesz egy 120-140kk-s hűtő, ami ráadásul még nem is kompatibilis a következő generációval a fullcover blokk miatt.
ha viszont csak a gpu-t hűteném a monstrummal, akkor kompatibilis, de könnyen bukta az egész...
fullcovernél 99% a siker. ha hőleadó felület kevés lenne, akkor bővítem. jleen számítás szerint, (ami folyton változik), 2*3*6=36db. x-box alu cpu hűtő lenne, egy két oldalú, tehát kb. 2*21*42 centis felületen.azért írok le mindet 100*, mert közben jönnek az ötleteim. még ha unalmas már, akkor is...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11761 üzenetére
még mindig vannak olyan régi és új játékok, ahol időnként az egyik mag kiakad. és nem mindegy, hogy ezt 3.4-en, vagy 4.5-ön teszi.
régi gtr2
új f1 2010 - ez keményen bemicrolaggol. spa. a rajt 1. kanyarában. (sok autó, sok fizika...)
majd rajt után mész. elnyújtott s, hosszú padlógáz, a végén s, és utána kijössz a 2. jobbkanyarból. a bal kanyar előtt szemben domboldal. ott 3.4 ghz-en 100%-ra kiakad a proci versenyen. behányás. 3.6-nál már tűrhető, 4 gigánál eltűnik a jelenség. több ilyen konkrét helyet tudnék. pedig fullhd, fullgrafika.más: a mini ninja-t próbálad végül szendvicsben, ahol az volt az emeleten? ha igen, arra lennék kíváncsi mi volt alul? (ref? hr03,)
és ha volt emeleten, emnnyire került oda át hő. (ventileállítás, tapogatás -> forró-e?)még mindig nem döntötttem el, hogy néz majd kia hűtő. variálok a végtelenségig. de azt tudnom kéne, hogy van-e értelme az emeletnek, illetve a 2 soros hőcső beépítésnek.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11742 üzenetére
alugggyá'!!!
apropó: kis ninja-nak miért lettek begyűrve a lamellái? a gpu-n az alaplaptól nem fértek el?
csak mert talán holnap visszakapom az 1. riser-t, amit nem sikerült 30 centire megtoldatni. nem forrasztott, hanem tüskés a csatlakozása. így egy másik kábelre próbálták átcserélni. de utána hiába szeletelték vissza, nem a hossazl volt valszeg a gond, hanem a cserekábellel.
most visszateszik a gyári 15-öset.
péntekre itt lesz másik 2, de azok forrasztott 15-ösek. ha mennek külön, akkor megpróbálom sorbakötve...lehet, hgoy neked is egy ilyen kábel kéne, hogy elhozd az alaplaptól. és akkor azt tesztel rá, amit akarsz.
kíváncsiságból megpróbálok levadászni egy powercolor 6850 passzívat, de tv előtti szunyókálás vége az lett, hogy csak megcsináltatom erre a 480-ra a hőcsöves vizesblokkot. de oda is jól fog jönni a riser. elég nehéz lenne egy 15 kilós monstrumot,a végén a vga-val a gép oldala felé úgy rádugnom, hogy semmi flexibilitás nincs. 15 centis kábellel a vga ugyan nem fog teljesen kijönni a házból, a csöveket is hajlítgatnom kell, de legalább nem kell mm-re belőnöm a távolságokat. tudni fogom berakni.
iszonyú jó tervet csináltam. csak baj az, hogy így drágább lesz, és nem lesz kompatibilis. a fullcover blokk miatt....
de még egy igen sovány esély, ha a 2 egymásba dugott riser működne. de én a 15 ceninek is örülnék már, ha menne minden 3d-s alkalmazás alatt is.
az átműtött 30 centisnél 2d-ben kép sem volt, de indult a gép...
a gyári 15-ös még nem volt nálam, egyből ment a szerelésre, de ott kipróbálták, és ment.jövő hét végéig baromi sok minden elg már végre dőlni, nemm vergődök tovább, mint hal a szatyorban...
de neked is fog szerintem kelleni egy riser. szabadabb lenne a kezed...
-
szab.tam
nagyúr
egyébként lenne még egy verzióm.
van occó gtx295, egynyákos, fullcover blokk eladó.
ismerem a kártyát, (bánom si hogy eladtam, én barom...)
dx9-ben mindenre elég.
de nem kapni mostanság használtan. pedig ezzel lenne surround is, passzív hűtés is, és rekatív olcsón. és azért egy gtx295 passzív hűtéssel is arcoskodhatnék már.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #11708 üzenetére
igen. ezért kell a fiber power....
de ebből egy kukkot sem vágok. a fekete bordából vágtál ki? vagy a nyákból?
egyébként semmi sincs kizárva. a mostani vga-t nem akarom szerelgetni. sem postázni. Tody56 mester asszem aug 8-tól lesz. megkérdem, bevállalja-e az átalakított fullcover-t. és persze, mennyiért... ha összeállna a kép, akkor oda vga lepostáz, majd a készet nekem haza. fizetés részletkérdés. (nem úgy..)
de ez 8-a utáni kérdés. ez majd privátba való téma. addig is házifeladat, gondolkozz az áron.
a képen lévő fekete nyákborda ref?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Reibek #11698 üzenetére
nem. eladom a tf2-t, és 45-ből van az új. de a problémám az, ha ugrika gari, (és ugrani fog, mert anyit szerelem esetleg a htés maitt, hgyo össze-vissza karcolok mindent), jobban szeretnék egy évet ment, bejáratott darabot. mint egy esetleg gyári hibás msi-t.
csak innen a topic-ból nem egyet vittetek vissza.
szétszedem, emgcsinálom a hűtést, összerakom, 1 hét múlva kinyúlik, mint többeknek. pont jól járnék. viszont ami egy évet hibátalnul ment, kisebb az esélye a gyári hibának.de a mosani darabot sem szívesn adnám el. viszont bármit csinálok, azt 80-100k-ból kell megoldanom...
a legjobb az lenne, ha be tudnék újítani ey 6850 passzívat és egy használt 22-es, 1680-as monitort. tudnék tesztelni melegedésre, eyefinity-re. ha bejön, veszek még egy vga-t. a 480-at meg eladom, vagy nem.
ha a 6850 gyenge, vagy túl forró, akko pár k veszteséggel eladom, é sújragondolom a 480 hűtésmódot.pedig még nem is ettem, de újból lett pár + verzió...
-
szab.tam
nagyúr
nem értitek.
a gari azért ugrana, mert máshová kerülne a hűtője. nekem nincs szükségem rá....
innentől kezdve nekem nem érték az árba beépült garancia. inkább gari nélküli kéne, de minél olcsóbban.
így már zöld?de közben már a monitorokat tologatom. + 2 db. fullhd 32"-os 130k. sok, és totális bútorátrendezés. de egy 22-es használt monitort a másik 2 mellé könnyebben megveszek, berakok. és 3*1680 alatt egy surroundos zotac 560 multiw, (amit közben már kapni!), vagy egy-(2?) 6850 passazv powercolor, jobban megbírkózna az 1 giga vrammal, mint 3*1920-ban, ami már iszonyú sok... aztán a csöveket, bordákat majd felhasználom, ha kijött egy új nvidia vga gen, ami remélhetőleg alapból surround-os. eyébként sokan oválnak, hgoy kevés 3 monitorhoz egy ilyen kis kártya. nem kell rögtön 3d-t is nyomatni mellé, és dx9-ben kell futtatni. láttam pár videót, ahol röhögve elmennek az ego engine-es játékok. én meg nem krájziszolok, viszont a visszapillantót látnám... nah, elmegyek enni. közben jön még 4 új verzió.
ráadásul, ha mégsem tartom emg a 480-at, ezzel a szuperhalk hűtéssel, itthoni demonstratív kipróbálási lehetőséggel szerintem jól el tudnám adni. keveset kéne rádobnom a vga cser + használt 22-esre.
nah, melegítek valamit, és nekiállok rendelgetni... vagy nem...
jó elbeszélgetünk magammal. mind a hárman
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Reibek #11691 üzenetére
ph-n 50-ért van 480 eladó.
de én inkább hűtő nélkül 45-ből szeretném megúszni. vagy átalakítható fullcover blokkal 65-ért.
de azt inkább tody-nál venném venném meg, ha már esetleg vele alakítattnám át...mennyiért lehet egy tf2 hűtőt eladni? 7-8?
lahet, hogy akkor valakivel kéne egyet vennem 53-ért, akinek csak a hűtő kell róla. csak kár a gariért. én inkább egy próbagaris, minél olcsóbbat vennék. a gari úgyis ugrik, szétbarmolom...az a baj, hogy csapongok, magam sem tudom, mit akarok. egyelőre működő vga riser nincs a kezemben. hőcsövek, bordák itt vannak már, hogyekben. mindeki szabadságon van, nem tudok előrelépni. közben a surround vagy eyefinity is el kezdett izgatni. erre ott lennea 2*6850 cf passzív powercolor. de az 2 giga vram könnyen kevés lehet, még dx9-ben is. és akkor minek az itt kévő sok begyűjtött cucc. ááááá....
nálam a közmondással ellentétben fordítva van. nekem megszületni volt könnyű. a nehézségek utána kezdődtek...
-
szab.tam
nagyúr
hülye kérdések sora jön:
az msi-jeiteknek a nyákja olyan, mint a ref? tehát minden ugyanott van, csak a hűtő más?
tehát egy ref-re való fullcover blokk rámegy?merthogy. a mostani gigámra rá van gyógyítva azalan, és a 2 másik venti.
a hűtéskialakításnál nem szívesn bontanám meg, annyira bevált a szendvics. és szerintem ez az a darab, amit el sem adnék. sokáig elég lesz még egy tartalák játékgép vga-nak.viszont ha kapnék egy hűtő nélküli msi-t. vagy vennék egyet, és eladnám róla hűtőt.
és azt kezdeném el buzerálni. vagy arra menne egy átalakított vizesblokk, vagy a giga gyári ref feket bordája simára gyalulva, és arra egy cpu hűtőt felragasztanék. a gpu-ról jönnének ki csak a csövek.magyarul. sok verzió van még, és nem akarom a mostani vga-t szerelgetni állandóan. (pláne, ha pl. tody56-hoz le kell küldenem vagy vinnem, hogy rakjon rá egy átalakított, hőcsöveket fogadó blokkot..
kell szereznem minél olcsóbban egy meztelen, ref nyákos 480-at.
(egyáltalán van olyan gtx480, aminek nem referencia a nyákja? - gondolom 1-2 egyedi tápellátásos tuning darab...)5let???
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Reibek #11686 üzenetére
most másik gépről vagyok, így emlékekben turkálok. az everest régebbi verziója is mutat nálam xp alatt a vga-ról több hőértéket is. viszont jó szokás szerint totál alámér, mint a cpu-nál is megszokhattuk. legalábbis a gpu-nál egyértelmű, mivel a realtemp, ab, evga is ugyanazt a magasabb értéket mutaja. így a vram érték, (márha nem csak valami kitaláció), is könnyen egy 5-10 fokkal alámért fals adat lehet.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Cybertrone #11528 üzenetére
így van. és az amíg csak 100w-ot szabályozgat, ez meg 250-et, azaz simán 300-at, mert kapja a feszemelést...
én azért nem vagyok túl óvatos pali, kapott már nálam léghűtésel qx9650 1.56v + llc-t 3dmark 06-ra, de vga feszhez csak alulfeszelésre nyúltam...
ott van Lara. ő fzelget, tesztelget, de tudomásom szerint nem nyírt még ki kártyát. gtx280amp! 839mhz + jeges víz, volt ott már minden...
de körültekintő elmebeteg.
ez nem ugyanaz, mitn zárt házakban a "ki mer nagyobb feszt adni a 860mhz-hez" verseny, ami itt folyik...
aztán meg megy a csodálkozás, és a 3 hét gariban időszakok....
nem kioktatni akartam senkit, hanem de...
-
szab.tam
nagyúr
amikor a cpu-t feszeljük, akkor sokszor a lapot nyírjuk vele.
itt a gpu bírná, hiszen hűtve van, csak szerintem pl. a fet-ek nem tolerálják a dolgot, mert az ilyenkor hatványozottan igénybe van véve. és ti csak azt látjátok, hogy minden ok, mert gpu 70 fok...
nálam a zalman hűtőnél nagyon fejlett a nyákon lévő bordázat. alapfszen használom. amíg nem volt házoldalam, sokszor tapiztam, kézzel mi és menniyre meleg. amikor a gpu laza 60 fok körül, venti minimumon vagy közepesen, mindegy: a fekete borda meg már akkor izzott.
ezen a képen ugyan más is van, de jól látható a bordák térbeli kiemelkedése.jómúltkor kértem, ha valaki szed szét TwinFrozr II-t, csináljon képeket.
ezen a képen a
feketére festett laposvas. nem tud többet, mint a ref-en lévő fekete.jó kis feszemelés ->a fet izzik, talán még a ramot is sütögeti....
a ref-en viszont a nagy ventifordulat miatt a nyákon lévő cuccok talán jobb hűtést kapnak hasonló bordázat mellett.
így még az is lehet, hogy a msi-ken a fet-ek, ram-ok jóval jobban melegszenek, minta ref-eken. persze, hogy hullanak...
-
szab.tam
nagyúr
ok, hogy sok msi-t vettetek mostanság, és feszelgetitek is őket. de azért jópár elhullott.
más típusoknál, régebben nem emlékszem ily sűrű halálozásra.
vagy csak nekem tűnik így? -
szab.tam
nagyúr
(2 helyre: gány + gtx480)
vettem tegnap 10*100-as alurudakat. kíváncsi voltam, hogy ezekben is benne van-e a keresztmetszetük mentén lévő homorúság. (másik oldalról ugye akkor domború...)
tegnap első ránézésre azt hittem, hogy nincs. ma megreszeltem a vágási éleket, hogy azon se feküdjenekn fel. hát kajlák ezek is...de nem gond, mert ezeket lehet összesimulóan szembeforgatni, nem úgy, mint az aluprofil bordákat.
kiteregettem a kőre a cuccokat. (2 db. 100 széles rudat egymá mellé.) most a legvalószínűbb az, hogy nem 100 széles rudak lesznek, hanem egy rúdszendvics, de az 200 széles lesz. az építmény összmagassága 700mm lesz. hogy ez osztva lesz, vagy egyben, több mindentől függ.
2 régi/új alapverzió van perpill. mindkettőben 2*18=36 db. alu x-box hűtő kap helyet.
1.
ha legalább 26 centis vga riser működik, akkor az accelero csöveit tudom használni.
a vga nyákja 90 fokban elfordítva, az üres részben kap helyet.
valahogy így:2. vga riser csak rövidebben vagy egyáltalán enm működik:
ekkor gpu blokkot kell gyártatnom, amiből x számú (4-9?) cső jön ki, közép tájékon 90 fokban fölfelé meghajlítva, (kényes eljárás...).
ezek belemennek a többször leírt módon az alurúd szendvicsbe, és onnan terítőcsövek dolgoznak tovább.az 1. verzió mindenképpen sokal jobb. gyári blokk, kevesebb hibalehetőség. nem kell 3200 ft-os csöveket hajlítgatnom, elrontanom, eltörnöm.
riser adta flexibilitás miatti sokkal könnyebb szerelés, kompatibilitás, stb...még azt kéne kitalálnom, ha nem mőködik a riser, az accelerot hogy tudnám mégis keresztben berakni, hogy a hosszú csövek kifelé lógjanak,a rövideket pedig lehajlítanám a ház alja irányába. de ez elég zsákutca megoldásnak tűnik...
-
szab.tam
nagyúr
mert túl sok a változó, és ezek csak menet közben derülnek ki. mint már sokszor leírtam, nem tudom, hogy mennyire lehet elhozni a vga-t az alaplaptól. innentől kezdve a hőcsövek útjával, esetleges hajlításával sem tudok véglegesre kalkulálni. gyakorlatilag minden a risertől függ. és ez fog legutoljára kiderülni. talán a hétvégére...
és menet közben sok ötlet jut eszembe, amivel áttervezek. meg jönnek kívülről,a kollégáktól is jó inputok.
-
szab.tam
nagyúr
hát, igen. 3 fő választási lehetőségem lesz, riserhossztól függően, illetve függetlenül.
egy sorban 4 vagy 5 cső. a 4 kevés, az 5 már lelóg a gpu-ról. 6mm-es csöveet meg nem vehettem, mert abból a maximális hossz 300mm volt, a házból alig jutott volna ki, ha esetleg nem megy a riser.
emeletesnél 5+4 vagy 4+3. itt a blokk 3 réteg rézből lenne. csak hát tényleg kérdés, mennyi hő jut fel az emeletre. amit az alsó nem tud elszállítani, az biztos. (vagy nem)
de a legjobb lenne, ha a megkopasztott accelero 2 vége lenne alurúd szendvicsbe fogva, és a csövek közé beékleve indulnánk a terítőcsövek. de ezt nagyon eltoltam megnint, mert az alsó részből ha 400mm hosszúak indulnak ki, akkor az alsó szomszéd plafonján jönnének ki, vagy elhajlítom őket, de hová. és ehhez a verzióhoz a mostani, 30 centin még nem működő risernél alig lehet rövidebb. pl. min. 26 centis kell.
lesz itt még bukta. nem is kevés.
(a hitetlenkedők nagy örömére.)
ma-holnap jön a 30gr-os mx2. ezt sem bízom a véletlenre. a gpu, és a csövek közvetlen környezete azt kap. az alurudak találkozási felülete kap a 200gr-os, gagyi fecskendőből.
-
szab.tam
nagyúr
szerintem azért nem egyértelmű, mert a hűtőgyártók vegyesen csinálják. ahoy éppen a felhelyezett bordák megkívánják. accelero xtreme plusz átmenő. zalman vf3000 a gpu nál végződik, csak 3 az egyik, 2 a másik irányba megy. a ref ott végződik....
ha annyira sokat jelentene, hogy mindkét vége a bordánál lenne, akkor mindenki úgy csinálná.igazából nem népszavazás kérdés akart lenni, hanem nagyon konkrét, szakmai vélemény érdekelne. mert ide a sejtés igen kevés, az alapján nem fogok elindulni....
-
szab.tam
nagyúr
2 helyre. gány + gtx480.
újabb lépés. megjöttek a csövek.
csomag:
és kibontva. mint nagyanyáink (édesanyáink), régebbi, ráérős idejeiben: 8-as kötőtűk...
20 db.
össz. 1100w hőszállításnyi képesség az asztalonvettem még próbának 10*100-as alurudakat. úgy néz ki, az aluprofil bordákkal ellentétben azokban semmi homorúság, így öröm lesz felrakni a simára csiszolt xbox alubordákat. hogy a réztalpúakból is teszek-e, az rögzítés kérdése lesz csak. pedig kéne...
most már csak a működő riserhossz kell, és jönnek a végleges tervek.
előveszem a megpucolt accelero-t. lehet, hogy a gpu-ról mégiscsak az hozza el a hőt.nincs igazán jó öteltem a gpu blokkra. hogyan fogassam oda, hány cső jöjjön onnan ki. egy szinten, vagy emeletesre csináljam a csövek elhelyzkedését a blokkon?
és még egy elvi / gyakorlati dologgal nagyon nem vagyok tisztában.
alapeset. fogok egy hőcsövet. az egyik vége be van fogva a gpu blokkba, a másik a hűtőbordába.
de mi van, ha ugyanezt a csövet eltolom, a közepe megy a gpu-hoz, és mindkét vége bordához csatlakozik. ilyenkor nő a hűtési teljesítmény? mert ugye a forrás után 2 irányba tud elmenni a gőz és 2 külön helyen tud lecsapódni? vagy mindkét esetben tök egyforma, ha az össz hőfelvevő és leadó felület megyegyezik.
remélem világos a kérdés lényege... -
szab.tam
nagyúr
válasz
apollo12 #11346 üzenetére
sehova. ez a házon kívül lesz, mellette. ha elég hosszú a működő riser, (ami egyre kevésbé valószínű), akkor még a vga is kint lesz.
15 centivel már elvileg működik, de azzal még a vga a házban marad. hosszú hőcsövek viszik a hőt a hőfalba. ott további csövek segítenek szétteríteni a hőt.még sok bukta van. pénzért való bérmaratás helyett állványos fúrót vadászok. de sajnos az sem egyszerű, mert 10 cenit alumíniumot kell megfúrnom. és jó sokat. a csöveknek...
és akkor még a gpu blokk is hátravan...
(#11345) gYaLo
arra már én is.... -
szab.tam
nagyúr
azoknak, aki nyomon követik.
megjött a gtx480 tervezett passzív hűtőjének a második bordakülönítménye. ezek is xbox cpu hűtők. 40 db-ot kaptam. 1. lépcsőben 24 db lesz ebből felhasználva, + 24 db. az alu verzióból.
csak a gpu-t 48 db. hűtőborda fogja kiszolgálni. ha egyszer eljut oda a hő...
20 db. 8*400-as conrad cső elvileg a jövő héten érkezik.új, remélem majdnem végleges hőfal tervek-ről itt lehet rajzokat látni...
tehát az új bordák. lefogatóktól megszabadítva, paszta nagyja eltávolítva, réztalppal fölfelé:
ugyanez a talpukon, bordával fölfelé:
a talpakban aránylag nincs homorúság, így könnyen szintbe csiszolható. csak pár darab van, (lesz), ami túl íves, így másodosztályú lesz....
a vga riser használható hossza a jövő héten derül ki. de most már akár riser nélkül is meg tudom csináni, csak úgy rémálm lenne a beszerelés, ha nem lenne flexibilitásom...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
apollo12 #11227 üzenetére
biztos. azt is írják. itt, a ph-n is van, aki elcseszett alaplapokhoz ír bios-t. gondolom, ő is az alapmintát veszi alapul, és átírja. csak nem segédprogival, mint mi, hanem direkt módon nyúl bele a "lelkivilágába"
a különbség (gondolom) kb. annyi, mintha megnyitsz egy txt-t és írsz egy weboldalt, vagy előveszed a dreamweaver-t...
(#11228) Qru
szerintem nem nibitor-os átírásra gondol, hanem direkt írásra.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
csaky_87 #11221 üzenetére
nálam E8500-nál talán 2 hét alatt ezek fordultak meg
gtx280amp - 295 - 470 - 480. kijelző fullhd.a rád vonatkoztatható lényeg.
pl. egy ego engine-s játékban, mint a dirt3 is, (akkor még csak dirt2 volt), a 2 mag mag miatt még E8500@4.5 ghz-en is találtam több autós futamoknál microlaggolást.
4 ghz-en én személy szerint már okádtam.magyarul: egy jó kategóriával gyengébb a procid, mint a vga megérdmelné.
elég értelmetlen volt így a váltás. ha dx11-ben, fullhd-ben használnád, akkor csökkenne a kihajtásbeli különbség, de azok, mivel annyira gépigényes játékok, hogy a procid eleve kevés, felbontástól függetlenül.tehát: van egy jó kártyád, de az erejének kb. a fele, harmada lógatja a lábát, mert unatkozik....
tipikus helyzet: előbb vásárolunk, utána csodálkozunk, maj dkérdezünk.
én rosszabb voltam. nekem mindenki mondta, hogy a rev2-es, egynyákos 295-öt eszembe nem jusson a 470-re lecserélni. megtettem. mivel vissazcsinálni nem tudtam, már csak előre menekülhettem.
akkor a 295 70k, a 480 120k volt. ár/érték a 295 agyonverte a 480-at. csak ugye az a fránya dx11, ami izgatott. msot meg mindent dx9, xp alatt tolok.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#15779328 #11184 üzenetére
a kisházas téma már volt....
fájadalmas, amikor jönnek ezzel a mennyibe került dumával.
nálam is privátban kérdezegetik a hülyéjék, (nem 1 volt már), hogy menyibe került idáig a passzív hűtés kísérletezés. nem tudom, hogy innen volt-e valammelyik, de tőlem meg is sértődhet, annyira gyerekes. árkalkulációt akar csinálni, mert neki is kell, vagy csak kíváncsiságból a zsebünkben akar kotorászni?
a másik meg: mit lehetne venni az árából.
64 nagy karton nyalókád, b+....surrond:
relatív jó árban, ideálisan, brutálisat lehet összehozni, ami a kijelzőt illeti: apróban már új, fullhd samusung, 32" tv-t kapni. és abból 3 még jó, nem nyaktörős. még közel rakható.
200k-n belül van, és mégsem a rütyvedt 22-s tn paneles motitorokból rakta ki az ember. -
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #11099 üzenetére
ez milyen kártya nyákja? mi ott rajta az a cikkcakkos elrendezés?
nem igazán ismerem ki magamat rajt.egyébként a lassan kialakult közhiedelemmel ellentétben nincs nálam a mindent tudás, mindenre a frankót megmondás hatalma...
ha van valami moddolni való hűtés, van úgy hogy napokig kerülgetem, fogdosom, nézegetem. nekiállok, majd rendre az első 2 próbálkozást elcseszem.
egy 2d-s képet nézegetve szerinted fogok majd ötleteket adni, hogy elcseszd a drága vga-d.
biztos nem...(#11102) ZeroDK
nagyobb lesz. csak a már meglévőknek a felét kiraktam az asztalra....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #11097 üzenetére
az a baj, hogy a nagy gép azóta be sem volt kapcsolva, nem értem rá. pedig a hybrid momentus a használat, (win és alkalmazás boot-ok), során tanul, hogy mit pakoljon az ssd-be. majd idővel....
nekem egy elég hervadt 480-am van. így nem vagyok mérvadó.
nálam 0.9 v-hoz vissza kell vennem 550-re a gpu-t. úgy furmark, 3d06 stabil.
dx9-en az pont elég majdnem mindenre, kivéve az nfs2...
cserébe viszont brutális hőcsökkenés tapasztalható. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #11093 üzenetére
naja.
nem az, hogy lanparty, hanem ki ne csússzon egy kábel portörlés közben, mert tükörrel kell megkeresni hozzá a bejáratot. nem egy mozgatni való típus.
de pár rögzítési, szerelési probléma eszembe jutott hazafelé. amit még nem tudom, hogy oldom meg. ha más enm,a 15 centis vga riser-nek működnie kell. különben egyszerűen nem tudom összerakni. lesz 2 db 25 kilós verev monstrum, és dugjam össze....
ez még kemény lesz....
de ha valamekkora riser kábel működik, az ad annyi felxibilitást, hogy tudok majd szerelni...(#11094) apollo12
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
gtx480 passzív hűtés szappanoperám újabb fejhezethez érkezett:
20 db. 8*400mm conrad hőcső megrendelve.
a hőleadó felület komponensei is gyűjtés alatt. (44 db már megvan.)
igazából még nem tudom, hogy mekkora lesz a végén. de valószínű legalább 2-3x-osen túlméretezem, hogy akár egy komplett sli konfig is rákötehtő legyen.
16db. bejövő fogadóhelyet fogok kiképezni 55w-os, 8mm-es csövek számára.
a belső hőterítést a talpaknál további hőcsövek végzik majd több laposrúd szendvicsbe bemarva. (azokon lesznek a képen látható bordák..)egy kis erődemonstráció. (a már meglévők kb. fele a kartondobozban maradt....)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zimi1991 #10921 üzenetére
nen rendőrködni akarok, és nem engem bánt, hanem a csak emlékeztetni:
a warez-re mégcsak utalás is szabályzatba ütközik, és felfüggesztéses figyelemztetést is kaphatsz érte.
tehát nekem nem kell megmagyarázz semmit, (ilyenkor szokott jönni a mosakodás), engem nem zavar, csak azt nem akaorm, hogy csodálkozz, amikor kapsz egy pár nap pihenőt... -
szab.tam
nagyúr
ja. még a 470-et is ronggyá veri..
FaTHI
tavaj nyáron nálam a váltási sorrentd 2 héten belül ez volt:
280amp - 295 - 470- 480
- a 280 iszonyú jó volt, de már akkor gyenge.
- a 295-öt azóta siratom, de én hülye: kellett nekem a dx11...
- a 470 egy nayon komoly visszalépés volt. dx9 gyengébb a 295-nél, dx11-ben meg egyszerűen fullhd + fullgraf kevés... (3 nap után dobam a francba.9
- a 480 zabál, meleg, de erős. most már olcsó is.... - megvan egy jó éve, és legalább annyit még marad is. de lehet, hogy 2-t...kis segédlet a döntéshez....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #10813 üzenetére
accelero-val vannak fentartásaim:
itt láthatod a jobb oldalon, hogy elég picike a gpu-val ltalálkozó felület. amúgy jó az elrednezése.
az alsó bordák viszont a vicc kategóriába tartoznak. 2-3 dekányi, vékony pilincka laumíniumok.
viszont a fenti link baloldalán lévő zalman nyákbordája igen fejlett és vaskos. nem véletlen, hogy az amp!-re is ez került.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Cybertrone #10802 üzenetére
úgy olvastam elsőre, hogy aki sajnálja az áramot, 5 óránként dugjon....
más :
egyes topicokban annyira elharapództak a "néma" gépek, (itt is volt már néma 480), hogy eszembe jutott egy jó játék.fogadókedvű delikvens eljön hozzám.
10-ből 10x mondja meg hallás alapján, hogy be van-e kapcsolva gépem. mondjuk 30 centiről és csak elölről, hogy hőt ne érzékelhessen. sőt, kap ajándékba 2 telitalátaot. az első 2-t. egy kikapcsolt és egy bekapcsolt referencia pontot. és természetesen az adott ventibeállításokkal fél óra idle bemelegdési idő, majd le kell futtatni legalább egy 3d06-ot.
azután változatlan beállításokkal mehet a halláspróba.tehát csak következő 8-at kell kitalálnia. max tét 50k. 5x-ös pénzt nyer, ha eltalálja. miután elnyertem a pénzét, és mivel neki van a legnémább gépe, így korrekt módon az övén visszajátszhatjuk. nap végére lesz 250k-m és neki kisebb szája.
nyitott ablak, egyéb zajkeltő trükkök kizártak.
ez van. nem csak szerény vagyok, hanem zseni is.
-
szab.tam
nagyúr
például....
nálam alapfeszültségen, csak a gpu freki 700@790 kb. kb +15w rendszer összfogyasztástfogysztást hoz konnektorból mérve, fulload, magas prioritású furmark + linx alatt...
majnem hoz annyit, mint +0.1v a procimnál a 3.6@4 ghz emelésnél. (az kb. +20w-ot)a fent említett 300w fölöttinél vagy nem volt alapfesz, emeltek a frekin, rossz volt a műszer, vgy szándékos fake...
vagy valami hiba. -
szab.tam
nagyúr
válasz
lizRRR #10692 üzenetére
ZM-VF3000F
halk. hagyjuk már...
2 nap után bszdstam ki a ventijeit....mást sem oldavasok néhány napja pár topicban, mint ezt: halk, néma, hangtalan.
ennyi süket és/vagy füldugós embert nem látam még egy társadalmi csoportban.
ennyire káros kockának lenni?ki lehetne osztani egy zsák hyckomat matricát. ingyen parkolnátok....
(pedig nekem van 50% körüli halláscsökkenésem a bal fülemre, és mégis hallom ezeket a tetű ventiket. nem tudom, hogy csinálnjátok....)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
attamero81 #10650 üzenetére
lehet. de csak az adatlapon, konfigleírás szintjén...
-
szab.tam
nagyúr
ha egyidőben stresszelek cpu + furmark fulloadot, akkor mindig a feladatkezelőben a furmarknak max prioritást adok. különben a gpu nem akad ki 100%-ra, és jóval hűvösebb marad. kvázi egy ál procilimit áll elő, mert a prime elszipkázza teljesen procit, holott a furmarknak abból is kell egy kicsi. (q9550-nél kb. 25%)
így csináltad? vagy alapon ráengedted?
most nézem: ja, hogy vízzel főzöl. úgy könnyű!
de szép.
realtempes cpu hőmérésklet azért valódibb lenne.... (hacsak nem csináltál légkonidval 18 fokot a szobában...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #10614 üzenetére
nem lehet tudni, hogy mi lesz. előre kiszámíthatlan. de van alapvető, súlyos tervezlési hiba, amit a cpu hűtésnél még bebuktam, itt viszont már kikerülöm.
a tömeg elég lesz. egyik kérdés, hogy a hőleadó felület is az lesz-e. de azt tudom növelni.
a bukta az, ha a hőcsövektől nem tudom kellő képpen széteríteni a hőt a bordatalpakban. és valahol feltorlódik a hő, közben a bordavégek még esetleg hidegek.
erre lesznek beépítve másodlagos hőszállító csövek.csak rohadt drága lesz az egész. viszont, ha lesz mégis működő riser, akkor kompatibilis lesz a cucc jövőbeli, 1 gpu-s vga-kkal. ez vígasztal, hogy 1x kel megcsinálni. max új lefogató kell....
-
szab.tam
nagyúr
ez minket itt nagyon nem érdekel.
fínoman mondom: szépen menjetek át a szaktopicba vitakozni. mindketten.
és az sem érdekel senkit, ki kezdte.
nem vagyok moderátor. (talán jó is...)
ha az újonc kolégának még új, de neked, őstag létedre illene már ismerneded a szabályzat idevonatkozó részét... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #10602 üzenetére
megjött az átalakított riser. nem működik. se kép, se hang, se semmi....
úgyhogy most elindul némi hibakeresés. többesélyes.
de ez most megint megakasztotta a projectet....vagy visszaalakít a gyári 15 centire. pedig nagyon profin van megoldva.
ha esetleg valaki tudna linkelni a pcie16x 2.0 szabvány csatlakozásairól valami rászletes, szakmai leírást, ahol a lábak szerepéről van szó. és hogy mindegyiknek (64?
), be kell-e lenni kötve. ha nem kell mindegyiket, akkor melyeket igen, melyeket nem....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #10589 üzenetére
ok, értem.
de. a 480-at kivetted. a 9500-at baraktad. a a 480-at beraktad újból?
tehtát volt a 480-nál volt egy teljes kivét és újbóli berakás?
és csináltál ezzel együtt egy pcie tápág cserét,
mert ez egy tipikusan olyan dolog, amit könnyű elintézni egy legyintéssel.
mechanikusan végig kell járni. még ha nem is tűnik logikusnak.ha igen, akkor gari. cska a fentiekkel megúszható az, hogy beviszed az iponba, berakják, működik, és visszakapod 2 hét múlva, hogy semmi baja...
mert hgoy a 9500-adnak nincs 2 tápágra (6+8) szüksége. és ha az egyik ág kicsit kontaktos, akkor nem derül ki azzala hiba, hgoy beraksz egy 9500-ast és megy....
tessék aprólékosan ezekt akár 2x is végigjárni. "a megnéztem mindent", az nem egyenértékű azzal, hogy 2x is ki- beszereled a vga-t, csatlakozót cserélgeted. jártam már így, ezért mondom. sőt nemcsak a gtx280-al, hanem volt egy hasonló esetem gecube x1950xt agp időkben is...
de ha a 9500-al megy, akor legalább tudni, hogy nem lap, ram, proci.
vga vagy táp pcie.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #10586 üzenetére
pár ilyenkori alap. (idegbajnál csőlátás van, tudom...)
totál 0 kép? tehát biosba sem tudsz bemenni? (mert ha igen, akkor sata kábel megigazít...)
ha semmi kép:
a 2 tápágat cseréd meg. (vagy csatikat megnézni, helyükön vannak-e.
nekem hasonlót egy gtx280 + cm real power m620 páros csinálta...vga a pcie sínből ki-, betesz.
összes alaplapi tápcsatlakozó megnéz.
memória 1-esével kivesz, hogy csak 1 maradjon bent. (meghibásodott ram kizárás)
-
szab.tam
nagyúr
én csak néztem és hallgattam, amikor 2-3 napról beszéltél....
jobban szeretm az olcsó, használt, gari nélküli dolgokat.
igaz, ciki és veszteség, ha pont nálam romlik el, de nem szivatnak a és bosszantanak a garinál.
olcsó, mert nincs gari.
és ha ment már egy éve, akkor tuti nem gyári hibás, és nem 2 nap után romlik el, mint a tiéd.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Cole86 #10566 üzenetére
szerintem elég érthető voltam. nem rendőrködni akartam. tanácsként egy tényt közöltem, mielőtt tudatlanság miatt kapsz egy figylmeztést egy moditól, aztán meg nekiállsz csodálkozni. most már tudod, mi az ábra, innentől a te dolgod. nekem nem kell megmagyaráznod semmit, nem azért írtam. de már így is túllihegtük....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #10518 üzenetére
kicsit igen. elgondolkoztam rajta. de nálam azért nem lenne jó, mert ha a gpu-ra a szendvicsben másodiknak tenném, akkor már a visszakanyarodó rész beleütközne a nyákba. elsőnek pedig nem tehetem, mert akkor ez vinné le a hő jelentős részét, az pedig majd a nagy bordákra vár. ez feloldhatatlan ellentét....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #10479 üzenetére
nálam egyébként annyira nem passzol a képletbe, más lesz az irány. larának viszont eladhatnál egyet, hogy lássuk mit tud a hr03 + mini ninja szendvics...
a vrm + ram borda a Zalman VF3000F-é.
azt mindenképpen meghagyom, mert ez a legfeljlettebb. (az általad említett thr. vrm az más tészta, persze.) a nyákort beborítók közt gondoltam...nem a kártyát akarom fűrészelni, hanem a képeken látható accelero xtreme plus gpu fölötti bordáját, hgoy ne ütközzön bele majd a feketébe. a csövek nincsenek útban, csak az előbb említett bordázott tömb. ( a csövek ellenbefogója...)
nem is tudom, mi kerülne többe: a kockulás vagy a pszichomókus. sokat pattogna, agyonverném az egyik bordámmal. vagy ezek közül valamelyikkel....
csak most az ahelyzet, hogy megjöttek a házam oldalai , a tetején is alkottam kicsit, és most aránylag nyugodt vagyok, és élvezkedem....
csináltam ma nagy tesztelést kikapcsot légkondival, 30 fokos szobában, és minden bírja. mindhárom gép egyszerre, minimum ventivel mindenhol.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #10475 üzenetére
"Ha nem jutsz sehová, nekem van itthon pár hr-03-am halomba')
" - ájjájj...hasonló problémába ütköztem itt:
"itt jól látható, mennyire is magas a fekete borda. talán az egyik legfejlettebb az összes közül:..... - de ez probléma is. az accelero gpu fölötti bordája ebbe bele is ütközik. lehet madj fűrészelnitalán itt még jobban látható, hogy a jobb oldalon lévő, (kopasz), accelero gpu blokkja fölötti borda mekkora nagy, és útban van. (és mennyivel kisebb a kupakhoz érő felület a zalman-éhoz képest...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #10460 üzenetére
a szendvicses szerkezetről, szereléséről, rögzítéséről mindeképp lőj pár képet, mert nagyon érdekel!!!
(#10462) N_A_S
az nem durva. egyenesen vérlázító pofátlanság. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #10454 üzenetére
ahogy írja, nem 700-at. többet....
jó példány volt. bele is döglött...érdekes dolgok vannak az alulfeszelésnél és a csökkentett órajlenél. vagy uye mindkettő egyszerre.
azt vettem észre, hgoy feszcsökkentés nélkül az órajel csökkentés is komoly melegedés csökkenést hoz.
0.95@600mhz-en az s-flex-emet sem kellett feljebb húzni az alap kb. 350-400 rpm-ről, és emlékeim szerint a furmark 65 foknál megállt....
0.9v@550 pedig 60 körül.de ezt újból megnézem, mert nem egyértelműek a feljegyzéseim...
mintha azt írtam volna, hogy 0.9v@550-en venti nélkül 6 perc után éri ela 80 fokot.
de ez baromságnak tűnik. leellenőrzöm este...
ezt akkor néztem, amikor még a mugen2-vel a q9550@2.8ghz-el próbálkoztam totál fanless módban.
megpróbáltam, lehet-e a 480-nal olyan alacsony órajelet és feszt hozni 3d-ben, hogy ne kelljen venti.
de mondióom, ezt újból meg kel néznem, mert nem hiszem, hgoy csak 6 perc után lett 80 fokos furmark alatt. venti nélkül alulfszeleve is 15-30 mp alatt fel kell ugorjon...viszont az érdekesség az, hogy dx9, xp, fullhd alatt elég az ego engine-es játékoknak ultrán is, még az 500 mhz is.
a shift2-nek meg a 785 is kevés....(mondjuk nem is játszom vele nagyon..)
este, ha unatkozom, gyúrok erre egy kört....
msot nézema papírokat: 0.875@500 mhz-enm a 3d06 már villogott. tehát a 0.9 volt a minimum, amit még szeretett.
tehát nálam az optimális és értelmes alulfesz mindenképp a 0.9@550mhz volt.
-
szab.tam
nagyúr
a kék pad szépen egyben maradt. (nem úgy, mintha a refét leszeded..)
úgyhogy nem hinném, hogy azzal lenne gond. a csíkozás ugye, akár memória is lehetne.
passz.viszont a fekete borda elég hervadt kis valami. ok, fejlettebb, mint amit pl. az accelero-hoz adnak. de szerintem még a ref-ben is több anyag van. nem is láttam még olyan feljlettet, minta zalmané.
a gpu hűtés viszont elég korrektnek tűnik.
1-et viszont enm értek: az alsó bordát egyáltalán miért szedted le? csak a gpu hűtőt nem lehetett külön leszedni? vagy azt hitted, hogy azt is újra kell pasztázni?
mert a kék thermal pad-et nézve kis különbségek vannak a benyomódásokban. elvileg a borda ugyanoda kerül visssza, így nem okoz gondod. hacsak nem lett elcseszve valami, pl egy kihagyott alátét. rögtön ferde lesz a cucc, és nem ugyanúgy fekszik fela fekete borda. és mivle már nem szűz a pad, így nem tud újból összenyomódni.de ennek a gyakorlati esélye konvergál a nullához. valószínűbb az, hogy ettől függetlenül halt be valami...
én amikor lecseréltem a ref-et a zalmanra, a leírás azt írta, hgoy a fekete nyákbordára is a mellékelt pasztából tegyek. hát én azt akkor igen barbár módon oldottam meg: egy része a pad-nek rajta maradt. azokat felhasználtam. ami lejött, oda tettem pasztát. iszonyú gány megoldás, mert a pad ugye vastagabb, mint akármennyi paszta. íy most lehet, hogy a ram-ok vrm egy része hűtve van, másik része nem.
múltkor, amikor a szétbombázott accelero-t próbálgattam, akor csak a gpu bordát szedtem le. a cél az volt, hogy az alsót is leszedem, és újrapad-ezem. de nem tudtam hirtelen, hogy hová, és milyen vastagot kéne raknom. így a gpu hűtőt visszaraktam a tervezgetések után.
jött a szopás. mivel 200gr-os, nagyfecskendős, silány pasztából nyomtam, jött vagy +8-10 fok...
újra szétszed, és az utosó kis mx2-met rányomtam. helyreállt a világ rendje.na, azt sem szedem szét addig többet, amíg nem kezdem el a nagy hűtőépítést.
de ott meg rezeg a léc. kiderült, riser kábelem még sehol. de ha megjön, akkor is közben befutott a powercolor 6850 passzívja. 180 dodó. ha működne a riser, akkor lehet hgoy abból 2-t kicsit kijjebb hozok a laptól, picit megborítom, hgy ne szoruljon alá a meleg. és cf. kérdés, mi a leghosszabb flexibilis cf híd. ugyan csak 1 giga vrma van rajta, de nem krájzioszolok...
és azzal is elérném a vágyamat,a teljesen ventimentes játékgépet. de azzal nem lehet arcoskodni.
arra csaka hőn áhított erdeti tervem jó.... (meg már annyit pofáztam róla, hgy elég cinkes lenne félreálnom...) -
szab.tam
nagyúr
pf....
ja, értem. hogy ma nem játszottál még....
jöhet kép. szerintem Lara-t is érdekli.... (szintén boncmester
)
de ez kész. legalább rögtön rossz lett volna. azonnal vissza, és talán kapod rögtön az újat. most gariztató szopatás.... (ha nem vesztetted el esetleg a szerelés miatt..)
nekem egy szer volt a gt210-zel. hazavittem, matrix-os függő csíkok, csak nem zöld, hanem piros. vram kuka. azonnal kapotam másikat edigital-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest