- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
morceaux
aktív tag
válasz
dzsiglipaf #4893 üzenetére
Na jó de olyan hűtőtartó pöcköt sokkal egyszerűbb szerezni, mint 1 hűtőt. Gondolom mindenki a gari miatt akarja megtartani.
-
kovsol
titán
válasz
én is szívtam vele rendesen
alig akart volna kijönni a pöcök de fogtam egy fogot és jól összenyomtam és kilapult aztán meg meghúztam fogóval jól és sikerült így kiszenvednem
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Milyen gyártó,Inno ?
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
válasz
popey37 #4887 üzenetére
Nem tudom hogy néz ki a höméröd feje ?Ha lapos ,akkor a borda és a mag közé szoritod Ha meg nem,akkor azt tudnám ajánlani ,hogy a borda és a GPU mellé tedd amilyen közel csak tudod ( ne a magra hanem a zöld részre
amilyen közel csak tudod a maghoz ! ,és max hozzáadsz a mutatott hömérséklethet 3-4-5... fokot ( vagy akármennyit ) Jobb nem jutott eszembe
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
válasz
dzsiglipaf #4884 üzenetére
érdekes...
szerk: én pl a két hüvelykujjammal nyomtam össze a pöcköt
szerk: ha nem megy végképp. menny vissza a bolba , kérdezd meg hogy felrakják -e a veszel egyet...(zalmant)
[Szerkesztve] -
morceaux
aktív tag
válasz
Ha levágod a pöcköt, azt tudod pótolni, ahhoz nem kell teljes hűtő.
Vágd le, ne gatyázz -
Bobbacsi
veterán
válasz
Oké ,elhiszem ( eddig én csak hármat szedtem szét ) Akkor kifogtál egy különlegesen vacak példányt
Lehet hogy megolvadt a müanyag pöcök valahol,valamikor és azért nem fér át a furaton.Nem látszik rajta deformálódás nyoma ?
-
B-L-A-C-K
titán
Jó reggelt....!
-
dzsiglipaf
csendes tag
válasz
Bobbacsi #4879 üzenetére
Ez pedig nem jön vissza. Nem egyet vettem már le, mivek ez már a 3. kareszom belőle, plusz a havernak is én szedtem le. Fogóval nyomtam össze, másik oldalt húztam, ahogy kell, nem egyszer, nem kétszer, nem jön le egyszerűen, az újjamat is elvégta már kétszer a hűtő oldala, ami olyan éles mint a penge.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
popey37 #4881 üzenetére
Hömérsékletet mérhetsz a SpeedFan,a RivaTuner,az Everest a driver progikkal de szerintem mind a kártyán lévő chipböl olvassa ki az adatokat
Nálam pl most ez van :GPU érzékelő típusa Maxim MAX6646 (NV-I2C 4Ch)
Eltérés nálam is van,a driver,és a Riva is 43 fokot mér.az Everest csak 38-at -
popey37
addikt
érdekes dolgot vettem észre: Az AGP-s MSI órajele 500/900mhz,de ha elinditok egy 3D-s alkalmazást a 900 mhz felugrik 1000mhz-re.
A rivatunerrel néztem, kicsit furcsa, de teszteltem többször is és igy csinál mindig.
Amugy a kari egy is-7-ben 1 giga rammal és egy 2gigás cerkával 72xx pontot kap alapon, a procit kicserélve egy 3 gigás prescottra 82xx pont, de rohadtul melegszik.
Mindenesetre a hőmérő biztos felülmér, mert bekapcsolás után 58-60 fokot mutat, holott a borda egyáltaláln nem meleg és teljes terhelésnél max 80 fok a kijelző szerint.Pedig bordát simán meg tudom fogni, még a kézfejemet sem égeti meg, pedig 80 fokos maghőmérsékletnél a borda kb 60 fokos. és az már a kézfejnek meleg.
Mivel lehetne pontosabban megmérni a hőmérsékletet? -
Bobbacsi
veterán
válasz
dzsiglipaf #4872 üzenetére
Ami egyszer átment azon a furaton annak vissza is kéne jönnie !
Nagyon erösen össze kell nyomni a pöcök végét ,és közben húzni kifelé ,rá lehet segíteni valamilyen szerszámmal ( csipesz ,fogó) csak nagyon kell vigyázni hogy meg ne csüsszon,nehogy leradirozzon valami smd alkatrészt !
[Szerkesztve] -
gaboooka
aktív tag
válasz
dzsiglipaf #4872 üzenetére
Annak le kell jönni. Tudsz képet készíteni ezekről a bizonyos pöckökről?
-
Boxer001
veterán
-
Darken
aktív tag
Konfig adatoknál.
BF2: high-on, kivéve texture: medium, AA off
35 körüli fps -
Shalala
senior tag
En is ujratettem tegnap a windowst, bf2 ment kb 45 percig egy 64 fos palyan.
eddig kb 2-5 perc utan kikapcsolt.
Ennyi ido utan megnyugodhtok ugye?
A leadtek weboldalarol szedtem le a 77.77-es drivert es igy nev szerint ismeri fel a kartyat.
LEhet az is segitett.
Bf2-vel vannak valakinek fps adatai, hogy kene futnia?
ha mindent high-ra allitok akkor is 50 fps, de szaggat mint az allat.
Gondolom itt keves az 1gb ram es swappol.
Ha minden medium kiveve texture filtering (high) es anti-aliasing(4x) igy siman megy es 70 fps korul van -
BalintUG
tag
HY!
-
dzsiglipaf
csendes tag
Helló!
Nincs valakinek egy felesleges újabb típusú Inno kártyáról hűtője, amit el is küldene nekem? Egyszerűen nem lehet levenni a kártyáról a hűtőt, akkora a pöcök felső rész, hogy összenyomva se fér ki a lyukon, ezért kénytelen vagyok levágni róla, és biztonságnak kéne egy ép hűtő, ha véletlen elromlik és garanciázni kell. -
Bobbacsi
veterán
Szia
Hivatalosan a memória órajelének a sebessége (GPU /Mem )
A régebbi Innok 500/1000MHz órajellel voltak kaphatók ( vagyis 500/ 500 x2)
A mostaniak 500/ 900 ( 500/450x2 )
2D-s alkalmazás esetén 300/ 1000MHz ( vagy 300/2x450MHz)
3D-s alkalmazás esetén 500/1000MHz (vagy 500/2x450MHz ) -
atoka1
tag
Sziasztok!
Előzőekben írtam, hogy 6600GT-t szeretnék vásárolni, megnéztem a különböző gyártók által kreált karikat is.Az a problémám, hogy míg egyik helyen azt írják az Inno3D GPU-ja 500, a memória 450, a másik helyen 500/1000!Az az 1000 valami mást takar vagy csak én kergültem meg!? Mi az 1000? -
JamesHolden
aktív tag
sziasztok, van itt Prohardveren olyan ember aki coolerekkel foglalkozik illetve árul (olcsón)?
A 6600GT-mre vennék Zalman VF700-Cu vagy Zalman VF700-AlCu hűtőt -
henry
tag
www.macropolis.hu
Sztem máshol is lehet kapni, nem nagyon néztem körül, S.O.S. volt, örültem h. július elején kapok sulinetben. A legtöbb cég még nem is frissített akkoriban az új árlistára és azzal riogattak, hogy 2-3 hét egy cuccos beszerzése, ha van egyáltalán. Nem vagyok egy nagy sulinyet guru, elhittem. Aztán itt megrendeltem, 2 munkanap múlva meg átvettem.
[Szerkesztve] -
JoeYi
őstag
én egy 2400+ -os procim mellől váltottam le a ti4200 -at sulinetes MSI 6600GT -re. Szerintem ez most simán jobb így mint a full gép csere. Egyrészről egy ekkora kaliberű proci mellé nem kell nagyobb kari, másrészről most beletelik 1,5 - 2 évbe míg elavul, 3 múlva meg eladhatom vagy mehet a polcra dísznek a Savage4 és a ti4200 mellé
Szal szerintem csak a pci-x miatt nem éri meg a full csere. Majd ha olcsóbb lesz a DDR2, vagy megjelenik a DDR3 + olcsóbb lesz a socket939 procik.
Szal majd 2 év múlva nagygenerál részemről.... -
henry
tag
Sulinyetre AGP-s 6600GT MSI-t adnak, 2 konzorcium is forgalmazza emlékeim szerint. PCIe-t nem néztem. Én 1 hónapja vettem, 58k volt.
-
joe777
senior tag
Leadteknek 6 cm hűtése van ,emiatt kicsit csendesebb mint a társai, de mivel mindenképpen érdemes hűtést cserélni nem sokat számít.
Azt vedd meg amelyiket olcsobban megkapod, mert a tudásukban nincs külömbség.Extrem ,vagy top editionért fölösleges több pénzt kiadni ,mert azt a eljesítményt szinte mindem Gt tudja ,ha meg van húzva ugyanarra az értékekre. -
vypera
csendes tag
Melyik jobb Asus 6600GT vagy Ledtek 6600GT?
-
klambi
addikt
nemtoomtalálkozott-e valaki olyan gondal hogy ha megyek jáccani akkor lassan előjönnek kiss zold pontok kockák amik kurvagyorsan eltünnek és ujra felvillanak de olyan heklyen ahol dolgoznia kell a cuccnak(em hűtés probléma) ha valaki megmondja hogy hogy akor még képet is rakok fe! OK?
[Szerkesztve] -
Shalala
senior tag
válasz
Boxer001 #4843 üzenetére
Annyit mondtak, ha nem megy akkor holnap vigyem be az egesz gepet.
Most raktam ujra a windowst, eddig a driverekkel szarakodtam, most megy fel a bf2 eppen.
Az az egy bajom van, hogy gondolom ''rosszul olvastam'' a winxp cdkulcsat a cd-n es nem tudom updatelni, valaki nem tudna esetleg mailben segiteni?
-
gumi*
csendes tag
válasz
VINIKOR #4841 üzenetére
Nemrég vettem kb egy éves a lap Asus benne 2600-os sempron és a vga Gf4Ti4200 de ez kezd már gyengécskének bizonyulni ezért gondoltam be kellene ruházni egy kareszba .Alapon nforce chip van nem is gondolkozom Ati-ban.6600Gt aszem jo lenne .De néztem sulinetre csak Asust adják.Ezért gondoltam megérné-e ha most vátanék 64-bitre előbb utobb meg kell lépni.Akor lehet hogy várok.mert a konfig még azért elballag.
-
Shalala
senior tag
Na visszavittem a kartyat, de nem csereltek ki
Az elso gepben amiben probaltak kifagyott, persze szerintuk az amugy is kiszokott fagyni.
A masikban viszont mukodott, ugyhogy gondolom ha abban a gepben megy a kartya akkot a kartyanak semmi baja.
Felpakolom meg a leadtek oldalarol a drivert + a legujabb nforce drivert.
Ha nem megy akkor marad a reinstall.
Ha uugyse akkor holnap geppel megyek be hozzajuk. -
VINIKOR
senior tag
OFF:
Nagyjából így néznek ki a konfigok:
INTEL P4 S478---DDR400 RAM---AGP
INTEL P4 S775 (915 chiset)---DDR400 RAM---PCI-E
INTEL P4 S775 (925. stb chipset)----DDR2 RAM---PCI-E
AMD---DDR400 RAM----VGA
AMD---DDR400 RAM----PCI-E
Sajna nem olyan egyszerü váltani PCI-E-re úgy hogy a DDR400-as RAM-okat is meg tudd tartani.
Talán ez lehetne a megoldás:INTEL P4 S775 (915 chiset)---DDR400 RAM---PCI-E. De itt meg új proci kell. Teljesítményben minimális a különbség egy minőségi AGP-s géphez képest.
Cikk a PCI-E-ről: Bővebben: link
Ha jó AGP-s alaplapod, procid és RAM-od van még nem érdemes váltani. Nincs akkora különbség a kettő renszer között.
ON:
[Szerkesztve] -
gumi*
csendes tag
Dilemába vagyok-most van egy gef Ti4200-es kareszom de leszeretném cserélni.Amit sulinetbe lehet kapni az egy asus 56k-ért Agp-s ilyen a lapom.Vagy vegyek komlett lapot és hozzá egy pci-E videokártyát.Melyik a jobb és a kedvezőbb.Sulinetbe szeretném venni.A deszka --Asus néztem 26k körüli a proci nem tudom a ramok amik vannak jok bele
400Mhz ramok.Ki mit javasol? -
x_o_n
veterán
válasz
abridabri #4810 üzenetére
most hirtelen nem jut eszembe az a hűtés ami a radeonon van iceq2 van egy cég aki hasonót csinál nvidia karikra ,lehet sőt tuti jobb lenne,18-20db és nagyon jól hűt,a pcie verzióhoz tuti van de állitolag az agp-s re is rárakható.
a radeon fullon tehelve 38-40c és ezt a kánikulában mértem -
Bobbacsi
veterán
-
x_o_n
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Boxer001 #4822 üzenetére
Ok de én nem fogok olyan kártyát venni amit 10 ezerrel olcsobban megvehetek igy azt utálom a legjobban ha valaki oylan dologba szol bele amihez egyáltalán ni9ncs köze!
És X800Xl/pro kártyát a ph-n már eladtak 55-60 ezerért nem is 1 darabot nézd meg nyugottan a keresőben! -
Boxer001
veterán
válasz
B-L-A-C-K #4821 üzenetére
akkor olvass vissza...és rájöhetsz barátocskám, hogy kurvára nem sajnálom rá, csak egyszerűen nagy ívben fosok rá, nem érdekel. Különben már a karin virítana. Legutóbb ezzel a témával kapcsolatosan írtam is ide, hogy volt egy 4k-s lehetőségem egy full érintetlen cu-ra, azóta nem tudom, hogy milyen atmoszférán kering a dolog, de már nem is érdekel. Tunningolni úgy se tunningolok, nem megy olyan jól a kari, hogy dicsekedhessek vele, meg a gépem is kevés, hogy bármilyen jó eredményeket el tudjak vele érni. Köfi hogy leesett a téma
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Boxer001 #4818 üzenetére
Az elöbb nem nagyon értettem hogy beszoltál nekem egy topikba hogy ''már rossz nézni téged...
istenem, ha egyszer végre adnál annyit egy cuccért, amennyit minimum megér...''
Téged meg azért rossz nézni hogy egy 5000Ft-os zalmant sajnálsz megvenni fél éve.....!
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
válasz
Bobbacsi #4803 üzenetére
Üdvözlet minden fórumozónak!
December eleje óta olvasom a fórumot, sok tanulsággal szolgált...
Dec. vége óta van Inno6600GT. Meg egy VF700(Cu), muszáj volt...
Persze mind hőfokok, mind pontok terén nagyjából ugyanazokat tapasztaltam, mint mások.
A gépemben a Freezer meg a 12 centis ventik (ház, táp) csendben vannak, a leghangosabb a VF700, ha 12 volton pörög. Noha ezt csak nagy melegben terhelve kapja (ilyenkor is 60 fok), zavar. 5V-on nagyjából OK.
Kérdezném Bobbacsitól és prmcsk-től:
- a prmcsk-féle hűtés mennyivel halkabb, mint a VF700? Milyen ventivel?(mekkora fordulatú?)
- ugyanazon a kártyán használva milyen hőfokok tapasztalhatók a két hűtéssel? (alapon/terhelve, 5V/12V)
- hogy néz ki a prmcsk-féle hűtés jelenlegi verziója? (link?)
- lehetséges-e 12 centis ventivel használni? (egy 12 centis Glacialtech Silentblade 12 volton is csak 950-et pörög, ergo hangtalan) Ha igen, hogyan? (Szintén süllyesztve lenne a venti, mint a 8 centis? Lehetne csak rátéve?)
Előre is köszönet! -
Bobbacsi
veterán
válasz
Shalala #4815 üzenetére
Mielött kicseréled jó lenne kipróbálni egy másik gépben is ( ha van rá lehetöséged ) Nehogy azt mondják ,hogy náluk semmi baja a kártyának !
Ha ott is ezt produkálja,akkor sima az ügy
A tápnak simán birnia kéne a kártyát ,még ha csak névlegesen is 400W (ha csak 300W jön ki belöle akkor is ) -
kovasz
senior tag
van egy msi gt6600. eddig 30..60fps kozott mozgott, leszedtem a hutojet, bezsiroztam mert csak megmutattak neki. most 80..90fps ugyanott.
van benne hovedelem ami lassitja? -
Shalala
senior tag
válasz
Bobbacsi #4793 üzenetére
masik drivert felraktam 77.72
nincs semmi azon a tapkabelen
nincs folosleges program bekapcsolva
nem huzom a kartyat
es bf2 ugyanugy kifagy
most toltom a 3dmark 03-at azt meg megnezem , csak 1 ora mire lejon.
400W-os aopen tapom van az gondolom eleg ennek a gepnek.
lefuttatom a 3dmark-ot de sztem csere lesz ebbol. -
Jóna
tag
-
Jóna
tag
A Leadtek 6600 GT AGP videókártyámhoz, a TI javaslatatok alapján a hűtést kicseréltem egy Zalman VF700 AlCu-ra. A hűtése most nagyon ideális alapon 2D-ben 41 fok, 3D-ben 60 fok környékén (Eddig 48 és 80 fok) A problémám az, hogy a Zalman egy kicsit hangos, akármelyik csatlakozóba (fehér, fekete)dugom. Szerintem nem változik a venti sebessége és hangja. (A procimat is egy Zalman hűti sokkal csendesebben) Azt kérdezném, hogy csak nálam van-e így (vagy igen ''vájtfülü'' vagyok). És melyik programmal tudom megnézni, hogy a ventillátor mennyit teker?
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hobby rádiós topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen autót vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest