Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #4940 üzenetére
A P4-es procik 200MHz FSB-je nem tudja kihasználni a DDR2 RAM magasabb órajelét. Ugye ebből négyszeres szórzással lesz 800MHz FSB ----> kicsit lejjeb tekersz a 800MHz-es FSB-hez: Bővebben: link
A DDR2 időzítése meg sokkal rosszabb a ''régi'' ramokhoz képest, bár ezeket lejjebb lehet állítani 5-5-5-15-ről.
Egy jó AGP / DDR-RAM konfig is simán hozza azt mint a PCI-E / DDR2-RAM-os. -
VINIKOR
senior tag
OFF:
Nagyjából így néznek ki a konfigok:
INTEL P4 S478---DDR400 RAM---AGP
INTEL P4 S775 (915 chiset)---DDR400 RAM---PCI-E
INTEL P4 S775 (925. stb chipset)----DDR2 RAM---PCI-E
AMD---DDR400 RAM----VGA
AMD---DDR400 RAM----PCI-E
Sajna nem olyan egyszerü váltani PCI-E-re úgy hogy a DDR400-as RAM-okat is meg tudd tartani.
Talán ez lehetne a megoldás:INTEL P4 S775 (915 chiset)---DDR400 RAM---PCI-E. De itt meg új proci kell. Teljesítményben minimális a különbség egy minőségi AGP-s géphez képest.
Cikk a PCI-E-ről: Bővebben: link
Ha jó AGP-s alaplapod, procid és RAM-od van még nem érdemes váltani. Nincs akkora különbség a kettő renszer között.
ON:
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
válasz
FishAir #4544 üzenetére
Innen le tudod szedni a GeForcera optimalitált béta változatot.: Bővebben: link
Lényegesen kisebb CPU igénybevétellel működik mint a hivatalos 2.01 verzió.
Nálam ugyan ez volt a v1.51-es verzióval, tök üres volt a GPU oldal. A kártyámat a 2.01 ismerte fel.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
válasz
Bobbacsi #4263 üzenetére
Hogy kell beállítani a Rivánál a hőfok kijelzést az értesítési területre? Nekem a v15.6-os verzió van meg. Sehol nem látok olyat hogy Fájl - Settings.
A Power usernél miket kell állítani?
Monitoring közben a FPS értékét ti ki tudjátok jeleztetni? Nekem csak üresen fut a diagramm. Talán a Power user-nél kell valamit kipipálni?
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Az EVEREST CPU használatára született egy megoldás. A GeForce-ra optimalizást béta változat letölthető a Lavalys hivatalos fórumáról: Bővebben: link
Nálam a hivatalos 2.01 verzió indításkór ~85 % CPU használatot jelentett, az adatfrissítések 28-30% volt. A bétával az indítás ~50%, a frissítések max 5% -
VINIKOR
senior tag
Itt egy összehasonlító teszt a 6600GT-ről: Bővebben: link
A teszt végeredménye: Bővebben: link -
VINIKOR
senior tag
válasz
abridabri #3755 üzenetére
Végre egy egyenes ember, aki megmondja az igazat. És nem létezik ám, hogy csak te tapasztaltál ilyet. Nekem e-mailban nagyon sok Rivatuner VGA hőfok monitoringot küldtek 2 volt jó a többi pont olyan amit Te is leírtál!!
(Az egyik lehet hogy pont Robajé volt már nem emlékszem, mert heteken keresztűl kaptam és nem tartottam meg öket)
A hibás pasztázás ~2 fokot jelentehet, de 8-at biztos nem.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
2% minusztól persze hogy nem lesz tökéletes csend mert dolgozik a proci+ két házventi meg a táp. De már nem a VGA súgása hallatszik a házból.
Nem tudom miért ez a nagy ellenkezés az Expertoollal szemben. Ez csak egy lehetőség amit egyszer ki lehet próbálni és akinek beválik (mint nálam) az ingyen le tudta csendesíteni a gyáriventit elfogadható hőfokra.
A ''6600GT megsűl a gyáriventi miatt'' témát feldobtam más fórumokon is, kiváncsi vagyok másoknak mi a tapasztalata erről, hallott már ilyet valaki mert képtelenségnek tartom.
Üdv. -
VINIKOR
senior tag
De ha addig viszi le ahol csendes a VGA az nem jelenhet 5%-nál többet. Nálam 2% minusz jelenti a teljes csendet! Ez jelentene akár 3D-nél halálos veszélyt a VGA-nak?
A Zalmannál is ugyan az a helyzet, hogy egy újoncnak fel kell hívni a figyelmét arra, hogy ha az átszerelést nem tudja ledumálni a PC boltal, akkor a garanciát veszélyezteti. Ezt nem nagyon olvasom akkor amikor Zalmant ajánljátok. -
VINIKOR
senior tag
válasz
JagdPanther #3727 üzenetére
E-mailban nem tudnak kommunikálni veled?
21. században igen gyakori info beszerzési módszer az E-MAIL, ajánlom figyelmedbe.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Szerintem néhány ZalmanVF700 árusító ingyenreklának használja ezt a topikot.
Jól tippelek?
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
válasz
JagdPanther #3721 üzenetére
71 fok mit jelent? Mert olyan nincs hogy folyamatossan 71 fok. De kérdezd meg ott ahol vetted, mit mondanak rá, elfogadható vagy sem. Mert ha adtak rá pl.2 év garit akkor a gyártó tisztába azzal hogy milyen hőfokon mehet a VGA.
Én az Expertool használattal teljesen nyugodt vagyok a 2év garancia miatt, mert nem veszik el. Zalman felrakás lehet hogy leviszi 10 fokkal a hőfokot, de a garancia azon múlik, hogy a visszavét helyén egy látássérűlt dolgozó vegye át a kártyádat, ha gond lesz vele. A legkissebb külsérelmi nyom, és a nem gyári paszta már okozhat garivesztést. -
VINIKOR
senior tag
-
VINIKOR
senior tag
Hány fokon ''sül el'' egy becsületes 6600GT kari? Ha láttál ilyet biztos tudsz mondani egy adatot. Beírjuk szépen a topikba és utánna mindenki el tudja dönteni, hogy használhatja atz Expertool-t vagy sem.
Szerintem tuning miatt süti el a user a VGA-t, de azt nyilvánosan senki nem fogja elismerni.
De olyanok jelentkezését várom nagy szeretettel aki az Expertool használata miatt tették tönkre a VGA-jukat.
80 fok nem egy folyamatos hőfokot jelent! A játék elején kicsit magasabbak a hőfokok, itt éri el egy-egy pillanatra a 80-at. Utánna szépen visszább megy 70 fok környékére. De akkor is folyamatosan ingadozik 65-75 fok között. Rivatunerrel kell megnézni egy hosszabb időszakot terhelve, nem csak egy-egy pillanatra bele kukkantani a VGA hőmérségletbe. 10 fokot is ingadozhat terhelve a hőfok.
Aki nem tuningol annak nincs értelme megvenni a zalmant. Alapórajelen simán lehet játszani a karival. -
VINIKOR
senior tag
Off.
Szerintem ABIT IC7-G legyen. Az integrált Gigalan jól jöhet még. Azt a néhány ezer forintot ne akard megspórólni.
A chiepset hűtőventihez vegyél egy fordulat szabályzót (~1000Ft) amivel visszaveszed a fordulatot, így hangtalan lesz a venti, mert teljes fordulaton hallható súgása van. Semmi mást nem kell csinálni a chipsettel nem kell variálni más chipsethűtőkel (zalman47j, Thermalright NB1-C stb...)
On. -
VINIKOR
senior tag
vtihi!
Mielött VGA hűtőcserét csinálsz olvasd el ezt a két hozzászólást:
Bővebben: link
Ha ez után sem jók a hőfokok akkor cserélj hűtőt.
Játék közben nagyrészt nem azonnali számitásokat végez a PC, hanem előre kiszámolt adatokat futtat. Ehhez pedig jó (esetleg tuningolható) proci és RAM kell. Belinkelem majd azt a tesztet ahol ezt igazolták. A VGA tuningja kevésbé nővelte a játék közbeni teljesítményt, mint a proci és a RAM tuningja. Játéknál nem egyből a VGA-hoz kell nyúlni.
Hali.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
válasz
HGergo25 #3504 üzenetére
HGergo, leírnád milyen terhelésnél van ez a hőfok? A mostani kánikulában?
Nekem a Joint Operation és a 3DMark05 (első szakasz) között van majdnem 10 fok. Tehát terhelés és terhelés között nagy különbség lehet.
Off.
UI.:3DMark05-nél érdekes módon a teszt második fele alacsonyabb hőfokon megy, pedig ott már alig megy 2-4 FPS-el. Az első szakasz ~12-24 FPS-el megy és 6-8 fokal magasabb a hőfok.
On. -
VINIKOR
senior tag
válasz
gaboooka #3488 üzenetére
Igen, innen kaptam az ötletet, bár már nem tudom kitől, de használon nagy megelégedéssel ezért 1000 köszönet.
Próbáltam nyitni neki egy új topikot, mert el fog veszni egy-két nap múlva ez a néhány beírás az Expertoolról. Lehet, hogy újra ki lesz majd nyitva, mert pillanatnyilag zárólták. Nagyon jó lenne ha minél nagyobb publicitást kapna, mert szenzációs jó dologról van szó. Szerintem mindenkinek tudnia kellen róla, előszőr ezt kipróbálni, aztán ha nem elég akkor belevágni a 8000Ft-s VGA kolerekbe. Nem is értem miért nem adják minden 6600GT-hez?! Mert ez aztán semmilyen tuning veszélyt nem jelent a kártyának, amitől annyira óvni akarják a gyártók a kártyát. Ezért is van ennyire milliméter pontosan kiszámolva ez a nyomorúlt gyári hűtő. Nem igaz, hogy akkora plusz költséget jelentett volna egy 60-as ventit feltenni! Bőven lett volna hely, és mennyivel jobb lenne visszavenni egy amúgy is csendesebb és halkabb 60-asból néhány százalék fordulatot.
Kiváncsi lennék rá, hogy útolag felszerelt VGA hűtőknél (Northpole1000, ZalmanVF700, Cooler Master...stb). amit a VGA venticstijára csatlakoztattak, lehet e használni? -
VINIKOR
senior tag
6600GT tulajdonosok!
Ha valaki még nem tudna róla, hogy van egy ingyenes progi, amivel le lehet hallkítani a gyári ventilátort, úgy, hogy a hőfokok tökéletesek maradnak az feltétlen olvassa el a belinkelt oldalt.
Program neve: Expertool v3.29
A leírás hozzá:
Aki nem akarja tuningolni a kártyáját, annak ez egy tökéletes és ingyenes (!) megoldás. Teljesen kockázatmentes, ellenben a BIOS átállítással. -
VINIKOR
senior tag
6600GT-hez használja valaki az EXPER TOOL progit? VGA Venti fordulatszabályzásra lehetne használni, de valami miatt nem tudom felrakni. Setup közben valamilyen hibaüzenettel megáll.
Ez a hibaüzenet:
-------------------------------------------------------------------------------
A telepítő nem tudja másolni ezt a fájlt:
PGDESKUP.BMP.
Ellenőrizze, hogy az alább megadott hely helyes-e, vagy
adjon meg új meghajtót és helyez be oda a következőt:
'TaskBar Display Panel Disk'.
Másolás a következő helyről:
C:/UI ...............(ide csomagoltam ki a zip tömörítést)
--------------------------------------------------------------------------------
(......helyez be...... nem helyesírási hiba)
Mi lehet ez? Hátha tud valaki segíteni.
Kösz a válaszokat. -
VINIKOR
senior tag
Off.
Tisztelt 6600GT tulajdonosok!
Be tudnátok nézni ide (link), a Joint Operations játékról kérdeznék. Hátha tud valaki segíteni.
Kösz!
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=193770&arc=f
On.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Több helyen olvasom ezt az alapjárati 48-50 fokt, úgy hogy terhelés közben meg jó a hőfok. Ez mitől lehet? Jó lenne rájönni. Szerintem lehet egy olyan, hogy a Zalman 2 pontos felfogatása nem tudja síkban tartani a chipen a felfekvési felületet. Elég ha csak néhány tized millimétert játék van a bordában, máris nem tökéletes a hőátadás.
Off.
Nekem a Thermalright NB1-C-vel volt ilyen gondom, mikor levettem a pasztán látszott, hogy nem teljes felülettel feküdt fel az alja. Megoldás itt az volt, hogy 90 fokkal elfordítva raktam fel, így a lefogató rugók meg tudták tartani a bordát a függőleges PC-ben. Érezhetően lejjebb ment a chipset hőfoka.
On. -
VINIKOR
senior tag
válasz
jancsi881109 #2108 üzenetére
Én is gondolkodom a hűtőcserén, de más fórumokon is volt néhány hasonló rossz tapasztalat ami elbizonytalanít.
Hadd kérdezzem a régi hűtővel mennyi volt a hőfokod? Az MSI-ről azt hallottam nem annyira rossz a gyári hűtője.
Kezd az a véleményem kialakulni, hogy 12V-on jó a Zalman hűtése, de az meg hangos. 5V-on meg nem sokkal jobb a gyárinál.
Paszta 2-3 fokot jelenthet, 8-10-et biztos nem.
Nekem kicsit gyanús, hogy két pontos felfogás, hogyan tudja síkban tartani a Zalman érintkezési felületét. Nem tud elmozdulni, ami miatt megszűnik a teljes érintkezés a GPU-val? -
VINIKOR
senior tag
válasz
jancsi881109 #2103 üzenetére
Figyusz Jancsi881109!
Nekem egyszer okoskodott egy PC szerelő srác, mondván nem kell hűtőventi a ház hátuljára mert csak a prociventi elöl szívja el a levegőt, és nem hűti rendesen a CPU-t. Hát kipróbáltam hátsó venti nélkül.
Az eredmény:
- alapjáraton
VGA plusz 5 !
CPU ugyan annyi maradt
- 3DMark közben
VGA plusz 7 fok !!!
CPU plusz 5 fok !!!
Tehát a + 1 hátsó venti szerepe óriási! Rossz szellőzés egyből a VGA-n mutatkozott meg! Végig kell próbálgatni a házventiket, hogyan jobbak a hőfokok.
Mikor megvettem az XP-90-et, feljebb ment az összes hőfok (SYS, PWM, GPU). Nagy nehez rájöttem, azért mert belelógott a ház hátsó ventijébe, így lecsökkent a ház légáramlása. Az mentette meg a hőfokokat, hogy a ház első ventijét megfordítottam, és kifele szívja a házból. Kézzel érezhető lett a légáramlás a VGA és a CPU oldalsó légzőnyílásánál és visszamentek a hőfokok.
Milyen a ház szellőzése ezt nézd meg. Van légzőnyílás a VGA-nál? Esetleg magad ráfúrkálhatnál lyukakat. A jó szellőzés 4-5 fokot viszi le a hőfokokat!!!
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
ASUS 6600GT/TOP (AGP-s) kariról le lehet szedni úgy a gyári hűtőt, hogy ha késöbb garanciális gond lenne a kártyával simán vissza lehessen rakni, boltban ne vegyenek észre semmit. A hűtőt tartó műanyag kis szegecseket hogyan kell sérülésmentesen leszedni?
Zalman VF700Cu-t akarok feltenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged